Είναι αυτή η χειρότερη γενιά κονσολών;

Leon

RetroNuts!
Joined
27 Σεπ 2008
Μηνύματα
2.119
Αντιδράσεις
1.037
Κοντεύουμε στα 3 χρόνια από την εμφάνιση του PS4 και του X1 και ακόμα δεν έχω πάρει κονσόλα και δεν σκοπεύω να αγοράσω στο εγγύς μέλλον. Αν και κυρίως computer gamer πάντα είχα και κάποια κονσόλα για να παίζω παιχνίδια που δεν υπήρχαν στους υπολογιστές. Κάποτε η διαφορά PCs κονσολών τόσο τεχνολογικά όσο και στη βιβλιοθήκη τίτλων ήταν χαώδης. Σταδιακά μειωνόταν μέχρι που φτάνουμε στην 7η γενιά όπου οι κονσόλες είναι low end PCs με ακριβώς τα ίδια παιχνίδια. Δεν έχουν πλέον καν ένα ξεχωριστό χαρακτήρα.

Το Χ1 δεν έχει κανένα λόγο να το αγοράσει ένας PC gamer αφού όλα τα παιχνίδια του υπάρχουν και στο PC ενώ και οι exclusive τίτλοι του PS4 που αξίζουν μετριούνται στα δάχτυλα τους ενός χεριού: Uncharted 4, Bloodborne, Ratchet & Clank άντε και τα Infamous και Until Dawn. Σίγουρα δεν δικαιολογούν την αγορά κονσόλας.

Και μετά έχουμε τη Nintendo που έβγαλε μια τεχνολογικά last gen κονσόλα που ήταν και η μεγαλύτερη αποτυχία της στις οικιακές κονσόλες ως τώρα. Πρώτη φορά που δεν θα αγοράσω κονσόλα της Nintendo. Από την εποχή του N64 και μετά ήταν η νούμερο 2 κονσόλα που την αγόραζα για να παίζω τα παιχνίδια της Nintendo και μερικά ακόμα αξιόλογα exclusives (και πολύς κόσμος έκανε το ίδιο). Αυτή τη φορά δεν με τραβάει. Και οι τίτλοι που θα ήθελα να παίξω είναι σαφώς λιγότεροι σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.

Ακόμα και αν δεν είσαι PC Gamer νομίζω η απογοήτευση είναι εξίσου μεγάλη. Οι εμβληματικοί τίτλοι είναι ελάχιστοι, μερικά από τα καλύτερα παιχνίδια είναι remaster της προηγούμενης γενιάς ενώ ακόμα δεν έχει βγει κάποιο παιχνίδι που να φωνάζει next gen. Τα περισσότερα είναι sequels χωρίς κάτι νέο να προσφέρουν, κάτι που δεν έχει γίνει στην προηγούμενη γενιά. Και η βεβαιότητα ότι η κονσόλα σου θα αντέξει για 6-7 χρόνια τελείωσε και αυτή αφού τώρα σου ζητούν να κάνεις mid-generation upgrade. Για τους PC gamers είναι συνηθισμένο αλλά νομίζω ότι σε πολλούς κονσολάδες θα κακοφανεί.

Πάντως έρχονται αρκετά console exclusives που φαίνονται ενδιαφέροντα μέσα στο '16-'17: Spider-Man, Days Gone, Final Fantasy XV, Detroit: Become Human, Death Stranding, God of War, Gravity Rush 2, King of Fighters XIV, Horizon: Zero Dawn, και φυσικά το νέο Zelda που μπορεί από μόνο του να είναι λόγος να πάρει κάποιος ή το Wii U ή το Nintendo NX. Το μέλλον θα δείξει αν αυτή η γενιά "σώζεται¨.

Να σημειώσω ότι υπάρχουν γενιές χειρότερες από τη σημερινή αλλά η Wikipedia δεν τις μετράει ως ξεχωριστές. Η μία είναι αυτή του Atari 5200, Colecovision, Vectrex που οδήγησε στο κραχ και η άλλη των 3DO, Jaguar, CD32, κλπ. που δεν προσέφεραν κάτι πολύ παραπάνω από την προηγούμενη και απέτυχαν παταγωδώς.

Για πείτε γνώμες. Έχετε απογοητευτεί εξίσου; Έχετε πάρει κάποια κονσόλα και ποιες οι εντυπώσεις σας;
 
Αν μπορουσα να αποτυπωσω οτι νιωθω για την παρουσα γενικα "κονσολων" θα παθαινατε δηλητηριαση.

Ειναι ενα αισχος. Κατι που απλα πρεπει να περασει και να ξεχαστει.

Νομιζω ως γενια οτι ειναι η πιο αναιμικη σε ισχυ σε συγκριση με την τρεχουσα τεχνολογια. Δυο κονσολες φασον και μια με τεχνολογια προηγουμενης δεκαετιας.

Αλλα τη 400αρα την ζητανε!

Ειναι η πρωτη φορα που δεν αγοραζω κονσολα launch. Το οτι μου στερησαν καποιοι ανοητοι CEO χαρτογιακαδες, ασχετοι με το αντικειμενο, την χαρα του launch unboxing με κανει εξαλο!

Προφανως και δεν προτιθεμαι να ψωνισω καποιο PS4/X1 στο μελλον. Ισως το νεο X1 που ερχεται του χρονου στην περιπτωση που θα προσφερει την ισχυ που υποσχεται μονο και μονο λογο του Phil Spencer που προσπαθει να μαζεψει τα μαζευτα. Αν ηγειτο εξ αρχης αυτος αντι του ασχετου χωριστρακια, θα ειχαμε μια αλλη γενια κονσολων μπροστα μας.

