Ελληνικά παιχνίδια της συλλογής μου

telonio είπε:
Το Έλλη το είχα και εγώ, τι μου θύμισες με αυτές τις φωτογραφίες.. Δεν θυμάμαι, με τις μπαταρίες έβγαζε ήχους ή γυρνούσε η προπέλα σαν τον Παπανικολή;
Οι μπαταρίες είναι για κίνηση.
 
Απίστευτα πράγματα!!!

Μόλις είδα τον τίτλο του thread, αρκετές μέρες πριν, πήρα μια βαθιά ανάσα και αναρωτήθηκα: "Τι έχουν να δουν τα μάτια μου;"...

Δε σχολίασα μέχρι τώρα και απλά θαύμαζα τα μοναδικά αυτά παιχνίδια, την κατάστασή τους και τις καταπληκτικές φωτογραφίες... :worship:

Ειλικρινά αγαπητέ Eagle 1, πολλά μουσεία παιχνιδιών θα "σκότωναν" για να αποκτήσουν αυτά που βλέπουμε εδώ...

Keep posting! :thumbup:
 
DINO είπε:
Ειλικρινά αγαπητέ Eagle 1, πολλά μουσεία παιχνιδιών θα "σκότωναν" για να αποκτήσουν αυτά που βλέπουμε εδώ...

Keep posting! :thumbup:
Ευχαριστώ πάρα πολύ αγαπητέ DINO! Υπάρχουν ακόμα αρκετά που θα βάλω και χαίρομαι που αρέσουν ή και που ξυπνούν αναμνήσεις σε ομοιδεάτες. Θα ήθελα πολύ να είχα τον χώρο να τα έχω μόνιμα σε βιτρίνες αντί σε κούτες, αλλά τον διαθέσιμο χώρο που ενέκρινε η σύζυγος τον έπιασαν τα Star Wars, οπότε μετά τη φωτογράφιση ξαναγυρνούν -δυστυχώς- στις κούτες. Έστω και για λίγο όμως, κατά τη φωτογράφηση, τα χαίρομαι....
 
DINO είπε:
Απίστευτα πράγματα!!!Ειλικρινά αγαπητέ Eagle 1, πολλά μουσεία παιχνιδιών θα "σκότωναν" για να αποκτήσουν αυτά που βλέπουμε εδώ...
Keep posting! :thumbup:
Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν κι εγώ, όπως επίσης το ότι εγώ αν ήμουν στη θέση σου και είχα τη δυνατότητα Eagle, θα άνοιγα η ίδια ένα μουσείο :) Όχι μόνο με παιχνίδια, γιατί απ'ότι βλέπω έχεις φοβερή ύλη και από παλιά περιοδικά και πολλά άλλα πράγματα, όλα σε πολύ καλή κατάσταση. Ίσως λοιπόν ένα μουσείο γενικά παιδικών αναμνήσεων, όπως κάποια άλλα που υπάρχουν. Έτσι θα μπορούσες να τα χαζεύεις κι εσύ όσο θέλεις χωρίς να μπαίνουν πάλι στις κούτες όπως λες, αλλά και να δώσεις τη χαρά σε άλλους να τα δουν, και να οικονομήσεις κιόλας. Θεωρητικά μιλάω βέβαια, ξέρω ότι δεν είναι πάντα εύκολο κάτι τέτοιο :)
 
Και μια και μιλάμε για μουσεία, κάνω μια μικρή κατάχρηση του χώρου για να αναφέρω αυτό, που έπεσε στην αντίληψή μου, προχτές:

Έρχεται το Μουσείο Παιχνιδιών
20.000 παιχνίδια και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας απʼ όλο τον κόσμο βρίσκουν στέγη στο Παλαιό Φάληρο

Ο πύργος Κουλούρα είναι ένα εντυπωσιακό οίκημα, που βρίσκεται στη διασταύρωση της λεωφόρου Ποσειδώνος και της οδού Τρίτωνος στο Παλαιό Φάληρο. Μετράει σχεδόν 120 χρόνια ιστορίας. Ήταν το 1897 όταν ο επιχειρηματίας μετάλλων, Σπυρίδων Δεσπόζιτος, άρχισε να χτίζει την έπαυλη, η οποία ολοκληρώθηκε το 1906. Στη συνέχεια νοικιάστηκε για να στεγάσει το «Αναρρωτήριον και Υδροθεραπευτήριον Μηλιαρέση», το οποίο λειτούργησε εκεί μέχρι το 1923.

Τότε ο πύργος μετατράπηκε στο σπίτι του Υδραίου εφοπλιστή Αθανάσιου Κουλούρα, ο οποίος το είχε αγοράσει ήδη από το 1917. Ο εφοπλιστής έζησε εκεί μέχρι το 1953, οπότε και πέθανε αφήνοντας τον πύργο στη δεύτερη σύζυγό του, Βέρα. Εκείνη με τη σειρά της το δώρισε στο Μουσείο Μπενάκη μέσω της διαθήκης της, που ανοίχτηκε μετά τον θάνατό της το 1979. Κάπως έτσι το συνολικά 584 τετραγωνικών μέτρων οίκημα διατηρήθηκε σε πολύ καλή κατάσταση μέχρι σήμερα. Και τώρα έρχεται επιτέλους να αξιοποιηθεί από το Μουσείο Μπενάκη ως το νέο… Μουσείο Παιχνιδιών, που αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του για το κοινό τον ερχόμενο Ιούνιο.

Το Μουσείο Μπενάκη διαθέτει από το 1991 Τμήμα Παιχνιδιών και Παιδικής Ηλικίας, το οποίο αποτελεί δωρεά της Μαρίας Αργυριάδη. Όπως αναφέρεται στο site του Μουσείου, πρόκειται για μία πολύτιμη συλλογή με «20.000 παιχνίδια και αντικείμενα της παιδικής ηλικίας, προερχόμενα από τον ελλαδικό χώρο και την ευρύτερη περιφέρεια του Ελληνισμού –από την αρχαιότητα μέχρι το 1970– καθώς και από την Ευρώπη, την Αμερική, την Αφρική και από χώρες της Ανατολής». Ανάμεσα τους συναντάμε βρεφικά και παιδικά αντικείμενα και παιχνίδια από τους αρχαίους, τους ρωμαϊκούς και βυζαντινούς χρόνους, αλλά και παραδοσιακά παιχνίδια του 18ου και του 19ου αιώνα.

Δίπλα σε αυτά, βρίσκονται νεότερα παιχνίδια του 20ου αιώνα, λαϊκά πανηγυριώτικα και επιτραπέζια. Τη συλλογή κοσμούν επίσης κούκλες και αστικά παιχνίδια από την Ευρώπη του 17ου, του 18ου, του 19ου και του 20ου αιώνα, καθώς και αρχειακό υλικό, φωτογραφίες και 3.000 βιβλία παιδικής λογοτεχνίας και εκπαίδευσης. Όλα αυτά θα βρουν επιτέλους τη θέση τους σε ένα δικό τους Μουσείο. Κι εμείς δεν έχουμε παρά να ανυπομονούμε να το επισκεφθούμε…



Πηγή: http://www.protothema.gr/city-storie...io-paihnidion/
 
Μια επίσης μικρή κατάχραση του χώρου.

Προχτές έκανα μια επίσκεψη στον πύργο στο παλαιό φάληρο για άλλο λόγο βέβαια. Καταρχάς το κτήριο αν μη τι άλλο είναι πολύ εντυπωσιακό και από μέσα. Η κατανομή της συλλογής παιχνιδιών στα ράφια δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, βέβαια δουλεύουν με πυρετωδείς ρυθμούς. Είδα αρκετά εκθέματα παιχνίδια όχι ρετρό, ακόμη πιο παλιά. Μου έκανε τρομερή εντύπωση πως είχαν μείνει σε τόσο καλή κατάσταση παιχνίδια 100 ετών (όσο γίνεται βέβαια). Είδα μόνο τρία δωμάτια γιατί όπως είπα είχα πάει για άλλο λόγο. Ανυπομονώ όμως να ανοίξει για να δω ολοκληρωμένη την συλλογή. Μου είπαν πως θα ανοίξει σε 2 - 3 μήνες.
 
perlastar είπε:
.......όπως επίσης το ότι εγώ αν ήμουν στη θέση σου και είχα τη δυνατότητα Eagle, θα άνοιγα η ίδια ένα μουσείο :) Όχι μόνο με παιχνίδια, γιατί απ'ότι βλέπω έχεις φοβερή ύλη και από παλιά περιοδικά και πολλά άλλα πράγματα, όλα σε πολύ καλή κατάσταση. Ίσως λοιπόν ένα μουσείο γενικά παιδικών αναμνήσεων, όπως κάποια άλλα που υπάρχουν. Έτσι θα μπορούσες να τα χαζεύεις κι εσύ όσο θέλεις χωρίς να μπαίνουν πάλι στις κούτες όπως λες, αλλά και να δώσεις τη χαρά σε άλλους να τα δουν, και να οικονομήσεις κιόλας. Θεωρητικά μιλάω βέβαια, ξέρω ότι δεν είναι πάντα εύκολο κάτι τέτοιο :)
Αγαπητή perlastar, δεν φαντάζεσαι τι λεπτές χορδές άγγιξε το σχόλιό σου!!! Αυτή ήταν πράγματι η επιθυμία μου, ένα μικρό ιδιωτικό μουσείο με αναμνήσεις για παιδιά και μεγάλους που θα ήταν ανοικτό δωρεάν στο κοινό σε συγκεκριμένες ώρες και μέρες. Φάνηκε κάποια στιγμή να οδεύει προς υλοποίηση, αλλά δυστυχώς αλλιώς ήρθαν τα πράγματα, μετανάστευσα..... Χαίρομαι που έστω με φωτογραφίες από την ιστοσελίδα αυτή μοιράζομαι όσα έχω για να διαδίδονται οι αναμνήσεις.

Θα έχω όμως την ευκαιρία να δω να υλοποιείται έστω και για συγκεκριμένους χρόνους (τρίμηνα) η παρουσίαση συγκεκριμένων συλλογών μου σαν ειδικά εκθέματα στο τοπικό μουσείο της πόλης που ζω. Ήρθα σε επαφή μαζί τους και μου ζήτησαν να εκτεθούν τα γερμανικά επιτραπέζια που έχω, χρονικής περιόδου έως το 1945. Πρόκειται για γύρω στα 100 εκθέματα, ιδιαίτερα σπάνια και τα περισσότερα πλήρη (δεν τα παρουσιάζω στην ιστοσελίδα αυτή διότι δεν είναι ελληνικά και είναι εκτός χρονολογικών ορίων. Έβαλα μόνον αυτά που είχαν και ελληνικό ενδιαφέρον). Επίσης μου ζήτησαν για έκθεση τη συλλογή των Star Wars και των τσίγκινων αεροπλάνων της Lufthansa. Τα ελληνικά παιχνίδια δεν εμπίπτουν στις επιδιώξεις τους, δυστυχώς... Ας ελπίσουμε ότι κάποια μέρα θα υλοποιηθεί το όνειρο ενός μικρού μουσείου............. Δύσκολο πάντως εγχείρημα, χώροι, ασφάλειες.......

Σε ευχαριστώ πολύ!!!

DINO είπε:
Και μια και μιλάμε για μουσεία, κάνω μια μικρή κατάχρηση του χώρου για να αναφέρω αυτό, που έπεσε στην αντίληψή μου, προχτές:

telonio είπε:
Μια επίσης μικρή κατάχραση του χώρου.Προχτές έκανα μια επίσκεψη στον πύργο στο παλαιό φάληρο ........... Είδα αρκετά εκθέματα παιχνίδια όχι ρετρό, ακόμη πιο παλιά. Μου έκανε τρομερή εντύπωση πως είχαν μείνει σε τόσο καλή κατάσταση παιχνίδια 100 ετών .............. Μου είπαν πως θα ανοίξει σε 2 - 3 μήνες.
Αγαπητοί DINO και telonio, δεν κάνετε κατάχρηση, αλλά βέλτιστη χρήση του χώρου με την πληροφόρηση που παρείχατε!!!!!!!!!!!!!! Τόσο ευχάριστα νέα!!!!Ελπίζω να είναι έτοιμο σε μερικούς μήνες, θα περάσω οπωσδήποτε να το δώ στην επόμενη επίσκεψή μου στην Ελλάδα. Σας ευχαριστώ πολύ!
 
Συνεχίζουμε με παιχνίδια αγνώστων κατασκευαστών ή σε συνεργασία με εταιρείες του εξωτερικού. Είναι τα εξής:

Helicop Junior. Αγνώστου κατασκευαστού, όπως αναφέρει το κουτί Under Licence Made in Greece. Οι οδηγίες είναι στα Ελληνικά, Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά. Προοριζόταν και για εξαγωγές? Πρόκειται για ιπτάμενο ελικόπτερο που απογειώνεται τραβώντας κορδόνι.

Αεροπλανοφόρο Christ (στο κουτί) και Victorious (στο παιχνίδι) της Caravel Toys που συνεργαζόταν με την Monteleone. Μπαταρίας για κίνηση και λαστιχοκίνηση για την απονήωση 2 αεροσκαφών. Πρόκειται για πολύ εντυπωσιακό παιχνίδι, αφού έχει μέγεθος 80 εκατ. ενώ έχει την ιδιαιτερότητα να χρησιμοποιεί καταπέλτη με λάστιχα για την απονήωση αεροσκαφών.

Mechanical Jet, δεν αναφέρεται ο κατασκευαστής. Τσίγκινο κουρδιστό με μεταλλικά γρανάζια.







































































4.jpg

2.jpg

5.jpg

3.jpg

1.jpg

6.jpg

8.jpg

7.jpg

11.jpg

9.jpg

10.jpg

14.jpg

13.jpg

15.jpg

12.jpg

17.jpg

18.jpg

19.jpg

16.jpg

20.jpg

21.jpg

23.jpg

22.jpg

24.jpg

25.jpg

26.jpg

30.jpg

29.jpg

31.jpg

28.jpg

27.jpg

32.jpg

33.jpg

35.jpg

34.jpg
 
Το αεροπλανοφορο φοβερο κομματι!!!! :dribble:

Αλλα εχω μια απορια....πως τους ειχε "καρφωθει" η ιδεα οτι ειχαμε τετοια και τα εφτιαχναν????!!! :eek:

Κατ' αλλα...απολαυστικος οπως παντα!!! :worship:
 
Μάλλον ήταν πιο πιασάρικα από τα συνηθισμένα χάρβαλα που έχουμε στην πραγματικότητα. Φαντάσου επιπλέον τότε βγάινανε και κάτι αμερικάνικες ταινίες στα βίντεο κλαμπ που δείχνανε κάτι τέτοια, ε μάλλον δεν ήθελε και πολύ.
 
Κρίμα που δεν πρόλαβες να υλοποιήσεις την επιθυμία σου Eagle, ποιός ξέρει, ίσως κάποτε γίνει. Αλλά έστω είναι πολύ ωραίο που θα παρουσιαστούν μερικά σε μουσείο, κι ας μην είναι το δικό σου. Να βγω λίγο εκτός θέματος και να σε ρωτήσω, γιατί το έχω απορία, κερδίζεις γενικά τίποτα όταν το μουσείο σου ζητάει μέρος της συλλογής σου για έκθεση, ή ακόμα κι αυτό είναι δωρεάν;
 
stayros είπε:
Το αεροπλανοφορο φοβερο κομματι!!!!Αλλα εχω μια απορια....πως τους ειχε "καρφωθει" η ιδεα οτι ειχαμε τετοια και τα εφτιαχναν????!!!

telonio είπε:
Μάλλον ήταν πιο πιασάρικα από τα συνηθισμένα χάρβαλα που έχουμε στην πραγματικότητα. Φαντάσου επιπλέον τότε βγάινανε και κάτι αμερικάνικες ταινίες στα βίντεο κλαμπ που δείχνανε κάτι τέτοια, ε μάλλον δεν ήθελε και πολύ.
Θα συμφωνήσω ότι ήταν πιό εντυπωσιακά ως σκάφη και ίσως για το λόγο αυτό να τα παρήγαγαν οι ελληνικές εταιρείες. Ονομάζοντας πάντως το προηγούμενο ΑΒΕΡΩΦ ξεπέρασαν κάποια όρια....

perlastar είπε:
Αλλά έστω είναι πολύ ωραίο που θα παρουσιαστούν μερικά σε μουσείο, κι ας μην είναι το δικό σου. Να βγω λίγο εκτός θέματος και να σε ρωτήσω, γιατί το έχω απορία, κερδίζεις γενικά τίποτα όταν το μουσείο σου ζητάει μέρος της συλλογής σου για έκθεση, ή ακόμα κι αυτό είναι δωρεάν;
Η παροχή από εμένα είναι δωρεάν, δεν κερδίζω δηλαδή τίποτε. Θα έλεγα μάλιστα ότι χάνω σε χρόνο με το να τα βγάζω από τα κουτιά (ή από τη βιτρίνα τα Star Wars), να τα μεταφέρω στο Μουσείο και να τα ξαναβάζω πάλι στη θέση τους μετά. Το Μουσείο αναλαμβάνει την τοποθέτηση σε βιτρίνες Plexiglas, την δημιουργία επεξηγηματικών πινακίδων (κυρίως με υλικό που τους δίνω εγώ), τη φύλαξη και την ασφάλεια. Η ικανοποίηση έγκειται στο ότι μοιράζεσαι κάτι που έχεις με άλλους που επίσης ενδιαφέρονται για τα αντικείμενα αυτά....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Eagle 1 είπε:
Η παροχή από εμένα είναι δωρεάν, δεν κερδίζω δηλαδή τίποτε. Θα έλεγα μάλιστα ότι χάνω σε χρόνο με το να τα βγάζω από τα κουτιά (ή από τη βιτρίνα τα Star Wars), να τα μεταφέρω στο Μουσείο και να τα ξαναβάζω πάλι στη θέση τους μετά. Το Μουσείο αναλαμβάνει την τοποθέτηση σε βιτρίνες Plexiglas, την δημιουργία επεξηγηματικών πινακίδων (κυρίως με υλικό που τους δίνω εγώ), τη φύλαξη και την ασφάλεια. Η ικανοποίηση έγκειται στο ότι μοιράζεσαι κάτι που έχεις με άλλους που επίσης ενδιαφέρονται για τα αντικείμενα αυτά....
Χμμ...κατάλαβα, δεν το βρίσκω και πολύ δίκαιο αυτό. Thanks Eagle!
 
Στη συνέχεια παραθέτω φωτογραφίες από 3 παιχνίδια της Mister P (Mitroplast), τα οποία ήταν ήδη προβληματικά όταν τα βρήκα, κάπου στα μέσα του '90. Στα δύο από αυτά άλλο παιχνίδι απεικονίζει το κουτί και άλλο, σχετικό μεν αλλά διαφορετικό, είναι μέσα. Έχω την εντύπωση, επειδή τους λείπουν και μικροαντικείμενα, ότι ο καταστηματάρχης του επαρχιακού βιβλιοπωλείου-παιχνιδάδικου που τα είχα βρει, τα είχε στη βιτρίνα, ή άφηνε τα παιδιά να τα παίζουν δοκιμαστικά, και μετά τα ξαναέβαλε στο κουτί τους μπερδεύοντάς τα..... Στο τρίτο λείπει τελείως το κουτί, αλλά το παιχνίδι είναι πλήρες.

Πρόκειται για τα:

Taxi Mercedes 450 SE (κουτί), ενώ μέσα είναι η Mercedes του γιατρού επειγόντων περιστατικών (με το απαραίτητο CB της εποχής). Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι στα λάστιχα του οχήματος αναγράφεται Good Year (διαφήμιση?) και Mitroplast. Για την ιστορία, ήθελα πολύ το ταξί, όταν είδα το κουτί καταχάρηκα, όταν όμως το άνοιξα και είδα το ιατρικό όχημα απογοητεύτηκα λιγάκι. Πάρα ταύτα αγοράστηκε άμεσα.

Audi Quattro Police (κουτί) ενώ μέσα είναι Porsche (910 ?) με σήματα της ελληνικής αστυνομίας. Δεν υπήρχε περίπτωση να ξεφύγει ληστής.....

Κωπηλάτης σε κανό, χωρίς κουτί, πλήρης όμως και λειτουργικός.













































































4.jpg

2.jpg

6.jpg

1.jpg

8.jpg

3.jpg

7.jpg

5.jpg

9.jpg

10.jpg

13.jpg

11.jpg

12.jpg

16.jpg

17.jpg

15.jpg

19.jpg

20.jpg

21.jpg

18.jpg

22.jpg

14.jpg

25.jpg

23.jpg

26.jpg

24.jpg

27.jpg

28.jpg

30.jpg

34.jpg

33.jpg

29.jpg

32.jpg

31.jpg

35.jpg

37.jpg

38.jpg

36.jpg
 
Ωραία πράγματα Αετέ! Το Mercedes ταξί το είχα πετύχει τότε σε βιτρίνες και το χαλβάδιαζα... Όσον αφορά το περιπολικό, τι υβρίδιο είναι αυτό; Από μπροστά μοιάζει με Lamborghini Miura και πίσω σαν Citroen CX με τροποποιημένα φώτα. Πολύ θα ήθελε η αστυνομία να έχει τέτοιο αυτοκίνητο. :)
 
Ωραία παιχνίδια και ωραίες στημένες οι φώτος, που αν κρίνω και από το exif info τις έχεις πάρει με Samsung tablet, nice!
 
johnny19818 είπε:
Όσον αφορά το περιπολικό, τι υβρίδιο είναι αυτό; Από μπροστά μοιάζει με Lamborghini Miura και πίσω σαν Citroen CX με τροποποιημένα φώτα. Πολύ θα ήθελε η αστυνομία να έχει τέτοιο αυτοκίνητο.
Άσε, μη συζητάς johnny19818, και εγώ δεν μπορούσα να το κατατάξω.... Χωρίς κουτί.... Επειδή μοιάζει σε ένα matchbox Porsche 910 που έχω, το πήγα προς τα εκεί, όμως είναι ανοιχτό το θέμα σε κάθε άποψη....

arpacolla είπε:
Ωραία παιχνίδια και ωραίες στημένες οι φώτος, που αν κρίνω και από το exif info τις έχεις πάρει με Samsung tablet, nice!
Ευχαριστώ arpacolla. Πράγματι τις φωτό τις παίρνω με ένα tablet Samsung (Galaxy Tab S), όπως πολύ σωστά επισημαίνεις, μια και η μπαταρία της Cannon Ixus 430 (retro και αυτή πλέον) που χρησιμοποιούσα παρέδωσε το πνεύμα....
 
Συνεχίζουμε με τα κάτωθι:

The Train (δεν αναφέρεται κατασκευαστής)

Comet - Διαστημικό όπλο (δεν αναφέρεται κατασκευαστής)

Ηλεκτρική σκούπα της Solpa. Στον διαφανή κάδο συλλογής σκόνης έχει τριμμένο φελιζόλ, ώστε να το ρίχνει κανείς κάτω και μετά να το ρουφά η σκούπα. Πολύ διασκεδαστικό, όταν ο γιός μου ήταν 2-3 ετών είχε μανία με την κανονική ηλεκτρική σκούπα, οπότε του έδινα το παιχνίδι αυτό να παίζει. Πολύ το χαιρότανε.... Να σημειώσω επίσης, ότι ο διαφανής κάδος έχει ανάγλυφη χάραξη και γράφει Aplos. Ίσως τον κατασκεύαζε άλλη εταιρεία για τη Solpa?





















































4.jpg

2.jpg

6.jpg

5.jpg

3.jpg

7.jpg

9.jpg

11.jpg

10.jpg

8.jpg

16.jpg

14.jpg

15.jpg

12.jpg

13.jpg

17.jpg

18.jpg

20.jpg

19.jpg

21.jpg

23.jpg

22.jpg

25.jpg

26.jpg

24.jpg

1.jpg
 
Πολύ όμορφα και αυτά, ειδικά η σκούπα. "Πως τοποθετείτε η μπαταρία" => ορθογραφικό λάθος. "...τοποθετείται η μπαταρία" ή "...τοποθετείτε την μπαταρία".
 
johnny19818 είπε:
Πολύ όμορφα και αυτά, ειδικά η σκούπα. "Πως τοποθετείτε η μπαταρία" => ορθογραφικό λάθος. "...τοποθετείται η μπαταρία" ή "...τοποθετείτε την μπαταρία".
Εύλογο το ερώτημα, με είχε και εμένα μπερδέψει, διότι την αγόρασα χωρίς κουτί με οδηγίες. Ελευθερώνει κανείς το διαφανή κάδο στο κάτω μέρος (εκεί που φαίνονται τα τρίμματα φελιζόλ) με τις δύο κίτρινες πόρπες. Στρίβει τον μαύρο δίσκο με το βέλος (φαίνεται στη φωτο 6 της σκούπας) και ανοίγει θυρίδα για τις μπαταρίες κάτω από ένα λεπτό φύλλο φελλού (που προφανώς στεγανοποιεί τον χώρο του μοτέρ). Υψηλή τεχνολογία από τη Solpa!!!!!. Θα έβγαζα και εκεί φωτό, αλλά σκέφτηκα, ανοίγοντας τον κάδο ποιός θα μάζευε τα φελιζόλ.....
 
Πίσω
Μπλουζα