perlastar
RetroJunkie™
- Αντιδράσεις
- 1.152
Σκάλισα τελευταία αυτό το διασκεδαστικό διπλό επιτραπέζιο της ΕΠΑ, που το είχα χιλιοπαίξει μικρή. Δεν ξέρω ακριβώς χρονολογία κι ούτε αναφέρει στο κουτί, αλλά το είχα αποκτήσει στο πρώτο μισό των 90's, αν ξέρει κάποιος συγκεκριμένη χρονιά ας μας διαφωτίσει. Από τη μία πλευρά του ταμπλό είχε αυτό το παιχνίδι με τον Ευρωπαϊκο χάρτη όπου διάβαζες την οδηγία που έδινε σε κάθε μέρος που πήγαινες. Ξεκινούσε από την Ελλάδα και νικητής ήταν όποιος έφτανε πρώτος στην "έδρα της ΕΟΚ" όπως έλεγε χαρακτηριστικά το παιχνίδι, στις Βρυξέλλες.

Ένα μέρος από τις οδηγίες για τις διάφορες περιοχές:

Η άλλη πλευρά του ταμπλό είχε ένα παιχνίδι ερωτήσεων με κάρτες, όπου έπρεπε να απαντήσεις στην ερώτηση που έφερε το ίδιο χρώμα με το τετράγωνο στο οποίο θα ήσουν. Εκτός από το αν έπεφτες πάνω στο τετράγωνο με το ερωτηματικό, όπου έπρεπε να απαντήσεις σωστά σε όλες τις ερωτήσεις της κάρτας.

Μία από τις κάρτες:

Το εξωτερικό του κουτιού:

Κι αυτό το βρήκα από την ιστοσελίδα της ΕΠΑ, είναι το ίδιο παιχνίδι πως κυκλοφόρησε αργότερα, προσαρμοσμένο σε άλλες εποχές, όπου άλλαξε φυσικά και το όνομά του από ΕΟΚ σε Ευρωπαϊκή Ένωση. Βλέπω ότι έχει τον ίδιο αριθμό με το δικό μου, 259, αλλά με ένα 3 μπροστά, η τρίτη έκδοση μάλλον;

Ας θυμηθούμε και το υπόμνημα για όλα τα παιχνίδια της ΕΠΑ.

Ένα μέρος από τις οδηγίες για τις διάφορες περιοχές:

Η άλλη πλευρά του ταμπλό είχε ένα παιχνίδι ερωτήσεων με κάρτες, όπου έπρεπε να απαντήσεις στην ερώτηση που έφερε το ίδιο χρώμα με το τετράγωνο στο οποίο θα ήσουν. Εκτός από το αν έπεφτες πάνω στο τετράγωνο με το ερωτηματικό, όπου έπρεπε να απαντήσεις σωστά σε όλες τις ερωτήσεις της κάρτας.

Μία από τις κάρτες:

Το εξωτερικό του κουτιού:

Κι αυτό το βρήκα από την ιστοσελίδα της ΕΠΑ, είναι το ίδιο παιχνίδι πως κυκλοφόρησε αργότερα, προσαρμοσμένο σε άλλες εποχές, όπου άλλαξε φυσικά και το όνομά του από ΕΟΚ σε Ευρωπαϊκή Ένωση. Βλέπω ότι έχει τον ίδιο αριθμό με το δικό μου, 259, αλλά με ένα 3 μπροστά, η τρίτη έκδοση μάλλον;

Ας θυμηθούμε και το υπόμνημα για όλα τα παιχνίδια της ΕΠΑ.
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: