Ελένη Μαβίλη (Χάι Ροκ, Λαβ Σόρρυ, Χάλι Εντ κτλ)

Στο χαι ροκ υπηρχαν σπαστικα επαναλαμβανομενα μοτιβα πχ οποιος εκτακτος ηθοποιος επαιζε (Πωλινα,Τσιβιλικας,Τριφυλλη,Κυριαζης),επρεπε παντα να γνωριζονται με τα παιδια του Φιλιππιδη Χαλκια μεσα απο ατυχεις σεναριακες συγκυριες (η Πωλινα να ταιζει το μωρο,Ο Πετρος μαζι με τα παιδια στην εκπομπη του με τον Κυριαζη).Δηλαδη αν εχετε παρατηρησει σχεδον ολοι οι εκτακτοι ηθοποιοι και τραγουδιστες,επρεπε να περασουν απο...μπειμπι σιτινγκ.

Σε ενα εορταστικο,μπαινει στο σπιτι η Γλυκερια,κρατωντας ενα ταψι μπακλαβα! Κι οχι μονο αυτη...

Στο τελευταιο επεισοδιο της πρωτης σεζον γινεται το εξης κουλο: οι δυο πρωταγωνιστες πλεκουν το εγκωμιο της σειρας μεσα απο τη σειρα!Ουτε θεατρικη παρασταση να ηταν! Λες και ηταν κανενα αριστουργημα της τεχνης πια! Η Μαβιλη πρεπει να ειχε μεγαλη ιδεα για τον εαυτο της.

Το λαβ σορρυ ηταν κομματακι καλυτερο απο το χαι ροκ,αν κι εκει δεν ελειπε η βαρεμαρα και οι αργοκινητοι διαλογοι σαν να ηταν δραματικη σειρα.

Το χαλι εντ δεν το εχω δει, παρα μονο ενα επεισοδιο καποτε και ηταν ολοιδιο με το Λαβ σορρυ.
 
Μαύρα χάλια. Είχα δει μερικά επεισόδια από το κάθε ένα, λίγο περισσότερο το Love Sorry, αλλά κακά τα ψέματα. Χάλια διάλογοι, χάλια παίξιμο. Χάλια.

Γενικά μερικά μας φέρνουν νοσταλγία μεν, αλλά δεν σημαίνει ότι ξαφνικά ανεβαίνουν ψηλά στο μυαλό μας ως δημιουργήματα.
 
Πήγα πριν λίγο καιρό να δω ένα επεισόδιο από το Χάι Ροκ και μου φάνηκε τόσο ανόητο που πραγματικά απόρησα με τον εαυτό μου πως βλέπαμε τέτοιες χαζομάρες. Βέβαια θα πεις τότε ήμασταν πιτσιρίκια αλλά και πάλι οι διάλογοι είναι του τύπου, επαναλαμβάνουμε 100 φορές μια φράση που είπε κάποιος μέχρι να το εμπεδώσουμε, το οποίο είναι πολύ κουραστικό. Μετά από αυτό ούτε λόγος για να δω κανένα Λαβ Σορυ ή Τσιν και Τσέρι, θα είναι σαν να αυτοκτονώ.
 
retrofan είπε:
Ο Σάκης με τη Λίλυ παντρεύονται και, αμέσως μετά, αυτή φεύγει για ένα προγραμματισμένο συνέδριο στον Καναδά, παρέα με τον τέως αρραβωνιαστικό Τηλέμαχο (αν θυμάμαι καλά το όνομα). Έναν μήνα μετά επιστρέφει στην Ελλάδα αλλά κρύβεται από τον Σάκη γιατί έχει πάλι αρχίσει να παλινδρομεί (θέλω, δεν θέλω, πρέπει, δεν πρέπει, μου ταιριάζει, δεν μου ταιριάζει). Οι πάντες της βάζουν χέρι (μέχρι κι η δεσποινίς Πηνελόπη :) ) ότι πρέπει επιτέλους να πάρει μια απόφαση και να μείνει πιστή σ' αυτή. Στο μεταξύ όμως ο Σάκης μαθαίνει την επιστροφή της και, ήδη ξενερωμένος από την συμπεριφορά της στις γαμήλιες προετοιμασίες, της δηλώνει ότι χωρίζουν.
Η τελευταία σκηνή είναι με την Λίλυ να κάθεται με τον πατέρα της κι αυτός να της λέει ένα παραμύθι για τη βασιλοπούλα που έπρεπε να λιώσει πολλά ζευγάρια σιδερένια παπούτσια μέχρι να φτάσει στον αγαπημένο της. Κι η σειρά τελειώνει μ' αυτό το ηθικό δίδαγμα, την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλουμε για να φτάσουμε στην ευτυχία (ή αυτό που τέλος πάντων της μοιάζει ;) ). Χωρίς να ξεκαθαρίζει αν το ζευγάρι ξανασμίγει ή όχι.