Ειναι η πρωτη φορα που δεν υπαρχουν console wars στα διαφορα forums διοτι ξενερωσε το συμπαν ολακερο!

Το κερασακι ειναι οτι δεν υπαρχουν ουτε τιτλοι της προκοπης. Και θα το παω μακρυτερα και θα πω οτι ουτε στο PC υπαρχουν τιτλοι της προκοπης.

Διαγουμε την χειροτερη περιοδο gaming η οποια διασωζεται απο Indies και Emulation projects!

EDIT: To 2009 ονειρευομουν ενα τερας ισχυος με Larrabee. Πηρα τα ...
 
Για να δούμε:

-Σχεδόν κανένα exclusive που να αξίζει στο XB1.

-Ελάχιστα που να αξίζουν στο PS4.

-Mονο το WiiU έχει καλά exclusives όμως είναι πανάκριβο για αυτά που προσφέρει και οι μέρες του μετρημένες.

-Βασικά όλες οι κονσόλες έχουν μετρημένες μέρες. Δεν πέρασαν 3 χρόνια και οι κονσόλες σύντομα θα αντικατασταθούν με νέα μηχανήματα οπότε ποιος ο λόγος να αγοράσεις τα τωρινά? Και ποιος ο λόγος να αγοράσεις τα επόμενα όταν ξέρεις ότι σε άλλα 3 χρόνια θα αντικατασταθούν και αυτά?

-Εκτός απο το WiiU, οι κονσόλες μόνο κονσόλες δεν είναι. Αναγκαστικά installs και patches που θέλουν μέρες να κατέβουν. Φτάσαμε στο σημείο που στο PC είναι πιο εύκολο να κανεις patch ένα game γιατί είναι πολύ πιο μικρά σε μέγεθος από ότι στις κονσόλες.

-Απαράδεκτο retro gaming/emulation support. Λίγα παιχνίδια και ακριβά. Δεν ξέρω στις άλλες κονσόλες αλλά στο WiiU το emulation είναι γελοίο, τουλάχιστον σε μας εδώ. Έπαιξα το Super Metroid και με έπιασε κατάθλιψη με το πόσο χάλια είναι, μετά θυμήθηκα ότι το έχω στο PC σε σωστή έκδοση, σε σωστό emulator και συνήλθα. Αλίμονο αν το official emulation ήταν η μόνη μας επιλογή.

-Η γενιά αυτή στηρίζεται περισσότερο στο indie gaming απο ότι παλιότερα, το οποίο για μένα πάντα ήταν ένα overrated scene. Μέτρια και μικρά παιχνίδια που σπάνια εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες των κονσολών και προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα πιξελιασμένα και απλοικά γραφικά είναι "άποψη" και όχι απλά έλλειψη ταλέντου ή budget. Και στην τελική, δεν αγοράζω κονσόλα τελευταίας γενιάς για να παίξω φτηνιάρικα games με "8 bit pixel" γραφικά.

Ναι, είναι η χειρότερη γενιά, μακράν.
 
Οπως ειχα ξαναγραψει πιο παλια Και για μενα αυτη ειναι η χειροτερη γενια!!που ειναι η εξελιξη?το αλμα γραφικων?το κατι διαφορετικο?που να λες νεα γενια!!και μη χειροτερα λεω!!και δωρεαν να εδιναν αυτες τις κονσολες δεν νομιζω να πηγαινα να παρω!!βαριεμαι το ξαναζεσταμενο φαι!!δεν μπορω τοσα χρονια να βλεπω το ιδιο επιπεδο μου κανουν παραπονα τα ματια μου!!και εγω τα σεβομαι!!καλα ολος ο κοσμος που πηγαινει στις τελευταιες e3 να δουν κατι νεο δεν τους κανουν παραπονα οτι αυτα δεν ειναι νεα γενια??αυτη η απορια μου εχει μεινει!!ειναι και λιγο ντροπη τετοιες καταστασεις!!εγω αν τους επαιρνα συνεντευξη θα τους ελεγα δεν ντρεπεστε λιγο??να σας φερω τα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΑΣ και να μου πειτε εσεις που θελατε και 400? για την κονσολα μονο που βγαλατε που στο καλο βλεπετε την νεα γενια στην οθονη??γιατι εγω δεν την βλεπω!!και βλεπω μια χαρα!!αλλα τι να πεις εφοσον πουλανε και υπαρχουν εκατομμυρια αγοραστες που οτι νεο βγαζει η sony-microsoft-nintendo πηγαινουν χωρις δευτερη σκεψη και τα αγοραζουν για ποιο λογο να κανουν καποιο σημαντικο βημα στα videogames??σκοπος ειναι το κερδος και οσο αυτο πηγαινει καλα τι σημασια εχουν ολα τα αλλα?αλλα μαλλον απ οτι βλεπω να μαθαινω και γω χαχα!!και βλεπω πως το σωστο ειναι οτι βγαζουν εμεις να λεμε πωωω!!παιχνιδαρα να μαζευουμε λεφτα και με χαμογελο να τους δινουμε τα ?!!κλασικα αφου ειναι ps4 xb1-wii u ειναι φοβερα χαχαχα!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομίζω ότι εδώ ισχύει το κάθε πέρσι και καλύτερα. Ένας αρθρογράφος του Edge έγραφε τα εξής στο μπλογκ του για την προηγούμενη γενιά. Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι ο τύπος είναι εκνευριστικά Ιαπωνόφιλος είχε κάποιο δίκιο. Και ότι έγραφε τότε ισχύει στο τετράγωνο για την τωρινή γενιά. Αν και δεν συμφωνώ καθόλου με το τσουβάλιασμα του δυτικού gaming ως κακό η αλήθεια είναι ότι υπάρχει τεράστια ομογενοποίηση και δεν βλέπουμε κάτι ξεχωριστό ανάλογα με την εθνικότητα των developers. ιδίως για την Ιαπωνική βιομηχανία gaming τα πράγματα είναι ζοφερά. Κολοσσοί όπως η Sega, η Namco, η Capcom, η Konami είναι πια σκιά του παλιού καλού εαυτού τους και αυτό φαίνεται στο console gaming. Ακόμα και η Nintendo έχει χάσει το μαγικό της άγγιγμα. Η Ιαπωνική ιδιοσυγκρασία που έβλεπες κάποια πράγματα και έλεγες WTF δεν υπάρχει πλέον. Όλα πια είναι μια σούπα.
 
