Επιστολή - Πρόταση για επαναφορά των "καθαρών" ενοτήτων και νημάτων

Αρμαγεδών

RetroDB Feeder
Αντιδράσεις
4.315
Αξιότιμοι @AEON και Διαχειριστική Ομάδα του Retromaniax,

Το φόρουμ μας σε λιγότερο από ένα μήνα συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής. Δύο ολόκληρες δεκαετίες κατά τις οποίες αυτή η Κιβωτός εμπλουτίστηκε με πλήθος πληροφοριών, αναρτήσεων αλλά κυρίως, το κοινό σημείο όλων, αναμνήσεων. Παρόλο που άρχισε ως φόρουμ με ασχολία την ρετρό πληροφορική και το τιτάνιο έργο ψηφιοποίησης ολόκληρου του περιοδικού “Pixel”, επεκτάθηκε σε όλους τους τομείς της “ρετρό ζωής”: Τηλεόραση, κινηματογράφο, τεχνολογία και ό,τι, πραγματικά, μπορεί να φανταστεί ο καθένας. Όλα αυτά τα χρόνια αναρτήθηκαν πλήθος φωτογραφιών, αποκόμματα από εφημερίδες και περιοδικά, πλήθος εξωφύλλων και αναλυτικότατες παρουσιάσεις πλήθους εντύπων, πράγμα μοναδικό στο Ελληνικό διαδίκτυο (με προεξάρχοντα όλων αυτών τον tonytony), τηλεοπτικά προγράμματα, παρουσιάσεις και αναλύσεις ταινιών του Ελληνικού και ξένου κινηματογράφου αλλά και πολλά άλλα θέματα τα οποία δεν υπάρχουν κυριολεκτικά πουθενά στο διαδίκτυο και που μοιράστηκαν με μεγάλο μεράκι από τα μέλη του φόρουμ, δημιουργώντας ένα μοναδικό community στα Ελληνικά χρονικά.

Η είδηση για εξώδικο κατά του φόρουμ και των υπευθύνων του, που μας κοινοποιήθηκε το παρελθόν Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2025 στην ενότητα “Ανακοινώσεις”, κυριολεκτικά και μεταφορικά κλόνισε ολόκληρη την κοινότητά μας. Πρόκειται για πολύ σοβαρή είδηση η οποία και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ο συσχετισμός του εξωδίκου, όμως, με τη θεματολογία του φόρουμ που αφορά το σχολιασμό δημοσίων προσώπων, οδήγησε, για αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων, τη Διαχειριστική Ομάδα στο να κρύψει τις ενότητες "Η ζωή πριν από 20 ή παραπάνω χρόνια...", "Κινηματογραφική Λέσχη" και "Μέρες Τηλεόρασης". Αυτό ήταν ένα καίριο χτύπημα στην εικόνα του φόρουμ καθώς χάθηκαν οι ενότητες οι οποίες το ανέδειξαν στην πορεία του χρόνου, το έκαναν γνωστό σε όλο το Ελληνικό ίντερνετ και απετέλεσαν τον βασικό του πυρήνα δράσης (συνεντεύξεις γνωστών προσώπων κ.λπ.).

Αυτές οι ενότητες, πέραν μεμονωμένων νηματίων τα οποία μπορούν να αποκληθούν “κακοπροαίρετα” λόγω του περιεχομένου των σχολίων που εμπεριέχονται σε αυτά, που γράφονταν, όμως, στο πλαίσιο του υγειούς αστεϊσμού μεταξύ των μελών, δεν πρέπει να καταστρέψουν ό,τι χτίστηκε με τόσο κόπο όλα αυτά τα χρόνια. Με απλά λόγια, δεν φταίνε σε τίποτα τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά θέματα τα οποία δεν άπτονταν τέτοιων σχολίων και απλά περιείχαν πληροφορίες, τις οποίες τα μέλη εκμαίευαν αφιερώνοντας προσωπικό χρόνο και πολλές φορές χρήμα. Οι προσωπικές αναμνήσεις, από την άλλη, μπορούν να “αναλυθούν” και κοινωνιολογικά διότι μέσα από τα διάφορα γραφόμενα μπορεί να περιγραφεί και να μελετηθεί μια ολόκληρη εποχή, ακόμη και η εξέλιξη της παιδικής ηλικίας, των αναμνήσεων, των ασχολιών της κ.λπ. ανά τα χρόνια. Το φόρουμ και αυτές του οι ενότητες ανέδειξαν τα παραπάνω σε μέγιστο βαθμό!

