Είναι αυτή η χειρότερη γενιά κονσολών;

Σε Linux παίζει ο cemu (με wine) κατά 30% πιο γρήγορα από ό,τι στα Windows σε amd κάρτες. Το ερώτημα είναι ποιος θα κάτσει μια ολόκληρη μέρα να περνάει Linux και όλα τα υπόλοιπα και να σεταρει. O driver της AMD για opengl δεν τραβάει γιαυτό σέρνεται. Το οποίο πρόβλημα η AMD προφανώς δεν την νοιάζει να φτιάξει (αν φτιάχνει). 

Όταν και αν βάλουν Vulcan θα έρθει στα ίδια επίπεδα με nvidia. Πάντως οι devs περισσότερο τους ενδιαφέρει να παίζει σε nvidia οπότε αν θέλει κάποιος cemu η λύση είναι γρήγορη nvidia και πολύ μνημη. 
 
Τo εχω γραψει πιο πανω οτι ME ENA ΚΑΛΟ PC μπορεις να παιξεις παιχνιδια του switch...

Mε ενα μετριο PC σιγουρα μπορεις τα παιξεις τα παιχνιδια που εχει το xbox one και third party games αυτης της γενιας οπως και το zelda breath of the wild μεσω cemu και με καλυτερη εικονα απ το switch


Γιατι το switch ειναι φθηνο και το αγοραζουν ολοι στην ελλαδα??Μονο το switch να παρεις με το mario odyssey θες περιπου 350 ευρω.Αντε να παρεις και 3-4 καινουργια παιχνιδια θα ξεπερασεις τα 500 ευρω και θα εχεις και τα χειροτερα specs σ αυτη την γενια.

Όταν μιλάμε για PC μου έρχεται στο μυαλό η m$ και σήμερα διάβασα και αυτό...


Για φανταστείτε να είχε γίνει αυτό με την Ninty...
 
Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορούσαμε να πούμε ότι πλέον βρισκόμαστε στη χειρότερη γενιά κονσολών (έχουν περάσει χρόνια από τη δημιουργία του εν λόγω τοπικ, κατά ένα μεγάλο βαθμό όμως, συνδέεται η προηγούμενη γενιά με την τρέχουσα), σίγουρα όμως, μιλάμε για δύο γενιές όπου, δεν έχουν γίνει κοσμοϊστορικές εξελίξεις, σαν να υπάρχει μια στασιμότητα αν και για να είμαστε ειλικρινείς, όλες οι μεγάλες καινοτομίες του παρελθόντος, στον τομέα του gaming, δύσκολα να επαναληφθούν, ακόμα και να ξεπεραστούν και μην ξεχνιόμαστε, δεν γίνεται να ανακαλύπτεται ο τροχός κάθε φορά.

Βέβαια, το γεγονός ότι πλέον οι εταιρείες κυνηγάνε αποκλειστικά και μόνο τα specs, είναι λυπηρό, λες και παίζουν υπερατού, εκεί νομίζω χάνεται το νόημα, στο ότι παίζουν κοκκορομαχίες, χάνοντας την ουσία. Επίσης, νομίζω πλέον είναι κουραστικό το γεγονός ότι συνεχώς, κυκλοφορούν remakes/remasters/compilations παλαιών παιχνιδιών. Προσοχή, στα remakes δεν είμαι ενάντιος, ίσα ίσα, αν και δεν έχω επαφή με το είδος, θεωρώ ότι τα remakes των Resident Evil, καλώς και έγιναν, νομίζω είναι μια σειρά θρύλος και αξίζει αυτή η μεταχείριση, μακάρι να δούμε και κάτι αντίστοιχα αξιόλογο και με άλλα franchises.

