Εδώ Λονδίνο 2009!

vassilis

RetroN00b
Joined
21 Δεκ 2008
Μηνύματα
28
Αντιδράσεις
0
Αφιερωμένο Εξαιρετικά

Σε όλους όσους τόσα χρόνια κράτησαν ζωντανό τόν ενθουσιασμό και τήν αγάπη μιάς γενιάς για τη μαγικο κόσμο τών υπολογιστών.

Νά είστε όλοι καλά και να περνάτε καλα!

Απο το βροχερό Λονδίνο,

Χρόνια Πολλά και Καλή μας Χρονια

Βασίλης

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΔΩ ΛΟΝΔΙΝΟ

picture.php


Ηταν μία συνηθισμένη βροχερή Λονδρέζικη μέρα στα τέλη Δεκέμβρη.

 


Ο γνωστός ανταποκριτής είχε πάρει εντολή να πάει σε ειδική αποστολή
.

Κουκουλωμένος και με την ομπρέλα στο χέρι είχε βγει να βρει κανένα ταξί να πάει να πάρει συνέντευξη από το Θείο (ένας είναι ο Θείος). Η ώρα περνούσε και η βροχή δυνάμωνε αλλά πού να βρει ταξί. Κοίταξε το ρολόι του και μουρμούρησε "Aχ βρε αρχισυντάκτη. Να δω τι άλλο θα κάνω για να γιορτάσω τα γενέθλια τής στήλης. Ακου εκεί ο Sinclair έβγαλε μηχανή του χρόνου! Μα ποιος πιστεύει αυτές τις βλακείες; Θα έχει βγάλει πάλι κάνα μαύρο κουτί με μανιβέλα και μαγιουσκουλα και εγώ πρέπει να τρέχω πρωτοχρονιάτικα".

Τις σκέψεις του διέκοψε το τρίξιμο των φρένων του μαύρου ταξί. "Toυ SinclairTimeResearch πληz" ψέλησε με την καλύτερη ελληνοβρετανική του προφορά και κάθισε δίπλα στο παράθυρο να απολαμβάνει το μαγευτικό γκρι ουρανό του Λονδίνου.

20 λεπτά μετά χτύπαγε το κουδούνι του στο βικτοριανό κατάμαυρο κτίριο. Ενα αμυδρό χαμόγελο φάνηκε στα χείλη του καθώς πρόσεξε ότι στη κάτω δεξιά γωνία υπήρχαν οι γνωστές χρωματιστές λουρίδες σαν και αυτές που διακοσμούσαν το Spectrum!

Η πόρτα άνοιξε και τον υποδέχθηκε ο Θείος με ένα πλατύ χαμόγελο και καλογυαλισμένη φαλάκρα. "Bαζάλης!" αναφώνησε! (ο Θείος έχει ένα πρόβλημα με το τονισμό στα ελληνικά ονόματα...αλλά ο γνωστός ανταποκριτής του το συγχωρεί).

"Ela vre theio. Ti eftiaxes pali kai me trexei autos o arxisyntaktis mou mesa sti vroxi?" (αυτά βέβαια τα είπε στα αγγλικά αλλά τα παραθέτουμε εδώ σε greeklish για τους μη αγγλομαθείς).

"ATimemachine!" απάντησε αυτός. "Tαιμ Μασιν"? ανταπάντησε ο ανταποκριτής μας ενώ σκέφτηκε "Πάει το έχασε ο Θείος"

Χωρίς να πει άλλη κουβέντα ο Θείος οδήγησε τον μουσκεμένο και μουρμούρη ανταποκριτή στο διπλανό δωμάτιο. "Λουκ Βαζάλης!" είπε όλος χαρά και του έδειξε ένα μεγάλο μαύρο τρίκυκλο που έμοιαζε κάτι σαν μεγάλο C5 με ένα πληκτρολόγιο τύπου QL αντί για τιμόνι. "Mαϊ Ταιμ Μασιν!" φώναξε ο Sinclair υψώνοντας τα χέρια ψηλά. Ενας κεραυνός έσχισε τα μαύρα σύννεφα πάνω από το κτίριο τήςSinclairTimeResearch.

"Βρε τι Ταιμ Μασιν ... εντ γκριν χορσις. Αυτό είναι το C10 ή όπως αλλιώς το λες" ανταπάντησε κυνικά ο ανταποκριτής μας.

"Νοουυυυ" είπε ο Θείος φανερά εκνευρισμένος. "Δις ιζ ... ΖΧ2010 TQL!.. TimeQuantumLeap!" συνέχισε.

