Εκπομπή - αφιέρωμα στα παλιά σήριαλ της Ελληνικής τηλεόρασης

ευχαριστουμε πολυ χρηστο και ελπιζουμε σε νεα εκπομπη με περισσοτερο υλικο!!!
 
Χρήστο, τι να πω; Τα μηνύματα όλων των φίλων από το forum μιλάνε από μόνα τους!!

"Έκλεψες την παράσταση" απόψε, διότι επανέφερες την συζήτηση στη σωστή τροχιά όταν ξέφευγε από το θέμα, ήσουν άψογα προετοιμασμένος, είπες όλα αυτά που θέλαμε να ακούσουμε / να μάθουμε και συνετέλεσες αποφασιστικά στο να προβληθεί μια εκπομπή πραγματικό "κόσμημα" για την ιστορία των Ελληνικών σήριαλ, η οποία διαφώτισε τους τηλεθεατές σχετικά με το θέμα!

ΜΠΡΑΒΟ σου και σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ από καρδιάς!!!

:bow: :bow: :bow: :bow: :bow:

ΥΓ1 Εμείς από εδώ κάναμε σχολιασμό κατά τη διάρκεια της προβολής της εκπομπής. Νομίζω (μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι admins αυτό) ότι πρώτη φορά ξενύχτησαν τόσα μέλη στο forum βράδυ καθημερινής! Όταν μάλιστα ανέφερες το Retromaniax στην εκπομπή, το chat πήρε φωτιά!! :)

ΥΓ2 Μπράβο φυσικά και στον κ. Σπύρο Μπιμπίλα για το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνει πάντα για το αρχειακό υλικό, στην κα. Πέπη Μεταλλίδου (που είχαμε καιρό να την δούμε στην τηλεόραση και χαρήκαμε πραγματικά!) και στην κα. Τζούλια Παπαδημητρίου για τον άψογο συντονισμό της συζήτησης και τον σεβασμό/ενδιαφέρον που έδειξε για το θέμα. Λίγο λιγότερα τηλεφωνήματα να είχε και θα είμασταν πιο ευχαριστημένοι!

ΥΓ3 Ευχόμαστε και ελπίζουμε σε μια δεύτερη εκπομπή - συνέχεια. Άλλωστε, τώρα πήρες το "κολλάει"! ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χίλια μπράβο. Συγχαρητήρια στο Χρήστο για το ήθος του και την τεκμηρίωσή του
 
Παιδιά, μήπως την έγραψε κανείς την εκπομπή σε high quality?
 
Έχω γράψει ολόκληρη την εκπομπή, από το αναλογικό δυστυχώς σήμα του Kontra Channel (γκρρρ δεν πιάνω το ψηφιακό από Αίγινα), σε 720Χ576, 16:9, MPEG2, VBR 8000Kbps. Να και ένα screenshot

snapshot20110217033645.jpg

Αν κάποιος φίλος έγραψε την εκπομπή από Digea, θα ήταν ιδανικό. Πάντως είμαι έτοιμος να ανεβασω σε μέρη των 15 λεπτών στο ΥΤ την εκπομπή. Πω πω καταπληκτικά πράγματα!!! Καταπληκτικό υλικό, μεγάλο μέρος του οποίου μεταδόθηκε για πρώτη φορά!

Πάντως παιδιά, δεν ξέρω, αλλά πιστεύω ότι η ΕΡΤ έχει πράγμα στα υπόγεια. Δεν είναι δυνατόν για "Θέατρα της Δευτέρας" του 1975 να δηλώνεται ως πηγή τους βίντεο 1 ίντσας!!!! Το φορμάτ αυτό εμφανίστηκε το 1976 και επικράτησε τουλάχιστον 1-2 χρόνια μετά. Αυτό σημαίνει ότι κάποια χρονική στιγμή έγιναν μεταγραφές από το βαρύ και δύσχρηστο QUAD 2" στη 1" ή ακόμη και σε U-matic.

Συγχαρητήρια στον Χρήστο ο οποίος εκπροσώπησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την προσπάθεια που γίνεται σ'αυτό το φόρουμ, την κα. Πέπη Μεταλλίδου, τον κ. Σπύρο Μπιμπίλα, και στην οικοδέσποινα της εκπομπής κα Τζούλια Παπαδημητρίου.

