[ΕΠΑ] Ταξιδεύοντας στην ΕΟΚ & Το παιγνίδι των ερωτήσεων

perlastar

RetroJunkie™
Joined
30 Αύγ 2013
Μηνύματα
2.077
Αντιδράσεις
1.087
Σκάλισα τελευταία αυτό το διασκεδαστικό διπλό επιτραπέζιο της ΕΠΑ, που το είχα χιλιοπαίξει μικρή. Δεν ξέρω ακριβώς χρονολογία κι ούτε αναφέρει στο κουτί, αλλά το είχα αποκτήσει στο πρώτο μισό των 90's, αν ξέρει κάποιος συγκεκριμένη χρονιά ας μας διαφωτίσει. Από τη μία πλευρά του ταμπλό είχε αυτό το παιχνίδι με τον Ευρωπαϊκο χάρτη όπου διάβαζες την οδηγία που έδινε σε κάθε μέρος που πήγαινες. Ξεκινούσε από την Ελλάδα και νικητής ήταν όποιος έφτανε πρώτος στην "έδρα της ΕΟΚ" όπως έλεγε χαρακτηριστικά το παιχνίδι, στις Βρυξέλλες.

141027.jpg

Ένα μέρος από τις οδηγίες για τις διάφορες περιοχές:

141028.jpg

Η άλλη πλευρά του ταμπλό είχε ένα παιχνίδι ερωτήσεων με κάρτες, όπου έπρεπε να απαντήσεις στην ερώτηση που έφερε το ίδιο χρώμα με το τετράγωνο στο οποίο θα ήσουν. Εκτός από το αν έπεφτες πάνω στο τετράγωνο με το ερωτηματικό, όπου έπρεπε να απαντήσεις σωστά σε όλες τις ερωτήσεις της κάρτας.

141029.jpg

Μία από τις κάρτες:

141030.jpg

Το εξωτερικό του κουτιού:

141031.jpg

Κι αυτό το βρήκα από την ιστοσελίδα της ΕΠΑ, είναι το ίδιο παιχνίδι πως κυκλοφόρησε αργότερα, προσαρμοσμένο σε άλλες εποχές, όπου άλλαξε φυσικά και το όνομά του από ΕΟΚ σε Ευρωπαϊκή Ένωση. Βλέπω ότι έχει τον ίδιο αριθμό με το δικό μου, 259, αλλά με ένα 3 μπροστά, η τρίτη έκδοση μάλλον;

141032.jpg

Ας θυμηθούμε και το υπόμνημα για όλα τα παιχνίδια της ΕΠΑ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ ωραια παιχνιδια!

Κι εμενα μου αρεσαν τα παιχνιδια ερωτησεων... :flower:
 
perlastar είπε:
Σκάλισα τελευταία αυτό το διασκεδαστικό διπλό επιτραπέζιο της ΕΠΑ, που το είχα χιλιοπαίξει μικρή. Δεν ξέρω ακριβώς χρονολογία κι ούτε αναφέρει στο κουτί, αλλά το είχα αποκτήσει στο πρώτο μισό των 90's, αν ξέρει κάποιος συγκεκριμένη χρονιά ας μας διαφωτίσει. Από τη μία πλευρά του ταμπλό είχε αυτό το παιχνίδι με τον Ευρωπαϊκο χάρτη όπου διάβαζες την οδηγία που έδινε σε κάθε μέρος που πήγαινες. Ξεκινούσε από την Ελλάδα και νικητής ήταν όποιος έφτανε πρώτος στην "έδρα της ΕΟΚ" όπως έλεγε χαρακτηριστικά το παιχνίδι, στις Βρυξέλλες.......
Εξαιρετικό επιτραπέζιο Perlastar!!!!! Πρέπει να κατασκευάσθηκε μεταξύ 1986 (είσοδος στην ΕΟΚ Ισπανίας - Πορτογαλίας) και 1989 λόγω απεικόνισης μόνο της Δ. Γερμανίας και του ανατολικού μπλόκ (το 1990 έγινε η είσοδος της Αν. Γερμανίας ως τμήμα της διευρυμένης Γερμανίας). Η επόμενη έκδοση (3η?) έγινε μετά το 1993.
 
Σωστά, σ'ευχαριστώ για τις πληροφορίες κατασκευής Eagle! Όντως τελικά το ίδιο παιχνίδι σου δίνει τα hints.
 
Πίσω
Μπλουζα