"Αχ βρε αρχισυντάκτη άμα σε πιάσω τι θα σε κάνω" σκέφτηκε ο ανταποκριτής "άλλοι γιορτάζουν και εγώ έχω έρθει εδώ να κάνω τεστ το μεγάλο πήδημα του Θείου".

"γες Θείο... γουάου!" είπε προσπαθώντας να δείξει ενθουσιασμένος. Και μιας και ήξερε ότι δεν θα τελείωνε αν δεν έκανε το κέφι του Θείου πήδηξε μέσα στο ZoυΞουΧρονοΠηδημα και έκανε πώς το κοίταγε με ενδιαφέρον.

"Xouερ ιζ δε παουερ Θείο" ρώτησε. Ο Θείος αντί να απαντήσει έπιασε ένα μεγάλο μαύρο καλώδιο και το έβαλε σε μια υποδοχή στο πίσω μέρος του ΖουΞου. "Καλά που θα έβαζε διακόπτη ο Θείος σε μηχάνημα" σκέφτηκε ο ανταποκριτής μας.

Χωρίς να μιλήσει ο Θείος έβγαλε..μια μικροκασετα απο τη τσέπη του και την έβαλε χωρίς προειδοποίηση στο μικροdrive του νέου Zουξου. "Αντε πάλι η υψηλή τεχνολογία" μουρμούρησε ο ανταποκριτής αλλά προτού προλάβει να τελειώσει τη φράση του ένας ακόμη κεραυνός έσχισε το ουρανό του Λονδίνου.

Ολα άρχισαν να γυρίζουν. Τα χρώματα ανακατευόντουσαν με τις εικόνες και τούς ήχους.

Κάπου στο βάθος του φάνηκε ότι άκουσε το Θείο να γελάει μανιακά και να ουρλιάζει "Mπαιιιιιιιιιι Βαζάλης... ΜουΑχαχαχαα" (σημείωση συντ: το "Μουαχαχα" προστέθηκε από τον αρχισυντάκτη)

.....

Ο γνωστός ανταποκριτής ένιωθε το κεφάλι του πολύ βαρύ και τα βλέφαρα του σαν να ζύγιζαν 100 κιλά. "Oνειρο και αυτό" σκέφτηκε. "Ακου ZουΞου ΧρονοΠήδημα. Που τα βρίσκω ο μπαγάσας;" μονολόγησε καθώς έβαλε να φτιάξει καφέ. Εξω η βροχή μαινοτανε. Ο ανταποκριτής μας κάθισε μπροστά στη 50" πλάσμα τιβι και πάτησε το ον στο πληκτρολόγιο αφής του πολυχειριστηρίου που είχε πάνω στο τραπέζι.

"Γoυατ!" φώναξε. "πλάσμα 50 ινστων ???" . Kρύος ιδρώτας τόν έλουσε. Λες ο Θείος να έφτιαξε όντως χρονο-μηχανή; Με τρεμάμενα πόδια πήγε στο γραφείο του. Κοίταξε το μηχάνημα του. Ηταν το κλασικό μπεζ PC του. Πάτησε το μεγάλο κόκκινο κουμπί στο μπροστινό μέρος και περίμενε με κομμένη τη ανάσα.

Τα επόμενα 12 λεπτά που έκανε να φορτώσει ήταν ανυπόφορα αλλά μόλις είδε το λογότυπο της Microsoft είπε "Α! ΟΚ ..Μicrosoft... άντε βρε θείο και με κοψοχώλιασες. Τίποτα δεν άλλαξε".

"Αλλα τί είναι WindowsVista?". Η προσωρινή ανακούφιση μετατράπηκε σε πανικό. "Windows? Μα είναι τρελοί αυτοί οι Αμερικανοί;" σκέφτηκε.

Καθώς επεξεργαζόταν την lcd οθόνη των 24" η ματιά του έπεσε στο ημερολόγιο στη δεξιά πλευρά. "Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2008". "2008; Δηλαδή σήμερα είναι .... 23α γενέθλια του Εδώ Λονδίνο!!" σκέφτηκε. (Ως γνωστόν, ο ανταποκριτής μας το μυαλό του το έχει συνέχεια στη στήλη. Τα ακούς αρχισυντάκτη);

"Πόσα άραγε πράγματα να έχουν αλλάξει. Πρέπει να μάθω. Πρέπει να γράψω τη στήλη μου. Να τα στείλω στη σύνταξη του Pixel. Ποιος τον ακούει βέβαια τον αρχισυντάκτη που το άργησα τόσο πολύ , αλλά είμαι σίγουρος ότι θα χαρεί με αυτά που θα του γράψω. Θα πετάξουν στα ύψη οι πωλήσεις του Pixel!" και έτσι χαρούμενος στην αγνοία του για τη τύχη του Pixel κάθισε να γράψει τη στήλη του για μια ακόμη φορά.