ΕDIT: Μου ήρθε μια φαεινή ιδέα ξημερώματα!!! Αλήθεύει ότι επί δικτατορίας παιζόταν σε ειδικές προβολές "Ο Άγνωστος Πόλεμος" σε στρατιωτικές μονάδες; Αν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε δεν είναι απίθανο να σώζεται κάτι, έστω και σε μορφή kineskope (μεταγραφή από τηλεοπτική εικόνα σε film 16mm) στο αρχείο της Δ/νσης Κινηματογραφίας Στρατού!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μπράβο evarlam - έχω κι εγώ πολλά screenshots, κάποια από τα οποία θέλω να ανεβάσω...

EDIT: Παραθέτω κι εγώ κάποια screenshots από την αποψινή εκπομπή:

attachment.php


H εκπομπή "De Facto" του kontra channel, στο πλαίσιο της οποίας έγινε το αποψινό αφιέρωμα

attachment.php


Γενική άποψη από το στούντιο της εκπομπής, με την παρουσιάστρια και τους καλεσμένους

attachment.php


Η παρουσιάστρια της εκπομπής, Τζούλια Παπαδημητρίου

attachment.php


Το πάνελ της εκπομπής - από αριστερά: ChristosM, Πέπη Μεταλλίδου και Σπύρος Μπιμπίλας

attachment.php


Ο "δικός μας" ChristosM στην εκπομπή

attachment.php


Οι τίτλοι έναρξης του θρυλικού "Λούνα Παρκ". Η στιγμή που όταν άρχισε να γυρίζει η ρόδα και να ακούγεται η μουσική, όλοι μας ανατριχιάσαμε...

attachment.php


Απόσπασμα από την θρυλική "Κραυγή των Λύκων", με την αγαπημένη μας Μαρία Αλιφέρη
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εκτος απο την εξαιρετικη παρουσια του Χρηστου και του κ Μπιμπιλα να προσθεσω οτι εντυπωσιαστηκα με την επιλογη των αποσπασματων!

Τι να πρωτο θυμηθω?

Το παγκοσμιας κλασης ρεσιταλ της Κατιας Δανδουλακη στη σκηνη συναντησης με τον Αντωνοπουλο στους Πανθεους, oπως και τα υπεροχα σκηνικα και κουστουμια της σειρας?

Την εκθαμβωτικη Βαλσαμη στη σκηνη του αποχαιρετισμου στη Λαουρα με την υπεροχη μουσικη να μαγευει στο παρασκηνιο?

Την σκηνη του θανατου του Χατζηκουτσελη στην Αναδυομενη που συνεχιζει να μου σφιγγει το στομαχι οταν την παρακολουθω?

Την απαστραπτουσα Τζομπανακη στο διαλογο της με τον Κιμουλη?

Μαρια Αλιφερη - Κραυγη των Λυκων (δεν χρειαζεται να πω κατι παραπανω!)

Η μουσικη του Λουνα Παρκ και τον υπεροχο Παπαγιανοπουλο που εστειλε τους τηλεθεατες πραγματικο ταξιδι στο παρελθον?

κτλ κτλ κτλ

Να μην πλατιασω αλλο...

Εκτος παντως απο ξυπνημα αναμνησεων κατεδειξε ποσο χαμηλα εχει πεσει το επιπεδο των σειρων στην Ελληνικη TV. Tην εκβαραθρωσε με λιγα αποσπασματα.

Εξαιρετικη παρουσια και εμφανιση λοιπον. Σιγουρα ευαισθητοποιηθηκε κι αλλος κοσμος που δεν γνωριζε και πρεπει και μεσα απο εδω μεσα να πιεσουμε για τα αυτονοητα! Ηδη το TV team ετοιμαζει κινηση και χαρηκα ιδιαιτερα μαθαινοντας τη νεα τους αυτη πρωτοβουλια (που δεν ειναι η μονη - υπαρχουν πολλες εκπληξεις)...

Εν κατακλειδι...μπραβο, μπραβο, μπραβο!
 
Ανυπομονω να τη δω κι εγω. Please ανεβαστε την στο yt. Χρηστάρα πήρες πολλά εύσημα! Μπράβο σου! Καλή συνέχεια!
 
