Επιστολές πρός ΕΡΤ και Ραδιοτηλεόραση

Συγχαρητήρια σε όλα τα άτομα που ανέλαβαν αυτήν την πρωτοβουλία. Αυτό αποδεικνύει ότι όταν υπάρχει οργάνωση όλα γίνονται. Και πάλι μπράβο σε αυτούς που προέβαλαν τα αιτήματα τόσων χιλιάδων ανθρώπων στην ΕΡΤ με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.
 
Προς τα επίτιμα μέλη του forum retromaniax.

Παρακινούμενη από την επιστολή των διαχειριστών του forum αυτού για να εξασφαλίσουν πληροφορίες από την Δημόσια Τηλεόραση για το οπτικοακουστικό αρχείο της ΕΡΤ αποφάσισα να γράψω και γω αυτή την επιστολή γιατί πρέπει επιτέλους να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους. Ως τώρα έμπαινα σαν επισκέπτρια.

Ένας λοιπόν εκ των μελών που πρόσφατα εμφανίστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή - αφιέρωμα στα παλιά σήριαλ της ΕΡΤ , σε μικρό τοπικό κανάλι και ο οποίος τελευταία έχει παρουσιαστεί ως τιμητής του αρχειακού υλικού της Ελληνικής Τηλεόρασης και προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει υλικό πάσης φύσεως , έχει στην κατοχή του ένα σημαντικό κομμάτι αρχειακού υλικού που για την ΕΡΤ θεωρείται σβησμένο. Το υλικό αυτό αποτελείται από τις ακόλουθες σειρές...

1. Αναδυομένη

2. Μυστικοί Αρραβώνες

3. Αφροδίτη

4. Λάουρα

5. Ο κόσμος και ο Κοσμάς

6. Το φως του αυγερινού

7. Εγνατία οδός

8. Τα λιονταράκια του κυρ Ηλία

9. Η απόδραση

10. Οι αξιόπιστοι

11. Η τελευταία νύχτα της γης

12. Ο ταξιτζής

13. Η κραυγή των λύκων και άλλες ακόμα...

Θεωρώ λοιπόν μέγιστη υποκρισία να προσπαθεί με άλλα μέλη αυτού του forum να προσεγγίσει τους υπευθύνους της Κρατικής Τηλεόρασης για την διάθεση του οπτικοακουστικού υλικού της προς όλο το κοινό , χωρίς ο ίδιος να διαθέτει προς θέαση το δικό του σπάνιο αρχειακό υλικό που έχει στην κατοχή του στα μέλη αυτού του forum ή και ακόμα να προσφέρει το υλικό αυτό στην ίδια την ΕΡΤ και στο περιοδικό Ραδιοτηλεόραση όπου μπορεί άνετα να διατεθούν αυτά τα σήριαλ σε dvd έτσι ώστε να τα εξασφαλίσει όλο το κοινό!

Έτσι θα έπραττε κάθε άνθρωπος ο οποίος θα είχε αγάπη προς αυτό το σπάνιο υλικό και προπαντός προς όλα τα μέλη του forum αφού θα το μοιράζονταν μαζί τους. Όσοι έτυχε να δείτε τη συγκεκριμένη εκπομπή στην οποία εμφανίστηκε , θα διαπιστώσατε μόνοι σας την ύπαρξη του σπάνιου αρχειακού υλικού και το ότι τα όσα αναφέρω είναι η πλήρη αλήθεια και μόνο.

Αυτά είχα να πω. Ελπίζω το μήνυμα αυτό να μην διαγραφεί σε χρόνο de...te ούτως ώστε κάποιοι να αποκρύψουν την πραγματικότητα.

Φιλικά!
 
Πρώτο Post και τα χώνεις σε άτομα που κάνουν μια αξιέπαινη προσπάθεια;

[edit] Κάλμαρε βρε pooky!!!!! [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συγνώμη Kambia μου και όλοι οι υπόλοιποι, αλλά τα παίρνω με κάτι τέτοια.
 
Tatiana ειλικρινα δεν βγαζω ακρη με αυτα που λες.

Με ενοχλει παντως που εμπλεκεις το φορουμ στην ιστορια που διηγηθηκες οπως επισης και το οτι κανει εικασιες και στρεφεις κατηγοριες σε ατομο χωρις καποια αποδειξη, χωρις κατι αξιο ψεγους (και σε λαθος μερος).

