mix24p είπε:Ο παραγωγός Νίκος Βεργέτης ήταν ο πρώτος άνθρωπος που πίστεψε στη σειρά και τη χρηματοδότησε, φτάνοντας στο σημείο να βρεθούν ηθοποιοί, σκηνοθέτες, συνεργείο, να κατασκευαστούν σκηνικά και να γυριστούν τα πρώτα επεισόδια, χωρίς κανένα κανάλι να έχει εκφράσει την επιθυμία να την εντάξει στο πρόγραμμά του. Τα πράγματα ήταν "ρευστά" και, όταν ήρθαν σε συζητήσεις με τα δύο μεγάλα κανάλια, εισέπραξαν ένα βροντερό διπλό "όχι" γιατί η σειρά ήταν "πολύ προχωρημένη για το Ελληνικά δεδομένα".... (αυτά μας έχουν φάει και καταντήσαμε να βλέπουμε το Λάκη το Γλυκούλη να κυνηγάει μύγες).
Όπως η ίδια η Μαρία Καβογιάννη έχει παραδεχτεί, για εβδομάδες πήγαιναν τον πιλότο (δηλαδή τα πρώτα 3-4 επεισόδια) από κανάλι σε κανάλι, με τους διευθυντές προγραμμάτων να μην πιστεύουν ότι η σειρά θα να κάνει επιτυχία.
Τελικά, κι ενώ το concept επρόκειτο να εγκαταληφθεί, ο μοναδικός που το πίστεψε ήταν ο Γιάννης Λάτσιος, που μόλις είχε αναλάβει τα ηνία του ψυχαγωγικού προγράμματος του ant1, και "έδεσε" το όνομα του με την επιτυχία της σειράς (έκανε και κάτι καλό στην Ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα, γιατί, τώρα τελευταία τα 'χει κάνει ........). Γι αυτό, μάλιστα, και ένα μέρος των σκηνικών παρουσιάζει μικρές διαφορές από το 5ο-6ο επεισόδιο και μετά (όταν, δηλαδή, οι ηθοποιοί ξαναμπήκαν για γυρίσματα) όπως π.χ. το δωμάτιο του "πατέρα"- Προύσαλη (προφανώς, κάποια είχαν αρχίσει να καταστρέφονται).
Τα "Εγκλήματα" την πρώτη σεζόν κινήθηκαν γύρω στο 25% σε ποσοστά τηλεθέασης (ποτέ δεν "έσκισαν" στην πρώτη τους προβολή), ενώ, τη δεύτερη χρονιά, την παραγωγή ανέλαβε η -μόλις δημιουργηθείσα- Ena Productions και τα επεισόδια... αναβαθμίστηκαν σε 45λεπτα. Εκείνη τη σεζόν, μάλιστα, η σειρά χτύπησε μέχρι 40αρια και, στις επαναλήψεις, καθιερώθηκε ως super hit του σταθμού.
Τα υπόλοιπα είναι γνωστά.....
Την σκηνή με τον παπά στο πάρτι δεν το έχουν κόψεις στις επαναλήψεις νομίζω. Το Πρωτοχρονιάτικο το έχω νομίζω σε VHS από τα Χριστούγεννα του 2005.appoul είπε:Νομίζω ότι τα επεισόδια είναι ολοκληρωμένα στα DVDs. Μάλιστα στις επαναλήψεις το επεισόδιο με το πάρτυ της Κορίννας προβαλλόταν κομμένο, γιατί στο πάρτυ συμμετείχε και ένας παπάς. Στο DVD υπάρχει ολόκληρο! Ευτυχώς.
Αυτό που φοβάμαι ότι δεν θα βάλουν είναι το εορταστικό της Παραμονής Πρωτοχρονιάς (του Μιλέννιουμ) στο οποίο συμμετείχαν η Σπείρα Σπείρα και ο Κραουνάκης, και ο Ζαχαράτος σε μια αξεπέραστη μίμηση της Ντενίση-Λασκαρίνας (συνεπικουρούμενος από την Καβογιάννη). Το είχα γραμμένο αυτό και το έχασα
Φίλη tina, "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η δημόσια διαφήμιση / πρόταση για ανταλλαγή ή αντιγραφή οπτικοακουστικού υλικού που ενδέχεται να είναι copyrighted ή να εμπίπτει γενικότερα σε νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων" (από τους Κανονισμούς του forum).tina είπε:DIANA αν το έχεις ανεβασέ το..........
χα,χα,χα! Βρε Bernard σαν τους κανόνες ενοικίασης ταινιών της Audio Visual ήταν το μήνυμά σου!bernard.c είπε:Φίλη tina, "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η δημόσια διαφήμιση / πρόταση για ανταλλαγή ή αντιγραφή οπτικοακουστικού υλικού που ενδέχεται να είναι copyrighted ή να εμπίπτει γενικότερα σε νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων" (από τους Κανονισμούς του forum).
Μα δεν είναι δικό μου - είναι όντως copy και paste από τους Κανονισμούς του forum, για αυτό και είναι σε εισαγωγικά.sunset89 είπε:χα,χα,χα! Βρε Bernard σαν τους κανόνες ενοικίασης ταινιών της Audio Visual ήταν το μήνυμά σου!
Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 9 DVDs με τα πρώτα 27 επεισόδια και το Τηλέραμα έχει ανακοινώσει ότι συνολικά θα δοθούν 23 DVDs με 66 επεισόδια (όλα δηλαδή αν δεν κάνω λάθος).sunset89 είπε:Μήπως με την ευκαιρία, μπορεί κάποιος να ενημερώσει πόσα επεισόδια έχουν δοθεί με το περιοδικό και πόσα απομένουν ακόμη;;;