Εμείς κι εμείς (1994 MEGA)

Διαφωνω με τα περισσοτερα απο τα παραπανω posts πως ηταν απο της χειροτερες σειρες της ελληνικης τηλεορασης,πως δεν επαιζαν καλα οι ηθοποιοι κλπ αλλα απο την αλλη η καθε γνωμη ειναι σεβαστη γιατι δεν μπορουν σε ολους μας να αρεσουν τα ιδια πραγματα και σε μενα για παραδειγμα αρεσουν καποιες σειρες που αλλοι δεν μπορουν να της δουν ουτε για ενα λεπτο αλλα αφου μιλαμε για το εμεις και εμεις ας πω και γω την γνωμη μου.

Ο καθε ηθοποιος καταρχην επαιζε μια χαρα τον ρολο του οπως αρμοζε στον χαρακτηρα του στην σειρα βαση του σεναριου και θα μπορουσα να γραψω αναλυτικα για καθε χαρακτηρα αλλα δεν θελω να κουρασω οποτε δεν θα το κανω.Το καθε επεισοδιο μια χαρα πλοκη ειχε και μαλιστα ειχε και αρχη και μεση και τελος και πολλα επεισοδια δεν ηταν αυτοτελη αλλα συνεχιζοταν και σε δευτερο επεισοδιο πραγμα που εμενα μαρεσει πολυ σε καθε σειρα που υπαρχει αυτο.Οι κυριοι χαρακτηρες ειχαν πολυ ενδιαφερον σχεδον ολοι τους καθενας ειχε την πλακα του ειδικα της Μανισαλη ο ρολος της πηγαινε γαντι φαινοταν πως η γυναικα γουσταρε τον ρολο της παρα πολυ και πολυ γελιο ειχε και ο μακης ο γκομενιαρης και καλα της παρεας που ομως δεν σταυρωνε γκομενα και επεφτε ολο σε ενα σωρο περιεργα σκηνικα για να μην μιλησω για την ερμιονη την μανα του η οποια ηταν και αυτη ολα τα λεφτα.Ολοι οι ηθοποιοι γενικοτερα ηταν εξαιρετικοι αν και ο κουκουρας εχανε λιγο εδω οχι γιατι δεν ειναι καλος ηθοποιος το αντιθετο μαλιστα αλλα γιατι ο ρολος του δεν ειχε και τοσο πρωταγωνιστικο ρολο η καλητερα δεν ηταν ενας ρολος οπως την μανισαλη πχ που μιλουσε ολη την ωρα.

Η σειρα κρατησε 4 χρονια και μονο τυχαιο δεν ειναι αυτο ειδικα για την δεκαετια του 90 μια χαρα επιτυχια εκανε λοιπον αλλα δεν σημαινει πως και οι 4 κυκλοι ηταν το ιδιο καλοι.Ο πρωτος και ο δευτερος ηταν εξαιρετικοι ο τριτος δεν ηταν ασχημος αλλα καπου εκει φανηκε πως η σειρα ειχε πλεον ημερομηνια ληξης γιατι ο τεταρτος κυκλος δεν θυμιζε σε τιποτα τους 3 προηγουμενους και θυμιζε περισσοτερο μιουζικαλ με ολα αυτα τα επεισοδια που χορευαν και τραγουδουσαν και μαλιστα επειδη δεν μπορουσε η σειρα ετσι στο ξεκαρφωτο να τελειωση εκανε μπαμπ πως βιαστηκαν να την τελειωσουν καθως μεσα σε ελαχιστα επεισοδια του αποκατεστησαν ολους ολοι βρηκαν το ταιρι τους και τελειωσε το πραγμα με εναν ομαδικο γαμο.Φυσικα σε καμια σειρα ολοι οι κυκλοι δεν εινα το ιδιο καλοι οποτε δεν βρισκω κατι περιεργο στο οτι ο τεταρτος δεν ειχε τα γνωστα στανταρ της σειρας.

Για να τελειωνω την σειρα προσωπικα την θεωρω απο της καλητερες της ελληνικης τηλεορασης προτιμω χιλιες φορες να κατσω να την ξαναδω κατι που εκανα πριν λιγο καιρο μαλιστα παρα να κατσω να δω για χιλιοστη φορα το καφε της χαρας και το κωσταντινου και ελενης.Δεν ξεχνω επισης πως απο την σειρα εκαναν το περασμα τους παρα πολλοι γνωστοι τραγουδιστες αλλα και αλλοι ηθοποιοι σε μικροτερους ρολους αλλα και αγνωστοι ηθοποιοι που μπορει να μην εκαναν καριερα αλλα ειχαν και αυτοι το περασμα του και διαπιστωσα ποσο πολλοι ηταν ολοι αυτοι που περασαν οταν ειδα για πρωτη φορα τους τιτλους τελους απο το τελευταιο επεισοδιο που πραγματικα ειχα παθει πλακα δεν τελειωναν με τιποτα τα ονοματα και η φωτογραφιες απο στιγμιοτυπα ολων αυτων μεσα στην σειρα και οπως ειπα και παραπανω δεν μπορουν να αρεσουν ολα σε ολους αλλα οπως λεω παντα και σε γνωστους και φιλους και αυτη την αποψη δεν θα την αλαξω ποτε αν δεν δει καποιος οληκληρωμενη μια σειρα και εχει δει λιγα επεισοδια μονο δεν μπορει να βγαλει τοσο εμπεριστατωμενη αποψη γιαυτην.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τιτλοι εναρξης της σειρας

 
Την συγκεκριμένη σειρά τη θυμάμαι από τις επαναλήψεις κάπου στο 2000 που την έβλεπα μικρός και θυμάμαι χαρακτηριστικά τους τίτλους αρχής με τις καρτουνίστικες φάτσες των πρωταγωνιστών. Γενικά το παρακολουθώ για αυτό το λόγο, για νοσταλγία καθαρά. Ο Μάκης είναι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας από τη σειρά. Βέβαια από σεναριακής άποψης δεν λέει και πολλά αλλά είναι το τελευταίο που με απασχολεί καθώς παρακολουθείται ευχάριστα το εργάκι ;)
 
Τρέιλερ της σειρας

στο ρυθμο του χορού ''Μακαρενα''

 
Δς βλέπεται με τίποτα αυτό το πράμα. Δε καταλαβαίνω πώς έκανε επιτυχία

Κάνεις πρέπει να βλέπει τα πράγματα ως προϊόντα της εποχής τους.

Προφανώς άρεσε σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων οι οποίοι και περνούσαν ευχάριστα τα 30-35 λεπτά που διαρκούσαν τα επεισόδια.Επιπλέον η φιγούρα της Παρθένας ήταν κάτι ξεχωριστό από μόνο του…

Μια σειρά που βλέπονταν ευχάριστα τότε σήμερα μοιάζει παλιακια, όπως όλες οι σειρές εκείνων των χρόνων που δεν ήταν πιο προχω από το κλίμα της εποχής.

Αντίστοιχα και οι 3 χάριτες και αυτές μοιάζουν παλιακες και μόνο από νοσταλγία κάποιος μπορεί να τις δει σήμερα, οπως και το ρετιρέ. Αντίθετα οι απαράδεκτοι που ήταν πιο μπροστά, βλέπονται sxetik;a ευχάριστα και σήμερα, όπως και τα σήριαλ του Μπέζου στον Αντέννα. (Ειδικά το της Ελλάδος τα παιδιά που ήταν φάρσοκωμωδια θα μείνει διαχρονικό).

Η ερώτηση που μου έρχεται ειναι γιατί σήμερα δεν υπάρχει πουθενά (εκτός ίσως της κρατικής) μια σειρά που απλά να ανοίγεις την τηλεόραση και να γελάς…
 
Τελευταία επεξεργασία:
Η ερώτηση που μου έρχεται ειναι γιατί σήμερα δεν υπάρχει πουθενά (εκτός ίσως της κρατικής) μια σειρά που απλά να ανοίγεις την τηλεόραση και να γελάς…
Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο λαό δεν είναι μόνο πρόβλημα της τηλεόρασης. Πότε είδες κάποια κωμική ταινία σε DVD ή στο κινηματογράφο και γέλασες με τη ψυχή σου;

Η απάντηση σε αυτό είναι ότι πλέον η κωμωδία είναι πάρα πολύ δύσκολη. Παλιά μπορούσες να κάνεις ένα αστείο για κάποιον που είναι πχ μαύρος αλλά τώρα αυτό δε θεωρείται αστείο.

Για την ακρίβεια, είναι σχεδόν ΑΔΥΝΑΤΟ να κάνεις κωμωδία χωρίς να θιχτεί ΚΑΠΟΙΑ από τις ομάδες ανθρώπων.

Οι κωμωδίες καταστάσεων από την άλλη είναι παρωχημένες. Δες οποιοδήποτε επεισόδιο από κάποια παλαιά κωμωδία καταστάσεων και ο λόγος φαίνεται αμέσως. Η τεχνολογία έχει αναγάγει όλες τις αιτίες που προκαλούσαν τα sit στα sitcom σε non-issues!

