Λοιπόν, παιδιά, απορώ τί γράφουμε εδώ όταν στο inducks υπάρχουν όλα! Η ιστορία που αναφέρομαι παραπάνω, του 1972, ψηφίστηκε ως η καλύτερη που έγραψε στη ζωή του ο Καβατζάνο! Η Ελίζα στα Ιταλικά λέγεται Ρετζινέλλα, κι έτσι το 1974 έγραψε την Επιστροφή Της Ρετζινέλλα, που δεν εκδόθηκε ποτέ στα Ελληνικά! Επίσης ψηφίστηκε στις καλύτερες ιστορίες όλων των εποχών, έχει 40 σελίδες!
Μετά τον
Θησαυρό του Νάνου ο
Ντε Βίτα έγραψε 2 ακόμα περίεργες ιστορίες με νάνους, η 1 με τον Μίκυ, 32 σελίδες, του 1995, λέγεται
e valle degli orsetti που νομίζω θα πει "Η Κοιλάδα των Ξωτικών"! Μετά βγάζει το
Φυλαχτό Των Ελφ, 35 σελίδες, πάλι του 1995, πάλι χωρίς έκδοση στην Ελλάδα! Στο δε τελευταίο επεισόδιο τηε Τετραλογίας πρωταγωνιστεί η Μίννυ, οπότε παίζει να έχει εκδοθεί στο ομώνυμο περιοδικό, δεν ξέρω... Λέγεται
Minny e l' avventuroso prelievo πάλι του Ντε Βίτα,28 σελίδες, του 2002!
Σαν παρόραμα να βάλω ότι υπάρχει και μια ιστορία παλαιότερη,
Τα Μανιτάρια Των Νιμπελούνγκεν, με τον Ντόναλντ! Εκεί αποδίδει τους νάνους και τα ξωτικά σε κατανάλωση "μαγικών" μανιταριών! Δεν αναφέρεται η ιστορία στα άπαντα του Ντε Βίτα, οπότε ίσως είναι του Σκάρπα!
Όσοι λατρέψατε τον
Κωμοτή Κομητών του Ντε Βίτα με πρωταγωνιστή τον Ήτα Βήτα, που το διαβάσαμε στο Αλμανάκο, πρέπει να μάθετε ότι είναι το τρίτο επεισόδιο της Τριλογίας, που τα 2 πρώτα δεν έχουν εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα! Το πρώτο λέγεται Κομέτα Μπέτα, το δεύτερο Κομέτα Θέτα, και αυτό που διαβάσαμε εμείς,
Κώδικας Κομητών!
Το τέταρτο μέρος της
Τετραλογίας, Το Σπαθί Των Πάγων, λέγεται
Ωραία Θαύματα του Κόσμου, 66 σελίδες, εκδόθηκε στην Ιταλία 3-1-1993, σενάριο Φάμπιο Μισελίνι, σκίτσα Ντε Βίτα! Φαίνεται πολύ κατώτερο από τα άλλα, ο Γκούφυ καβαλάει μια φτερωτή ακρίδα και πετάει στον πλανήτη Άρη κλπ.
Ο φίλος Ρακέες ρωτάει για την
Επιστροφή Του Φάντομ Ντακ! Είναι η δεύτερη ιστορία του Φάντομ, σενάριο Γκουΐντο Μαρτίνα, σκίτσο Ρομάνο Σκάρπα, 22-2-1970! Τελικά είχε βγει σε 2 επεισόδια, 60 σελίδες, αλλά στα Κλασικά κάνανε φωτομοντάζ και ενώσανε τα 2 μέρη! Επίσης η μετάφραση έγινε έτσι επίτηδες! Πχ στην πρώτη σελίδα στο αυθεντικό δεν λέει ποτέ ο Κύρος "έβαλα πάνω εφευρέσεις που σκέφτηκα καθώς έπλενα τα δόντια μου"!
Τέλος, από την
Τριλογία, Οι κυρίαρχοι Του Γαλαξία, εκδόθηκε σε μας μόνο το Β Μέρος, Η Μυστική Φρουρά! Το
Α Μέρος, Επαφή Με Τη Γη, είναι σε σκίτσα του Ντε Βίτα, ενώ το
Γ Μέρος, Η Επίθεση Των Κλώνων είναι σε σκίτσα Τζουζέπε Ντάλα Σάντα, του 1996!