Ελληνικές ταινίες στη TV που δεν πρέπει να χάσουμε!

bambinella 100 είπε:
Κοιταξα στο Pathfinder TV και το Ως την τελευταια στιγμη ειναι προγραμματισμενο για αποψε. Εσυ tonytony, που ειδες οτι δε θα προβληθει τελικα;
Στην επίσημη σελίδα της ΕΡΤ
 
7 το απόγευμα σήμερα η ετ-3 βαζει τα χαμένα όνειρα, μια δραματικη κωμωδια , οπως διαβάζω!
 
Υποθέτω είναι η παλιά ταινία με την Αντιγόνη Βαλάκου και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Την έχω, αλλά δεν την έχω δει ακόμη. Αλλά έχει εξαιρετική μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Εκεί είναι το πολύ δημοφιλες σε συλλογές μουσικής του "Βαλς των χαμένων ονείρων"
 
elephadas είπε:
Υποθέτω είναι η παλιά ταινία με την Αντιγόνη Βαλάκου και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Την έχω, αλλά δεν την έχω δει ακόμη. Αλλά έχει εξαιρετική μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Εκεί είναι το πολύ δημοφιλες σε συλλογές μουσικής του "Βαλς των χαμένων ονείρων"

Ακριβως elephadas και η ταινία κλείνει με το βαλς αυτό με φόντο μια χιονισμένη μέρα..μόνο που η δροσιά του ζευγαριού έχει χαθεί κάτω από το βάρος των απραγματοποιητων ονείρων τους. Εξαιρετική ταινία, τρελάθηκα και με Παπαμιχαήλ και με Βαλάκου. Ειναι ταινία του 61' και σίγουρα έχει μια θέση στο thread με τις ταινίες που μας έχουν συγκινησει.

Ελπίζω να βάλει η Ετ-3 και ''τον δρόμο με τις ακακίες'' αλλά και την ''αγνωστο'', ειδικά η πρώτη έχει εξαιρετική υπόθεση και πρωταγωνιστεί πάλι η Βαλάκου, στην δευτερη η Κυβέλη.΄Τουλάχιστον αν βάλει την πρώτη θα ειναι μια μεγάλη έκπληξη αφου εχουμε μιλήσει και στις σπάνιες ταινίες για την σπανιότητα της.
 
Για όσους είναι από Κύπρο, σήμερα Κυριακή από το ΣΙΓΜΑ ώρα 21:30 θα προβληθεί η ταινία "Ραντεβού στον Αέρα". Το σπάνιο σε αυτό είναι ότι η ταινία θα προβληθεί σε ΣΙΝΕΜΑΣΚΟΠ (όπως είδα από το τρέιλερ).
 
Η ίδια ταινία , το "Ραντεβού στον αέρα" , θα προβληθεί και απόψε στις 22.00 στο ΟΤΕ Σινεμά επίσης σε σινεμασκόπ. Να αναφέρω πως προβλήθηκε και πριν λίγες μέρες σε σινεμασκόπ το "Υπάρχει και φιλότιμο" ενώ διαφημίζονται και το "Κάτι να καίει" αλλά και το "Κορίτσια για φίλημα".
 
Ισως σημερα να σταθουμε τυχεροι και να δουμε επιτελους την ταινια Ως την τελευταια στιγμη.

Μπηκα στην επισημη σελιδα της Ερτ και λεει οτι θα μεταδοθει αποψε στις 11.00 απο την ΕΤ3. Εναμιση μηνα υστερα απο τον πρωτο προγραμματισμο της και υστερα απο καμποσες αναβολες, αν δε δω τιτλους αρχης δεν πιστευω τιποτα!
 
bambinella 100 είπε:
Ισως σημερα να σταθουμε τυχεροι και να δουμε επιτελους την ταινια Ως την τελευταια στιγμη.Μπηκα στην επισημη σελιδα της Ερτ και λεει οτι θα μεταδοθει αποψε στις 11.00 απο την ΕΤ3. Εναμιση μηνα υστερα απο τον πρωτο προγραμματισμο της και υστερα απο καμποσες αναβολες, αν δε δω τιτλους αρχης δεν πιστευω τιποτα!
:D :D:D Συμφωνώ απόλυτα bambinella!!!
 
bambinella 100 είπε:
Ισως σημερα να σταθουμε τυχεροι και να δουμε επιτελους την ταινια Ως την τελευταια στιγμη.Μπηκα στην επισημη σελιδα της Ερτ και λεει οτι θα μεταδοθει αποψε στις 11.00 απο την ΕΤ3. Εναμιση μηνα υστερα απο τον πρωτο προγραμματισμο της και υστερα απο καμποσες αναβολες, αν δε δω τιτλους αρχης δεν πιστευω τιποτα!
την ειδα αποψε...

τι ωραια που ηταααααααααν... :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
 
Αυτην την ωρα η ΕΤ3 παιζει την σπανια ελληνικη ταινια με τον τιτλο "Ως την τελευταια στιγμη" του 1972 με τον Χρηστο Πολιτη.

Η ταινια αρχισε αποψε στις 11:45.

Ειχε αναβληθει πολλες φορες αλλα αποψε ευτυχως την προβαλλει για να την δουμε.
 