Οχι για μενα δεν ειναι η χειροτερη γενια κονσολων αλλα την καναν την χειρεοτερη γενια η μια απο της χειροτερες μονο και μονο για την κονομα και δεν μπορω τα κροκοδειλια δακρυα απο ανθρωπους που πριν λιγα χρονια εσταζαν μελι και τα σαλια ετρεχαν απο το στομα τους οταν μιλουσαν για τα τερατα δυναμης και ισχυως ps4 και xbox one και δεν μιλαω απαραιτητα για τα ατομα που ποσταραν σε αυτο το θεμα αλλα μιλαω γενικοτερα γιατι τετοιες συζητησεις εχω δει να γινονται σε ενα σωρο sites και forums.Aπο τους xenon και τους cell και τα 512ΜΒ RAM πηγαμε σε X86 συστηματα,8πυρηνες CPU,8GB RAM και GPU με 1,3 και 1,8 Teraflops και ολα αυτα μεσα σε ενα καβουκι κονσολας να ξεγελαει στο ματι ωστε υποσυνειδητα ο αλλος να χωνεψει καλητερα πως αυτο το πραγμα που ειναι κατω απο την τηλεοραση του ειναι κονσολα και οχι καποιο PC.Συμφωνησαν ολοι στην ευκολη λυση και η M$ και η sony και οι third party και ολοι γενικοτερα και πεταξαν την ΝΙNTENDO σαν την τριχα απο το ζημαρι την μοναδικη εταιρια που καινοτομει και ξεφευγει απο τον σωρο επειδη δεν πηγε με τα νερα τους και δεν συμφωνησε μαζι τους και μπορει να εφαγε το κεφαλι της και το Wii U να απετυχε αλλα τουλαχιστων εμεινε πιστη στης αξιες της χαραξε τον δεικο της δρομο σεβαστηκε τους πιστους οπαδους της πολυ περισσοτερο απο τους αλλους και εγραψε ολους τους υπολοιπους εκει που δεν πιανει μελανι.

Ναι τα παιχνιδια του ps4 που αξιζουν ειναι μετρημενα στα δαχτυλα τους ενος χεριου και τα περισσοτερα απο αυτα remasters παλαιοτερων παιχνιδιων και στην αλλη μερια τα παιχνιδια του xbox one που αξιζουν ειναι πολυ λιγοτερα και μαλιστα φροντισαν οι της Μ$ να χασουν το παιχνιδι απο την αρχη καθως μπηκε στο xbox one η σταμπα της πιο αδυναμης κονσολας σε σχεση με το ps4.Ποιος φταιει ομως για ολα αυτα που δεν υπαρχουν παιχνιδια μηπως φταινει οι κονσολες; φυσικα και οχι λεω εγω δεν φταινε οι κονσολες γιατι οταν το ps4 μπορει να τρεξει παιχνιδια οπως το uncharted 4 δεν γινετε το προβλημα να ειναι στα specs και ουτε προβλημα στα specs εχει το xbox one μια χαρα παιχνιδια θα μπορουσαν να κυκλοφορησουν.Το προβλημα και αυτοι που φταινε ειναι αποκλειστικα οι εταιριες και ο δρομος που πηραν φτιαχνοντας κονσολες που στην ουσια ειναι pc ανοιγοντας ετσι το κουτι της πανδορας για αλαγη/αναβαθμηση κονσολας στα 3 χρονια και με δικαιολογια το VR που εδω και ποσο καιρο ειναι λες και εξαφανιστηκε δεν βλεπω πουθενα να μιλανε γιαυτο ανακοινωσαν νεες κονσολες μονο και μονο για τους τεχνικολαγνους και αυτους που τους τρεχουν τα σαλια με το να ακουνε για teraflops κλπ γιατι απο παιχνιδια μια απο τα ιδια θα φαμε στην μαπα οπως εγινε και με της υπαρχουσες κονσολες.

Για να μην πλατιαζω γιατι αν αρχισω να γραφω θα γραφω και δεν θα τελειωνω και βαριεμαι κιολας να πω πως δεν εχω xbox one και δεν ειχα καμια κονσολα της M$ καλητερα να εκοβα το χερι μου παρα να εκανα κατι τετοιο,εχω παρει ps4 για 2,3 παιχνιδια ολο κι ολο και εχω παρει και day one φυσικα το Wii U γιατι ειμαι οπαδος της Ν αλλα και γιατι ειναι η κονσολα με τα καλητερα και περισσοτερα exclusives την εχω καταευχαριστειθει δεν με νοιαζη αν απετυχε κλπ δεν με απασχολει αυτο και τουλαχιστων οσον αφορα την παρτη μου εχει βγαλει τα λεφτα της και με το παραπανω.Lego city undercover,Bayonetta 2,Mario Kart 8,splatoon,star fox zero,Donkey konsg country tropical freeze,super mario 3D world,super mario maker,captain toad treasure tracker,new super mario bros U-Luigi U,Pikmin 3,Fast racing neo,Yoshi's wooly world,Xenoblade chronicles X,Fatal Frame maiden of black water ειναι μονο μερικα απο τα αποκλειστικα παιχνιδια του Wii U τα οποια εχω στην κατοχη μου και τα εχω λιωσει και περιμενουμε φυσικα τομ απιστευτο Zelda Breath of the wild και το πανεμορφο paper mario color splash που θα ειναι και απο τα τελευταια παιχνιδια της κονσολας μεχρι την κυκλοφορια του NX που και μαυτο αν ισχυουν ολες οι φημες του τελευταιου καιρου για ακομα μια φορα η NINTENDO τους γραφει ολους και ακολουθει τον δεικο της δρομο μακρια απο κονσολες pc που που ειναι πιστες στην παροιμια αλαξε ο μανωλιος και εβαλε το βρακι τους αλλιως.