Αλλά το ότι κυκλοφορεί σε remaster προηγούμενης γενιάς παιχνίδι και πρέπει να παίξουμε το "Βρείτε τις διαφορές", εκεί με ξενερώνει άσχημα. Να γίνει remaster σε παιχνίδι παλαιότερων γενεών, εκεί ναι αλλά, στη φάση που βρισκόμαστε, οι διαφορές μεταξύ τρέχουσας και προηγούμενης γενιάς, είναι ελάχιστες θαρρώ και νομίζω ότι ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις ουσιαστικές διαφορές μεταξύ PS4 & PS5 δηλαδή, ως δυνητικος αγοραστής, δεν έχω πειστεί ακόμα για το τι καινούργιο θα μου προσφέρει το PS5 η το νέο ΧΒΟΧ.

Η Nintendo μπορεί να μην ακολουθεί κατά πόδας τους άλλους δύο, κάνει το δικό της κομμάτι, παρουσιάζει το κάτι διαφορετικό το οποίο και προτιμώ, χωρίς βέβαια να αναιρω τα όσα λάθη έχει κάνει. Ναι, η σχεδόν αυτούσια μεταφορά των Mario games σε ένα cartridge, ήταν ένα τρελό και ανήθικο cashgrab γιατί πολύ απλά, δεν προσέφερε κάτι καινούργιο, ενώ η έκδοση που είχε κυκλοφορήσει για το Wii στα πλαίσια της 25ης επετείου, μπορεί να είχε ένα παιχνίδι 20+ χρόνων ξανασερβιρισμένο, όμως, ήταν κατά τι πιο προσεγμένη έκδοση, όχι αυτό το πρόσφατο χάλι στο οποίο απλά πετάξαμε κάτι soundtrack, βάλαμε τρία παιχνίδια τα οποία μπορώ να τα βρω ελεύθερα στο νετ η πολύ απλά, ΗΔΗ ΤΑ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΊ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΓΟΡΑΣΩ, η τουλάχιστον, δώσε μου έναν ικανό λόγο που θα με κάνει να το ξαναγοράσω, χωρίς να νιώθω εξαπατημένος. Δηλαδή, η Capcom η οποία δεν πουλά τα Resident Evil remakes σε full price, είναι κουτή και αφελής;

Νομίζω ότι σε αυτή τη γενιά, γενικότερα πιστεύω ότι ως καταναλωτές, έχουμε αδικηθεί κατάφωρα, ότι μας έχουν εκμεταλλευτεί με ύπουλο τρόπο κιόλας, ότι δεν μας σέβονται, εκεί νομίζω πάσχει η τρέχουσα γενιά. Νοσταλγώ τις εποχές όπου αγόραζα ένα παιχνίδι full price και ήταν όντως full, δεν χρειαζόταν όλα αυτά τα season passes, DLCs και όλα τα συναφή, νιώθω ότι το cashgrab είναι πιο έντονο από ποτέ....
 