Το τέλος μ' άρεσε γιατί έδειχνε ότι, ανεξαρτήτως Σάκη και προσωπικής μας συμφωνίας ή διαφωνίας με την σχέση τους, η Λίλυ, παρ' όλες τις ακαδημαϊκές της επιτυχίες, ήταν ένα άτομο ανώριμο που πραγματικά έπρεπε να επεξεργαστεί και τον εαυτό της και τις ανάγκες του και τις σχέσεις της με τους ανθρώπους γύρω της.
Λοιπον διαβαζοντας το post, τι θυμήθηκα....

Στο Xαλι Εντ, επαιζαν οι Τρύφων Καρατζάς και Δημήτρης Τσούτσης, τους ιδιους ακριβως ρόλους που επαιζαν και στο Λαβ σορρυ, δηλαδη τον Τρύφωνα (πατέρα της Λίλης) και τον Επαμεινώνδα (νονό της).

Αν θυμαμαι καλα, το ζευγάρι Κώστας Τερζάκης (Λάρι) - Ευτυχία Λιβανίου (Λένα) υποτίθεται ήταν γειτονες με τον Τρυφωνα, συγκατοικούσαν σε ενα σπιτι απεναντι του και ετσι ειχαν γνωριστει.

Στα 2-3 πρωτα επεισοδια (τοσα μονο επεισόδια αντεξα να δω :p ) σε μια σκηνή οπου ο Τρυφωνας συζητάει με τον Επαμεινώνδα για το νεο ζευγάρι που εγκατασταθηκε απεναντι του, η συζητηση τους γυρνάει στο Σακη και τη Λιλη. Ο Επαμεινώνδας λεει στον Τρυφωνα οτι η Λίλη εκανε πολυ καλα τελικα που χωρισε με το Σακη, γιατί αν ειχε μείνει μαζί του δεν θα μπορουσε να κανει την επιτυχημένη καριέρα που κάνει πλεον στη Αμερικη. Ο Τρυφωνας διαφωνει οτι μπορει να εχει πετύχει στη δουλεια της, αλλα εχασε τη ευτυχια με το Σακη κλπ κλπ. Δεν θυμαμαι τι αλλο ειχε ειπωθει, παντως αυτο που ουσιαστικά ξεκαθαριζε μεσα απο αυτη τη σκηνή ήταν οτι τελικα ο Σακης και η Λίλη δεν ξαναεσμιξαν, χωρισαν οριστικά.
 
BETTY BOOP είπε:
Από τις σειρές της Ελένης Μαβίλη μου άρεσε το Χάι ροκ. Δεν μου άρεσε το Λαβ σόρρυ, θυμάμαι ότι ο Σάκης ο υδραυλικός είχε κάνει επιτυχία τότε...
μόνο το τραγούδι από τους τίτλους έναρξης της σειράς Λαβ σόρρυ μου άρεσε και το Χάι ροκ που ήδη ανέφερα. Δεν έβλεπα το Λαβ σόρρυ ούτε το Χάλι εντ και το Τζιν και Τσέρρυ...(τίτλοι κι αυτοί!!!)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συμφωνώ στα περισσότερα με το αρχικό άρθρο,ειδικά με αυτό το (συγγραφέας ?).Όμως ακόμη κι αν το Ρετιρέ είχε τα κλασικά παιδικά αστεία,ήταν καλύτερο από αυτές τις σάχλες της Μαβίλη του πεταματού και δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή σύγκρισή της με τον Δαλιανίδη που έιχε δείξει το έργο του όλα αυτά τα χρόνια,μέσα από τις υπερβολές και επαναλήψεις του φυσικά.Τον Δαλιανίδη τον έχω ψηλά,τη Μαβίλη την είχα ξεχάσει,εδώ τη θυμήθηκα... :p