Εχόντων λεχθέντων όλων των παραπάνω, μια ομάδα μελών τα οποία είχαν ιδιαίτερη συνεισφορά στις ενότητες που αναφέρονται παραπάνω και η κύρια (και μοναδική) ασχολία τους στο φόρουμ είχε να κάνει με αυτές, ζητούμε από τη Διαχειριστική Ομάδα τα εξής:​
  1. Να επαναφερθούν - παραμείνουν ανοιχτά προς γραφή - ποστάρισμα τα τηλεοπτικά, κινηματογραφικά, περιοδικού τύπου/εξώφυλλα νήματα τα οποία είναι όλα “άκακα”. Ας παραμείνουν κρυμμένα τα θέματα γνώμεων/ κοινωνικά, κουτσομπολίστικα (π.χ. «Μεγαλόστομες δηλώσεις», κ.λπ.) Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει διαχωρισμός για να μην την πληρώσουν όλα τα θέματα.​
  2. Οποιοδήποτε νήμα ενόχλησε να διαγραφεί πάραυτα, εφόσον το κρίνει η Διαχειριστική Ομάδα.​
  3. Αποφάσεις που αφορούν οποιαδήποτε ενότητα του φόρουμ, να δημοσιοποιούνται δημόσια και να μη λαμβάνονται ιδιωτικά, διότι θεωρούμε πως όλα τα μέλη είναι ισάξια, ειδικά σε τέτοιες "βαριές" περιπτώσεις.​
  4. Η Διαχειριστική Ομάδα να δείξει τον ελάχιστο απαιτούμενο σεβασμό στον κόπο των μελών που προσέφεραν ακόμα και μία μόνο ανάρτηση στις προαναφερθείσες ενότητες, που συνέβαλαν στη γιγάντωση του φόρουμ, το έκαναν γνωστό, το αγάπησαν και το μόνο που θέλει είναι να μην διαγράφονται άκριτα "αθώα" πράγματα.​

Αναμένουμε απάντησή σας, πάντα με καλοπροαίρετη διάθεση και όρεξη για εποικοδομητικό διάλογο, αγάπη για το ρετρό, τον ιστότοπο και τους ανθρώπους του που μας φιλοξενούν τόσα χρόνια, αλλά κυρίως την κατάθεση ψυχής εκ μέρους μας που με μεράκι ασχολούμαστε με το χόμπι μας, παρά τις όποιες αντιξοότητες του καιρού μας.​

Επιστολή προς τη Δ.Ο. του φόρουμ υπογεγραμμένη από τα κάτωθι μέλη:

Αρμαγεδών
@Bambinella
@ChristosM
@bernard.c
@αριαδνη
@RIO
@tonytony
@Θεία Λένα
@BETTY BOOP
@TZELASO

1. Κρατώ μια συγκεκριμένη στάση, σε ότι έχει να κάνει με την συμμετοχή μου σε διάφορα Fora. Είμαι φιλοξενούμενος. Κάποιος άλλος σκέφτηκε, έστησε, συντηρεί, επιβλέπει το κάθε forum. Έχει θεσπίσει κανόνες, αναμένει συγκεκριμένη συμπεριφορά από τα μέλη που αποφασίζουν να συμμετέχουν. Με βάση αυτό, η απόφαση για "κρύψιμο / κλείδωμα / ότι άλλο" συγκεκριμένων ενοτήτων του παρόντος forum, δεν μπορεί παρά να είναι ΔΕΚΤΗ.
2. Με προβλημάτισε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι κατατέθηκε εξώδικο, στους διαχεριστές forum, για σχόλια που γράφουν τα μέλη του, πάνω πχ σε δημοσιευμένες ατάκες δημοσίων προσώπων. Παρακολουθώ και άλλα fora, και άλλα ενημερωτικά / δημοσιογραφικά sites, που έχουν ενότητες για να σχολιάζουν τα μέλη τους. Υποθέτω ότι πχ στο ThePressProject οι διαχειριστές θα πρέπει να μπουν ισόβια σε κάτεργο, για κάθε σχόλιο του τύπου "Μ******τάκη γ****έσαι" που αναρτεί ο κάθε πικραμένος κάτω από την είδηση "Οι δηλώσεις του Μ****τάκη στη Βουλή"...
Το ίδιο ίσως θα πρέπει να γίνει και με τους διαχειριστές πχ στο Noiz όταν κάποιο μέλος γράφει σχόλιο του τύπου: "Η Ζου*****λη και ο Πλ******κας είναι ατάλαντοι "έντεχνοι" που επαναλαμβάνουν τα ίδια 5 ακκόρντα σε 35 τραγούδια τους", ή ακόμα καλύτερα σχόλια του τύπου: "φωτιά και τσεκούρι στην εταιρία F*****er για τα απαίσια / υπερτιμημένα / πανάκριβα μουσικά όργανα που φτιάχνει"....
Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι, πανω-κάτω, έχουμε κάνει παρόμοιες αναρτήσεις, με περιπαιχτικό ή ειρωνικό ύφος, δημόσια, σε κάποιο forum ή μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Είναι φαινόμενο της εποχής. Σε όλα τα μήκη και τα πλάτη. Θεωρώ ότι δεν γίνεται κακοπροαίρετα, ούτε με σκοπό την αποκόμιση κέρδους. Δεν νομίζω ότι κάποιος που θα σχολιάσει ότι: "ο τάδε_RockaRolla έχει κυτταρίτιδα στον εγκέφαλο", θα κερδίσει κάτι, ακόμα και αν ο τάδε_RockaRolla είναι (που δεν είναι) διάσημος και τοπ στην επικαιρότητα.
Το κομμάτι της κακόγουστης φάρσας που ακούει στον όρο GDPR το αφήνω ασχολίαστο. Για πολλούς λόγους. Και για να μην κλειδωθεί και η παρούσα ανάρτηση......
3. Σε συνέχεια του ως άνω 1. και της "ΔΕΚΤΗΣ" απόφασης, και παρόλο που δεν γνωρίζω πόσο κόπο και χρόνο θα απαιτούσε ένα εγχείρημα "ελέγχου και αφαίρεσης των επικίνδυνων αναρτήσεων", και μελλοντικής "θωράκισης" από αντίστοιχα φαινόμενα, αλλά αναγνωρίζοντας την τεράστια προσφορά των μελών του forum στις ενότητες που κρύφτηκαν/ αφαιρέθηκαν/ κλειδώθηκαν, και ως μέλος που εκτίμησα πάρα πολύ την ποιότητα, την πληρότητα, την ποικιλία, την σοβαρότητα και την μοναδικότητα του forum, θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΩ για μελλοντική [όταν θα κρίνει η Διαχείριση ότι είναι η κατάλληλη στιγμή] αναθεώρηση της απόφασης, με εφαρμογή ηπιότερων μέτρων, που δεν θα ακυρώνουν την μοναδικότητα του Retromaniax.gr

Τελευταία επεξεργασία:
Εσείς που αγαπάτε το φόρουμ όμως κάνετε πολύ δύσκολη την κατάσταση και την θέση εκείνων που προσπαθούν να προφυλάξουν τους εαυτούς τους, το φόρουμ και φυσικά όλους εμάς.

Μην κάνετε την κατάσταση περισσότερο ασφυκτική στο Μπαλτά που έπεσε στους Διαχειριστές, δώστε τους χρόνο να κάνουν το σωστό για την προστασία όλων μας και το κυριότερο μην δίνετε αφορμή σε τυχών νομικά πρόσωπα να μας παρακολουθούν παραπάνω με όλα αυτά που γράφονται.

Τι ακριβώς θέλετε να συζητηθεί εδώ δημόσια σε ένα τόσο λεπτό θέμα;

Θα προτείνω λοιπόν και εγώ με την σειρά μου να γίνει απόκρυψη αυτής της ανάρτησης και επανάληψη αποστολή του μηνύματος σε προσωπικό μήνυμα PM στους Διαχειριστές για οποιαδήποτε συζήτηση του θέματος.

Τα παραπάνω αναγραφόμενα είναι με καλή θέληση και πολύ εκτίμηση σε όλους σας.

Τελευταία επεξεργασία:
Μην κάνετε την κατάσταση περισσότερο ασφυκτική στο Μπαλτά που έπεσε στους Διαχειριστές, δώστε τους χρόνο να κάνουν το σωστό για την προστασία όλων μας και το κυριότερο μην δίνετε αφορμή σε τυχών νομικά πρόσωπα να μας παρακολουθούν παραπάνω με όλα αυτά που γράφονται.
Οι παρουσιάσεις των περιοδικών, των ταινιών ή τα τηλεοπτικά προγράμματα π.χ., φίλε Always, τι το μεμπτό έχουν; Εγώ για να δημοσιεύσω τα προγράμματα έκανα αρκετή έρευνα και εδώ βρήκα τον χώρο για να τα δημοσιοποιήσω γιατί η πληροφορία πρέπει να διαδίδεται.

Άλλωστε είμαστε ξεκάθαροι στο τι θέλουμε να γίνει: επαναφορά των καθαρών θεμάτων και σβήσιμο των μεμπτών.

Αν δεν αγαπούσαμε το φόρουμ απλά θα αποχωρούσαμε, δεν θα καθόμασταν γιατί "χάθηκε" (ευτυχώς όχι τελείως, θέλω να ελπίζω) πάρα πολύ δουλειά από διάφορα μέλη, μεταξύ αυτών και εμού.