Αφ' οτου απεκτησα κομπιουτερ, δεν ξαναγορασα καποια κονσολα. Το πι σι δεν το αγορασα για να παιζω παιχνιδια, αλλα για αλλες δουλειες που μπορουσα να κανω. Ομως αφου μπορουσα να παιζω και παιχνιδια δεν αισθανθηκα την αναγκη μιας κονσολας πλεον. Υπαρχουν θεματα που με ενοχλουν και στις κονσολες και στα πι σι. Παραδειγμα : θεωρω ανεπιτρεπτο ενα παιχνιδι που αγορασα για PS να μην παιζει στο PS4. Ειναι απατη προς τον καταναλωτη, για μενα, να δινω 30-50-60 Ε για ενα παιχνιδι και να μην το εχω, παρα μονο στην ψηφιακη βιβλιοθηκη. Το GoG δλδ γιατι ειναι DRM free και οι υπολοιποι οχι? Παιχνιδια μονο απο GoG πλεον. Δεν ανηκω στην μειοψηφια των χρηστων που ψαχνουν και την παραμικρη διαφορα/λεπτομερια στηνη εικονα και στον ηχο. Ανηκω στην πλειοχηφια εκεινων που θελουν να παιζουν και να ευχαριστιουνται ενα παιχνιδακι στην κονσολιτσα τους η στο πισακι τους και δεν ασχολουνται με τα ποσα πιξελ/ιντζα η tα ποσα FPS. Ναι ακουω καμια μουσικουλα, βλεπω καμια ταινιουλα στο πισι μου. Μεγαλη αναλυση η οθονη δεν αντιλλεγω. Αλλα αλλη αισθηση της ταινιας στην 50αρα χαμηλης αναλυσης τουβουλας μου κι αλλη στην 24αρα του πισι. Αλλη αισθηση ο ηχος στο πισι κι αλλη στα παναρχαια Roister, Jamo, Rel Strata με Rotel ενισχυτη.
Για μενα η πιο επιτυχιμενη κονσολα εβερ ειταν το κλασσικο Playstation. Φτηνη ταπεινη, αδυναμη κονσολιτσα αλλα με με γκαμα 500 παιχνιδια που σηγουρα καποια 10-20 απο αυτα μας αρεσαν και τα αγορασαμε και τα ευχαριστιθηκαμε. Βγηκε το Dreamcast, 15 παιχνιδια διαθεσημα, εσκασα 85 χιλιαρικα, πηρα και 4-5 παιχνιδια, με τοζορι γτ δεν μαρεσαν, εκτος Tomp Raider και Sonic, Και τι μαματη κονσολα, και τι δυνατος επεξεργαστης και τι αυτο και τι το αλλο, θα μπαινει και στο ιντρνετ ( ειδε ποτε κανεις σας κανα ιντερνετ?) Επαιξα μερικες μερες και εμεινε στην ακρη. Επιστροφη στο Playstation με τα καμια 100στη παιχνιδια που εχω. Χαιρομαι που βλεπω τισ παλαιες κονσολες μου να δουλευουν ακομα παιζω που και που κανα παιχνιδακι, αλλα σημερα δεν θα αγοραζα καποια.
 
  • Like
Reactions: Ace
Ειναι απατη προς τον καταναλωτη, για μενα, να δινω 30-50-60 Ε για ενα παιχνιδι και να μην το εχω, παρα μονο στην ψηφιακη βιβλιοθηκη.
Ναι αλλα ομως......θα εχει το γνησιο ψηφιακο παιχνιδι ο καταναλωτης στη συλλογη του......χαχαχα :biglaugh::biglaugh::biglaugh::biglaugh::biglaugh:
 
Ναι μπορει ναχεις δικαιο, αλλα να σου πω αληθεια ντρεπομαι λιγο, δεν εχουν τολμησει Ιολας, Βορρες, Τσακιρογλου, Μπενακης και τοσοι αλλοι να εχουν τις συλλογες τους σε ψηφιακες φωτοβιβλιοθηκες και θα εχω εγω τα παιχνιδακια μου? Λιγος σεβασμος , ρε γμτ
 
Ξαναπαιζω το Doom 3 για να το τερματισω παλι και οσο παιζω διασκεδαζω το καθε λεπτο και μου αρεσει παρα πολυ η ποιοτητα των γραφικων του αλλα και ο σχεδιασμοs αυτων.Τι παιχνιδαρα που ειναι.

Eχω δει και τα τελευταια doom μονο στο youtube για να δω τα επιτευγματα των γραφικων απο τηs νεαs τεχνολογιαs μηχανεs γραφικων αλλα δεν μου αρεσαν καθολου ουτε στα γραφικα τουs ουτε στoν σχεδιασμο αυτων ουτε στο gameplay που αν τα παιξω βλεπω να με πιανει πονοκεφαλοs.Πωs τα καταντησαν ετσι.Τι αχταρμαs ειναι αυτοs.

Ευτυχωs υπαρχει το Doom 3.
 
Πίσω
Μπλουζα