Ελληνικές ταινίες στη TV που δεν πρέπει να χάσουμε!

Υστερα απο τοσα χρονια, χθες το βραδυ ειχα την ευκαιρια να δω την ταινια ξανα και αυτο που εχω να πω ειναι οτι ειμαι εκστασιασμενη!

Ενα ερωτικο δραμα, ενα ποιητικο εργο τεχνης με υπεροχες ερμηνειες απο ολους τους ηθοποιους. Η Φλωρετα Ζαννα μοναδικη ως Αμαρυλλις σε εναν ρολο που της ταιριαζε απολυτα, ηταν πανεμορφη, φωτογραφημενη και φωτισμενη με τετοιο τροπο ωστε να αναδεικνυονται στην εντελεια τα φινα χαρακτηριστικα του προσωπου και της σιλουετας της. Ο Ντινος Δημοπουλος σκηνοθετησε με παθος και μερακι την ταινια αυτη βαζοντας ολη την αγαπη του, οχι μονο στα πλανα με τη συζυγο του, αλλα και στα θαυμασια τοπια που εκοβαν την ανασα με την ομορφια τους.

Το σεναριο δεν ειχε καμια φοβερη πρωτοτυπια ουτε ιδιαιτερες εξαρσεις, ωστοσο η ταινια ειχε κατι που την εκανε πολυ διαφορετικη απο τις αλλες ταινιες της εποχης της. Ισως να συνεισεφερε σ' αυτο ο λυρισμος και η ρομαντικη της ατμοσφαιρα, δοσμενα και τα δυο με πολλη τεχνη απο τον μεγαλο Δημοπουλο.

Ελπιζω απο εδω και στο εξης, το εργο αυτο να προβαλλεται πιο συχνα γιατι το αξιζει!
 
Την Τρίτη 15 του μηνός στις 23.00 η ΕΤ1 θα προβάλλει θεωρώ άλλη μια σπάνια ταινία , όχι βέβαια του εμπορικού κινηματογράφου. Πρόκειται για την ταινία "Εξόριστος στην κεντρική λεωφόρο" του 1979.


Ένας σαραντάρης έχει φτάσει σε μια οριακή υπαρξιακά κατάσταση. Εκπρόσωπος της γενιάς που έζησε την εξέγερση του γαλλικού Μάη, από κοντά, και του Μπέρκλεϊ, από μακριά, σήμερα δεν τον εκφράζει καμιά κοινωνική ή ιδεολογική ομάδα. Αποδιωγμένος από τους πάντες, φεύγει από το κοινόβιο όπου ζούσε. Βγαίνει στους δρόμους, ξεχύνεται στη λεωφόρο και συναντάει παλιούς φίλους, ανθρώπους της γενιάς του, ενώ ξανασμίγει με την παλιά του φιλενάδα. Αποστρέφεται ένα σύστημα που έχει παράγει και τον ίδιο, στο οποίο όμως αρνείται πεισματικά να υποκύψει. Καθώς, ούτε ο έρωτας ούτε οι βαθυστόχαστες θεωρίες μπορούν να γεμίσουν την άδεια ψυχή του, σκηνοθετεί τον θεατρικό θάνατό του.

Διάρκεια: 81'

Παραγωγή:Ελληνική

Παίζουν: Κώστας Φέρρης, Μαριλή Τσοπανέλλη, Σπύρος Σακκάς, Δημήτρης Σταύρακας, Χριστίνα Αυλιανού

Σκηνοθέτης: Nίκος Ζερβός

Σενάριο: Kώστας Φέρρης και Νίκος Ζερβός
 
Αύριο βράδυ (Σάββατο) η ΝΕΤ στις 22.00 θα προβάλλει την ταινία "Το κορίτσι με τα μαύρα"! Την ίδια ώρα θα προβληθεί και από το ERT WORLD για όσους έχουν NOVA! Σαββατόβραδο με ελληνική ταινία όπως παλιά!!! Ότι καλύτερο!!! :)
 
tonytony είπε:
Αύριο βράδυ (Σάββατο) η ΝΕΤ στις 22.00 θα προβάλλει την ταινία "Το κορίτσι με τα μαύρα"! Την ίδια ώρα θα προβληθεί και από το ERT WORLD για όσους έχουν NOVA! Σαββατόβραδο με ελληνική ταινία όπως παλιά!!! Ότι καλύτερο!!! :)
Πλάκα κάνεις! Σάββατο βράδυ ελληνική ταινία...και δη από την Νετ.