Προσπερνω και τα του de te
 
Αγαπητή tatiana,

Αν και δεν το βρίσκω σωστό να απαντώ εξ' ονόματος άλλων, εντούτοις θα το κάνω για να απαντηθούν άμεσα τα θέματα που θίγετε στο παραπάνω σας μήνυμα.

Το οπτικακουστικό υλικό το οποίο προβλήθηκε στην εκπομπή που αναφέρετε ήταν υλικό το οποίο προήλθε από τα προσωπικά αρχεία κάποιων συντελεστών των εκπομπών αυτών. Επειδή είχα παρακολουθήσει κι εγώ την εκπομπή, αυτό ήταν ξεκάθαρο, είχε γραφτεί και με μεγάλα γράμματα κατά την προβολή των βίντεο και παραχωρήθηκε μόνο για προβολή από την εκπομπή αυτή.

Η πρότασή σας να διατεθεί τέτοιου τύπου υλικό προς τρίτους, αναφέρεται στην αναπαραγωγή και διάθεση υλικού που εμπίπτει σε πνευματικά δικαιώματα, επομένως, όπως καταλαβαίνετε είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει και είναι κίνηση την οποία καταδικάζουμε στο παρόν forum. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο απευθυνόμαστε στην ΕΡΤ, η οποία έχει και τα δικαίωματα για την αναπαραγωγή και διάθεση του υλικού αυτού προς τρίτους.

Ελπίζω να βοήθησα για να μπουν κάποια πράγματα στη θέση τους.

Χωρίς τη διάθεση απόκρυψης καμίας πραγματικότητας και με απολύτως φιλική διάθεση!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1. Bernard σε ευχαριστώ πολύ για την πολύ ευγενική παρέμβασή σου αλλά επέτρεψέ μου να ξέρω κάτι παραπάνω...

2. Wally δεν καταλαβαίνω γιατί δεν βγάζεις άκρη μαζί μου. Ήμουν ξεκάθαρη , όσα ανέφερα δεν είναι εικασίες αλλά αποτελούν μια πραγματικότητα...

3. Pooky δεν με αφορούν τα ερωτικά σου με την συνονόματή μου , κράτα τα αν θες για τον εαυτό σου , είσαι εκτός θέματος!
 
Tatiana ας πούμε ότι εγώ έχω υλικό από παλιές εκπομπές. Μπορώ να βγω και να το διαθέσω σε 3ους χωρίς την άδεια της ΕΡΤ?

Αν πραγματικά γνωρίζεις κάτι, βοήθα την κουβέντα, μη μένεις στο "ξέρω κάτι παραπάνω".

Καλώς ήρθες στο Forum!!
 
@tatiana

Η μονη πραγματικοτητα που βλεπω εγω ειναι ενας ακομα ανωνυμος κατηγορος να θετει ερωτηματικα σε μια κινηση στην οποια ΔΕΝ συμμετειχε.

Λιγη σοβαροτητα..

Το οτι καποιος ΕΧΕΙ στη κατοχη του ΚΑΤΙ και το βλεπει οποτε θελει - αλλα ταυτοχρονα κανει και μια κινηση για να το δουν και οι υπολοιποι - μονο κακο δεν ειναι. Τουναντιον.

Αν εχεις - προφανως - καποιο προηγουμενο με το συγκεκριμενο μελος - πηγαινε βρες το μαζι του. Κακως εκμεταλλευεσαι το βημα που σου δινει - για αλλο λογο - το forum μας.
 
Συμφωνώ με τον herco, το θέμα μας στο παρόν thread είναι ένα ευγενές αίτημα που απευθύνουμε προς την δημόσια τηλεόραση και μόνον αυτό.

Θα ήθελα να ζητήσω να περιοριστεί η συζήτηση στο θέμα αυτό από όλους μας.
 
Στο σημείο αυτό θα ήθελα να αναφερθώ και εγώ με την σειρά μου στα εξής.

Πέραν των συγκεκριμένων αποσπασμάτων που προβλήθηκαν στην εκπομπή τα οποία οι συντελεστές (που είναι οι ιδιοκτήτες του υλικού) έδωσαν την άδεια να προβληθούν όπως ανέφερε και πριν από μένα ο bernard απ ότι γνωρίζω δεν υπάρχουν ολόκληρα επεισόδια των σειρών αυτών πάρα μόνο αυτες οι σκηνές που προβλήθηκαν. Μακάρι να υπήρχε κάτι παραπάνω.

Άλλωστε και με την πρωτοβουλία μας αυτή προς την ΕΡΤ πρόθεσή μας είναι να μάθουμε αν υπάρχει κάτι σ αυτούς, έστω ξεχασμένο έστω παραπεταμένο οποιοδήποτε επεισόδιο από τις αγαπημένες μας σειρές (των 70s κυρίως).
 
