Ελληνικές ταινίες - Πληροφορίες εντός

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Bambinella
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Α καταλαβα ποιο μαγαζι εννοεις clemence !!!!!

Πουλαει μονο Φινος Φιλμ και πιο συγκεκριμενα ειναι αυτες οι νεες εκδοσεις που εβγαλαν με το ασπρο κουτι και τα διαφορετικα εξωφυλλα!!

Bambinella ειναι για να τις αγορασεις !! Βασικα ειναι σαν αυτες που εχουν φερει σε αρκετα μαγαζια απλα τις εχει πιο συγκεντρωμενα γιατι πουλαει μονο αυτες!!

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αrgy, σε ευχαριστω για τις πληροφοριες!

Μπορει να περασω καμια βολτα απο κει αφου μενω στην Αθηνα, αλλα για σενα θα ειναι λιγο δυσκολο να πας. Οσο να πεις, απο την Elm Street ειναι δρομος!

Ναι πρεπει να ξεφυγω πρωτα απο τον Freddy Krueger κ μετα!! :thumb:

Παντως γενικα το συγκεκριμενο μαγαζι δεν εχει και πολυ σπανιες ταινιες εχει οτι εχουν και τα αλλα που εχουν φερει τη συγκεκριμενη σειρα!!!

Θα σε αφησει ο Freddy. Eιναι αλλωστε τοσο ευγενικος κυριος! 8)

Εγω παντως καποια στιγμη θα παω μηπως τυχει και βρω καμια ταινια απο αυτες που δεν εδωσαν τα περιοδικα.

χμμμ εγώ bambinella μ πήρα τα: ''η άγνωστος'' και το ''θέμα συνειδήσεως'', δε γνωρίζω αν είναι σπάνια αλλά είναι αυτά που έψαχνα (μαζί με την ''έξοδο κινδύνου'' και τη δούκισσα της πλακεντίας'', που όμως δεν τα βρήκα).

στη ρόδο πριν λίγες μέρες, σε γνωστό δισκοπωλείο φίλου μου στο κέντρο, είδα μια σειρά dvd με τίτλο ''σπάνιες ελληνικές ταινίες'' (ή κάπως έτσι) - αν ενδιαφέρεται κανείς μπορώ να σας πω περισσότερα από δευτέρα ;)

Clemence, εννοειται οτι θα ενδιαφερονται πολλα μελη του φορουμ για τις Σπανιες Ταινιες, και μαζι τους κι εγω! Οποια στιγμη μπορεσεις πες μας νεα...

Τις δυο πρωτες ταινιες που ανεφερες τις εδωσε ο Τηλεθεατης και οχι, δεν ειναι και τοσο σπανιες, ειναι ομως υπεροχες.

Την Εξοδο Κινδυνου την εδωσε το TiVo, και αν ενδιαφερεσαι ακομα μπορεις να επικοινωνησεις με το περιοδικο. Οσο για τη Δουκισσα της Πλακεντιας, εδω οντως μιλαμε για σπανια ταινια και δεν εκπλησσομαι που δεν τη βρηκες.

Σε ευχαριστουμε, και περιμενουμε νεοτερα...

αρπάζω λοιπόν απ΄τα μαλλιά την ευκαιρία να ρωτήσω κάτι για την άγνωστο: πρόκειται για διασκευή κάποιοι μυθιστορήματος, για ριμέικ κάποιας παλιότερης ξένης ταινίας? γιατί όταν έψαξα στο imdb είδα πως μια παρόμοια ταινία με την λάνα τάρνερ είναι μεταγενέστερη από τη δική μας :sealed:

H ταινια Η Αγνωστος, με την Κυβελη ειναι μια απο τις 11 ταινιες που γυριστηκαν παγκοσμιως και εχουν ως κοινη βαση το θεατρικο Madame X, του Γαλλου συγγραφεα Alexandre Bisson, το οποιο εγραψε το 1908.

Ανεβηκε σε παρα πολλες θεατρικες σκηνες ανα την υφηλιο και οπως ειπαμε γυριστηκε και ταινια αρκετες φορες.

Η εν λογω ταινια ηταν η εβδομη μεταφορα του θεατρικου στη μεγαλη οθονη (1955) και η αμεσως επομενη ηταν αυτη με τη Lana Turner και τον John Forsythe, τον γνωστο μας ηθοποιο απο τη Δυναστεια, το 1966.

Η Κυβελη εκανε την ερμηνεια της καριερας της, αλλα και η Lana Turner δεν πηγε πισω, καθως ηταν εξαισια στο ρολο της οταν την ειδα πριν απο μερικα χρονια στην τηλεοραση.