Αυτά είναι...

Αποκλείεται να την χάσω αυτή την ταινιάρα! <3
 
Αντε μπραβο, να ξαναγυρισουμε στις αγαπημενες μας ρετροσυνηθειες με ελληνικη ταινια το Σαββατοβραδο!
 
Πω πω ενα Σαββατο που δεν δουλεύω!! Αν μείνω μέσα στάνταρ θα το δω ( ευκαιρία γιατι τη ταινία αυτή δεν την έχω δει!!!)
 
Τα 201 καναρίνια ΕΤ3 , 19:00

http://tv.pathfinder.gr/et3/et31111121900.html

et31111121900.jpg
 
Την επόμενη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου η ΕΤ3 (που κάνει θαύματα τον τελευταίο καιρό) θα προβάλλει στις 19.00 την ταινία "Τζακ ο καβαλάρης" με τους Κώστα Βουτσά , Ντίνο Ηλιόπουλο , Νέλλη Γκίνη , Παύλο Λιάρο , Μαίρη Βιδάλη , Ισμήνη Καλέση κ.α. Το ωραίο της υπόθεσης είναι πως η ταινία είναι παραγωγής ΓΚΡΕΚΑ ΦΙΛΜΣ - ΛΕΦΑΚΗΣ , της οποίας νομίζω πολλά χρόνια έχουν να προβληθούν ταινίες της στην τηλεόραση! Ελπίζω η ΕΤ3 να πήρε ένα "καλό πακέτο" ταινιών από την εταιρεία αυτή και να δούμε κι άλλες στο προσεχές μέλλον...Στην εταιρεία αυτή είναι και η ταινία "Χωρίς μάρτυρες" που νομίζω πολλοί την ψάχνουν!!!... ;)
 
tonytony είπε:
Την επόμενη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου η ΕΤ3 (που κάνει θαύματα τον τελευταίο καιρό) θα προβάλλει στις 19.00 την ταινία "Τζακ ο καβαλάρης" ... ;)
Πωωωωωωω!!!!

Κάτι μου λέει πως την Δευτέρα θα κάτσω σπίτι, θα αράξω σπίτι, από εδώ μέσα δεν πρόκειται να βγω!!!!!
 
Σήμερα στη 01.30 (λίγο προχωρημένη ώρα βέβαια) στο ERT WORLD για όσους έχουν NOVA θα προβληθεί η πολύ καλή αστυνομική ταινία "Ο Άνθρωπος του τραίνου".
 
Σήμερα το βάδυ η ΕΤ3 θα προβάλλει μια αρκετά σπάνια ταινία νομίζω (εγώ την έχω με το παλιό σήμα του MEGA!).

 


22:45
shma02.gif
ΑΝΗΣΥΧΑ ΝΙΑΤΑ


ΤΑΙΝΙΕΣ / Δραματική



Έτος παραγωγής: (1963)



















Δραματική ταινία παραγωγής Γ. Καρατζόπουλος & ΣΙΑ .

Μια μεσόκοπη και πολυβασανισμένη χήρα, η κυρα-Λένα, δουλεύει σκληρά σαν καθαρίστρια στα τρόλεϊ και παραδουλεύτρα σε πλουσιόσπιτα. Πασχίζει να μεγαλώσει τα τρία της παιδιά και προσδοκά να τα δει να προκόβουν, αλλά ο μεσαίος γιος της, ο Αχιλλέας, πιάνεται στα δίχτυα μιας πολύφερνης κυρίας, της Ντόρας, στο σπίτι της οποίας δουλεύει. Όταν σʼ έναν μεταξύ των εραστών καυγά η Ντόρα πέφτει νεκρή, η κυρα-Λένα αναλαμβάνει την ευθύνη προκειμένου να μην πάει φυλακή ο γιος της. Ο μεγάλος της γιος Κώστας, που είναι ναυτικός, επιστρέφει και δεν αποδέχεται τη θυσία της μάνας τους. Ο Αχιλλέας, μετανιωμένος τώρα, συμφωνεί μαζί του, παραδίδεται και φυλακίζεται. Στο μεταξύ, ο μικρότερος αδελφός Λευτέρης παντρεύεται κρυφά την κοπέλα που κατέστησε έγκυο, την Αγνή. Σύντομα γίνεται πατέρας.

