Blue Max
Immense Cult RetroFigure
- Αντιδράσεις
- 15.785
Αριάδνη, η φώτο αυτή περιλαμβάνει κάποιες από τις αγαπημένες μου περιπέτειες.
Για εμένα, η Αγία Τριάδα αποτελείται από τα Predator, Conan και Terminator.
Predator: Είναι η ταινία του Schwarzenegger που έχω δει περισσότερες φορές από οποιαδήποτε άλλη. Ζούγκλα, sci-fi, λίγο διάστημα, αόρατο τέρας, απίστευτη ατμόσφαιρα, και ο Άρνολντ σε φουλ τουμπανιασμένη φόρμα, χωρίς καν να προσπαθεί ιδιαίτερα. Το cast είναι εξαιρετικό, με τον Carl Weathers και τον Sonny Landham να δίνουν δυναμικές ερμηνείες. Υπάρχουν σκηνές που μένουν χαραγμένες στη μνήμη, όπως η σκηνή με το ξυράφι ή με τον σκορπιό, αλλά και ατάκες που έχουν γίνει θρυλικές: «I ain't got time to bleed», το minigun με το όνομα "Painless", και τόσες άλλες. Όλα αυτά κάνουν το Predator μία από τις καλύτερες περιπέτειες των 80s.
Terminator: Μια αριστουργηματική ταινία επιστημονικής φαντασίας, το απόλυτο 80s sci-fi που δεν θα βαρεθώ ποτέ να το βλέπω. Αναρωτιέμαι αν ο Cameron είχε ήδη το σενάριο έτοιμο και έψαχνε το τέλειο Cyborg, ή αν η ιδέα του Terminator γεννήθηκε όταν τον είδε. Ο Schwarzenegger είναι ο απόλυτος «I'll be back» εξολοθρευτής. Μαζί του, η υπέροχη Linda Hamilton στον ρόλο της Sarah Connor, ένας χαρακτήρας που δεν μπορείς παρά να ερωτευτείς και να ταυτιστείς μαζί της. Και φυσικά, ο Michael Biehn, που προσδίδει το ιδανικό αντίβαρο στον ρόλο του Kyle Reese. Μία ταινία που έχει αφήσει ανεξίτηλο σημάδι στο είδος του sci-fi.
Conan: Ένα επικό παραμύθι που δεν απευθύνεται σε όλους, αλλά έχει αναδείξει έναν χαρακτήρα που όλοι θυμόμαστε. Ο Κόναν (νέος, brutal, με το σπαθί του στο χέρι ίσαμε το μπόι μου), παίρνει τη θέση του ήρωα στην μάχη κατά των δυνάμεων του κακού. Μαζί με τον Σουμποτάι, τον Κιρκανό κλέφτη, και την υπέροχη Βαλερία, τη Βασίλισσα των Ληστών, ξεκινούν ένα επικίνδυνο ταξίδι προς το μυστηριώδες Βουνό της Δύναμης του Thulsa Doom, του αθάνατου κακού μάγου και υπηρέτη του θεού-φιδιού Set, που μοναδικά υποδύεται ο James Earl Jones.
Και ο Νικητής μου είναι: Conan.
Πάντα ήταν ο Conan.
Μα τον Κρόμ, δεν θα μπορούσε να είναι άλλος.