Καταρχάς μπράβο στα παιδιά για αυτή την πρωτοβουλία. Δεν γνωρίζω αν θα βγει κάτι από αυτό, αλλά τουλάχιστον καλό θα ήταν να μάθουμε τι διασώζεται ακόμα. Με λύπη μου διαπιστώνω ότι το Εκείνος κι Εκείνος δεν βρίσκεται καν στην λίστα των σειρών για τις οποίες ρωτάτε, διότι είναι ήδη γνωστό ότι δεν διασώζεται, από ότι διαβάζω στην retroDB. Πάλι καλά που έχουμε το remake.
 
Ένα μεγάλο μπράβο κι από μένα για την πρωτοβουλία :)

Μακάρι να εισακουστούμε και να δω κάποιες από τις σειρές που έχω καημό :p

Από την άλλη μεριά είναι κρίμα να βλέπουμε υστεροβουλίες και υποκριτικά, δόλια κίνητρα σε κάθε αξιόλογη προσπάθεια σ' αυτή την χώρα :(

Πολύ περισσότερο που αν ιδιώτης εκμεταλλευτεί εμπορικά ή διαθέσει στο ευρύ κοινό υλικό που μαγνητοσκόπησε σε ανύποπτη στιγμή από την τηλεόραση του σπιτιού του, θα τον μπουζουριάσουν για πειρατεία.

Και ναι, ξέρω κάτι παραπάνω και το λέω ;) ...

(που ανάθεμα την ώρα που πήρα αυτή τη ρημαδοεπιλογή της "Πνευματικής Ιδιοκτησίας" στη σχολή :p )
 
Τα δικά μου τα μπράβο τα έγραψα και όχι μόνο τα μπράβο αλλά "τα σέβη μου" για αυτή τη προσπάθεια που γίνεται και όπως ξαναείπα ελπίζω και εύχομαι για κάποιο αποτέλεσμα...Αναρωτιόμουν , μια και μιλήσατε με τον διευθυντή της Ραδιοτηλεόρασης , αν σας είπε ως που θα τραβήξει Το Θέατρο Της Δευτέρας στο περιοδικό...Δε λέω , πολύ καλή και αυτή η προσφορά αλλά πόσο ακόμα θα τραβήξει???
 
tonytony είπε:
Αναρωτιόμουν , μια και μιλήσατε με τον διευθυντή της Ραδιοτηλεόρασης , αν σας είπε ως που θα τραβήξει Το Θέατρο Της Δευτέρας στο περιοδικό...Δε λέω , πολύ καλή και αυτή η προσφορά αλλά πόσο ακόμα θα τραβήξει???
Αυτό το ερώτημα δεν τέθηκε. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει όμως είναι να υποβάλλουμε αυτή την ερώτηση σε (πιθανή) μελλοντική επικοινωνία.

Εκπροσωπώντας (πιστεύω) ένα μεγάλο αριθμό των αναγνωστών του forum, θα ήθελα να προσθέσω ότι η διάθεση των τηλεοπτικών θεατρικών παραστάσεων του Θεάτρου της Δευτέρας είναι μία σημαντικότατη προσφορά της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ, για αυτό και στην επιστολή γράφουμε "... είτε μετά την ολοκλήρωση της διάθεσης των θεατρικών παραστάσεων, είτε παράλληλα με αυτές...". Για το Θέατρο της Δευτέρας εξάλλου συνεργάστηκαν με την ΕΡΤ μερικοί από τους πιο αξιόλογους εκπρόσωπους του Ελληνικού θεάτρου, είτε ηθοποιοί, είτε σκηνοθέτες, είτε διασκευαστές κειμένων / μεταφραστές κτλ, καθιστώντας την προσφορά του περιοδικού ως μία από τις πιο αξιόλογες που έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Shock αυτό που αναφέρεις περί πνευματικών δικαιωμάτων είναι χαζομάρα γιατί ξέρουμε όλοι μας ότι σε αυτή τη χώρα δεν ισχύει τίποτα και κανένας νόμος. Σιγά μην παίρναμε όλοι άδεια από τα κανάλια για να παραχωρήσουμε ο ένας στον άλλον σήριαλ ή εκπομπές ή ταινίες.

Herco είμαι πολύ σοβαρή και μάλλον ο ανώνυμος κατήγορος είσαι εσύ και όχι εγώ αφού δε δίστασες με το καλησπέρα να με κατηγορήσεις. Δεν με ενδιαφέρει να τα βρω με το συγκεκριμένο άτομο γιατί εγώ πάνω απ' όλα είμαι άνθρωπος και σέβομαι τα παιδιά που έχουν την ίδια αγάπη με μένα , δηλαδή το αρχειακό υλικό.Άλλωστε δεν θα έφτανα ποτέ στο σημείο να κινηθώ νομικά εναντίον της ΕΡΤ όπως δήλωσε γνωστός ηθοποιός ότι έκανε , στη συγκεκριμένη εκπομπή.

Tsalk αυτά τα αποσπάσματα είναι από ολοκληρωμένα επεισόδια. Μην πιστεύεις ότι σου σερβίρει ο καθένας.Υπερασπίζομαι πάντα την αλήθεια στη ζωή μου και δε λέω ψέμματα ποτέ.Είμαι εδώ για να λύσω τις απορίες σας.

Φιλικά

Τατιάνα.
 
Καλέ μου φίλε tatiana,

Ζητήσαμε ευγενικά (και επανειλημμένα) η συζήτηση να επικεντρωθεί στο θέμα του αιτήματος προς την ΕΡΤ, αλλά δυστυχώς βλέπω ότι η πρόθεσή σου δεν είναι αυτή... :(

Όπως και ζητήσαμε από αυτούς που θα σχολιάσουν να γράψουν με σοβαρότητα και σεβασμό. Τα γραφόμενά σου όμως δεν αποδεικνύουν κάτι τέτοιο:

tatiana είπε:
Shock αυτό που αναφέρεις περί πνευματικών δικαιωμάτων είναι χαζομάρα γιατί ξέρουμε όλοι μας ότι σε αυτή τη χώρα δεν ισχύει τίποτα και κανένας νόμος.
Δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω, εκτός του ότι συνεχίζεις να κάνεις προσωπικές επιθέσεις και αυτό το βρίσκω πολύ λυπηρό, διότι 1) 3 φορές (με ισάριθμα posts) δεν σεβάστηκες το παρόν forum που σε φιλοξενεί και διότι 2) δεν σεβάστηκες την πρωτοβουλία αυτή του Retromaniax, η οποία έγινε με πολύ καλές προθέσεις.... :(
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
tatiana είπε:
Shock αυτό που αναφέρεις περί πνευματικών δικαιωμάτων είναι χαζομάρα γιατί ξέρουμε όλοι μας ότι σε αυτή τη χώρα δεν ισχύει τίποτα και κανένας νόμος. Σιγά μην παίρναμε όλοι άδεια από τα κανάλια για να παραχωρήσουμε ο ένας στον άλλον σήριαλ ή εκπομπές ή ταινίες.
Εσύ μπορείς να κάνεις ότι θες! Οι άλλοι δεν είναι υποχρεωμένοι επειδή θες εσύ κάποια επεισόδια να παρανομούν

tatiana είπε:
Herco είμαι πολύ σοβαρή και μάλλον ο ανώνυμος κατήγορος είσαι εσύ και όχι εγώ αφού δε δίστασες με το καλησπέρα να με κατηγορήσεις.
Για δες καλύτερα το πρώτο σου ποστ και θα δείς ποιος είναι αυτός που με το καλησπέρα αρχίζει τις κατηγορίες

tatiana είπε:
Tsalk αυτά τα αποσπάσματα είναι από ολοκληρωμένα επεισόδια. Μην πιστεύεις ότι σου σερβίρει ο καθένας.Υπερασπίζομαι πάντα την αλήθεια στη ζωή μου και δε λέω ψέμματα ποτέ.Είμαι εδώ για να λύσω τις απορίες σας.Φιλικά

Τατιάνα.
Και γιατί να πιστέψουμε αυτά που μας σερβίρεις εσυ? Μόνο απορίες δεν λύνεις....

Φιλικότατα

Κάμπια
 
Εξαιρετικές επιστολές ! Ευχαριστούμε πολύ παιδιά μου και αναμένουμε!
 
Ποια εκπομπή είναι αυτή τέλος πάντων βρε παιδιά; Δεν έχει όνομα; Μπορούμε να την δούμε διαδικτυακά και οι υπόλοιποι; Την έχει κάποιο κανάλι ανεβασμένη; Δώστε πληροφορία για τον τίτλο της εκπομπής τουλάχιστον. Δεν είναι παράνομο. Γιατί δε μιλάει κανείς;
 
Πίσω
Μπλουζα