......

Από το χλωμό και Χριστουγεννιάτικο Λονδίνο ....

Ο γνωστός ανταποκριτής επιστρέφει δριμύτερος για να σας ενημερώσει. Εχετε μεγαλώσει λίγο βέβαια και η κοιλίτσα επεκτάθηκε, αλλά δεν πειράζει. Εδώ μέσα στο το διαδίκτυο εμείς θα μείνουμε για πάντα παιδιά.

Οσο εσείς μεγαλώνατε πάντως (για να πούμε και κανένα σοβαρό) ο ... Θείος δεν έκατσε ήσυχος. Τι έκανε; τι δεν έκανε να λέτε. Αφού τα πούλησε όλα στόν Ζάχαρη τότε στή δεκαετία του 80, σκέφτηκε να φτιάξει άλλα, πιο έξυπνα πράγματα. Ετσι λοιπόν μετά το Spectrum, το QL και το C5... έφτιαξε το Χ1! Τι είναι το Χ1? Μα καλά όλα εγώ θα σας τα λέω ; Το Χ1 είναι ένα ... ραδιόφωνο! Μάλιστα ο Θείος το 1997 ανακάλυψε το ραδιόφωνο! Και όχι ότι ότι. Το μικρό ραδιόφωνο! Ενα ραδιόφωνο που μπαίνει στο αυτί! Για να ακριβολογούμε, ένα μικρό ραδιόφωνο σε μέγεθος δεκάρικου που μπαίνει στο αυτί (οκ..οκ.. σε λίγο μεγάλο αυτί). Το Χ1 βγήκε στην αγορά με £10 λίρες αλλά για κάποιο μυστηριώδες λόγο δεν έπιασε (τελικά αυτό το παιδί δεν το καταλαβαίνει κανείς).

Στεναχωρήθηκε βέβαια ο Θείος αλλά δεν το έβαλε κάτω. Σκέφτηκε ... "κάτσε βρε .. αφού στα μηχανοκίνητα τα καταφέρνω καλύτερα!" Ναι ξέρω τώρα εσείς λέτε ότι αφού μας είχε ήδη φτιάξει το C5 και το πτυσσόμενο ποδήλατο του τι άλλο θα μπορούσε να φτιάξει; Αμ δεν τον ξέρετε καλά το Θείο. Γιατί νομίζετε ότι τα έχει τα γαλόνια της Μένσα;

Σχεδίασε που λέτε το ...ZETAIIΙ! Που φυσικά ήταν μια πολύ πιο βελτιωμένη έκδοση του ZETAI και του ΖΕΤΑ ΙΙ. Τι είναι το ZETA? A έχετε μείνει πολύ πίσω! Το ΖΕΤΑ φυσικά είναι το Μεταφορικό Συμπλήρωμα Μηδέν Εκπομπών (ΖeroEmmissionTransportAccessory) ή στην ελληνιστί ΜΣΜΕ (προφέρετε "ΜουΣουΜΕ"). Τι κάνει το ΜΟΥΣΟΥΜΕ; Μα φυσικά είναι ένα μοτεράκι με ξεχωριστή μπαταρία που το βάζετε σε οποιοδήποτε ποδήλατο και το κάνει ...ηλεκτρικό! (http://gotwind.org/diy/solar_electric_bicycle_project.htm)

Αντε θείε και του χρόνου με ένα ηλεκτρικό πατίνι!

Το Μουσουμε ΙΙΙ κυκλοφόρησε στα μέσα του 2000 αλλά για πάλι για κάποιο απόλυτα μυστηριώδες λόγο δεν έπιασε. Μερικές κακές γλώσσες είπαν ότι ήταν λίγο μεγάλο και δεν έκανε για μικρά ποδήλατα και κάποιοι άλλοι ότι η μπαταρία παρα-ζεστανότανε. Είναι τελικά να μην σου βγει το όνομα. Οτι και να κυκλοφορήσει αυτό το παιδί θα του λένε ότι ζεσταίνεται! Φυσικά ο γνωστός ανταποκριτής δεν πιστεύει τίποτα από όλα αυτά. Η αλήθεια είναι ότι δεν κάνουμε πια πολύ ποδήλατο. Για κάντε λίγο εκεί στην Ελλάδα με τα βουνά και θα εκτιμήσετε το Μουσουμε του Θείου!

