Επανακυκλοφορία Αστερίξ-Λούκυ Λουκ

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.879
Αντιδράσεις
3.849
logo.jpg


Mακαρι αυτο το βημα να εχει επιτυχια ανταξια της ευρωπαικης ιστοριας του Κομικ ωστε να ακολουθησουν και αλλες παρομοιες κινησεις.

Τα 12 πρωτα τευχη του Asterix θα επανακυκλοφορησουν απο την Καθημερινη σε σκληρο εξωφυλλο και σε συνεργασια με την Μαμουθ Κομιξ!!!

6 εκατομυρια τευχη πανελλαδικως εχουν δωθει απο την Μαμουθ απο το 89 εως και σημερα!!

Σαν πιτσιρικας ημουν fanboy της Marvel και της Disney και τους Γαλατες καθως και τον Καουμπου Λουκυ Λουκ δεν τους ακουμπαγα,ελπιζω να ειναι η ιδια μεταφραση με την παλαια της Μαμουθ,προσωπικα αυτην την φορα δεν την χανω.

Πολυτελεστατη θηκη!!

boxset.jpg


Τα 12 τευχη

1. ΑΣΤΕΡΙΞ Ο ΓΑΛΑΤΗΣ

2. ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΔΡΕΠΑΝΙ

3. Ο ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΤΘΟΙ

4. O ΑΣΤΕΡΙΞ ΜΟΝΟΜΑΧΟΣ

5. Ο ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΤΙΑΣ

6. ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ

7. Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

8. Ο ΑΣΤΕΡΙΞ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ

9. O ΑΣΤΕΡΙΞ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΡΜΑΝΔΟΙ

10. Ο ΑΣΤΕΡΙΞ ΛΕΓΕΩΝΑΡΙΟΣ

11. H AΣΠΙΔΑ ΤΗΣ ΑΡΒΕΡΝΗΣ

12. Ο ΑΣΤΕΡΙΞ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Ετοιμαστείτε! οι γαλάτες επιστρέφουν ή μάλλον ξανάρχονται με νέα εμφάνιση και ζωντάνια.

Οι αθάνατες περιπέτειες του πασίγνωστου γαλάτη ήρωα και φίλου μας, που μας κράτησαν παρέα για πολλά χρόνια μέχρι σήμερα, τώρα ξανακάνουν την εμφάνιση τους πιό φρέσκοι και ανανεωμένοι από ποτέ.

Σε μια ιδιαίτερα καλαίσθητη έκδοση αντάξια της φήμης του και με συλλεκτική αξία , από τις 29 Απριλίου και κάθε Πέμπτη θα βρίσκετε στα περίπτερα μια περιπέτεια του Αστερίξ στην τιμή των 8,80 ευρώ.

Η σειρά θα κυκλοφορεί με την πραγματική χρονολογική σειρά που τις εμπνεύστηκαν και πρωτοκυκλοφόρησαν οι διάσημες ιστορίες εδώ και 50 χρόνια απο τους Goscinny και Uderzo. Nέα βελτιωμένα χρώματα, εκτύπωση και εμφάνιση πλαισιώνουν τις πασίγνωστες ιστορίες των Αστερίξ, Οβελίξ και του χωριού των ανυπότακτων που όλοι γνωρίζουμε τόσο καλά πιά. Ακόμα και αν έχετε κάποια "Αστερίξ" ή θέλετε να δημιουργήσετε εξαρχής μια μοναδική σειρά, τώρα θα έχετε την ευκαιρία να δείτε τη συλλογή σας με καινούργιο ενδιαφέρον. Την σειρά συνοδεύει πολυτελής θήκη αντάξια του επιπέδου ποιότητας που διακρίνει την σειρά Αστερίξ σε σκληρό εξώφυλλο, χωρητικότητας των 12 τευχών που θα σας κρατήσουν το ενδιαφέρον ζωντανό για πολλά αναγνωστικά χρόνια.

Θα κυκλοφορήσουν τα 12 πρώτα τεύχη από 29 Απριλίου μέχρι 15 Ιουλίου 2010. μην τα χάσετε με τίποτα!

Παλιές περιπέτειες του Γαλάτη Αστερίξ σε νέα έκδοση

dot_clear.gif
Η πρωτότυπη σειρά κυκλοφορεί από τις 29 Απριλίου στα περίπτερα από τις εκδόσεις Μαμούθ Κόμιξ και διανομή από την «Κ» Εξι εκατομμύρια από το 1989 έως σήμερα. Τόσα είναι τα αντίτυπα ολόκληρης της σειράς του Αστερίξ που έχουν πωληθεί από τη Μαμούθ Κόμιξ στην Ελλάδα. Ο εδώ και δεκαετίες κοσμαγάπητος Αστερίξ αποδεικνύει ότι έχει τρομερές αντοχές στον χρόνο. Μια διαχρονική αξία που περνάει από γενιά σε γενιά, η οποία επιστρέφει και πάλι στην ελληνική αγορά: μέσα από μια ιδιαίτερα καλαίσθητη έκδοση, αντάξια της φήμης του και με συλλεκτική αξία, από τις 29 Απριλίου και κάθε Πέμπτη θα βρίσκεται στα περίπτερα μια περιπέτεια του Αστερίξ από τις εκδόσεις Μαμούθ Κόμιξ και διανομή από την «Κ».

Η σειρά των διάσημων ιστοριών του Αστερίξ θα κυκλοφορήσει με την ακριβή χρονολογική σειρά που τις εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί του, Goscinny και Uderzo, και βάσει της οποίας πρωτοκυκλοφόρησαν πριν από μισό αιώνα περίπου. Θα συνοδεύεται από πολυτελή θήκη χωρητικότητας 12 τευχών.

Ανανέωση

Nέα βελτιωμένα χρώματα, εκτύπωση και εμφάνιση πλαισιώνουν τις πασίγνωστες ιστορίες των Αστερίξ, Οβελίξ και του ανυπότακτου γαλατικού χωριού. Μπορεί οι περιπέτειες του Αστερίξ να έχουν περάσει και στον κινηματογράφο (με τον Ζεράρ Ντεπαρντιέ να ερμηνεύει τον πληθωρικό, αφελή Οβελίξ), αλλά όπως μας λένε οι υπεύθυνοι της Μαμούθ Κόμιξ, η (μάλλον αποτυχημένη τελικά) κινηματογραφική διασκευή δεν έπαιξε κανένα ρόλο στην αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τον τρομερό Γαλάτη. Ισα ίσα: το κόμικ κινείται από μόνο του αποτελώντας ένα μοναδικό φαινόμενο καθώς δεν φαίνεται να έχει «γεράσει» στο ελάχιστο. Ειδικά στη χώρα μας, ο Αστερίξ παραμένει ένας αγαπημένος ήρωας. Μαζί με τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ολλανδία, η Ελλάδα είναι η τέταρτη ευρωπαϊκή χώρα που παρουσιάζει τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον Αστερίξ· μάλιστα, σε απόλυτα νούμερα η χώρα μας ξεπερνάει ακόμα και την Ιταλία.

Πολλά μπορεί να πει κανείς για τον Αστερίξ και δεν είναι τυχαίο ότι έχει αποτελέσει πολλές φορές θέμα πανεπιστημιακών διατριβών και μελετών. Εμείς ας σταθούμε προς το παρόν στο λεπτό, ειρωνικό και πηγαίο χιούμορ του Rene Goscinny (με καίριες ιστορικές αναφορές, οι οποίες όμως δίνονται τόσο υπαινικτικά που δεν θα μπερδέψουν κάποιον που δεν κατέχει το ιστορικό στοιχείο), και βέβαια στις φιγούρες του Albert Uderzo που σήμερα πια είναι κάτι σαν «σήμα κατατεθέν». Ο ιδανικός αυτός συνδυασμός βρίσκει εύκολα και σταθερά απήχηση σε ανθρώπους διαφορετικών γενεών. Η άλλη ιδιαιτερότητα του Αστερίξ είναι βέβαια ο πολύπλευρος χαρακτήρας κάθε ιστορίας του. Γιʼ αυτό και κάποιοι γοητεύονται από το χιούμορ και το κωμικό στοιχείο γενικότερα, άλλοι από το επαναστατικό πνεύμα των κεντρικών ηρώων, άλλοι από τα ιστορικά στοιχεία και τις πολιτισμικές αναφορές, ανάλογα και με τα ταξίδια και τις περιπλανήσεις του διδύμου Αστερίξ-Οβελίξ, και ανάλογα με την επί μέρους θεματολογία κάθε τεύχους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το απολαυστικό «Ο Αστερίξ και η Κλεοπάτρα» και οι ευφυείς αναφορές στη μύτη της θρυλικής βασίλισσας της Αιγύπτου, για το πώς αν ήταν πιο μικρή ίσως να είχε αλλάξει ολόκληρη η Ιστορία. Ενα ακόμα ενδεικτικό παράδειγμα είναι το επίσης έξοχο «Ο Αστερίξ και οι Γότθοι», όπου στα «συννεφάκια» των διαλόγων, όταν μιλούν οι Γότθοι, η γραμματοσειρά είναι τυπικά γοτθική.