Αυτη την γενια την περασα με Wii U και με το καλο PC που εχω και το ps4 με δυο δαχτυλα σκονη να περιμενω 2,3 παιχνιδια και μπορω να πω πως την απολαυσα μεχρι εκει που δεν πει και για μενα δεν ηταν η χειροτερη γενια κονσολων και οποιος μπορουσε να εχει την επιλογη καλου PC και Wii U και δεν ηταν απαραιτητα οπαδος της Ν σιγουρα ευχαριστηθηκε και αυτος αυτη την γενια μπορει οχι οπως εγω αλλα σιγουρα στο ταπεινο Wii U θα εβρισκε σιγουρα παιχνιδια να παιξει.
 
Κάτσε ρε Billy πως την απόλαυσες αυτή τη γενιά με το PS4 να έχει δύο δάχτυλα σκόνη; Αν βάζεις το PC ως άλλη μια κονσόλα πάσο, αλλά δεν εννοούσα αυτό, εννοούσα τις κανονικές κονσόλες το X1 και το PS4. Βέβαια και στο PC έχουμε γνωρίσει καλύτερες εποχές gaming αλλά οκ, τουλάχιστον προς το παρόν έχεις σχεδόν όλα τα παιχνίδια που έχουν οι κονσόλες οπότε εκμηδενίζεται η ανάγκη απόκτησης μίας (βέβαια είναι και αυτός ο ένας λόγος που θεωρώ ότι είναι η χειρότερη γενιά κονσολών: αν έχεις pc δεν χρειάζεσαι).

Και πάμε στο Wii U που υπερασπίζεσαι με τόσο ζήλο. Πέραν του γεγονότος ότι τη θεωρώ last gen κονσόλα οπότε δεν τη βάζω σε αυτή τη γενιά. Σε ρωτώ: σε σχέση με ΟΛΕΣ τις προηγούμενες οικιακές κονσόλες της Nintendo, είναι ή δεν είναι η χειρότερη; Δεν μιλάω από θέμα ανεμικού hardware, πωλήσεων ή του άθλιου χειριστηρίου αλλά από θέμα παιχνιδιών. Έχει ή δεν έχει την χειρότερη γκάμα παιχνιδιών σε σχέση με οποιαδήποτε προηγούμενη κονσόλα της Nintendo; Θα σου φέρω ως παράδειγμα την μεγαλύτερη αποτυχία της Nintendo μέχρι την τωρινή το Gamecube. Αναλογικά χρονικά βρισκόμαστε στο καλοκαίρι του 2005. Για πες μου τι βιβλιοθήκη με παιχνιδάρες είχε τότε το GC σε σχέση με το Wii U.
 
Πάντως μου αρέσει που θέλουμε τα teraflops και τα 8πύρηνα συστήματα και στο τέλος ασχολούμαστε όλο και περισσότερο με την indie scene με παιχνίδια που θα μας έφτανε και ένα φτηνιάρικο ταμπλετ να τα παίξουμε. Εδώ και κάτι μήνες στο PS4 ενός φίλου μόνο τέτοια παίζουνε και κανα Metal Slug 3.
 
Η δεν διαβαζεις τι γραφω η καταλαβαινεις αυτα που γραφω με τον δεικο σου τροπο.Απολαυσα αυτη την γενια με το PC μου που εχω παιξει δεκαδες multiplatforms και με ενα καρο παιχνιδια που επαιξα στο Wii U και το γραφω στην τελευταια παραγραφο και η αναφορα μου στο ps4 που εχει πανω 2 δαχτυλα σκονη ηταν για να πω απλα με ποιες κονσολες περασα αυτη την γενια οπως μας ειπες να κανουμε στο αρχικο σου post σε αυτο το θεμα να πουμε δηλαδη αν εχουμε παρει καποια κονσολα.