Καλημερα σε ολους. Ευχαριστω παρα, μα παρα πολυ για τα τοσο καλα λογια και την υποστηριξη. Αν και νομιζα οτι θα ημουν "τρακαρισμενος", μετα τα πρωτα λεπτα πηρα φορα και αν υπηρχε κι αλλος χρονος θα ελεγα αλλα τοσα! Απ' οτι καταλαβα μαλλον θα υπαρξει συνεχεια οποτε θα ειπωθουν κι αλλες πικρες αληθειες για αυτη την ιστορια που με εχει πονεσει παρα πολυ. Η εκπομπη, οπως την βιωσα, σεβαστηκε το θεμα και τους καλεσμενους, κατι το οποιο δεν συμβαινει πια συχνα στην τηλεοραση. Τους ευχαριστω παρα πολυ. Ακουσα οτι η εκπομπη, η οποια λεγανε οτι πρεπει να ειχε πολυ μεγαλη επιτυχια λογω των ασταματητων τηλεφωνηματων, θα προβληθει σε επαναληψη μεσα στο Σαββατοκυριακο σε απογευματινη ωρα. Και παλι ευχαριστω και μακαρι στο τελος να βγει κατι καλο για ολους εμας που αγαπουμε και τιμουμε την παλια καλη τηλεοραση και τους δημιουργους της.

ΥΓ Αν θελει καποιος να ανεβασει στο youtube ή στο facebook την εκπομπη, καλυτερο θα ηταν να ξεχωρισει τα πιο σημαντικα της σημεια, για να μην κουραζει λογω της μεγαλης της διαρκειας. (Εγω δεν την εχω καλογραμμενη μια και το καναλι δεν εχει καλη ληψη στην περιοχη μου).
 
καλημερα ...θελω το αρχειο του ρικ....
 
Δεν την είδα δυστυχώς την εκπομπή διότι δεν είχα ίντερνετ..την έχει γράψει κάποιο μέλος για να την δούμε και εμείς?

από αυτά που διαβάζω πρέπει να ήτανε καταπληκτική εκπομπή..Χρησταρα ήμουνα σίγουρος για σένα το κατέχεις το θέμα πολύ καλύτερά από οποιονδήποτε.ΜΠΡΑΒΟ και ξανά ΜΠΡΑΒΟ!!
 
Καλησπέρα φίλοι μου,

Για όσους έχασαν την χθεσινοβραδυνή εκπομπή, η εκπομπή θα προβληθεί σε επανάληψη μέσα στο σαββατοκύριακο.

Ακόμα δεν έχω μάθει περισσότερες λεπτομέρειες, επομένως, όποιος καταφέρει και μιλήσει με τον σταθμό, ας ενημερώσει και τους υπόλοιπους...
 
Αντε, θα το ανεβασει καποιος στο YT?
 
Wally είπε:
Αντε, θα το ανεβασει καποιος στο YT?
Έλα ντε... :(

Θέλω τόσο πολύ να το ξαναδώ, να παρατηρήσω λεπτομέρειες, να προσέξω τις ακριβείς κουβέντες του πάνελ και των τηλεθεατών - και το κυριότερο:

να ξαναταξιδέψω πίσω στα χρόνια της Αναδυομένης και της Λάουρας, του Λούνα Παρκ και της Γειτονιάς, της Κραυγής των Λύκων και των Ιερόσυλων...

Πέρασε χτες η εκπομπή σαν "όνειρο" και θέλω πολύ να την ξαναδώ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδια εγω χθες την ειδα κατα τυχη και ομολογω πως επαθα πλακα. Εμεινα εκπληκτος! Η ατμοσφαιρα της εκπομπης μοναδικη και απιστευτη! Αν επρεπε να αριθμησω τα "μπραβο" θα γεμιζαν 2 σελιδες! Τα θερμα μου συγχαρητηρια σε ολους τους συντελεστες της εκπομπης.. Στο μελος του φορουμ και στους 2 εξαιρετους ηθοποιους που κοσμησαν με τη παρουσια τους το πανελ. Συγχαρητηρια και ξανα συγχαρητηρια! Τα ερωτηματα που προεκυψαν? Πολλα. Αλλες τοσες και οι αναμνησεις που ζωντανεψαν. Τι αλλο να πω?

Απο τα 210 σηριαλ διασωθηκαν μονο τα 17..
 