Δώδεκα τεύχη

Εκτός από την «Κλεοπάτρα» και τους «Γότθους», μεταξύ των δώδεκα αυτών τευχών που θα αρχίσουν να κυκλοφορούν από την ερχόμενη Πέμπτη, περιλαμβάνονται και οι περιπέτειες του Αστερίξ στην αρχαία Ελλάδα («Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες»), η ξεκαρδιστική συνάντηση των Γαλατών με τους άφοβους Νορμανδούς (οι οποίοι πασχίζουν σε όλο το τεύχος -«Ο Αστερίξ και Νορμανδοί»- να μάθουν τι στο καλό είναι αυτό που λένε οι άλλοι άνθρωποι «φόβος»), τα αγωνίσματα του Αστερίξ μαζί με τους άλλους μελλοθάνατους στην αρένα του Κολοσαίου («Ο Αστερίξ μονομάχος») κι ακόμα: «Ο γύρος της Γαλατίας», «Ο Αστερίξ στους Βρετανούς», «Ο Αστερίξ λεγεωνάριος», «Η ασπίδα της Αρβέρνης», «Ο αγώνας των αρχηγών», «Το χρυσό δρεπάνι» και «Αστερίξ, ο Γαλάτης». Ειδικά το τελευταίο μπορεί να ιδωθεί σαν μια ιδανική εισαγωγή στον κόσμο του Αστερίξ και του χωριού του που παραμένει ελεύθερο. Η απόπειρα του Ρωμαίου εκατόνταρχου να αποσπάσει από τον δρουίδη Πανοραμίξ το μυστικό του μαγικού φίλτρου στέφεται από παταγώδη αποτυχία, το γέλιο όμως βγαίνει αβίαστα μέσα από τα διαρκή, εύστοχα λογοπαίγνια των Αστερίξ-Πανοραμίξ, με τα οποία βασανίζουν (στην κυριολεξία) τους Ρωμαίους που υποτίθεται ότι τους κρατούν αιχμαλώτους.

Μια από τις πιο ζεστές, αγαπημένες εικόνες του γαλατικού χωριού, η οποία μάλιστα επαναλαμβάνεται σε κάθε τεύχος, στο τέλος κάθε περιπέτειας είναι το μεγάλο νυχτερινό τσιμπούσι που στήνουν οι Γαλάτες «κάτω από τον έναστρο ουρανό και τη λαμπρή σελήνη». Σε εποχές στενάχωρες, όπως αυτή που διανύουμε, ο Αστερίξ και η παρέα του είναι η καλύτερη συντροφιά.

