Ελληνικές ταινίες με καριέρα στο εξωτερικό

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.470
Αντιδράσεις
49.803
Το παρών θέμα θα ασχοληθεί με ελληνικές ταινίες που έκαναν καριέρα στο εξωτερικό , με άλλους τίτλους βέβαια. Έπεσαν στα χέρια μου κάποια ξένα διαφημιστικά ελληνικών ταινιών και θα ακολουθήσουν εδώ. Θα μου συγχωρήσετε τα διακριτικά λογότυπα , αλλά εκτός του ότι είναι σπανιότατα , τα απέκτησα και...με το αζημιώτο... :)

 


Πρώτη ταινία , Γαλλικό διαφημιστικό της ταινίας "Κόκκινα φανάρια".


 


1.jpg
Προβολή συνημμένου 101743

2.jpg
Προβολή συνημμένου 101744

3.jpg
Προβολή συνημμένου 101745

4.jpg
Προβολή συνημμένου 101746

5.jpg
Προβολή συνημμένου 101747

6.jpg
Προβολή συνημμένου 101749
 
Η κόρη του ήλιου θα ταίριαζε πολύ για Ιταλία και Ισπανία. Επειδή έχει αυτή την σπαγγέτι αισθητική...
 
Γυμνοί στο δρόμο (το συγκεκριμένο διαφημιστικό είναι τεράστιο , έκανα ότι καλύτερο μπορούσα...)

 


11.jpg
11.jpg

12.jpg
12.jpg

13.jpg
13.jpg

14.jpg
14.jpg

15.jpg
15.jpg

16.jpg
16.jpg

17.jpg
17.jpg

18.jpg
18.jpg
 
Πω πω το σημάδι από το εμβόλιο της ευλογιάς στο μπράτσο του Κούρκουλου είναι πολύ χτυπητό στη σκηνή "κρεββατοκάμαρας". Χάθηκε λίγο ρετουσάκι?
 
Στο Χώμα βάφτηκε κόκκινο, η Αποστόλου παρά τον μικρό της ρόλο, έχει ένα καλό μερίδιο στις φωτογραφίες. Κάτι ήξεραν οι διαφημιστές... ;)
 
Σ' ευχαριστώ Χρήστο να' σαι καλά!

 


Γυμνοί στο χιόνι , η τολμηρή αυτή ταινία που από τη Φίνος Φιλμ ξεκίνησε , έκτοτε ο Φίνος την έδωσε γιατί δεν ταίριαζε με το προφίλ της εταιρείας και τώρα...ποιος ξέρει σε ποιανού χέρια βρίσκονται τα δικαιώματα...


 


204.jpg
204.jpg

205.jpg
205.jpg

206.jpg
206.jpg

207.jpg
207.jpg

208.jpg
208.jpg

209.jpg
209.jpg
 
Midway Glory? Αναρωτιέμαι αν επιλέχτηκε αυτός ο τίτλος λόγω της γνωστής ναυμαχίας του Midway. Βέβαια αν κρίνω από τις φωτό, η ταινία ήταν του πεζικού, αλλά ξέρουμε πόσο οι ελληνικοί τίτλοι τότε, έστω και στα αγγλικά, ανταποκρίνονταν στο περιεχόμενο L)
 
Αν κρίνω από τις φωτογραφίες, μόνο μια τολμηρή ταινία γύρισε η Φίνος, αλλά του έδωσε και κατάλαβε... :D
 
Σύμφωνα με τη σελίδα της Ταινιοθήκης, το σενάριο της ταινίας βασίζεται στη τραγωδία του Ευριπίδη "Ιππόλυτος".
 
Παρντόν, κυρία ταινιοθήκη μου? Αν εξαιρέσουμε ότι ο νεαρός στο τέλος πεθαίνει και στις δύο περιπτώσεις, δεν έχουν καμία σχέση.

Ο Ιππόλυτος (γιος του Θησέα με την Αμαζόνα Ιππολύτη) λάτρευε την Άρτεμη και περιφρονούσε την Αφροδίτη (και άρα από κοκό τίποτε, προτιμούσε το κυνήγι) κι αυτή για εκδίκηση έκανε τη Φαίδρα, αδερφή της Αριάδνης και γυναίκα του Θησέα, να ερωτευτεί τον προγονό της. Όταν του ρίχτηκε κι ο μικρός δεν της έκατσε, τον ρουφιάνεψε στο Θησέα ότι δήθεν της ρίχτηκε εκείνος, κι ο Θησέας ζήτησε χατηράκι από τον Ποσειδώνα (μπαμπά του, σιγά μην ήταν του Αιγέα γιος) να καθαρίσει τον γιόκα του ο οποίος το είχε βάλει για την Τροιζήνα με ένα άρμα. Έβγαλε ο Ποσειδώνας ένα θαλάσσιο τέρας, το είδαν τα άλογα πάνω που καλπάζανε στην Κακιά Σκάλα, αφηνίασαν, παρ' τον κάτω το μικρό. Ζωή σε λόγου μας. Μετά η Φαίδρα αυτοκτόνησε από τύψεις, νομίζω, δεν είμαι σίγουρος.

Δηλαδή πέρα από τον έρωτα μιας κάπως ώριμης γυναίκας με έναν νεαρό δεν υπάρχει τίποτε το κοινό. Ο Ιππόλυτος δεν θέλει καμιά γυναίκα (για άντρα δεν ξέρουμε), ο νεαρός της ταινίας εδώ τα έχει με δύο.

Αν ψάξουμε νται και καλά για αντιστοιχία, ο Θησέας είναι η Υψηλάντη, ο Ιππόλυτος η κόρη της, και ο νεαρός είναι η Φαίδρα αλλά και πάλι δεν ταιριάζουν διότι η κόρη ήθελε και παραήθελε σεξ και η ζήλεια της Υψηλάντη ήταν δικαιολογημένη, του Θησέα όχι, και άλλωστε εδώ το αντίστοιχο του Ιππόλυτου (η κόρη) είναι το μόνο πρόσωπο που παραμένει ζωντανόστο τέλος.

Ταινία βασισμένη στην ιστορία Φαίδρας-Ιππόλυτου είναι η "Φαίδρα" του Ντασσέν, αλλά εκεί δεν είδαμε τον πισινό του Τόνυ Πέρκινς :) (ο οποίος σε αντίθεση με την τραγωδία δεν είπε όχι στα κάλλη της μητρυιάς του Μελίνας Μερκούρη)
 
ThunderJHon? Το βλέπω σε πολλές αφίσες, άρα δεν ήταν τυπογραφικό λάθος, πρέπει ηθελημένα να επέλεξαν αυτό αντί του Thunderjohn αλλά αναρωτιέμαι γιατί. Πέρα από το ότι μοιάζει μάλλον χαζή η ακριβής μετάφραση σε μία λέξη. Thunder John θα ήταν καλύτερα (αλλά υπήρχε Johnny Thunder, ήρωας κόμικς)
 
Ένα δείγμα από τις Διπλοπεννιές γιατί το διαφημιστικό είναι τεράστιο...

 


284.jpg
284.jpg

285.jpg
285.jpg

286.jpg
286.jpg

287.jpg
287.jpg

288.jpg
288.jpg

289.jpg
289.jpg

290.jpg
290.jpg
 
Μικρό αλλά αποκαλυπτικό το ξένο διαφημιστικό της ταινίας Οι Εκβιαστές.

 


1.jpg
1.jpg

2.jpg
2.jpg
 
Πίσω
Μπλουζα