σ΄ευχαριστώ πολύ bambinella mia! από περιέργεια, αυτά τα ήξερες ή τα έψαξες τώρα?

Tα ηξερα, εκτος απο τη χρονολογια του φιλμ με τη Lana και τη σειρα μεταφορας του εργου στο σινεμα, για τα οποια δεν ημουν καθολου σιγουρη! :darkglasses:

εάν είναι το μαγαζί που υποθέτω, τότε για τους fun του είδους είναι ότι πρέπει.

εκτός όμως από ελληνικές έχει πολύ καλό τομέα από παγκόσμιο κινηματογράφο!

ntsmrtz είπε:
εάν είναι το μαγαζί που υποθέτω, τότε για τους fun του είδους είναι ότι πρέπει. εκτός όμως από ελληνικές έχει πολύ καλό τομέα από παγκόσμιο κινηματογράφο!
.
με τίποτα, αυτό που λέω άνοιξε πριν κανένα μήνα το πολύ και έχει μόνο ελληνικές.

Ο ΑΝΤ1 ενέταξε και πάλι στο πρόγραμμά του κάθε Σαββατοκύριακο στις 6 μ.μ. , παλιές ελληνικές ταινίες.

Aυτο απο μονο του ειναι καλο νεο. Εχω καποιες ενστασεις ομως.

Οι ταινιες που προβαλλει το συγκεκριμενο καναλι κινουνται στο ιδιο μοτιβο με τις ταινιες που προεβαλλε μεχρι προτινος το STAR καθε Κυριακη βραδυ.

Σημερα ας πουμε, εχει τις Διπλοπενιες και αυριο τον Αισιοδοξο. Που ειναι οι καλες ταινιες της Φινος Φιλμ; Που ειναι τα ασπρομαυρα δραματα του Δαλιανιδη και του Δημοπουλου; Γιατι νομιζουν οτι θελουμε να βλεπουμε αποκλειστικα και μονο κωμωδιες;

bambinella 100 είπε:
Aυτο απο μονο του ειναι καλο νεο. Εχω καποιες ενστασεις ομως.Οι ταινιες που προβαλλει το συγκεκριμενο καναλι κινουνται στο ιδιο μοτιβο με τις ταινιες που προεβαλλε μεχρι προτινος το STAR καθε Κυριακη βραδυ.

Σημερα ας πουμε, εχει τις Διπλοπενιες και αυριο τον Αισιοδοξο. Που ειναι οι καλες ταινιες της Φινος Φιλμ; Που ειναι τα ασπρομαυρα δραματα του Δαλιανιδη και του Δημοπουλου; Γιατι νομιζουν οτι θελουμε να βλεπουμε αποκλειστικα και μονο κωμωδιες;
Έχετε απόλυτο δίκιο. Τις ίδιες και τις ίδιες πάλι βάζουν.

To ερωτημα που θα θεσω εδω ειναι ενα ερωτημα που εχω εδω και πολλα χρονια, απο τοτε που ημουν παιδι.

Πρωτοειδα την ταινια Κοριτσια στον ηλιο, περιπου 10 ετων και ποτε δεν καταλαβα κατι:

Τι μπορει επιτελους να ηταν αυτο που εμποδισε την Ανναμπελ να επιστρεψει στην Ελλαδα το επομενο καλοκαιρι, η εστω καποιο απο τα επομενα και να βρεθει και παλι κοντα στον αγαπημενο της;

Στα τελευταια λεπτα του εργου εκεινος τη ρωτα αν θα ξαναρθει κι αυτη αποφευγει να του απαντησει φευγοντας βιαστικα. Ο σκηνοθετης μας καθιστα σαφες οτι ο χωρισμος τους ειναι οριστικος. Γιατι ομως; Ειναι τοσο αδυνατο να ξαναπαρει η Ανναμπελ το αεροπλανο και καποια στιγμη να βρεθει και παλι στην Ελλαδα; Στο κατω κατω, ο ερωτας δε χαμπαριαζει απο εμποδια.

Εχω καποιες σκεψεις στο μυαλο μου, αλλα δε με καλυπτουν.

Θα ηθελα τη δικη σας γνωμη σ' αυτο. Περιμενω πιθανα σεναρια....

bambinella 100 είπε:
Που ειναι οι καλες ταινιες της Φινος Φιλμ; Που ειναι τα ασπρομαυρα δραματα του Δαλιανιδη και του Δημοπουλου;
Απαντησες μονος σου: Οι καλες ταινιες της Φινος Φιλμ δεν εχουν καμμια σχεση με τις αθλιες (τοσο σκηνοθετικα, οσο και ερμηνευτικα) και πανω απ' ολα παρωχημενες ταινιες των Καραγιαννη-Καρατζοπουλου (με ελαχιστοτατες εξαιρεσεις). Αφενος λοιπον οι ταινιες του Φινου ειναι πιο ακριβες (και δικαιως), αφετερου η ωρα προβολης εχει μικροτερο διαφημιστικο χρονο (δεν ειναι prime-time), κατι που οδηγει τους υπευθυνους σε αγορες πιο low budget ταινιων (αν στη θεση δε του ΑΝΤ1 ηταν η ΕΡΤ, θα εβλεπες μονο ταινιες της Κλακ Φιλμς - Ταινιες για ολη την οικογενεια)

bambinella 100 είπε:
To ερωτημα που θα θεσω εδω ειναι ενα ερωτημα που εχω εδω και πολλα χρονια, απο τοτε που ημουν παιδι. Πρωτοειδα την ταινια Κοριτσια στον ηλιο, περιπου 10 ετων και ποτε δεν καταλαβα κατι:

Τι μπορει επιτελους να ηταν αυτο που εμποδισε την Ανναμπελ να επιστρεψει στην Ελλαδα το επομενο καλοκαιρι, η εστω καποιο απο τα επομενα και να βρεθει και παλι κοντα στον αγαπημενο της;

Στα τελευταια λεπτα του εργου εκεινος τη ρωτα αν θα ξαναρθει κι αυτη αποφευγει να του απαντησει φευγοντας βιαστικα. Ο σκηνοθετης μας καθιστα σαφες οτι ο χωρισμος τους ειναι οριστικος. Γιατι ομως; Ειναι τοσο αδυνατο να ξαναπαρει η Ανναμπελ το αεροπλανο και καποια στιγμη να βρεθει και παλι στην Ελλαδα; Στο κατω κατω, ο ερωτας δε χαμπαριαζει απο εμποδια.

Εχω καποιες σκεψεις στο μυαλο μου, αλλα δε με καλυπτουν.

Θα ηθελα τη δικη σας γνωμη σ' αυτο. Περιμενω πιθανα σεναρια....
Είναι ο τύπος της γυναίκας που αφήνει τους άντρες σύξυλους. Και στον Ομφαλό τα ίδια δεν κάνει; Θα προτίμησε το Berkeley στην Καλιφόρνια που είναι και πιο κοσμοπολίτικο από τα...μύγδαλα. Πηγή φωτογραφίας.

l_79574_51d568b3.jpg

Drspiros, οι χαρακτηρισμοι σου για τις ταινιες του Φινου και του Καραγιαννη με βρισκουν απολυτα συμφωνη. Θα καταλαβες απο αυτη την τελευταια λεξη οτι ειμαι γυναικα.... :)

Εγω Aretara πιστευα οτι η Ανναμπελ αγαπησε αληθινα τον Βογλη. Ακομα και την ωρα που ειναι στο αεροπλανο και αναχωρει, τα ματια της ειναι δακρισμενα. Δε μου εδωσε την εντυπωση οτι εκανε το κεφι της με τον ωραιο βοσκο και μετα τον αφησε συξυλο.

Εσυ πιστευεις οτι μονο για εκεινον ηταν αληθινη αγαπη; Η Ανναμπελ επαιξε κι εφυγε;

bambinella 100 είπε:
Aυτο απο μονο του ειναι καλο νεο. Εχω καποιες ενστασεις ομως.Οι ταινιες που προβαλλει το συγκεκριμενο καναλι κινουνται στο ιδιο μοτιβο με τις ταινιες που προεβαλλε μεχρι προτινος το STAR καθε Κυριακη βραδυ.

Αχ,την ίδια απορία έχω Bambi και μαλλιοτραβιέμαι χρόνια! Έχουμε λιώσει να βλέπουμε τις -κατά τη γνώμη μου- άθλιες ταινίες των Καραγιάννη-Καρατζόπουλου με πρωταγωνιστές κυρίως Κωνσταντάρα-Βουτσά-Αλίκη.

Γιατί δεν βάζουν μια ''Στεφανία'', μια ''Μανταλένα'', ένα ''Κορίτσι με τα μαύρα'',μια ''Στέλλα'' τον ''Δράκο'' ; Ok,ζητάω πολλά. Όταν ήμουν μικρότερη,θυμάμαι ότι έβαζαν και τέτοιες ταινίες τα μεγάλα κανάλια...τώρα δε ξέρω γιατί και πως ξεζούμιζεται ο Καραγιάννης της δεκαετίας του '60.

Πίσω
Μπλουζα