Καλαίσθητη, συλλεκτική και πολυτελής

Η συλλεκτική – πολυτελής έκδοση με σκληρό εξώφυλλο της πρωτότυπης σειράς του Αστερίξ θα κυκλοφορήσει στα περίπτερα την Πέμπτη 29 Απριλίου με τον 1ο τόμο και τη συλλεκτική θήκη στην τιμή των 8,80 ευρώ, από τη Μαμούθ Κόμιξ και διανομή από την «Καθημερινή». Την επόμενη Πέμπτη θα κυκλοφορήσει ο 2ος τόμος μαζί με την αφίσα στην τιμή των 8,80 και στη συνέχεια θα κυκλοφορεί κάθε Πέμπτη ένας τόμος στην τιμή των 8,80 ευρώ.

dot_clear.gif
http://portal.kathimerini.gr/asterix
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτά είναι όντως πολύ καλά νέα
019.gif
.Αν και έχω οτιδήποτε έχει κυκλοφορήσει στα ελληνικά,πολλά τεύχη μου είναι πολύ φθαρμένα και είναι καλή ευκαιρία να τα αντικαταστήσω.Άντε και στο Λουκυ Λουκ...
 
kujo79 μιας και τα εχεις τα αυθεντικα ,επιβεβαιωνεις οτι η 12αδα ειναι στην ιδια σειρα με τα παλαια;
 
Aardvark είπε:
kujo79 μιας και τα εχεις τα αυθεντικα ,επιβεβαιωνεις οτι η 12αδα ειναι στην ιδια σειρα με τα παλαια;
Όχι δεν είναι!Τώρα το πρόσεξα.

η σειρά είναι:

Ο αγώνας των αρχηγών

Οβελίξ και Σια

Ο Αστερίξ στην Ισπανία

Ο Αστερίξ και οι Γότθοι

Αστερίξ και Κλεοπάτρα

Η Διχόνοια

Η Κατοικία των Θεών

Ο Μάντης

Ο γύρος της Γαλατίας

Αστερίξ ο Γαλάτης

Ο Αστερίξ στους Βέλγους

Ο Αστερίξ στην Κορσική

Όμως η ανακοίνωση λέει : ''Η σειρά των διάσημων ιστοριών του Αστερίξ θα κυκλοφορήσει με την ακριβή χρονολογική σειρά που τις εμπνεύστηκαν οι δημιουργοί του, Goscinny και Uderzo, και βάσει της οποίας πρωτοκυκλοφόρησαν πριν από μισό αιώνα περίπου.''

 


Άρα δικαιολογημένη η διαφορά ,αφού η Ελληνική παλαιότερη έκδοση δεν είναι με χρονολογική σειρά.



 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mαλιστα ,τα εξωφυλλα ειναι ιδια τουλαχιστον;

Tα παρακατω εξωφυλλα ειναι αυτα που θα δωσει η εφημεριδα.

book3.jpg


book6.jpg


book8.jpg
 
Τι εμότικον τρελλό ήταν αυτό Kujo;;;8)

Θέλω και εγώωωωωωωωω :cry:

Παιδιά, νομίζω πως αυτή η νέα κυκλοφορία έχει τη σωστή σειρά :xm: σύμφωνα με τα γαλλικά Αστερίξ που έχω.

Άλλωστε, το πρώτο τεύχος του Αστερίξ που είχε εκδοθεί ήταν το: "Αστερίξ ο Γαλάτης" και ο Ιντεφίξ έγινε αχώριστος σύντροφος του Οβελίξ μετά το "Γύρος της Γαλατίας".

@Ααρντυ, είναι τα ίδια εξώφυλλα.

Μόνο το "Αστερίξ και Κλεοπάτρα" είχε κυκλοφορήσει αρχικά με άλλο εξώφυλλο.

Τα παρατήρησα καλύτερα, και τελικά, και το εξώφυλλο του "Αστερίξ και οι Γότθοι" έχει κάποιες αλλαγές από το αρχικό... :xm:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ωραία κίνηση,αν και τα έχω όλα θα τα αγοράσω,θα προτιμούσα βέβαια να είχαν λίγο χαμηλότερη τιμή....
 
Όχι...

Aardvark είπε:
Mαλιστα ,τα εξωφυλλα ειναι ιδια τουλαχιστον;Tα παρακατω εξωφυλλα ειναι αυτα που θα δωσει η εφημεριδα.
...διαφέρουν αρκετά, ειδικά το Αστερίξ και Κλεοπάτρα.
 
Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, αλλά έχω την εντύπωση πως τα τεύχη που θα δώσει η εφημερίδα θα είναι τα ίδια με αυτά που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή στο εμπόριο (με την διαφορά πως θα είναι hardcover, κάτι που εξηγεί την τιμή). Μου φαίνεται λίγο δύσκολο να είναι ανατύπωση της πρώτης έκδοσης
 
Nαι θα ειναι πολυτελεστατη η εκδοση εξου και η τιμη,θα εχει και ιλουστρασιον χαρτι,μακαρι να αξιζει.
 
άσχετο/σχετικό ,πριν μερικά χρόνια δεν είχαν βγει κάποια τεύχη του asterix από τις εκδόσεις κέδρος (με την άδεια της μάμουθκόμιξ) πάλι σε πολυτελή έκδοση (χωρίς σκληρό εξώφυλλο όμως,αυτό που είχε νομίζω ότι ήταν της ίδιας ποιότητας χαρτιού με του τεν-τεν) ?
 
9 γιουρα ητοι 3000 ρετροδραχμες θεωρω πως ειναι υψηλοτατη τιμη εστω και για hardcover ενος δημοφιλεστατου κομικ (αρα λιγοτερο ρισκο) και με βοηθεια απο εκδοτικο συγκροτημα. Μαλλον η Μαμουθ παει να κλεισει καμια τρυπα. Θα προτιμουσα να ολοκληρωναν καποιες απο τις ωραιοτατες σειρες που παρατανε στην μεση...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το αυτο και με 16 τευχη απο σημερα και με τα Λουκυ Λουκ.

logo.jpg


1. ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΤΑΛΤΟΝ

2. ΜΠΙΛΥ Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ

3. ΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ

4. ΚΑΛΑΜΙΤΥ ΤΖΕΙΝ

5. ΟΙ ΝΤΑΛΤΟΝ ΣΤΗΝ ΚΡΕΜΑΛΑ

6. ΟΙ ΜΑΥΡΟΙ ΛΟΦΟΙ

7. Ο ΛΗΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ

8. ΤΟ ΤΡΥΦΕΡΟ ΠΟΔΙ

9. Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΩΝ ΝΤΑΛΤΟΝ

10. Η ΑΜΑΞΑ

11. Ο ΕΛΑΦΡΟΧΕΡΗΣ

12. ΜΑΜΑ ΝΤΑΛΤΟΝ

13. ΚΑΝΥΟΝ ΑΠΑΤΣΙ

14. ΤΟ ΚΟΡΑΚΙ

15. ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ

16. ΣΥΡΜΑΤΑ ΣΤΑ ΛΙΒΑΔΙΑ
 
Ξεκινησα να το μαζευω και αυτο αλλα δεν μπορω να καταλαβω γιατι βαζουν μονο 16 τευχη..Και στο Αστεριξ ειχαν μονο 12.
 
Συμφωνώ και εγώ 12 και 16 αντίστοιχα τα θεωρώ λίγα τεύχη αλλά αυτό που με χαλάει πιο πολύ, είναι η καθεαυτό επιλογή, η οποία κατα την άποψή μου δεν είναι τόσο πετυχημένη.

Δεν συμπεριέλαβαν δηλαδή κάποια κορυφαία επεισόδια. Όπως και να χει προσωπικά δεν θα το τιμήσω. Ούτε το ένα ούτε το άλλο.
 
Το Έθνος της Κυριακής, από τις 4/5/2014 θα δίνει από ένα τεύχος του Asterix σε σκληρόδετη έκδοση!

Η σειρά θα ξεκινήσει με το τεύχος "Ο Αστερίξ λεγεωνάριος"!

Πηγή
 
ωραια νεα! :D

ps. Να δουμε και ποσο θα την βαλουν την εφημεριδα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δε θα αλλαξει τιμη η εφημεριδα.Πριν λιγο καιρο εβαζε το Λουκυ Λουκ και η τιμη παρεμεινε η ιδια.
 
kajwbtfe είπε:
Δε θα αλλαξει τιμη η εφημεριδα.Πριν λιγο καιρο εβαζε το Λουκυ Λουκ και η τιμη παρεμεινε η ιδια.
Δηλαδή? Έχουμε κάποια τιμή?
 
Πίσω
Μπλουζα