Jackie dragon είπε:
Τι αλλο να πω?
Απο τα 210 σηριαλ διασωθηκαν μονο τα 17..
Δυστυχώς, με αυτή την φράση σου εσωκλείεις όλη την λυπηρή πραγματικότητα... Σώζoνται 17 σήριαλ από 201 στο σύνολο της περιόδου 1970-1981...

ΣΒΗΣΤΗΚΑΝ 184 ολόκληρες τηλεοπτικές σειρές!! Ανατριχιαστικό αν το σκεφτείς, δεν είναι; Όλη μας η πολιτιστική κληρονομιά...

Και το ακόμα πιο λυπηρό; Το κακό έχει ήδη γίνει και το ρολόι δυστυχώς δεν γυρίζει πίσω. Δεδομένο. Τι γίνεται λοιπόν για την αποκατάσταση της τεράστιας ζημιάς που έχει γίνει; Ποιες είναι οι ενέργειες της δημόσιας τηλεόρασης για την αποκατάσταση μέρους του αρχείου της; Πού είναι το "άνοιγμα προς τα έξω", πού είναι το κάλεσμα προς τους ιδιώτες που πιθανόν να έχουν να προσφέρουν, πού είναι το ενδιαφέρον, πού είναι η προσπάθεια εκ μέρους της ΕΡΤ να περισσώσει σήμερα, στο παρά πέντε (ή και στο και πέντε, όπως το βλέπει κανείς...) ό,τι έχει σωθεί; Την απάντηση δεν την δίνω - την ξέρετε και την ακούσατε και χτες στην εκπομπή....

ΥΓ Και όλα αυτά, φέτος που η ΕΡΤ θα κλείσει τα 45 χρόνια λειτουργίας της σε λίγες μέρες... Τα πρώτα 100 είναι τα "δύσκολα" φαντάζομαι...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Για το ψηφιακό αρχείο, έγινε γνωστό ότι θα βελτιωθεί με χρήματα του ΕΣΠΑ. Όσον αφορά το Χρήστο, θα τον ευχαριστήσω μία ακόμη φορά που μοιράστηκε το υλικό από το αρχείο του και μάλιστα αποκάλυψε τις πηγές του , σε αντίθεση με τις γνωστές εκπομπές των μεσημεριανάδικων, που παίρνουν ξένα βίντεο και τα παρουσιάζουν για δικά τους ή σβήνουν και τα λογότυπα. Με αγωνία περιμένω και την επόμενη εκπομπή. Όσο αυτό που ειπώθηκε για το ότι ξενυχτήσαμε με την εκπομπή, είναι αλήθεια.
 
stakovios είπε:
Όσο αυτό που ειπώθηκε για το ότι ξενυχτήσαμε με την εκπομπή, είναι αλήθεια.
Όλοι σήμερα "σερνόμασταν" έχω την εντύπωση, αλλά χαλάλι!

Μακάρι να είχαμε κάθε βράδυ τέτοιες εκπομπές να παρακολουθούμε και ας κοιμόμασταν λιγότερο.... :)
 
Δυστυχως την εχασα την εκπομπη (ηταν εξαλλου και αρκετα αργα και ξυπνουσα νωρις την αλλη μερα)...Μολις μαθει καποιος ποτε θα προβληθει σ'επαναληψη ας ενημερωσει. Μακαρι παντως τετοιες εκπομπες να γινονται η αφορμη για να υπαρξει μεγαλυτερη ευαισθητοποιηση σχετικα με τη διασωση της πολιτιστικης αυτης κληρονομιας και απο αλλους φορεις. Ας απευθυνθει η ΕΡΤ σε ιδιωτες, σε συλλεκτες σε ο,τι μπορει. Η περιπτωση του BBC δινει νομιζω ενα πολυ καλο παραδειγμα. Επισης καλο θα ηταν να γινουν και αλλλες τετοιες εκπομπες και απο αλλα μεγαλυτερα καναλια.

Btw, τα θερμα μου συγχαρητηρια στον συμφορουμιτη Χρηστο
 
anadyomeni valsami.jpg

Παράδειγμα προς μίμηση: βίντεο με αρχείο και την ακριβή προέλευσή τους. Και τις εικόνες της αγαπημένης ηθοποιού τις αφιερώνω στον φανατικό θαυμαστή της του φόρουμ.

afroditi seira.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα