Ελληνικές ταινίες - Πληροφορίες εντός

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Bambinella
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Αντιδράσεις
31.015
Αυτο το θεμα δημιουργηθηκε για ολους εμας που αναζητουμε πληροφοριες για γνωστες και αγνωστες ταινιες. Ερωτηματα που αφορουν παντος ειδους αποριες για τιτλο, υποθεση, συντελεστες, ετος γυρισματος, λεπτομερειες, διευκρινισεις και ο,τι αλλο θα θελαμε να μαθουμε.

Ολοι μαζι θα δινουμε απαντησεις σε οσους ρωτουν και θελουν να μαθουν και ισως ετσι σιγα - σιγα λυθουν αποριες ετων που σιγουρα ο καθενας μας εχει λιγο - πολυ μεσα στην πληθωρα των ελληνικων παραγωγων.

Εγω ας πουμε πολυ θα ηθελα να μαθω ποιο ειναι το ονομα μιας ηθοποιου στην ταινια Μαρια Πενταγιωτισσα, που η τηλεοραση εχει χρονια να προβαλει. Ηταν αντιζηλος της Βουγιουκλακη, αφου κι οι δυο αγαπουσαν τον Ανδρεα Μπαρκουλη, και ειμαι σχεδον βεβαιη οτι αυτη ηταν η υπαιτια για την αδικη κατηγορια Αλικης - Ανδρεα για φονο.

Την ηθοποιο αυτη, τουλαχιστον εγω, δεν την ειδα σε αλλη ταινια εκτος απο αυτην που ανεφερα κι ετσι δεν καταφερα ποτε να μαθω το ονομα της.

Μαρία Μοσχολιού. Προφανώς αυτή λες.

Τonytony, θυμαμαι οτι η γυναικα αυτη ζηλευε αφανταστα την ευτυχια του ζευγους των πρωταγωνιστων και τους εκανε κακο. Αν ολα αυτα τα εκανε η Μαρια Μοσχολιου, τοτε μου ελυσες απορια πολλων ετων και σε ευχαριστω!

Ναι αυτή είναι ακριβώς που λες!

Ηταν τοσο απλο τελικα!

Τρια λεπτα αφοτου εθεσα το ερωτημα μου πηρα την απαντηση!

Να' σαι καλα...

Εγώ πάλι έχω μια άλλη απορία που δε ξέρω αν το έχετε προσέξει...Αν όχι προσέξτε το! Στη Νεράιδα και το Παλικάρι στους τίτλους μετά από όλους τους ηθοποιούς αναφέρεται ακριβώς "...και η Νίτσα Μαρούδα"! Την οποία δε τη βλέπουμε πουθενά στην ταινία!!!Τι ακριβώς να έχει συμβεί άραγε??? Να κόπηκε σκηνή? Και αν κόπηκε κόπηκε μόνο με τη συγκεκριμένη ηθοποιό και δε φαίνεται πουθενά???Χλωμό μου φαίνεται! Να έγινε λάθος? Πάλι απίθανο γιατί μιλάμε για ταινία της Φίνος Φιλμ! Πραγματικά έχω μεγάλη απορία για αυτό αλλά δε νομίζω να μπορέσει να μου τη λύσει κανείς δυστυχώς...

Να εγινε λαθος δεν το νομιζω ουτε εγω. Το πιθανοτερο ειναι να ειχε η Μαρουδα εναν μικρο ρολο μεσα στην ταινια, μια σκηνουλα κωμικη μαλλον, που τελικα δεν αρεσε στο Φινο η στο Ντινο Δημοπουλο και κοπηκε. Δεν θα ηταν και η πρωτη φορα αλλωστε. Γινονταν κατι τετοια.

Πράγματι αυτό με τη Νίτσα είναι απορίας άξιον...εκτός αν εμφανίζεται μεταμφιεσμένη

Η Μαρία Μοσχολιού ήταν νομίζω και συμφοιτήτρια της Αλίκης στο Εθνικό...

Η Μαρια ηταν συμφοιτητρια της Αλικης; Πολυ ενδιαφερον αυτο!

Θυμαμαι οτι με ειχε εντυπωσιασει πολυ η ερμηνεια της πρωτης στην Πενταγιωτισσα. Μια φορα την ειδα, αλλα μου φανηκε υπεροχη ηθοποιος

και ωραια κοπελα. Ψηλη, ξανθια, γαλανοματα...Θεωρητικη, που λενε!

Ηταν συμφοιτητρια της Αλικης στο Εθνικο; Πολυ ενδιαφερον αυτο!

Αν και την ειδα μονο σ' αυτη την ταινια, με εντυπωσιασε η ερμηνεια της που ηταν εξαιρετικη, και η εμφανιση της. Ξανθια, ψηλη, γαλανοματα, αρχοντογυναικα, που λενε!

Ποια ηθοποιος ηταν που εκανε δυσκολο το γυρισμα της Αλικης και εμπαινε παντα μπροστα της, με αποτελεσμα να παιρνει περισσοτερα πλανα και η Αλικη να γινει εξαλλη και να κανει σκηνη; Σας θυμιζει κατι το περιστατικο; Και σε ποια ταινια;

Η Μπέμπη Κούλα? (Νίκη Λινάρδου) στο ΞΥΛΟ?

bambinella 100 είπε:
με εντυπωσιασε η ερμηνεια της που ηταν εξαιρετικη, και η εμφανιση της. Ξανθια, ψηλη, γαλανοματα, αρχοντογυναικα, που λενε!
Έχεις απόλυτο δίκαιον και γι αυτό ακριβώς η Μαρία Μοσχολιού έχει μετάσχει, στις περισσότερες τελετές αφής Ολυμπιακής Φλόγας, ως Πρωθιέρεια. Συνολικά τέσσερις φορές σε θερινούς αγώνες (1968, 1972, 1976, 1980).

http://www.hoc.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=355&catid=44&Itemid=112&lang=el

Η Μαρία Μοσχολιού στο Εθνικό Θέατρο: από το ψηφιακό τους αρχείο

Δόνα Ροζίτα 1958

YE1959_03_PH007_sc.jpg

Κροίσος 1963

YE1963_01_PH016_sc.jpg

Τα χέρια του ζωντανού Θεού 1957

YE1957_07_PH006_sc.jpg

Y1963PL08PR1PG008_sc.jpg

Johnalepou, ευχαριστω για ολο αυτο το υλικο που παρεθεσες. Μου καλυψες πολλα κενα.

Mhmerotategiatipinο, ναι ηταν η Μπεμπη Κουλα η ηθοποιος που ειχε την κοντρα με την Αλικη στο Ξυλο. Ηταν μια κοντρα που την υπεθαλπε και ο ιδιος ο Σακελλαριος που ηταν ερωτευμενος με τη Μπεμπη και λιγο αργοτερα την παντρευτηκε. Ο γαμος τους διηρκεσε δεκα χρονια.

δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί κάπου ήδη, αλλά στην πανεπιστημίου πολύ κοντά στην ομόνοια, άνοιξε πρόσφατα ένα μικρό μαγαζί με παλιές ελληνικές ταινίες :) είναι όμως μίας συγκεκριμένης εταιρίας ... βρήκα πάντως δύο που έψαχνα καιρό.

Σε ευχαριστουμε, Clemence, για την χρησιμη πληροφορια.

Ελπιζω παντως οι ταινιες να μην ειναι της εταιριας Καραγιαννης - Καρατζοπουλος γιατι σε προσωπικο επιπεδο, η εταιρια αυτη με αφηνει αδιαφορη και ειδικα στις κωμωδιες της ακομη περισσοτερο.

Σε ευχαριστουμε, Clemence, για τη χρησιμη πληροφορια.

Ελπιζω παντως οι ταινιες να μην ανηκουν στην εταιρια Καραγιαννης - Καρατζοπουλος γιατι σε προσωπικο επιπεδο η εταιρια αυτη με αφηνει αδιαφορη, και στις κωμωδιες της ακομη περισσοτερο.

παιδιά, είναι της φίνος φιλμς αλλά ακριβή διεύθυνση δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή, αν βρω την απόδειξη θα την γράψω, είναι πανεπιστημίου στο πεζοδρόμιο του ρεξ και προς την ομόνοια.

Oι ταινιες ειναι προς πωληση, προς ενοικιαση, η και τα δυο;

Παντως εαν εχει καποια σπανια κομματια, πραγματικα αξιζει. Clemence, αν θελεις αναφερε μας ποιες ηταν οι δυο ταινιες που εψαχνες καιρο και τις βρηκες εκει.

Πίσω
Μπλουζα