Rakeesh
RetroDB Feeder
- Αντιδράσεις
- 1.885
Θυμόμαστε όλοι πιστεύω κάποιες περιπέτειες των Μίκυ και Ντόναλντ στο περιοδικο "Μικυ Μάους" που κατ' εξαίρεση δεν ήταν αυτοτελείς, αλλά κρατούσαν σε πολλά τεύχη. Αποτελουσαν την πρωτη ιστορια του τευχους, διακοπτονταν με ενα "συνεχιζεται", και κατοπιν το τευχος προχωρουσε στις αλλες δευτερευουσες ιστοριουλες.
Οι ιστοριες σε συνεχειες, ειχαν τον αερα της υπερπαραγωγης. Ηταν κατα κανονα πιο εντυπωσιακες, ενω ήταν και πολυδιαφημισμένες, ειτε απο το προηγουμενο τευχος, ειτε απο το εξωφυλλο!
Προσωπικα μου ενέπνεαν ένα άλλο "τουπέ", και τις θεωρουσα συλλεκτικές, αν και δεν ημουν ποτε συλλέκτης. Για αυτο το λογο δεν εχω συμπληρωσει ποτε καποια ολοκληρη ιστορια με ολα της τα τευχη. Αν καπου εβρισκα 2 συνεχομενα τευχη, ενιωθα μεγαλη ικανοποιηση, σαν να πετυχα λαχειο. Ενιωθα ομως και μεγαλο απωθημενο, καθοτι ποτε δεν εμαθα ολοκληρες τις ιστοριες
Επισης καποιες απο αυτες δεν κυκλοφορησαν σε ανεξαρτητα τευχη ανα βδομαδα, αλλα ολα τους τα μερη δημοσιευτηκαν σε καποιο τομο ΚΛΑΣΙΚΑ, χωρισμενες σαν μέρη του ιδιου τομου (αντι για τευχη ανα βδομαδα). Φανταζομαι στην Ιταλια θα ειχαν δημοσιευτει κανονικά, σε συνεχειες.
Αυτες λοιπον τις "επικες" ιστοριες θυμαμαι, που κυκλοφορουσαν στα τευχη του Μικυ Μαους καθε βδομαδα και ολοκληρωθηκαν μετα απο αρκετα τευχη (η δημοσιευτηκαν ολοκληρες στα ΚΛΑΣΣΙΚΑ). Πειτε κι εσεις τις εντυπωσεις σας και τι θυμαστε απο αυτες
Οι ιστοριες σε συνεχειες, ειχαν τον αερα της υπερπαραγωγης. Ηταν κατα κανονα πιο εντυπωσιακες, ενω ήταν και πολυδιαφημισμένες, ειτε απο το προηγουμενο τευχος, ειτε απο το εξωφυλλο!
Προσωπικα μου ενέπνεαν ένα άλλο "τουπέ", και τις θεωρουσα συλλεκτικές, αν και δεν ημουν ποτε συλλέκτης. Για αυτο το λογο δεν εχω συμπληρωσει ποτε καποια ολοκληρη ιστορια με ολα της τα τευχη. Αν καπου εβρισκα 2 συνεχομενα τευχη, ενιωθα μεγαλη ικανοποιηση, σαν να πετυχα λαχειο. Ενιωθα ομως και μεγαλο απωθημενο, καθοτι ποτε δεν εμαθα ολοκληρες τις ιστοριες
Επισης καποιες απο αυτες δεν κυκλοφορησαν σε ανεξαρτητα τευχη ανα βδομαδα, αλλα ολα τους τα μερη δημοσιευτηκαν σε καποιο τομο ΚΛΑΣΙΚΑ, χωρισμενες σαν μέρη του ιδιου τομου (αντι για τευχη ανα βδομαδα). Φανταζομαι στην Ιταλια θα ειχαν δημοσιευτει κανονικά, σε συνεχειες.
Αυτες λοιπον τις "επικες" ιστοριες θυμαμαι, που κυκλοφορουσαν στα τευχη του Μικυ Μαους καθε βδομαδα και ολοκληρωθηκαν μετα απο αρκετα τευχη (η δημοσιευτηκαν ολοκληρες στα ΚΛΑΣΣΙΚΑ). Πειτε κι εσεις τις εντυπωσεις σας και τι θυμαστε απο αυτες
- Ισως η πρωτη επικη ιστορια που εχω σαν αναμνηση ηταν "Η Εισβολη των Κονγκ" ή καπως ετσι, με κατι γιγαντες απο το διάστημα που επιτεθηκαν στον Σκρουτζ, μαλλον για να φανε τα λεφτα του.
- Το Χρυσό Άγαλμα με τον Ντόνλαλντ που παγιδευεται σε μια σπηλιά και απο την πείνα του τρώει το χρυσάφι του Σκρουτζ με αποτέλεσμα να γίνει άγαλμα. Όλα τα μέρη του δημοσιεύτηκαν σε τευχος των ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ αλλα παρολαυτα δεν το ειχα διαβασει γιατι μου φαινοταν ανατριχιαστικο
- Αλλη ιστορια των ΚΛΑΣΣΙΚΩΝ σε πολλα μερη ηταν η ιστορια του πως ο Ντοναλντ εγινε Φαντομ Ντακ (δε θυμαμαι τιτλο).
- Ο Δογης της Βενετιας, που για καποιο ανεξηγητο μεχρι τωρα για μενα λογο, ο Σκρουτζ κληρονομει τον τιτλο του Δογη. Στο εξωφυλλο του καθε τευχους υπηρχε εικονα του Σκρουτζ και τιτλο "Σε αυτο το τευχος: Ο ΔΟΓΗΣ ΤΗΣ ΒΕΝΕΤΙΑΣ" (ψαρωτικο )
- Η Απελευθερωση της Λιμνουπολης που κι αυτη δημοσιευτηκε σε ΚΛΑΣΣΙΚΑ και οχι σε εβδομαδιαια τευχη. Ηταν η πιο εντυπωσιακη που θυμαμαι. Παπιά και Μίκυ/Γκούφυ συνεργάζονται για να αποτρέψουν ένα εγκληματικό σχέδιο των Λύκων σε συνεργασία με τον Μαύρο Πητ. Απο τα σπάνια crossovers.
- Σενιορ Σκρουτζ-Σιορ Σκρουτζ, που αν δεν με απαταει η μνημη μου ηταν η μακροβιοτερη ιστορια σε συνεχειες. Μαλιστα αυτη η ιστορια συνεπεσε με το τευχος που το "Μικυ Μαους" εγινε 100% εγχρωμο
- Μια ιστορια με ενα νάνο (των παραμυθιών) που μεταφερει τον Μικυ και τον Γκουφυ σε ενα σουρεαλιστικο κοσμο, Θυμαμαι μονο τους 3 σε μια αμαξα και απο πανω τους ιπταμενα ψαρια.
- Επισης υποθετω οτι ιστοριες που εδω κυκλοφορησαν σαν εξτρα τόμοι, οπως το Σπαθι των Πάγων ή η Ζωδιακη Πετρα, προοριζοταν για τετοιες ιστοριες. Δηλαδη μαλλον στην Ιταλια κυκλοφορησαν ως εβδομαδιαιες συνεχειες στα τευχη.
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή: