Είστε υπέρ ή κατά των cheats στα videogames;

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.327
Αντιδράσεις
5.936
Eχω φαει εκκατομυρια ωρες πανω απο καμπινες και κονσολες για να μαθω τα παιχνιδια στο βαθμο που τα ξερω και ποτε μα ποτε σε κανενα παιχνιδι καταρχην σε κονσολες και καταδευτερον στο mame δεν εχω χρησιμοποιηση ουτε ενα cheat εστω και για πλακα.Φυσικα εννοιται οτι δεν εχω εγω καποιο προβλημα με ανθρωπους που χρησιμοποιουν και πολυ καλα κανουν γιατι ειναι πολλοι που ειχαν τρελα με καποιο Arcade καποτε που τους εβγαζε την παναγια και δεν το τερματισαν ποτε και με το mame και τα cheats πηραν το αιμα τους πισω :D η υπαρχουν πολλοι που μπορει να μην εχουν την ορεξη να δυσκολευονται κλπ και πετανε καποια cheats και ολα καλα.Εγω ειμαι κατα των cheats πιο κατα δεν γεινεται γιατι ο παικτης με τα cheats δεν μπορει να βελτιωσει της ικανοτητες του δεν μπορει να μαθει το παιχνιδι οπως πρεπει.Ακομα και να μην μπορουσε να τερματισει καποιο παιχνιδι οταν το επαιζε στα Arcades τωρα με το mame μπορει να το μαθει πολυ καλα να βελτιωσει της ικανοτητες του χωρις να βαζει cheats για να το τερματισει.Και φυσικα δεν μιλαω μονο για τα αγαπημενα μου Arcades αλλα μιλαω για ολο το φασμα των videogames οπως και στα επισης αγαπημενα μου RPG'S που παρατηρητε συχνα το φαινομενο να βαζουν level 99 απο την αρχη απειρα λεφτα και γενικα ενα σωρο αλλα μονο και μονο για να μην κουραστουν.

Οριστε το poll λοιπον,ειστε υπερ η κατα των cheats στα Vidogames;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Είμαι ριζικά αντίθετος με τα cheats. Προτιμώ να παρατήσω το παιχνίδι παρά να το νικήσω "κλέβοντας" και το έχω κάνει αρκετές φορές αυτό. Όπου δεν τα καταφέρνω να προχωρήσω και αποδειχτώ και ανεπίδεκτος μαθήσεως (δηλαδή δεν τα καταφέρω σε εύλογο χρονικό διάστημα), απλά σταματάω.

Μοναδική εξαίρεση, τα adventures. (εδώ θα φρικάρει ο alkis21 αν μας διαβάζει, ξέρω ότι αρρωσταίνει με όσους χρησιμοποιούν λύση σε adventure). Εξηγούμαι:

Επειδή το adventure εγώ τουλάχιστον το παίζω καθαρά για να απολαύσω την ιστορία του και όχι για να παλέψω με γρίφους πάνω από 5-10 λεπτά, σε όποιον γρίφο κολλήσω περισσότερο χρόνο απλά θα κοιτάξω την λύση του για να συνεχίσω.
 
Όταν ασχολούμαι με ένα game και θέλω να το τελειώσω δεν κάνω ποτέ cheat ούτε παίζω στο easy. Κανόνας απαράβατος. Ούτε καν κοιτάω να εκμεταλλευτώ bugs και exploits όπως κάνουν πολλοί για να "κοροϊδέψω" κάποιο παιχνίδι που μου αρέσει και θέλω να το μάθω καλά. Αν είναι κάποιο παιχνίδι arcade που μου αρέσει στο MAME βάζω 3-4 credits και προσπαθώ να το τερματίσω με αυτά και μετά αν μου αρέσει προσπαθώ να τα μειώσω μέχρι να το τερματίζω με 1 credit.

Όταν όμως θέλω απλά να δω όλες τις πίστες σε κάποιο game που δεν με ενδιαφέρει τόσο (πχ bubble bobble) κάνω cheats γιατί έτσι κι αλλιώς δεν θα το έπαιζα ποτέ αυτό το παιχνίδι σοβαρά αφού δεν με τρελαίνει ούτε με ενδιαφέρει να γίνω καλός, απλά μπορεί να έχω την περιέργεια να δω πίστες που δεν τις είχα ξαναδεί τόσα χρόνια στα arcades.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Στα arcades εκτός από ένα bug που εκμεταλλεύομαι στο shinobi δε χρησιμοποιώ cheats. Είναι πάρα πολλά τα παιχνίδια τα οποία δεν έχω προχωρήσει ούτε μέχρι τη μέση γιατί δε θέλω να κάνω χρήση του cheat. (Βασικά δεν ξέρω και ποια παιχνίδια έχουν cheats). Προτιμώ να φάω να μούτρα μου και να προσπαθήσω ξανά και ξανά. Ε δεν μπορεί κάποια στιγμή θα τα καταφέρω... Αλλιώς πάμε για άλλο game.

Στα adventures τώρα. Ναι, κάνω χρήση walkthrough αλλά αφού το έχω παιδέψει μέχρι εκεί που δεν πάει άλλο και δεν είναι λίγες οι φορές που εχω πει "Μα καλά γιατί δεν πήγε το μυαλό μου εκεί?" Ή "οκ δεν υπήρχε περίπτωση να το βρω!".
 
Όταν ήμουν πιτσιρικάς, έβαζα αβέρτα cheats, ειδικά στα fps!

Εδώ και πολλά χρόνια όμως τα έχω κόψει γιατί κατάλαβα ότι η μαγκιά είναι να επιβιώνεις με 5 bullets και 4% health ενώ σε περιμένουν καμια 10ρια εχθροί τσαντισμένοι μαζί σου!

Οπότε αναγνωρίζοντας το σφάλμα που έκανα μικρός, ψηφίζω "Και βέβαια Όχι!"
 
Φυσικά και τα χρησιμοποιώ, αλλα με μετρο. Παράδειγμα αν σε καποιο adventure κολλήσω άσχημα, αντί να εκνευριστώ, βλέπω στο walkthrough την επόμενη κίνηση που πρεπει να κανω ή τί βήμα δεν έκανα μεχρι τότε. Και η αλήθεια είναι ότι στα adventures το walkthrough με έχει βοηθήσει να μπω στη νοοτροπία του είδους αυτού του παιχνιδιού. Πλέον σε ενα adventure μπορεί να χρησιμοποιώ το walkthrough από 2 φορές έως καμία. Οσον αφορα τα αλλα είδη παιχνιδιών, βαζω cheat για να θαυμάσω το Shadow of the beast. Δε θα εβαζα ποτέ cheat infinite lives για να παίξω π.χ. το pacman. Δε θα είχε και νόημα αλλωστε.

Οπότε ναι στα cheats, αλλα με πολύ μεγάλο περιορισμό. Αλλωστε βρε παιδιά, παίζουμε για να διασκεδάσουμε. Αν είναι να γυρνάμε από τη δουλειά με νεύρα και αντί να χαρούμε το παιχνίδι, να εκνευριζόμαστε που δε μπορούμε να περάσουμε μια πίστα, για μενα δεν είναι ευχαρίστηση αυτό. Νομίζω έγινα κατανοητός.
 
Cheat δεν χρησιμοποιώ ποτέ. Προτιμώ να παρατήσω κάποιο παιχνίδι από το να το παίξω με cheat ακόμα και αν είναι στιγμιαία για να περάσω κάποιο δύσκολο σημείο, καλύτερα να παιδεύομαι μέρες, εκεί έχω υπομονή. Αλλά εξηγούμαι:

Πρώτον δεν με ενδιαφέρουν τα adventures τα οποία σιχαίνομαι σαν genre, οπότε είτε λύση υπάρχει είτε δεν υπάρχει το ίδιο μου κάνει. Αλλά δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον να δηλώνει adventuras και να παίζει τα παιχνίδια με τη λύση τυπωμένη. Εξαιρούνται τα πολύ δύσκολα σημεία που δικαιολογώ τη χρήση "ala-πατάκης".

Δεύτερον: Δεν είμαι αντίθετος σε walkthrough στο YouTube σε περίπτωσση που κολλήσεις και πρέπει να συνεχίσεις, μια και πολλές φορές μπορεί να είναι κάτι βλακώδες που καν δεν πάει το μυαλό σου που πρέπει να κάνεις. Αλλά και πάλι θα μπω στη διαδικασία αυτή αφού φάω ώρες προσπαθώντας να βρω λύση. Συνήθως παρατάω το παιχνίδι, παίζω κανένα Forza για κανά 4ωρο βλέποντας video στο macmini παράλληλα ( για επισκευές arcade boards ή ακούω μουσάτους gamers να ωρίονται γιατί στο Devil May Cry 4 ο τυπάς δεν είναι ο Dante αλλά μια κακή αντιγραφή του) , ηρεμώ, ξαναβάζω το σημείο που κόλλησα και περνάω παρακάτω.
 