Ας κόψουμε όμως τη πλάκα. Αν νομίζετε ότι εμείς στο εδώ Λονδίνο δεν αναγνωρίζουμε την αξία του Θείου είστε βαθύτατα νυχτωμένοι. Γιατί νομίζετε ότι περιμέναμε 8 χρόνια για να σας πούμε για το Μουσουμε; Γιατί ξέραμε ότι θα αναγνωριστεί αργά ή γρήγορα. Βέβαια σε αυτή τη περίπτωση μάλλον προς το αργά έγινε, αλλά παρόλα αυτά ...η Sanyo ανακοίνωσε μόλις πριν από αυτά τα Χριστούγεννα (2008 για να μην μπερδευόμαστε) το .... Eneloop! Τί είναι eneloop; Μα φυσικά ένα νέο υβριδικό ...ποδήλατο! Το ποδήλατο που ενώνει τη ανθρώπινη δύναμη (το πετάλι δηλαδή) με τήν ηλεκτρική (λέγε με μπαταρία). Το Eneloop ενεργοποιεί το μοτεράκι του στην ανηφόρα και το σβήνει στην κατηφόρα! Πλήρης αντιγραφή του Μουσουμέ δηλαδή. (http://www.thetechherald.com/article.php/200849/2548/Sanyo-unveils-hybrid-electric-eneloop-bicycle)

Τώρα πέστε μου. Φταίω εγώ να βγω έξω και να φωνάξω... "Θείε ...Ζείς! Εσύ Μας Οδηγείς!"

Ξέρω βέβαια ότι οι Αντι-Θειικοί ανάμεσα σας δεν θέλουν να ακούν για τίς επιτυχίες του Clive (μετά απο τόσα χρόνια με αφήνει να τον λέω με το μικρό του). Αλλά για να μην λέτε ότι η στήλη είναι μονόπλευρη να σάς πούμε και μερικά για τονAlan Ζάχαρη (λέγε με και Sugar). Αλλά πάλι, από που να το πιάσουμε και απο να το αρχίσουμε;

Λοιπόν για να δούμε που είχαμε μείνει; Α ναι! Αφού λοιπόν αγόρασε ότι είχε και δεν είχε ο Θείος και γέμισε την αγορά με πλαστικά PC, αποφάσισε να κάνει και κάτι διαφορετικό. Αχόρταγο βλέπετε αυτό το παιδί και η αλήθεια είναι ότι χωρίς Θείο (και εδώ Λονδίνο!) δεν είχε πλάκα πια η αγορά των PC. Ετσι λοιπόν βγήκε στο σεργιάνι και όποιον πήρε ο χάρος. Πρώτα αποφάσισε να γίνει παράγοντας του αγγλικού ποδοσφαίρου και αγόρασε τη ... TottenhamHotspur ! Πως τα πήγε; Πως να τα πάει; Οσο καλά τα κατάφερε και σταPC !

Μετά λέει ασχολήθηκε λίγο με το χόμπυ του τα ακριβά αυτοκίνητα. Πόσο ακριβά; E από Rolls και πάνω. Του αρέσουν λέει οι Bentley αλλα έχει και μια RollsPhantom που κοστίζει 265.000 λίρες (είδατε που πήγανε όλα αυτά τα λεφτά που δώσαμε για τα CPC;).

Τελευταία το παίζει σταρ τής τηλεόρασης και κάνει το κακό αφεντικό στον Μαθητευόμενο! Τι είναι "μαθητευόμενος"; Α συγνώμη ξέχασα, εσείς στο Ellada το λέτε Apprentice. Τον βλέπουμε που λέτε κάθε λίγο και λιγάκι στην αγγλική tv να απολύει κόσμο.. και χαιρόμαστε. Κάτι βίτσια που έχουμε στον 21 αιώνα.

Θα διερωτάστε βέβαια τι έγινε η Amstrad. Τη πούλησε φυσικά! Πάντως σαν εταιρεία υπάρχει ακόμα και φτιάχνει δέκτες για τη δορυφορική του SKY. Η ποιότητα βέβαια είναι η γνωστή τηςAmstrad (ο γνωστός ανταποκριτής σε αυτό το σημείο, έριξε μια λοξή ματιά στο Amstradοκουτί που έχει συνδεδεμένο στη τηλεόραση του και που δουλεύει όποτε θέλει εκείνο).

Φυσικά όπως ο Μάρτης δεν λείπει από τη σαρακοστή έτσι και ο Ζάχαρης δεν μπορούσε να λείπει από την αγορά των υπολογιστών. Τώρα όμως το κάνει στα...κρυφά! Είναι που του έχει βγει και το όνομα και... έτσι έχει φτιάξει μία εταιρεία που τη λένε Viglen, η οποία ακόμα ζει και βασιλεύει πουλώντας μηχανήματα κυρίως σε σχολεία και πανεπιστήμια!

