Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Πολύ εύστοχη η παρατήρηση, όμως το συμπέρασμα λανθασμένο!video80 είπε:Έχει ακουστεί μέσα απο αυτό το Forum οτι το ελληνικό video ''πεθένει'' μέ την έλευση τις ιδιοτικής τηλεώρασης - κ όμως - για πολλά χρόνια (μέχρι και τα τέλη των 90ς) όλοι οι ιδιοτικοί σταθμοί πέζανε ελληνικό video! Γιατί ομος να σταματίσουν αυτές οι παραγωγές , θα μπορούσε να πει καποιος οτι είταν ξεπερασμένο ειδος διασκέδασης, αλλά σε όλα τα 90ς έβλεπες σοριδών Ελληνικό video απο όλα τα (ιδιοτικά) κανάλια, το κάναν μόνο για το κόστος ? Εγώ νομίζω οτι άρεσε στο κοινό.Παιδιά η ουσία είναι οτι η ιδιωτική τηλεώραση ''πέρνει'' απο τους videoκλαμπαδες το ελληνικό video (!) ,και εκεί που νοικιαζε κάποιος κασσέτα τα περισοτερα ελληνικα έργα των 80ς τα είχε στο πιατο του. Για σκευτείτε το...
Ναι, αρκετά όνόματα της εποχής της βιντεοκασσέτας έχουν παρελάσει απο κεί. Εγώ προσωπικά έτυχε να γνωρίσω απο κοντά τους Μάρκο Λεζέ, Τέτα Ντούζου, Πάνο Σουπιάδη, Λίντα Γίγα (συζητούσε τότε το κανάλι να πάρει μια κουτσομπολίστικη εκπομπή, αλλά δεν ... ευόδωσε το πράμα), Τάσο Ψωμόπουλο, τον σκηνοθέτη Γιάννη Χαρτοματζίδη και την Ελένη Φιλίνη (η πιό ωραία γυναίκα που έχω συναντήσει στη ζωή μου και η πιό απλή και ζεστή σαν άνθρωπος). Ολοι αυτοί συζήταγαν για την προοπτική συνεργασίας με το καναλι αλλά τίποτε τελικά δεν έγινε λόγω .... της υπερβολικά σφιχτής οικονομικής πολιτικής του "μηδεν κόστους" του Μανούση. Οσο για το Χρυσό Κουφέτο, ασφαλώς και ηταν η Αννίτα Πάνια. Η Γιούλη Ηλιοπούλου (κόρη του αείμνηστου και ΜΕΓΙΣΤΟΥ ηθοποιού Ντίνου Ηλιόπουλου) υπήρξε συνεργάτης της, τόσο στο ΝΕW όσο και αργότερα στο STAR (όταν η εκπομπή της μετακόμισε εκεί).video80 είπε:Φίλε technika δε με ζαλίζεις καθόλου! Όλα αυτα που έγραψες τα θεωρώ χρήσημα.Σχετικά με τη εκπομπη ''Χρυσό κουφέτο'' παρουσιαστρια στο NEW δεν θυμάμε την Αννίτα, ίσως να είταν η Γιούλη Ηλιοπούλου.Πέρα απο τις μεγάλες αληθειες που λές σχετικα με το κανάλι ,εγώ περι τα μέσα της δεκαετιας 90 ,είμουν απο αυτούς που έβλεπα καθημερινα στο καναλι ελληνικό -videφείλω να σου πω οτι στεναχωρέθηκα πολύ οταν μετέπειτα έγινε tempo και τελικά έκλεισε.
Θυμάμε οτι είχε ωρέες παρουσιες το κανάλι αυτο, και αναφέρομαι στις κοπελες που μας έβαζαν τα video-clip. Anyway δεν το ξερα οτι εργαζόσουν εκεί ,ειπάρχουν αληθεια κόπιες απο video-ταινιες ? Μίπος έτιχε να δεις κανενα ηθοποιο της video-κασσέτας ,ενοο εαν έτιχε να ειρθε στο κανάλι σαν guest.