Παιδιά θάψιμο για αυτόν τον Λαμπάτο που είναι πιο βαρετός και ατάλαντος και από τον πλέον τελευταίο ηθοποιό έχετε κάνει πουθενά ? :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
SurvivalHorror είπε:
Συμφωνώ στα περισσότερα με το αρχικό άρθρο,ειδικά με αυτό το (συγγραφέας ?).Όμως ακόμη κι αν το Ρετιρέ είχε τα κλασικά παιδικά αστεία,ήταν καλύτερο από αυτές τις σάχλες της Μαβίλη του πεταματού και δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή σύγκρισή της με τον Δαλιανίδη που έιχε δείξει το έργο του όλα αυτά τα χρόνια,μέσα από τις υπερβολές και επαναλήψεις του φυσικά.Τον Δαλιανίδη τον έχω ψηλά,τη Μαβίλη την είχα ξεχάσει,εδώ τη θυμήθηκα... :p
Παιδιά θάψιμο για αυτόν τον Λαμπάτο που είναι πιο βαρετός και ατάλαντος και από τον πλέον τελευταίο ηθοποιό έχετε κάνει πουθενά ? :p
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ! Ο Λαμπάτος μου θυμίζει τον κουτοπόνηρο Έλληνα που το παίζει βλάκας αλλά είναι πανούργος!
 
πραγματικά εκνευριστικές σειρές όλες της Μαβίλη..Συνεχή επαναλαμβανομενα μοτίβα (όπως πετυχημένα αναφέρει ο φίλος "Old Fashioned") σε σημείο να σπάνε τα νεύρα σου,επίσης θυμάμαι σε ένα επεισόδιο στο "Χαι Ροκ" που ο Χαλκιάς είχε αγοράσει υπολογιστή ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων,μας είχαν ζαλίσει με την λέξη "Δισκότα" (αντί για δισκέτα- μάλλον κάποιο κρύο αστείο της συγγραφέως- πρέπει να το είχαν αναφέρει σίγουρα 50 φορές)..Αμ σε κάθε σκηνή ο Φιλιππίδης με τις μπύρες ή το φαγητό?Επίσης είχα παρατηρήσει ότι έναν χαρακτήρα από μια σειρά θα τον συναντούσαμε στην επόμενη σειρά της Μαβίλη (πχ οι Τρύφων Καρατζάς και Δημήτρης Τσούτσης ως "Τρύφων" και "Επαμεινώνδας" στο "Λαβ Σορι" θα τους ξανασυναντούσαμε με τον ίδιο ρόλο και στο "Χάλι Έντ")...Τέλος άθλια και ατελείωτα τα εορταστικά επεισόδια...
 
Τελευταια φορα που παιχτηκε κατι απο αυτα ηταν μολις τη Καθαρα Δευτερα οπου ειδαμε ενα εορταστικο επεισοδιο του Χαι Ροκ. Παραδοξως δε μου φανηκε τοσο χαλια οσο τα θυμομουν, ισα-ισα καταλαβαινα καποιο χιουμορ που δεν μπορουσα να καταλαβω τοτε που παιζοταν. :)
 
Κάποτε, κρίνοντας από τη θεαματικότητα των παραπάνω σειρών, αν και νέα, νόμιζα ότι είμαι η μόνη σε αυτόν τον γηραιό πλανήτη που δεν άντεξα ποτέ να δω ένα ολόκληρο επεισόδιο των εν λόγω σειρών (μιλάω για τα Χάι Ροκ και Λάβ Σόρρυ, γιατί τα άλλα δεν τα είδα ούτε μία φορά)... Σκεφτόμουν "Είναι δυνατόν? Είναι δυνατόν να βλέπει ο κόσμος αυτή τη ανυπόφορη βλακεία?"  Ο άντρας μου συμφωνούσε απόλυτα μαζί μου, οπότε γίναμε δύο, αλλά δεν μπορώ να πω ότι είναι ιδανικό δείγμα, γιατί η μόνη ελληνική σειρά που παρακολούθησε ποτέ είναι το "50-50"...  Διαβάζοντας τώρα τα σχόλιά σας αρχίζω να μη νιώθω  και τόση ερημιά... :)
 
.....Επίσης είχα παρατηρήσει ότι έναν χαρακτήρα από μια σειρά θα τον συναντούσαμε στην επόμενη σειρά της Μαβίλη (πχ οι Τρύφων Καρατζάς και Δημήτρης Τσούτσης ως "Τρύφων" και "Επαμεινώνδας" στο "Λαβ Σορι" θα τους ξανασυναντούσαμε με τον ίδιο ρόλο και στο "Χάλι Έντ")...
Το ίδιο είχε γίνει και με τον ρόλο του Θανάση (Γ.Λαμπάτο),  τον βοηθό του Σάκη του υδραυλικού.

Ο Θανάσης ("κλειδαριές, υδραυλικά, εκτελούνται μεταφορές γιατί διαθέτω και τρίκυκλο" όπως έλεγε) ήταν ρόλος στο Χάι Ροκ και προς το τέλος της σειράς, στα τελευταία επεισόδια, λέει σε μια σκηνή "έπιασα δουλειά σε ενα υδραυλικό ως βοηθός". Και τον  συναντάμε αμέσως μετά, στο Λαβ Σορρυ, με τον ίδιο ακριβώς χαρακτήρα ως συνέχεια. Προφανώς προς το τέλος του Χαι Ροκ, είχαν ήδη αρχίσει οι προετοιμασίες για το Λαβ Σορρυ που θα ακολουθούσε, όποτε μεταφέρθηκε και ο Θανάσης απο το ένα σηριαλ στο άλλο.
 
.......Να σου πώ το βόδι;

Έλεγε συνέχεια το κοριτσάκι ξέμπαργκα σε διάφορα επεισόδεια του χάι ροκ.

Επίσης κάτι που σας ξέφυγε είναι οτι σε ένα επεισόδιο έκανε 'guest' η Brooke Shields.
 
Αναρωτιέμαι, το εορταστικό του Λαβ Σορρυ της Καθαρής Δευτέρας ('95) με guests την Καίτη Γαρμπή κι την Στέλλα Κονιτοπουλου, προβλήθηκε ποτέ ξανά απο τοτε άλλη φορά;;; :popcorn: Επεσα στο yt  πανω σε 1-2 αποσπασματα που ειχαν ανεβασει oι fans της Καίτης Γαρμπή κι έγραφαν στα σχόλια οτι θέλουν να το δουν ολοκληρο κλπ κι σκεφτομουν που το θυμήθηκαν...Αυτό που θυμάμαι απο το εν λογω εορταστικο πάντως ηταν η "διαφημιση" του δίσκου της Γαρμπή "Ατόφιο χρυσάφι", νεοκυκλοφορητος δίσκος τοτε κι τα περισσότερα τραγούδια ακούστηκαν εκεί...
 
Όχι δεν εννοώ αυτό.  Το εορταστικό του Χάι Ροκ  της Καθαρης Δευτερας το είχε δειξει κι πέρυσι το mega. Εγώ εννοώ το εορταστικό του Λαβ Σορρυ, με τη Γαρμπή. Είχε κυκλοφορήσει τότε ο δίσκος της "Ατόφιο Χρυσάφι" κι ουσιαστικά το  guest στο εορταστικό ηταν για διαφήμιση του δίσκου. Μάλιστα η Γαρμπή τραγουδουσε με την Λίλη (Κωνσταντίνα Μιχαήλ) το ομώνυμο τραγούδι.. :acoustic: . Προφανώς δεν πρεπει να το έχει δείξει ποτε ξανά απο τοτε.

Ίσως είναι το μοναδικό απόσπασμα που υπάρχει στο διαδίκτυο.
 
.......Να σου πώ το βόδι;

Έλεγε συνέχεια το κοριτσάκι ξέμπαργκα σε διάφορα επεισόδεια του χάι ροκ.

Επίσης κάτι που σας ξέφυγε είναι οτι σε ένα επεισόδιο έκανε 'guest' η Brooke Shields.
στη σειρα ''ο Πετρος και τα κοριτσια του'' στον πρωτο κυκλο, σε καποια επεισοδια ελεγε το βοδι η μικρη Ιωαννα (ηταν απο το βιβλιο της Γλωσσας της Α Ταξης, προφανως η μικρη ηταν Α Δημοτικου τοτε...)

...στο Χάι Ροκ δεν θυμαμαι να απαγγελει η μικρη...