Σάν να σας βλέπω όμως τώρα να κουνάτε το κεφάλι και να αναπολείτε τις παλιές καλές μέρες.

Ναί ξέρω δεν έχουμε πια όσα μηχανήματα είχαμε πριν από 20 χρόνια αλλά μην νομίζετε ότι όλα τα κομπιούτερς σήμερα είναι βαρετά PC που τρέχουν μόνοWindows. Τώρα απλά τα ενδιαφέροντα μηχανήματα έχουν γίνει πιο μικρά και άλλαξαν σχήμα.

Που πήγαν: Ε μάλλον δεν έχετε κοιτάξει καλά το κινητό σας τελευταία. Ω ναί! Τι οθόνες αφής, τί JAVΑ, τι Γιγαbytes, τιMP3s, τι videogames... ούτε οι Amiga δεν τα φτάνει.

Και φυσικά ο χορός καλά κρατεί. Πολλά τα καινούργια μοντέλα, υπερσύγχρονοι επεξεργαστές και πολλά λειτουργικά! Τι λειτουργικά; Εμ είδατε ότι δεν τα ξέρετε καλά. Τα λειτουργικά των κινητών είναι πολύ πιο πολύπλοκα από αυτά που γνωρίσαμε στη δεκαετία του 80.

Αλλά ας τα δούμε πιο αναλυτικά. Στην αριστερή γωνία έχουμε το iPhone.. ωραίο, κομψό και πολυπόθητο. Καλό λειτουργικό, με έξυπνα γραφικά που πολύ ζήλεψαν. Το όνομα αυτού; Ε μα iPhoneOSX τι άλλο. Οχι βέβαια ότι είναι το ίδιο με το OSX των Macs αλλα δέν πειράζει. Πέστο εσύ OSX και ο κόσμος θα πιστέψει ότι είναι το ίδιο. Πάντως για να λέμε του στραβού το δίκιο είναι πολύ καλό και πραγματικά πολυ-εκτελεστικό (multitasking για τούς αγγλομαθείς). Τα τελευταία νέα είναι ότι η Apple θα βγάλει και μιά πιο φτηνή έκδοση του iPhone με $99 δολάρια (ή 99 λίρες εδώ στη ξένη χώρα) και ίσως φτιάξει επιτέλους το browser να δείχνει σωστά τα flashvideo του youtube!

Βέβαια, μόλις είδαν οι άλλοι κατασκευαστές οτι έπιασε το iPhone έτρεξαν να φτιάξουν παρόμοια (νάταν η ζήλεια...). Δυστυχώς όμως δέν είναι όλοι Apple. Η Samsung για παράδειγμα έβγαλε τοOMNIA που κυκλοφόρησε και στην Ελλαδα. Ωραίο και κομψο, με μεγάλη οθόνη αφής, αλλά.... εμπιστεύτηκαν την Microsoft για το λειτουργικό. Και εκείνη τι έκανε; Ε Tι να κάνει; Του έβαλεWindows!

Μα καλά.. εδώ το Windows δεν δουλεύει στα PC στο κουνητό θα δουλέψει; Υπερβάλω; Ε όχι και υπερβάλω. Κατά αρχήν "κολλάει!" δηλαδή τι κολλάει, κάνει κρας μπαμ! Πας να πάρεις τηλέφωνο και αποφασίζει να κατεβάσει τα μηνύματα του outlook οπότε λέει περιμένετε ... Και καλά όταν είσαι στο pc σου και έχεις δίπλα καφέ ... όταν .όμως είσαι έξω στο κρύο και στη βροχή (ναι ξέρω ...εκεί δεν βρέχει αλλά εδώ που και που το ρίχνει το ψιλόβροχο) ;

Α ναί! Θέλει και ποντίκι! Και άλλα προγράμματα ανοίγουν και δουλεύουν με μενού και άλλα με ποντίκι. Οι γραμματοσειρές άλλες είναι μικρές άλλες μεγάλες. Αλλα ντάλλα δηλαδή. Microsoft το μεγαλείο σου!