Καλα μιλαμε καποιες σκηνες ηταν "σουπερ σουρρεαλιστικες"

Οπως εκει που ο Στρατηγος με τους εργατες του εφαγε ολο τον κοσμο να ψαχνει το λημερι των κομμουνιστοσυμμοριτων που κρατουσαν την Δανδουλακη και την επομενη μερα ο Πολιτης το βρηκε αμεσως με την πρωτη

Αληθεια αυτη η Δανδουλακη σε ποσες ταινιες (απο τις πρωτες της καριερας της) πεθαινει? Νομιζω σε ΟΛΕΣ! Μιλαμε για 100% επιτυχια! :D
 
Μεθαυριο Τριτη 13 Μαρτιου, η ΕΤ3 θα προβαλει στις 11.00 το βραδυ την υπεροχη και σπανια ταινια του 1965, Επιστροφη.

Η σκηνοθεσια ειναι του Ερρικου Ανδρεου και παιζουν οι: Ελλη Φωτιου, Αλεκος Αλεξανδρακης, Λαμπρος Κωνστανταρας, Μεμα Σταθοπουλου, Γιωργος Μπαρτης.

Η Ελλη Φωτιου τιμηθηκε για αυτη την ταινια με το βραβειο ερμηνειας Α' γυναικειου ρολου στο Φ.Κ.Θ. το 1965.
 
Έχω δει αυτό το έργο μια φορά, προ αμνημονεύτων ετών

(και ήδη το μνημόνευσα κατά τύχη στα μελό που παρουσιάζει ο tonytony ως μια από τις ξεχωριστές περιπτώσεις).




Θυμάμαι αρκετές σκηνές από την ταινία αυτή. Εκείνη που μου έχει αποτυπωθεί περισσότερο είναι στο τέλος.

Η Ε. Φωτίου στέκεται εμπρός στα βλοσυρά πορτραίτα των συγγενών του αρραβωνιαστικού της και τελικά

μην μπορώντας να αντέξει το γεγονός ότι στη διάρκεια της κατοχής για να επιζήσει έζησε ως πόρνη,

έφυγε από το μεγάλο σπίτι και αυτοκτόνησε. Ο αρραβωνιαστικός της βρήκε το παράθυρο ανοιχτό με τις

κουρτίνες του δωματίου να παίζουν στον άνεμο και τη θάλασσα να ακούγεται από μακριά. Δεν την πρόλαβε,

έμεινε μόνος να αναπολεί το παρελθόν (όλη η ταινία είναι αναπόληση της ιστορίας)...θλιβερό τέλος....

-
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Την Τριτη 20 του μηνος στις 23.00 θα προβληθει απο την ΕΤ3 η ταινια Ο Φοβος, σε σεναριο και σκηνοθεσια Κωστα Μανουσακη.

Η ταινια πραγματευεται το βιασμο και το φονο μιας κωφαλαλης υπηρετριας καπου στην επαρχια της δεκαετιας του '60.

Παιζουν οι ηθοποιοι: Ελλη Φωτιου, Ανεστης Βλαχος, Μαιρη Χρονοπουλου, Ελενα Ναθαναηλ, Σπυρος Φωκας, Αλεξης Δαμιανος, Θοδωρος Κατσαδραμης.

Η ταινια ηταν υποψηφια για τη Χρυση Αρκτο στο Φεστιβαλ του Βερολινου.
 
Και την ερχόμενη Τρίτη 26 του μηνός η ΕΤ3 πάλι στις 23.00 θα προβάλλει την ταινία "Το χώμα βάφτηκε κόκκινο" με τον Νίκο Κούρκουλο , τη Μαίρη Χρονοπούλου , τον Γιάννη Βόγλη , τον Μάνο Κατράκη , τον Φαίδωνα Γεωργίτση και πολλούς άλλους. Γνωστή μεν ταινία αλλά την αναφέρω γιατί σπανίζουν πια τέτοιου είδους ταινίες στην τηλεόραση και μπράβο στην ΕΤ3...
 
Σημερα το απογευμα στις 19:30 στην ΕΤ3 ειχε την σπανια ελληνικη ταινια με τιτλο "ΥΒ ΥΒ Ο Μανωλιος παιζει μπαλα" με τον Γιωργο Παπαζηση που δεν νομιζω να την εχει προβαλλει καποιο ιδιωτικο καναλι προσφατα τουλαχιστον.
 
Tην άλλη Δευτέρα 23/04 στις 23.00 η ΕΤ3 θα προβάλλει μια ταινία που , νομίζω , έχει αρκετά χρόνια να παιχτεί. "Ο ασυμβίβαστος" , με τον Παύλο Σιδηρόπουλο , την Μπέττυ Λιβανού και τη Βέρα Κρούσκα.
 
Επεμενε μια μερα ο Aretara να την παρακολουθησω γιατι εκεινου του αρεσει πολυ.

Ειδα αρκετες σκηνες για καμποση ωρα και μετα εβαλα "Εφιαλτη" για να' ρθω στα ισα μου και για να περασει εκεινος που μολις ειχα ζησει. :)
 
Πίσω
Μπλουζα