Εγώ προσωπικά είμαι adventurάς, είμαι παιχνιδάς γενικώς, όμως εχω πιο σοβαρά πράγματα να κανω από το να κολλήσω σε μια πίστα ενός παιχνιδιού ;) . Οπότε το cheat μπαίνει σε λειτουργία εκείνες τις στιγμές. Υπόψην, μιλάμε όχι για ΟΛΟ το παιχνίδι (εξαιρείται το shadow of the beast :D ), αλλα μονο για το συγκεκριμένο σημείο.

ΥΓ1. Υπαρχει καποιος που να είναι φανατικός του Bubble Bobble και να μην εχει ενεργοποιήσει τα γνωστά cheats στην εισαγωγική οθόνη; Κανείς!

ΥΓ2. Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι μας στη ζωή μας κανουμε cheats (βλέπε φοροδιαφυγή :D )

YΓ3. Το overclocking cheat δεν είναι;;;;;; ;) ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Rygar είπε:
Αλλωστε βρε παιδιά, παίζουμε για να διασκεδάσουμε. Αν είναι να γυρνάμε από τη δουλειά με νεύρα και αντί να χαρούμε το παιχνίδι, να εκνευριζόμαστε που δε μπορούμε να περάσουμε μια πίστα, για μενα δεν είναι ευχαρίστηση αυτό. Νομίζω έγινα κατανοητός.
Ακριβως αυτο!Και ναι στα cheats ιδιως στα παιχνιδια του spectrum που ακομη και με απειρες ζωες πολλα παιχνιδια ΔΕΝ εβγαιναν!
 
Μπορω να πω οτι μου αρεσει να παιδευομαι

στα games οτι ειδος και να ειναι:adventures,shooting,platform,fighting,racing... :)

Αλλα αμα δω το απροχωρητο και μου εχει σπασει τα νευρα... :rant:

Εεεε...τοτε θα την κανω την κουτσουκελα...:biglaugh:
 
Rygar είπε:
Εγώ προσωπικά είμαι adventurάς, είμαι παιχνιδάς γενικώς, όμως εχω πιο σοβαρά πράγματα να κανω από το να κολλήσω σε μια πίστα ενός παιχνιδιού ;) . Οπότε το cheat μπαίνει σε λειτουργία εκείνες τις στιγμές. Υπόψην, μιλάμε όχι για ΟΛΟ το παιχνίδι (εξαιρείται το shadow of the beast :D ), αλλα μονο για το συγκεκριμένο σημείο.
ΥΓ1. Υπαρχει καποιος που να είναι φανατικός του Bubble Bobble και να μην εχει ενεργοποιήσει τα γνωστά cheats στην εισαγωγική οθόνη; Κανείς!

ΥΓ2. Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι μας στη ζωή μας κανουμε cheats (βλέπε φοροδιαφυγή :D )

YΓ3. Το overclocking cheat δεν είναι;;;;;; ;) ;)
Ρε αλανι ασε το overclocking και την φοροδιαφυγη για παιχνιδια μιλαμε.Και ωσο για το Bubble Bobble υπαρχει καποιος που δεν χρεισιμοποιησε ποτε τα cheats στη αρχικη οθονη και αυτος ειμαι εγω.Το να εχεις παντα παπουτσακι και καραμελα ειναι κλεψια και μειωνη σε τεραστιο βαθμο το επιπεδο προκλησης του παιχνιδιου.
 
Θα ελεγα οτι δεν χρησιμοποιω cheats εκτος αν τα savestates των emulators θεωρουνται κατι τετοιο.

Σε RPG και Adventures χρησιμοποιω walkthrough εφοσον θεωρησω οτι ειναι "άδικα" ή "παράλογα" σε γρίφους ή δυσκολία. (εντελως αυθαιρετο και υποκειμενικό κριτήριο βεβαια)
 
Ανάλογα πως κανεις use τα save states μπορεί να θεωρηθούν cheat. Για παράδειγμα σε ένα boss fight να κανεις save κάθε φορά που τον χτυπάς και load κάθε φορά που σε χτυπάει. Επίσης τα παλιά παιχνίδια δεν έχουν σχεδιαστεί με την πρόβλεψη ότι κάποιος μετά από χρόνια θα κάνει save σε emulator και η δυσκολία/μέγεθος πίστας είναι η ανάλογη. Οπότε με saves γίνονται απλά υπερβολικά εύκολα.
 
Έχω χρησιμοποιήσει cheats σε παιγνίδια που τα θεωρούσα άδικα. Ναι υπάρχουν και αυτά τα παιγνίδια που ο δημιουργός τους τα χει κάνει ιδιαίτερα δύσκολα. Για παράδειγμα θεωρώ αδικία το πόσο δυνατά είναι τα dark aeons στο FF X, κυρίως ο Penance έχει 12.000.000 HP, άντε να τον σκοτώσεις αυτόν.
 
Φυσικά και έχω χρησιμοποιήσει πολλά cheats. Από περιέργια και μόνο να δω πως είναι να είσαι άτρωτος. Επίσης κάποια από αυτά έχουν και πλάκα. Θυμηθείτε μόνο στο NBA JAM κάποια όπως power dunk, slippery court κτλ. Γιατί να μην τα χρησιμοποιήσω αφού υπάρχουν λοιπόν και να δω και την άλλη όψη του νομίσματος?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Κγω μια απ τα ιδια υπαρχουν παρα πολλα δυσκολα παιχνιδια ARCADES που μου ετρωγαν το χαρτσιλικι μου ειναι καιρος να παρω το αιμα μου πισω χαχα παντα σε επιλεγμενα παιχνιδια δυσκολα δηλ οχι φυσικα σε ολα!ΕΙΠΑΜΕ...
 
Στπ πνεύμα που γράψατε και οι περισσότεροι, είμαι υπέρ των cheats αλλά κατά της λάθος χρήσης τους.

Και εξηγούμαι: όταν χρησιμοποιούνται με τρόπο που στερούν ότι ευχαρίστηση μπορεί να δώσει ένα παιχνίδι, δεν φταίει το cheat αλλά αυτός που το χρησιμοποιεί έτσι.

Υπάρχουν όμως και φορές που δεν βρίσκω κάτι κακό στη χρήση τους, μπορώ πχ να σκεφτώ στα γρήγορα δυο περιπτώσεις

1) Ένα adventure που σου αρέσει και θέλεις να συνεχίσεις να παίζεις αλλά δεν έχεις καταφέρει να περάσεις κάποιο σημείο για πολύ καιρό, είναι κρίμα να το αφήσεις στην άκρη και να μην δεις απλά το επόμενο βήμα. Όπως αντίθετα είναι κρίμα να το τελειώσεις αγκαλιά με το walkthrough του.

2) Ένας μάλλον ανεπίδεκτος gamer σαν εμένα (ελάχιστα παιχνίδια μπορώ να παίξω καλά) που έχει μεγαλώσει μη μπορώντας να περάσει πέρα από τη χ πίστα στο shinobi, τι πειράζει αν 20 χρόνια μετά το τελειώσει σε έναν emulator με ένα cheat που βρήκε στο Internet έτσι απλά για να δει τι γινόταν επιτέλους παρακάτω?
 
Κατά κανόνα, κατά! Για όλους τους λόγους που αναφέρατε!

Π.χ. τώρα μαθαίνω ότι υπάρχει cheat στο Bubble Bobble? :D Τι λέτε τώρα! :)

Εξαίρεση κι από μένα το Shinobi σε 2-3 συγκεκριμένα σημεία!

Γιατί με το έμαθε η Kambia! Όταν δεν την άκουσα, με κατασφάγιασαν κάτι γιαταγάνια & με τσάκισαν κάτι τύποι με μπαζούκα! :biglaugh:

Όσον αφορά το θέμα των walkthroughs -που όντως έχει συζητηθεί και σε άλλο θρεντ, σαφώς και δεν είμαι κατά.... Το παλεύω μέχρι εκεί που δεν πάει, δίνω και μια-δυο μέρες στο μυαλό μου να ξελαμπικάρει, μπας και είναι μπροστά στα μάτια μου & αν δω ότι δεν "τραβάει" η ομάδα, ανοίγω ένα walkthrough.

Όπως είπε πολύ εύστοχα και ο Ρηγανάκος, παίζω ένα παιχνίδι για να το ευχαριστηθώ.... Αν είναι ν' ανεβάζω πίεση, αντί να διασκεδάζω, ευχαριστώ, δε θα πάρω!.... Προτιμώ το cheat / walkthrough / όπως θες πες το....
 
Υπέρ των cheats, για όλους τους λόγους που αναφέρθηκαν από κάποιους προλαλήσαντες.

Επίσης να πω οτι δεν έχει νόημα σε κάποια παιχνίδια να παίξεις με cheat (Pac-Man, Asteroids, Missile Command κ.α.)

Με cheat θα παίξεις, σε παιχνίδια που "τελειώνουν" και θέλεις να δεις τη συνέχειά τους ή τι γίνεται στο τέλος.
 
Πίσω
Μπλουζα