Στη τρίτη γωνία είναι η Nokia που είναι σοβαρή εταιρεία και μόλις κυκλοφόρησε το Ν97 που έχει και οθόνη αφής και ...πληκτρολόγιο! Μπορεί να έχει μέχρι 48Γιγαbyte μνήμη και φυσικά έχει ένα σοβαρό λειτουργικό για κινητά από τη Symbian. Ποια είναι η Symbian; Μα φυσικά η παλιά γνωστή μας η Psion. Tη θυμάστε τη Psion; Οι Spectrumαδες ανάμεσα μας σίγουρα θα τη θυμούνται για τα προγράμματα της. Είχε φτιάξει ένα καλό Σκάκι και ένα σοβαρό προσομοιωτής πτήσης για το Spectrum. Βέβαια και οι πιο σκληροπυρηνικοί θα θυμούνται τα προγράμματα γραφείου που είχε βγάλει για τον QL !

Ακόμα η Psion είχε βγάλει και κάποια πολύ καλά μηχανήματα παλάμης (PDAs)! Το γνωστότερο ήταν το Series 3 που έκανε θραύση τότε. Η PSion πυ λέτε έφτιαξε τηνSymbian που συγκεντρώθηκε στα λειτουργικά και δη στα λειτουργικά για μικρά φορητά μηχανήματα (PDAs, τηλέφωνα κτλ). Η Symbian σήμερα έχει ένα από τα καλύτερα λειτουργικά για τηλέφωνα σήμερα και πριν από λίγους μήνες αγοράστηκε από τηνNokia (όχι θα την άφηνε).

Οπως βλέπετε οι παλιοί γνωστοί είναι ακόμη εδώ. Ενα ακόμη παράδειγμα είναι η γνωστή μαςApricot η οποία αναστήθηκε και έβγαλε ένα ... Netbook (αυτα τα "γλυκά μικρούλια" φορητά...ξέρετε τώρα). Βέβαια η Apricot του σήμερα δεν είναι η Apricot του πάλαι ποτέ. Απλά κάποιος αγόρασε το όνομα και την ανέστησε.

Κατά τα άλλα, εδώ στο Λονδίνο όλοι μιλάνε για τή νέα ανακοίνωση τής VirginMedia για ευροζωνικές συνδέσεις (καλά, καλά... broadband) των 50 Mbits. HVirginMedia ανήκει κατά μεγάλο μέρος στον Richard Branson αυτό το καλό ξανθό παιδί που άρχισε από μία πολύ επιτυχημένη εταιρεία δίσκων (τη Virgin), και μετά έφτιαξε τράπεζες, τηλεφωνικές εταιρίες, αεροπορικές εταιρείες και ότι άλλη εταιρεία βάλει ο νους. Ολες βέβαια με το όνομα Virgin. Μόνο ένα προϊόν του δεν φέρει το όνομα Virgin αλλά...θα αυτό θα σας το πούμε στο επόμενο τεύχος!

ΗVirginMedia, λοιπόν, μας είπε ότι μπορούμε να συνδεθούμε στο διαδίκτυο με ταχύτητα 50Mbits έναντι 35 λιρών το μήνα (που τώρα με τα χάλια που έχει η λίρα είναι το ίδιο με 35 ευρώ). Μη βιαστείτε όμως να πείτε.. "να η Αγγλια" "πωπω.. πολιτισμός" και άλλα τέτοια. Γιατί πίσω έχει η αχλάδα τήν ουρά. Η Virgin δήλωσε ότι θα χαμηλώνει τη ταχύτητα σε όποιο κακό παιδί κατεβάζει πολλά gigabytes μέσα σε μια μέρα.

Τώρα βέβαια τή νόημα έχει να έχεις μεγάλη ταχύτητα όταν δεν μπορείς να κατεβάσεις πολλά γιγαbytes δεν ξέρω; Και σάν να μην έφτανε αυτό θα συνδέουν μέχρι και 200 πελάτες σε κάθε γραμμή (contentionrate 200:1). Οπότε αν αποφασίσουν να μπουν και να κατεβάσουν κάνα βιντεακι οι 100 από αυτούς τότε όχι 50Μμπιτ αλλά ούτε τις ταχύτητες των modems δεν θα πιάνουν. Βλέπετε; Ολα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν!

Οσο για το Λονδίνο... ε ... καλά είναι. Βγάλαμε τους γνωστούς κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους γιατί ... "ποιος δεν έχει κινητό σήμερα"; Βγάλαμε και τα κλασσικά δίπατα λεωφορεία και βάλαμε ... φυσούνες! Γιατί το κάναμε αυτό; Γιατί ο προηγούμενος δήμαρχος (ο γνωστός και ως κόκκινος Ken) είχε έρθει στην Αθήνα, τα είδε και τού φάνηκαν πολύ καλή ιδέα. Και μην νομίζετε οτι αυτό είναι πλάκα. Οταν ρωτήθηκε πώς του ήρθε, είπε "Μα κοιτάχτε την Αθήνα... εκεί έχουν λύσει το κυκλοφοριακό". Είδες η Αθήνα;

Αυτό το αστείο ούτε ο γνωστός ανταποκριτής δεν θα μπορούσε να σκεφτεί! Πάντως ο καινούργιος δήμαρχος υποσχέθηκε να τα επαναφέρει. Κάτι σάν BacktotheFuture δηλαδή.