Είδες κάτι να κάνει το αμόρε και το παρεξήγησες;; Το παίρνεις στο κινητό και λύνεται η παρεξήγηση! Παίρνεις λάθος στροφή και χάνεσαι; Βγάζεις τους χάρτες στο κινητό! Είδες κάποιον/κάποια και δε ξέρεις πώς να τον/την προσεγγίσεις ; Αύριο κιόλας θα στον/στην βγάλει στους προτεινόμενους στο FB!

Οι κωμωδίες χρόνο με το χρόνο γίνονται όλο και λιγότερες! Και πέρα από τους λόγους που ανάφερα πιο πριν ο σημαντικότερος είναι ότι...

Το χιούμορ έχει μεταφερθεί αλλού! Είναι δύσκολο να κάνεις κάποιον να γελάει non stop! Ο κόσμος προτιμάει το ΦΤΗΝΟ και ΓΡΗΓΟΡΟ χιούμορ.

Ο κόσμος πλέον γελάει με meme, με σκετσάκια στις διάφορες σοσιαλομιντιοπλατφόρμες και στο Youtube. Δεν υπάρχει πλέον χώρος στη τηλεόραση και στο κινηματογράφο για τη κωμωδία! Ίσως υπάρχει μόνο για υβρίδια τύπου ταινία δράσης με κωμικά στοιχεία.

ΥΓ. Σειρές τύπου "μουρμούρα" δε τις θεωρώ κωμικές. Είναι σειρές πού επειδή δείχνουν στιγμές από τη καθημερινή ζωή κάνουν τις νοικοκυρές να αισθάνονται μια οικειότητα και μια θαλπωρή, συναισθήματα που μπερδεύουν με την ευχαρίστηση.
 
Τελευταία επεξεργασία:
@Ifollowrivers χμμμ...μάλλον είσαι κομμάτι νεότερος...Η συντριπτική πλειοψηφία των 35+ έζησαν χωρίς internet για πολλά χρόνια (ακόμα περισσότερο χωρίς smartphone). Μη πούμε για τους μεγαλύτερους...Στατιστικά μιλώντας στην Ελλάδα οι άνω των 40 αποτελούν τα 2/3 του πληθυσμού και άνοιγαν την τηλεόραση να διασκεδάσουν, να δουν μια ταινία δράσης, μια σειρά δραματική ή κωμική σειρά κτλ. Χαρακτηριστικά αναφέρω τις κωμικές σειρές "ορκιστείτε παρακαλώ", "η αλεπού και ο μπούφος", "ο Ηρακλής και τα λιονταράκια του", κτλ

Η δε μουρμούρα που ανέφερες, είναι μια κωμική σειρά που ζει πάνω από 10 χρόνια με φανατικό κοινό. Είχε πλάκα για έναν 30αρη όταν πρωτοπροβλήθηκε και ήμερα αμα τύχει θα τη δει, στα 40 του πλέον....

Εκείνο που ήθελα να πω είναι ότι ενώ έχουν μπουκώσει τα κανάλια με δραματικές σειρές (θυμάμαι μια Δευτέρα άνοιξα την TV στο μεγκα στης 21:00 με δραματική σειρά και την έκλεισα αμέσως και τσουπ πάλι στης 11:30 η σειρά συνεχίζονταν!!!) η κωμωδία είναι στο ράφι και δε φταίει το ιντερνετ.
 
Τα εξωτερικά γυρίσματα, τα οποία έδειχναν και τα υποτιθέμενα διαμερίσματα των πρωταγωνιστών της σειράς, είχαν γίνει στον πεζόδρομο Νικηφόρου Θεοτόκη (παράλληλα στην οδό Μάρκου Μουσούρου) στο Μετς. Μέχρι και σήμερα τα δύο οικήματα και ο πεζόδρομος είναι σχεδόν όπως ήταν τότε.
 
«Εμείς κι Εμείς»: 28 χρόνια μετά το τέλος της σειράς αποκαλύφθηκε το λάθος που δεν πρόσεξε κανείς

 
Νομίζω ότι σε σίριαλ όπως το εν λόγω στα οποία το κάθε επεισόδιο, είναι αυτοτελής ιστορία, το να είμαστε αυστηροί με το continuity, είναι λίγο κάπως αλλά, όταν είναι στο ίδιο επεισόδιο, είναι θέμα μεν αλλά εντάξει, δεν ήταν και καθοριστικής σημασίας στην πλοκή αυτό το λάθος....
 
Πίσω
Μπλουζα