Πρώτα απ όλα, σε συγχαίρω! Σε συγχαίρω γιατί δεν είσαι "δήθεν", γιατί γουστάρεις και το φωνάζεις, γιατί δεν κρύβεσαι πίσω απο καμμιά κουρτίνα ή φερετζέ κι έχεις το θάρρος να πείς αυτό που θές χωρίς το φόβο του χαρακτηρισμού. Με λίγα λόγια, είσαι γνήσιος και ένα απο τα πράγματα που με συγκινούν και με συναρπάζουν σ αυτή τη ψεύτικη ζωή, είναι η γνησιότητα. Δεν προχωράω παρακάτω, γιατί θα πουν κάποιοι οτι σου ... φτιάχνω ίματζ!video80 είπε:Φίλε technika.Πρωτα απο όλα σε θεωρώ πολλύ τυχερό άνθρωπο που γνωρίστικες προσοπικά με αυτά τα άτομα, είμαι θαυμαστής ολονών αυτων που ανέφερες -το μόνο που ελπίζω τόρα πια είναι να βρίσκονται στη ζωη -, παρένθεση εδώ : εντελώς τυχεα είδα τον Νίκο Ζιάγγο κάπου στο κέντρο της Αθήνας το καλοκέρι του 2006 αλλά ντάπικα να του μιλήσω,να του πώ οτι είμαι θαυμαστης του ,με τον φόβο οτι δεν θα με καταλάβενε και θα νόμιζε οτι τον δουλευω.
Ειμαι FUN του Ελληνικού video για πολλούς λόγους.
Ανέκαθεν μου άρεσαν οι φθηνές παραγωγές γιατί τις θεωρώ αυθορμιτες ,κατα τη γνώμη μου δεν είναι ''δηθεν'' ,μπορει να ειναι σκουπιδια ,μπορεί να πέζουν ηθοποιοι της...οκάς (οπως λέγονται), μπορεί (πολλές φορές) να μην έχουν κάν κειμενα ,αλλά αυτο ακριβώς είναι που γουστάρω!
Βάλε μου για παραδειγμα κάποια ακριβή παραγωγη του Hollywood (οπως harry Potter, Πειρατές κτλ κτλ..)δεν προκειτε να κάτσω να παρακολουθήσω, ούτε φυσικά και της κενουργιες ελληνικές ταινίες γιατί πολλύ απλα δεν με συναρπάζουν.Όσο για της παλιες Ελληνικες Ταινίες (50ς-60ς-70ς) τις σέβομαι ,ειναι πραγματικά ποιοτικες, αλλα δεν της γουστάρω κιρίως γιατί δεν ζουσα τοτε (οχι οτι η ζωη αρχιζει το 1980, απλα εγω γεννήθηκα τότε)
Ειδικά οι ελληνικές Videoκασσέτες με ταξιδεύουν στην πραγματικότητα των 80ς , και αυτο ειναι κατι που μ αρεσει ,το χω πει σ αφτό το Forum και παλιοτερα.
Παραδειγμα (ίσως το βρείς ακραιο) μπορεί μια ταινία του 85 να μου θυμίσει καποια γεγονοτα της ζωης μου εκεινη την περιοδο ,αυτό ενοο με ταξιδεύει.Ειδικά το ''Κλασσική περιπτοση βλαβης'' είναι μια τενία που μου θυμίζει πραγματα και καταστασεις πολλύ ευχάριστες και ανέμελες που συνέβησαν εκηνη την εποχη (1987-καλοκέρι).
Εν κατακλειδη , προσοπικά εγω, και δεν μιλαω για κανενα αλλο που γουσταρει να βλεπει ελληνικο video, μιλάω μόνο για μένα , ναι είμαι FUN για τον αυθορμιτισμό τους, για το πηγαιο χιουμορ, για την προχειρότητα ,για τη μόδα των 80ς, που τη ζουσα και γω (αν και μικρός) ,για τους ηθοποιούς , και ναι θα το πώ δεν θα νταπώ, όσο πιο παρακμιακη ειναι μια videoτενία τοσο πιο πολλύ με συναρπαζει.
"Λογοδοσμένοι"...(νομίζω)...exetlaios είπε:Την εποχή που παρουσίαζε η Πάνια το Χρυσό Κουφέτο, παρουσίαζε αντίστοιχη εκπομπή στο New Channel (μου διαφεύγει ο τίτλος).
Εδώ φίλε technikacosmos -κι ειδικά στο bold- θα διαφωνήσω μαζί σου.Πάντα καλοπροαίρετα ασφαλώς!technikacosmos είπε:Τυχερός ήμουν για το οτι γνώρισα όχι τον Χαρτοματζίδη ή τον Λεζέ, αλλά το οτι γνώρισα προσωπικά εναν Πλέσσα, έναν Φώσκολο, έναν Κούρκουλο, μια Βλαχοπούλου, έναν ΦΡΕΝΤΥ ΓΕΡΜΑΝΟ.Αυτό ειναι ΤΥΧΗ. Να σε προσέξει μια ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ και να μοιραστεί μαζί σου μια σταγόνα απ το χρόνο της. Γιατί ο Πλέσσας δεν είναι Καρβέλας κι η Βλαχοπούλου δεν είναι Φιλίνη, ούτε Λίντα Γίγα. Να σαι πάντα καλά!...