Από νέα τεχνολογία είδαμε και τη πρώτη μετάδοση 3d τηλεόρασης από το δορυφορικό δίκτυο του SKY. Πάντως πάλι μην ενθουσιάζεστε.... και η NOVA μπορεί να το κάνει μιας και ήταν απλά μετάδοση τής κλασσικής 3d εικόνας που χρειάζεται τα γνωστά γυαλιά για να την δεις.

Απο κομπιουτεροεκθέσεις έχουμε μόνο τις πολύ εξειδικευμένες (Voip, ITSecurity, etcetc) και φυσικά τα μαγαζιά είναι γεμάτα από περίεργα gadgets, τηλέφωνα αφής, και παιχνιδομηχανές (ναι το Xbox 360 κερδίζει δυστυχώς, αλλά το Wii δε πάει πολύ πίσω λόγω του πλακαδόρικου χειριστηρίου).

Αλλά αυτά θα τα πούμε μια άλλη φορά.. έως τότε ...

Να είστε καλά,

να περνάτε καλά και ευτυχισμένα

και να είστε μαζί με αυτούς που αγαπάτε...

Απο το κρύο αλλά ηλιόλουστο Λονδίνο

Χρονια Πολλά και Καλή Χρονια!

Βασίλης Κωνσταντίνου


 
:worship:

O Βασιλης Κωνσταντινου??

Πραγματικα ειναι η στηλη που μου εχει λειψει περισοτερο απο οποιαδηποτε αλλη Pixel-οστηλη!!

Περασαν καμποσα χρονια ε?

Σπευδω να διαβασω τη "νεα ανταποκριση" και επανερχομαι!!
 
Θερμές ευχαριστίες και μεγάλη μας τιμή για την ευχάριστη έκπληξη - δώρο που μας έκανες! Καλή χρονιά και σε εσένα φίλε Βασίλη! :) :)

Πρόκειται για μια πραγματικά χορταστική ανταπόκριση, στον σφυγμό του σημερινού Λονδίνου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ωραία ανταπόκριση.

Ευχαριστούμε :)

Χρόνια Πολλά σε όλους.
 
Αυτή κι αν ήταν έκπληξη! Όχι μόνο ξυπνάει αναμνήσεις, μας φέρνει πίσω στο χρόνο, τότε που όντας παιδιά περιμέναμε κάποια Χριστούγεννα να λάβουμε σαν δωράκι από τον Άγιο Βασίλη το νέο μας home micro.

Τι να πω ρε παιδιά. Βασίλη ευχαριστούμε όσο δεν φαντάζεσαι. Περιμένουμε να σε βλέπουμε συχνότατα.
 
Σαν να διαβαζα ασπρομαυρες σελιδες στην στηλη ΕΔΩ ΛΟΝΔΙΝΟ στο Χριστουγεννιατικο τευχος 2008 του PIXEL!!!! (one can only dream of..)

Yπεροχο κειμενο Βασιλη!!
 
Kαλωσήρθες Βασίλη !! :)

AΠΙΣΤΕΥΤΗ η νέα "ανταπόκριση" - πραγματικά απο τις λίγες φορές που ένιωσα να ξαναζώ τα νιάτα μου !! (να έχουμε ίσως το κείμενο στα υπ' όψιν για να συμπεριληφθεί σε προσεχές τεύχος του Phoenix ? - πάντα με την άδειά σου βεβαίως. Κυνηγάμε την αποκλειστικότητα Βασίλη !! :D )

Nα 'σαι καλά, και σ' ευχαριστούμε !!

Α, και πού 'σαι Βασίλη... αυτή τη φορά δεν την γλυτώσαμε ούτε στο Ελάντα. Ούτε καν ήλιο δεν έχουμε, μόνο συννεφιά και βροχή. Το λέω έτσι, για παρηγοριά σε όσους είναι "παραέξω".. ;)
 
Βασίλη ζεις εσύ μας οδηγείς!Απολαυστικότατο (όπως τις παλιές καλές μέρες)

Μένυ θενκς!!
 
πωπω...αναμνήσεις! Ευχαριστούμε Βασίλη! Μεγάλη έκπληξη μα και χαρά μας για την παρουσία σου εδώ!
 