Διάρκεια: 85'

Παραγωγή:Ελληνική

Παίζουν: Λευτέρης Βουρνάς, Μαίρη Χρονοπούλου, Ελένη Ζαφειρίου,

Θανάσης Βέγγος, Ερρίκος Μπριόλας, Κατερίνα Γώγου, Βύρων Πάλλης

Σκηνοθέτης: Πάνος Γλυκοφρύδης

Σενάριο: Κώστας Ασημακόπουλος

 
Σήμερα Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στις 23.10 από το κανάλι της Βουλής θα προβληθεί η σπάνια ταινία του Νίκου Κούνδουρου "Μικρές Αφροδίτες".

 


63267_1716590162034_1456643246_1788677_2503872_n.jpg
 
Η ΕΤ3 συνεχίζει και μας εκπλήσσει ευχάριστα! Την επόμενη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012 στις 23.00 θα προβληθεί μια ταινία η οποία έχει πολλά πολλά χρόνια να προβληθεί στην τηλεόραση! "Ως την τελευταία στιγμή"!!!

 


166259_1742226082916_1456643246_1849827_3332893_n.jpg
 
Μόλις είδα διαφημιστικό στην ΕΤ1 για την ταινία "Το Παλτό" με τον Ηλιόπουλο...

Σάββατο 31/12 στις 20:30: http://tvradio.ert.gr/details.asp?pid=3347600&chid=8

Δεν ξέρω αν είναι σπάνια ή όχι, αλλά θα προσπαθήσω να μην την χάσω, μιας και δεν την έχω δει!...
 
D@redevil είπε:
Μόλις είδα διαφημιστικό στην ΕΤ1 για την ταινία "Το Παλτό" με τον Ηλιόπουλο...
Σάββατο 31/12 στις 20:30: http://tvradio.ert.gr/details.asp?pid=3347600&chid=8

Δεν ξέρω αν είναι σπάνια ή όχι, αλλά θα προσπαθήσω να μην την χάσω, μιας και δεν την έχω δει!...
Ενδιαφέρον μου φαίνεται αν και η ώρα και η μέρα είναι ακατάλληλη νομίζω...Μου φαίνεται θα ενεργοποιηθεί το dvd recorder... ;)
 
15 μερες υστερα απο την αναβολη της ταινιας Ως την τελευταια στιγμη, το εργο θα προβληθει αποψε στις 11.00 απο την ΕΤ3.

Ελπιζω, δηλαδη.
 
bambinella 100 είπε:
15 μερες υστερα απο την αναβολη της ταινιας Ως την τελευταια στιγμη, το εργο θα προβληθει αποψε στις 11.00 απο την ΕΤ3.Ελπιζω, δηλαδη.
Δυστυχώς ούτε και σήμερα θα προβληθεί από ότι βλέπω... :( Βλέπω όμως πως στις 00.10 θα προβληθεί άλλη μια σπάνια ταινία από την ΕΤ3 , το "Κατρακύλισμα στο βούρκο" με την Γκέλυ Μαυροπούλου και τον Αλέκο Αλεξανδράκη...Ότι να' ναι είναι ο προγραμματισμός...
 
Κοιταξα στο Pathfinder TV και το Ως την τελευταια στιγμη ειναι προγραμματισμενο για αποψε. Εσυ tonytony, που ειδες οτι δε θα προβληθει τελικα;
 
παιδια πόσο δικιο έχετε και δεν καταλαβαινω γιατι η ερτ δεν κάνει σωστο προγραμματισμό!

Η Ετ-3 αναγγελει ( τουλαχιστον διαβάζω στο πρόγραμμα) και πολυ καλες ξενες ταινιες, όπως το ραντεβού στο Παρισι ή μια ταινια με τον Φρανκ Σινατρα, δεν τις εβαλε ποτέ...παντως αποψε θα κοιταξω την ετ-3 για την ταινια αυτη!
 
Πίσω
Μπλουζα