Το βοδι

Στο λιβάδι είναι δεμένο

ένα βόδι από το πόδι.

Βόδι μου, βοδάκι μου,

με τα μάτια τα μεγάλα,

<<μου>> και <<μου>>

θελεις να σε λύσω

και να πάω να σε ποτίσω;

πραγματικά εκνευριστικές σειρές όλες της Μαβίλη..Συνεχή επαναλαμβανομενα μοτίβα (όπως πετυχημένα αναφέρει ο φίλος "Old Fashioned") σε σημείο να σπάνε τα νεύρα σου,επίσης θυμάμαι σε ένα επεισόδιο στο "Χαι Ροκ" που ο Χαλκιάς είχε αγοράσει υπολογιστή ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων,μας είχαν ζαλίσει με την λέξη "Δισκότα" (αντί για δισκέτα- μάλλον κάποιο κρύο αστείο της συγγραφέως- πρέπει να το είχαν αναφέρει σίγουρα 50 φορές)..Αμ σε κάθε σκηνή ο Φιλιππίδης με τις μπύρες ή το φαγητό?Επίσης είχα παρατηρήσει ότι έναν χαρακτήρα από μια σειρά θα τον συναντούσαμε στην επόμενη σειρά της Μαβίλη (πχ οι Τρύφων Καρατζάς και Δημήτρης Τσούτσης ως "Τρύφων" και "Επαμεινώνδας" στο "Λαβ Σορι" θα τους ξανασυναντούσαμε με τον ίδιο ρόλο και στο "Χάλι Έντ")...Τέλος άθλια και ατελείωτα τα εορταστικά επεισόδια...
ο Φιλιππίδης έπαιζε στον υπολογιστη του Χαλκιά το παιχνιδι Cool Croc Twins...με την απίστευτη ''δισκότα''...
 
στη σειρα ''ο Πετρος και τα κοριτσια του'' στον πρωτο κυκλο, σε καποια επεισοδια ελεγε το βοδι η μικρη Ιωαννα (ηταν απο το βιβλιο της Γλωσσας της Α Ταξης, προφανως η μικρη ηταν Α Δημοτικου τοτε...στο Χάι Ροκ δεν θυμαμαι να απαγγελει η μικρη

ο Φιλιππίδης έπαιζε στον υπολογιστη του Χαλκιά το παιχνιδι Cool Croc Twins...με την απίστευτη ''δισκότα''...
Σωστα Betty Boop. Στο Χάι Ροκ δεν έλεγε κατι η μικρή Ιωάννα, το έλεγε στο  "Ο Πέτρος και τα κορίτσια του" το οποιο δεν ηταν εργο της Μαβίλη. Και οντως ο Φιλιππίδης ηταν εκείνος που αποκαλούσε την δισκέτα του παιχνιδιού "δισκοτα".

Betty Boop εσυ θυμάσαι το εορταστικό με την Γαρμπή στο Λαβ Σορρυ; Είχαν γίνει 2 εορταστικα, το ενα ηταν το χριστουγεννιάτικο με την Μοσχολιού κι τον Καλλιρη  κι το δεύτερο ηταν της καθαρής Δευτέρας με την Γαρμπή κι την Κονιτοπουλου. Το χριστουγεννιάτικο, πριν 2 χρόνια, είχε προβληθεί ξανά απο το mega ανήμερα πρωτοχρονιάς. Της Καθαρής Δευτέρας δεν νομιζω οτι έχει προβληθει ποτε ξανά.
 
Μάλλον θα έκανα λάθος.Θα μπέρδεψα τις σείρες.Τώρα ξέρω.Ευχαριστώ για τη διόρθωση ώστε να μη μπερδευτούν και άλλοι.Τουλάχιστον για τη Brooke Shields έπεσα μέσα η πέτυχα δύο στα δύο άκυρο;?
 
Μάλλον θα έκανα λάθος.Θα μπέρδεψα τις σείρες.Τώρα ξέρω.Ευχαριστώ για τη διόρθωση ώστε να μη μπερδευτούν και άλλοι.Τουλάχιστον για τη Brooke Shields έπεσα μέσα η πέτυχα δύο στα δύο άκυρο;?
Σωστά στο Χάι Ροκ είχε κάνει guest η Brooke Shields
 
Πίσω
Μπλουζα