Το Wii U ανηκει στην ογδοη γενια κονσολων μαζι με τα ps4 και xbox one ειναι δεδομενο αυτο τωρα αν εσυ λογο specs θεωρεις πως ανηκει μια γενια πισω γουστο σου και καπελο σου δεν σημαινει πως ισχυει ομως γιατι της γενιες δεν της κατατασσουμε βαση των specs.Τωρα οσο για της ερωτησεις σου φυσικα και ειναι η χειροτερη κονσολα της NINTENDO σε γενικες γραμμες ειδες πουθενα να γραφω το αντιθετο;Tι σχεση ομως μπορει να εχει αυτο με το αν για μενα η κονσολα εβγαλε τα λεφτα της μεχρι και το τελευταιο λεπτο.Γουσταρα με χιλια ενα σωρο παιχνιδια στο Wii U και μερικα και αποκλειστικα μαλιστα εγραψα και στο παραπανω post μερικα απο αυτα και της χιλιαδες ωρες που εχω γραψει στο Wii U δεν της φτανουν μαζι τα παιχνιδια που εχω παιξει στο PC και αυτα τα ελαχιστα στο ps4.Δεν το συγκρινω με το GG δεν το συγκρινω με το Wii δεν το συγκρινω με το N64 και φυσικα και δεν το συγκρινω με τα NES και SNES οσον αφορα τα παιχνιδια αλλα το υπερασπιζομαι γιατι το εχω λιωσει και το εχω καταευχαριστηθει και βρηκα ενα σωρο παιχνιδια να παρω και να τα παιξω να γουσταρω και υαπρχουν παιχνιδια να παιξουν ολοι στο Wii U και αφου οπως ειπες απο το N64 και μετα παντα επερνες μια κονσολα της N για δευτερη κονσολα να παιξεις eclusives κλπ δεν μπορω να καταλαβω τον λογο που δεν πηρες Wii U που και παλι ειχε ενα σωρο αποκλειστικα που θα μπορουσες να παιξεις και ανετα θα μπορουσε να παιξει τον ρολο της δευτερης κονσολας που θα επαιζες παιχνιδια της NINTENDO και καποια αποκλειστικα οπως εκανες με τα N64,GG και Wii.

Γιαυτο την υπρασπιζομαι γιατι την εχω ζησει την εχω λιωσει και εχω ενα σωρο παιχνιδια και γιατι εχω βαρεθει να την θαβουν ατομα που και δεν την εχουν στην κατοχη τους και δεν εχουν παιξει τιποτα σαυτην αλλα και μπορει να μην εχουν πιασει καν το gamepad η να το εχουν πιασει κανα μισαωρο στην καλητερη.Ε δεν γινονται αυτα πως να το κανουμε δηλαδη.
 
Ωραία ας αφήσουμε το γεγονός του πόσο καλή κονσόλα είναι το Wii U, το πάω συγκριτικά για το κατά πόσο αυτή η γενιά είναι χειρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες. 1) Έχουμε τη χειρότερη Nintendo κονσόλα (σωστά ;) . 2) Έχουμε το χειρότερο Playstation. Ok μπορεί λόγω πολυπλοκότητας hardware το Playstation 3 να ήταν χειρότερο ενώ τουλάχιστον αυτό είναι straightforward στον προγραμματισμό αλλά ήταν αναλογικά με τη χρονική περίοδο ισχυρότερο και το σημαντικότερο είχε πολύ καλύτερα παιχνίδια μέσα στην τριετία. 3) Έχουμε το χειρότερο Xbox. Το πρώτο ήταν η πιο ισχυρή κονσόλα της γενιάς παρότι απέτυχε, το δεύτερο καθόρισε το next gen gaming φέρνοντας το online gaming στους πληβείους console gamers ενώ το τρίτο; Ίδιο με το PS4 απλά πιο αδύναμο και μείον κάποια καλά Sony exclusives. Sega πια δεν έχουμε...Άρα; Είναι ή δεν είναι η χειρότερη γενιά; Ή έστω η πιο αδιάφορη.

Edit: Δεν απάντησα γιατί δεν έχω πάρει ακόμα Wii U. Γιατί δεν είμαι διατεθειμένος να πληρώσω αυτά που ζητάει η Nintendo για hardware και software για μια last gen εμπειρία. Και επίσης δεν έχει βγει ακόμα το killer app που θα με κάνει να το αγοράσω. Προς το παρόν νομίζω θα έπαιρνα περισσότερες ώρες διασκέδασης αν αγόραζα ένα Xbox 360 ώστε να παίξω όσα παιχνίδια δεν υπήρχαν στο PS3 και στο PC. Αλλά έχω τόσα παιχνίδια να παίξω στο PC που δε νομίζω...Φυσικά έχει πολύ καλά παιχνίδια που όταν τελικά το αγοράσω θα τα παίξω αλλά ακόμα δεν έχω κάποιο παιχνίδι που να πω "αυτό πρέπει να το παίξω ΤΩΡΑ¨.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια χαρα ειναι οι κονσολες αυτης της γενιας..

Εδω μεσα διακρινω(οχι μονο σε αυτο το θρεντ) πως υπαρχει nintendo fanboyσμος (οπως τον ειχαμε ολοι μας,ομως πριν...30 χρονια).

Κατι το οποιο ειναι λογικο μιας και ειμαστε ολοι ρετρολατρες αλλα....και η υπερβολη εχει ενα οριο..

Το gaming μια χαρα τα πηγαινει..

Το μονο λαθος(και ελπιζω να μην αποδειχθει εγκληματικο και να αντιδρασει με μποικοταζ το gaming κοινο) ειναι το οτι θελουν να μειωσουν τη διαρκεια ζωης των νεων κονσολων,βγαζοντας απο του χρονου τα xbox scorpio,ps4 neo κλπ κλπ μονο και μονο για να ξεζουμισουν και αλλο το καταναλωτικο κοινο του gaming..
 

aims είπε:
Μια χαρα ειναι οι κονσολες αυτης της γενιας..Εδω μεσα διακρινω(οχι μονο σε αυτο το θρεντ) πως υπαρχει nintendo fanboyσμος (οπως τον ειχαμε ολοι μας,ομως πριν...30 χρονια).

Κατι το οποιο ειναι λογικο μιας και ειμαστε ολοι ρετρολατρες αλλα....και η υπερβολη εχει ενα οριο..

Το gaming μια χαρα τα πηγαινει..

Το μονο λαθος(και ελπιζω να μην αποδειχθει εγκληματικο και να αντιδρασει με μποικοταζ το gaming κοινο) ειναι το οτι θελουν να μειωσουν τη διαρκεια ζωης των νεων κονσολων,βγαζοντας απο του χρονου τα xbox scorpio,ps4 neo κλπ κλπ μονο και μονο για να ξεζουμισουν και αλλο το καταναλωτικο κοινο του gaming..
Δηλαδη φιλος ποια ειναι η υπερβολη για καντο ποιο λιανα να το καταλαβω και γω γιατι σε μενα αναφερεσαι.Δηλαδη το να πει καποιος πως το Wii U εχει πανω απο 30 παιχνιδαρες ειναι υπερβολη; αν ειναι μπορω να κατσω να στα γραψω ενα ενα για να καταλαβεις πως δεν ειναι η μηπως ειναι υπερβολη πως μπορει καποιος να ευχαριστηθει και να απολαυσει χιλιαδες ωρες ποιοτικου gaming με το ''αδυναμο'' Wii U δηλαδη για να γουσταρει καποιος παιχνιδια πρεπει να παιζει αποκλειστικα σε ps4 και xbox one και δεν υπαρχει τιποτα αλλο.Οσο για τον fanboyσμο τι να κανουμε δηλαδη υπαρχουμε και μεις που ημαστε οπαδοι αν εσυ παραμεγαλωσες και σε φαινονται αυτα περιεργα εγω ετσι ειμαι και ειμαι οπαδος της NINTENDO φανατικος και σκληροπυρηνικος Oποτε και 200 χρονια να ζησω παλι NINTENDO fanboy θα ειμαι αλλα της παρωπιδες μου ομως που μπορει καποτε να φορουσα πριν παρα πολλα χρονια εχω φροντισει και της εχω πεταξει επισης εδω και παρα πολλα χρονια γιατι δεν ειναι κακο να εισαι fanboy το κακο ειναι να εισαι fanboy με παρωπιδες.
1@Leon[/USER]

1) Ναι εχουμε την χειροτερη NINTENDO Κονσολα μετα το virtual boy ειναι γεγονος αυτο αλλα χειροτερη ειναι σε specs σε σχεση με τον ανταγωνισμο,σε πωλησεις και σε αναλογια παιχνιδιων.Ολα αυτα ομως δεν κανουν την κονσολα αδιαφορη ουτε περνουμε μια σβηστρα και σβηνουμε ολα αυτα τα εξαιρετικα παιχνιδια που εχει και ενοειται πως αξιζει να την εχει καποιος στην κατοχη του.

2) Oχι δεν εχουμε το χειροτερο playstation.Το ps3 που ηταν καλητερο την εποχη που κυκλοφορησε σε σχεση με πολλες καρτες γραφικων της αγορας,επεξεργαστων κλπ καταφερε να τρεξει παιχνιδι σαν το last of us μολις στο τελος ζωης της κονσολας και δεν με νοιαζη αν ηταν δυσκολο στον προγραμματισμο ενω στο ps4 ειδαμε uncarted 4 με αυτα τα γραφικα που εχει σε μολις 3 χρονια.Το ps4 εχει παρα πολλα να δωσει ακομα αλλα οπως εγραψα και σε ποιο πανω post ανοιξε το κουτι της πανδωρας και με το ζορι το πετανε στην ουσια στην ακρη κυκλοφοροντας το ps4 και σταδιακα η φραση πως ''ολα τα παιχνιδια του ps4 neo θα παιζονται στο ps4'' θα αλαξει και θα γινει ''μονο στο ps4 neo θα δειτε τα παιχνιδια στην πραγματικη τους διασταση και το οραμα των δημιουργων να γινετε πραγματικοτητα'' απλα το φερνουν λαου λαου γιατι δεν γινετε να παραπεταξουν ολα αυτα τα εκατομμυρια που εχουν αγορασει το ps4.

3) Για το xbox one συμωνω απολυτα.Απο την στιγμη που του κολησαν την ταμπελα της πιο αδυναμης κονσολας σε σχεση με το ps4 αρχισε να περνει την κατω βολτα.Καμια σχεση με το xbox 360 ουτε της πωλησεις του ουτε τα παιχνιδια του υπηρχε περιπτωση να δει οποτε αρον αρον αρχισαν την αντιγραφη σε ολα αυτα που εκαναν οι της sony για να δωσουν στον κοσμο να καταλαβει πως ειναι ποιο δυνατο το ps4 σε σχεση με το xbox one και μαλιστα απο την E3 κιολας.Εβαλαν τους τυπαδες να μιλανε για λιγα λεπτα και να ποσο τερας θα ειναι το scorpio και να ποσα Teraflops θα ειναι και θα ειναι απιστευτο και θα ειναι φανταστικο και θα κανει και καφε και θα βαζει και πλυντηριο και θα,θα,θα,θα,θα οπως ελεγε και ο κωνστανταρας ως μαυρογιαλουρος.Φυσικα αν δεν εχει παιχνιδια της προκοπης θα ελεγα που θα τα βαλουν τα teraflops αλλα σεβομαι το forum.

Οποτε με λιγα λογια χειροτερη μπορει να μην ειναι αλλα σιγουρα ειναι απο της χειροτερες και βρηκες και την σωστη λεξη μπορω να πω γιατι η πιο ΑΔΙΑΦΟΡΗ γενια ειναι σιγουρα.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντα έπαιρνα κονσόλες 1-2 χρόνια μετά το launch και προλάβαινα και τις fat εκδόσεις...

Αυτή τη φορά, περίμενα και περίμενα και περίμενα... Τελικά δεν έκανα την αγορά του Playstation 4.

Σίγουρα ένας από τους λόγους που δεν το πήρα ακόμα είναι και τα οικονομικά μου, αλλά θυμόμουν άλλες χρονιές "ψηνόμουν" για να αποκτήσω τη νέα κονσόλα... Τώρα όμως δε συμβαίνει το ίδιο...

Αναμονή λοιπόν να δούμε τι αξίζει τον κόπο και τα χρήματα...

Σίγουρα η πιο αδιάφορη γενιά...
 
Καταρχάς να πω ότι δεν κατέχω καμία από τις παραπάνω κονσόλες και διότι δεν μου έκανε καμία κλικ να αγοράσω αλλά και γιατί "είναι πολλά τα λεφτά Άρη"! Μόνο στα καταστήματα τις βλέπω που παίζουν άλλοι. Προτιμώ τα 400 που προαναφέρθηκαν να τα διαθέσω (λίγα λίγα εννοείται) σε ρετρό κονσόλες. Παρόλαυτά μήπως οι κονσόλες έφτασαν στο τέρμα; Εννοώ, όταν το 1995 από τα 16bit περάσαμε στα 32bit η διαφορά ήταν αισθητή. Τώρα, οι διαφορές είναι μικρές και μάλλον αφορούν πιο πολύ την ανάλυση της εικόνας. Προσωπικά δε μπορώ να διακρίνω μεγάλες διαφορές από ένα παιχνίδι στο PS3 με το PS4. Μήπως τα πράγματα σιγά σιγά θα γίνονται για όλο και πιο ειδικευμένους που θα ψάχνουν τις διαφορές με το μικροσκόπιο;
 
Οι διαφορές μεταξύ PS1-PS2-PS3 είναι σημαντικές και κάθε γενιά έφερε αλλαγές στο gaming , το ίδιο θα έπρεπε να συμβεί και για το PS4 πόσο μάλλον που ήταν η προηγούμενη γενιά μια από τις μεγαλύτερες σε χρονική διάρκεια. Χρησιμοποιώ ως παράδειγμα τα Playstation γιατί είναι μια "σταθερά" στην 3D era. Προς το παρόν αυτή η διαφορά δεν έχει φανεί.
 
Ετσι ακριβως δεν υπαρχει ακομη νεα γενια!οπτικα τα παιχνιδια σχεδον ιδια με την γενια του xbox 360 ps3!!τωρα αν τα παιχνιδια ειναι σε μεγαλυτερη αναλυση και αυτο θεωρειται νεα γενια τι να πω??αν αυτος ηταν ο στοχος και αυτο που περιμεναν εκατομμυρια gamers πως και πως απ την εποχη 360 ps3 για την νεα γενια να εχει τα ιδια σχεδον γραφικα αλλα σε μεγαλυτερη αναλυση το xb1 και ps4 κανουν επιτελους αυτο το ονειρο πραγματικοτητα!!εγω δυστυχως βρεθηκα απ εξω σ αυτη την γενια γιατι περιμενα και κατι πραγματικα νεο στα γραφικα!
 
Καλησπέρα σε όλους. Κάτι πολύ σημαντικό για μένα είναι η συμβατότητατα με την προηγούμενης (ή και προηγούμενες) γεννιάς κονσόλα, και σε αυτό η MS έχει κάνει τη καλύτερη δουλειά. Θα ήθελα να δω να τρέχουν και παιχνίδια του αρχικού xbox, νομίζω είναι πιο εύκολο να επιτευχθεί απ'ότι στο 360.
 
Δεν μπορούμε να μιλάμε για χειρότερη γενιά γενικά, μόνο όσον αφορά εμάς. Προσωπικά μ' εξαίρεση τα handhelds της Nintendo έχω χάσει το ενδιαφέρον για ό, τι κυκλοφόρισε από περίπου το 2003-4 κι έπειτα. Είναι όλα τόσο ίδια. Όποιο παιχνίδι και να παίξεις βλέπεις να εστιάζει στα γραφικά και τα εφέ, χάνοντας συχνά το ενδιαφέρον και την πλοκή. Βαριέμαι να τα βλέπω όλα να προσπαθούν να πετύχουν την τέλεια εικόνα. Αυτή όμως είναι η γνώμη μου, που προτιμώ τα retro γραφικά. Τους περισσότερους πλέον και η ύπαρξη pixel τους χαλάεi.


Να προσθέσω και τις τιμές που είναι απλησίαστες! Αν μου βγαίνει πιό φτηνά ν' αγοράσω καινούριο υπολογιστή από κονσολα, τότε κάτι πάει λάθος!



Ωστόσο το να ψάχνουμε τα δεδομένα σε πωλήσεις το βρίσκω παραπλανητικό. Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες, όπως ο ανταγωνισμός, η προσβασιμότητα και η διαφήμηση. Τα βιντεοπαιχνίδια σε γενικές γραμμές στοχεύουν στους νέους και τα παιδιά. Ποιός νέος στην εποχή μας έχει τόσα χρήματα να ξοδέψει και ποιός γονέας θα κάνει τόσο ακριβό δώρο στο παιδί του; Αντίστοιχα το αγοραστικό κοινό άνω των '30 που έχει την οικονιμική δυνατότητα είτε δεν παίζει πιά είτε έχει υψηλές απαιτήσεις. Φυσικά καί το ενδιαφέρον το κόσμου πλέον γενικά δεν είναι τόσο μεγάλο κι ενθουσιώδες όπως στις δεκαετίες του '80 και του '90 που τα βιντεοπαιχνίδια αποτελλούσαν κάτι "μαγικό"!
 
Νομίζω πως η "αλήθεια" βρίσκεται κάπου στη μέση. Κατ' αρχάς σε αυτό που γράφει πιο πάνω η αγαπητή Crimson Moonlight σχετικά με το κόστος στα παιχνίδια κλπ να πω πως στη δεκαετία του 90 τα παιχνίδια ήταν πολύ πιο ακριβά (πχ ένας τίτλος για το SNES) σε σχέση με τις τωρινές τιμές που είναι ανάμεσα σε 45 με 60 ευρώ. Επίσης πλέον ένας τίτλος σαν το GTA σε συνδυασμό με το online κομμάτι του μπορεί να σου προσφέρει διασκέδαση δεκάδων ωρών (για να μη πω εκατοντάδων) σε αντίθεση με τίτλους περασμένων δεκατιών που εξαντλούνταν σε λίγες ώρες (όχι πως δε συμβαίνει και σε αρκετά σύγχρονα παιχνίδια αυτό). Για το θέμα της τρέχουσας γενιάς συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό σε αυτά που λέτε σε σχέση με τις διαφορές που είχαν τα προηγούμενα συστήματα με τους προκατόχους τους ανά κυκλοφορία τους κλπ. Από την άλλη παιδιά έχουμε όμως κάποιες κυκλοφορίες καταπληκτικές και φρέσκες μέσα σε όλο αυτόν υπερκορεσμό πληροφοριών και κυκλοφοριών. Για μένα αυτό είναι που μετράει και όχι αν το PS4 (πχ) έχει μεγάλες διαφορές από το PS3. Σίγουρα θα ήθελα να είναι πιο δυνατό σε υπολογιστική δύναμη αλλά αυτό αντισταθμίζεται από τίτλους διαμάντια που κυκλοφορούν και μάνι μάνι μου έρχονται στον νου 4. Ori and the Blind Forest, INSIDE, ABZU και BOUND. Όταν λοιπόν έχουμε την δυνατότητα να παίξουμε τίτλους αυτής της ποιότητας αυτό από μόνο του δεν είναι εξέλιξη; Πως καθορίζουμε την εξέλιξη; Σε σχέση με την τεχνολογική ανάπτυξη; Σίγουρα και με αυτόν τον γνώμονα αλλά κυρίως για μένα με βάση αυτά που προείπα και κρατώντας αυτό σαν συλλογιστική είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την τρέχουσα γενιά.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Crimson Moonlight είπε:
Δεν μπορούμε να μιλάμε για χειρότερη γενιά γενικά, μόνο όσον αφορά εμάς. Προσωπικά μ' εξαίρεση τα handhelds της Nintendo έχω χάσει το ενδιαφέρον για ό, τι κυκλοφόρισε από περίπου το 2003-4 κι έπειτα. Είναι όλα τόσο ίδια. Όποιο παιχνίδι και να παίξεις βλέπεις να εστιάζει στα γραφικά και τα εφέ, χάνοντας συχνά το ενδιαφέρον και την πλοκή. Βαριέμαι να τα βλέπω όλα να προσπαθούν να πετύχουν την τέλεια εικόνα. Αυτή όμως είναι η γνώμη μου, που προτιμώ τα retro γραφικά. Τους περισσότερους πλέον και η ύπαρξη pixel τους χαλάεi.
Να προσθέσω και τις τιμές που είναι απλησίαστες! Αν μου βγαίνει πιό φτηνά ν' αγοράσω καινούριο υπολογιστή από κονσολα, τότε κάτι πάει λάθος!



Ωστόσο το να ψάχνουμε τα δεδομένα σε πωλήσεις το βρίσκω παραπλανητικό. Υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες, όπως ο ανταγωνισμός, η προσβασιμότητα και η διαφήμηση. Τα βιντεοπαιχνίδια σε γενικές γραμμές στοχεύουν στους νέους και τα παιδιά. Ποιός νέος στην εποχή μας έχει τόσα χρήματα να ξοδέψει και ποιός γονέας θα κάνει τόσο ακριβό δώρο στο παιδί του; Αντίστοιχα το αγοραστικό κοινό άνω των '30 που έχει την οικονιμική δυνατότητα είτε δεν παίζει πιά είτε έχει υψηλές απαιτήσεις. Φυσικά καί το ενδιαφέρον το κόσμου πλέον γενικά δεν είναι τόσο μεγάλο κι ενθουσιώδες όπως στις δεκαετίες του '80 και του '90 που τα βιντεοπαιχνίδια αποτελλούσαν κάτι "μαγικό"!
Φυσικά οι κονσόλες έχουν κλειστή αρχιτεκτονική πράγμα που σημαίνει ότι η μαμά αποφασίζει τι hardware θα βάλει μέσα ενώ τα PC έχουν ανοιχτή αρχιτεκτονική που σημαίνει ότι βάζεις εσύ ότι γουστάρεις από hardware + software και αν έχεις φυσικά και αρκετές γνώσεις το φτιάχνεις μόνος σου! Ενώ φυσικά είναι και ανοιχτό στάνταρ πράγμα που σημαίνει ότι όποιος φτιάχνει ένα παιχνίδι για PC δεν πληρώνει royalties σε κανένα ίσως μόνο στην microsoft μιας και το στάνταρ δεν ανήκει σε κανένα. Ο καθένας θεωρητικά μπορεί να φτιάξει PC hardware αρκεί να αγοράσει το σχετικό βιβλίο στάνταρ.Ενώ οι κονσόλες είναι φυσικά κλειστό στάνταρ πράγμα που σημαίνει, φυσικά, ότι αν εγώ θέλω να φτιάξω παιχνίδια για playstation πρέπει να πληρώσω την σονυ. Έτσι, πρακτικά τα ίδια παιχνίδια για κονσόλες είναι ακριβότερα.
 
Πίσω
Μπλουζα