Eίναι πραγματικά ΠΟΛΥ ευχάριστο και τιμητικό για το forum μας να σε βλέπουμε εδώ Βασίλη !

Ήταν ξαφνικό κι αναπάντεχο για όλους μας,μια ιδιαίτερα ευχάριστη έκπληξη δηλαδή !

Βασίλη,φυσικά το GRM ήταν,είναι και θα είναι εδώ,να περνάς να τα λέμε όποτε έχεις χρόνο και κέφι,θα είναι χαρά μας ! :) :)
 
Πίσω στην δεκαετία του 80 με γύρισες Βασίλη. Ευχαριστούμε πολύ. :bow:
 
Δεν μπορω να το πιστεψω ακομα......Καλως ηρθες Βασιλη...
 
Το λιγοτερο που μπορω να πω, ειναι ενα τεραστιο ευχαριστω!
 
:bow: :bow: :bow:

Η αγαπημένη μου στήλη στο Pixel! Ουκ ολίγες φορές έχω κάτσει να πάρω σβάρνα τα Pixel μου διαβάζοντας μόνο την κάθε στήλη "Εδώ Λονδίνο" τη μία μετά την άλλη.

ΧΙΛΙΕΣ ευχαριστίες που είστε εδώ κ. Κωνσταντίνου και τις θερμότερες ευχές μας για τις γιορτές και τη νέα χρονιά!

vassilis είπε:
Μόνο ένα προϊόν του δεν φέρει το όνομα Virgin αλλά... αυτό θα σας το πούμε στο επόμενο τεύχος!
vassilis είπε:
Αλλά αυτά θα τα πούμε μια άλλη φορά..
Τα παραπάνω θα θέλαμε να τα θεωρήσουμε ως δέσμευσή σας ότι το τόσο όμορφο κείμενο που διαβάσαμε σήμερα θα έχει και συνέχεια, ελπίζουμε να συμφωνείτε κι εσείς! ( :cheers: )
 
Ο Άγιος Βασίλης ήρθε νωρίτερα !!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΒΑΣΙΛΗ !!!!

Me... shocked !
 
Μαλιστα Βασιλης Κωνσταντινου,Εδω Λονδινο, Pixel τευχη 14-85.

Καπου θυμαμαι και μια φωτο απο τις ελαχιστες ισως και μοναδικη που ειχε μπει στην στηλη σας.

Αν θυμαμαι καλα ειχες μουσι.

Am i right η πρεπει να την ξεθαψω και αν δεν θελεις......... :D

Welcome στην ρετροπαρεα μας,ελπιζουμε και σε αναλογη συνεχεια. :thumbup:
 
ευχαριστουμε για το υπεροχο flashback, απιστευτη αισθηση για 20 χροννια μετα..!

θα επρεπε να βαλουμε εδω λονδινο και στο phoenix ετσι για την μαγεια ...

παω για amstrad cpc 6128 δεν αντεχω.....
 
Τι υπέροχο και αναπάντεχο Χριστουγεννιάτικο δώρο ήταν αυτό; Η καλύτερη στήλη όλων των εποχών του pixel reborn! Είμαι σίγουρος πως μέχρι το επόμενο τεύχος (!!!) θα το έχω διαβάσει άλλες 100 φορές όπως και παλιά. Ευχαριστούμε πάρα πολύ! :bow:
 
Κύριε Βασίλη Κωνσταντίνου, ευχαριστώ ολόψυχα για την εορταστική έκπληξη που μας επιφυλάξατε!

Welcome back! (αν και από τις καρδιές μας δεν φύγατε ποτέ)
 
Aardvark είπε:
Μαλιστα Βασιλης Κωνσταντινου,Εδω Λονδινο, Pixel τευχη 14-85.
Θυμάμαι πως κάποια στιγμή η στήλη είχε σταματήσει (μόνο για ένα μήνα - ευτυχώς :D ), και μετά επανήλθε. Βέβαια απο τις αρχές του '92 και μετά, σταμάτησε τελείως...

Aardvark είπε:
Καπου θυμαμαι και μια φωτο απο τις ελαχιστες ισως και μοναδικη που ειχε μπει στην στηλη σας.

Αν θυμαμαι καλα ειχες μουσι.

Am i right η πρεπει να την ξεθαψω και αν δεν θελεις......... :D
Φωτογραφία πρέπει να υπήρχε και στο test του 664 - αν δε με γελάει η μνήμη μου (?). Πολύ αργότερα, υπήρχε "στάνταρντ" μία μικρή φωτό στην αρχή της στήλης...
 
Πίσω
Μπλουζα