Δεν στρεφόμαστε κατά της Διαχείρισης, προφανώς, απλά ζητούμε μια πιο "διαλλακτική" λύση στο πρόβλημα που προέκυψε.

Αξιζει να αναφερουμε εδω οτι admins στο forum ειναι δυο ανθρωποι με προσωπικη και επαγγελματικη ζωη και κανουν οτι μπορουν στον ελαχιστο ελευθερο τους χρονο. Συνεπως οτιδηποτε ειναι να γινει θα παρει πολυ χρονο.

Αξιζει να αναφερουμε εδω οτι admins στο forum ειναι δυο ανθρωποι με προσωπικη και επαγγελματικη ζωη και κανουν οτι μπορουν στον ελαχιστο ελευθερο τους χρονο. Συνεπως οτιδηποτε ειναι να γινει θα παρει πολυ χρονο.
Αυτό είναι προφανέστατο. Δεν ζητάμε να γίνει κάτι "ατάκα κι' επιτόπου". Ο καθένας πράττει με ό,τι ταχύτητα μπορεί, δεν πιέζουμε κανέναν.

2. Με προβλημάτισε ιδιαιτέρως το γεγονός ότι κατατέθηκε εξώδικο, στους διαχεριστές forum, για σχόλια που γράφουν τα μέλη του, πάνω πχ σε δημοσιευμένες ατάκες δημοσίων προσώπων.
Οντως, αυτο ειναι πολυ παραξενο. Εν ετει 2025-6, εποχη φορουμ και σοσιαλ μιντια δεν ειναι πλεον ξεκαθαρο και αυτονοητο ποιος ειναι υπευθυνος για τα γραφομενα του; (δηλ. οχι ολοκληρο το φορουμ ή ο διαχειριστης)

Δεν υπαρχει καποιο αυτονοητο πλαισιο? Ετσι αβερτα ο καθενας μπορει να τρεχει με εξωδικα οποιονδηποτε δε φερει ευθυνη;

Ειναι σαν να με βρισει ενα τρολ στο Facebook, και εγω να στειλω εξωδικο στον Ζουκερμπεργκ (!?!?!?)

Δεν υπαρχει καποια προστασια απο τετοιον παραλογισμο;

Πραγματικα παραξενο, παραλογο, προβληματικο και ανησυχητικο, και θα θελα να ακουσω την αποψη απο καποιον που ξερει σχετικα απο νομους

Νομίζω ότι για τεχνικούς λόγους για να γίνει αυτή η δουλειά στο τσεκαρισμα και "καθάρισμα" των εκατοντάδων ποστς και θεμάτων έπρεπε να φύγουν όλες μαζί αυτές οι θεματικές ενότητες γιατί συνδέονται και με links και πληροφορίες σε άλλα θέματα/υποθέματα και πιστεύω ότι δεν ήταν ότι καλύτερο εαν ήταν ανεβασμένες οι ενότητες να τις παρακολουθείς και να ελέγξεις ένα ένα ξεχωριστά όλο αυτό τον τεράστιο όγκο πληροφοριών σε αυτές τις ενότητες για αυτό και έφυγαν ολόκληρες οι θεματικές για να γίνει πιο εύκολο αυτό που πρέπει να γίνει.

Σίγουρα ο Μητσοτάκης δε θα ασχοληθεί να μπει εδώ για το "Μητσοτάκη....ξέρεις;)", γιατί έχει ένα σωρό παλιφυλλάδες να ασχοληθεί, και κατά τη γνώμη μου, σιγά μην ασχοληθεί, θα έπρεπε να στείλει 10.000.000 εξώδικα. Ομως αν καποιος ποστάρει τη Χ τραγουδίστρια με το παιδί της και το σύζυγό της και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο μαζί, εδώ είναι που θα δεχτούμε εξώδικο, γιατί μπορεί η Χ να μη μπαίνει, αλλά ένας φίλος της να μπαίνει και να δει την εικόνα, με όλα τα παρεπόμενα. Επειδή τα παιδιά δε μπορούν να ψάξουν όλα τα θρεντς μεσα σε 2-3 μερες, τα κατέβασαν για offline ξεσκαρτάρισμα.....με την ησυχία τους. Εχουν πιο σοβαρές δουλειές, όπως όλοι μας. Αυτό έγινε. Πρέπει όλοι να δείξετε ενσυναίσθηση και να μπείτε στα παπούτσια τους.

Μα είναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ κατανοητό και ΔΕΚΤΟ.
Όταν κάποιος σε απειλεί με τέτοια μέσα, ΠΡΟΦΑΝΩΣ και θα έχεις τέτοια αντίδραση.
Νομίζω είμαστε μεγάλοι άνθρωποι με συναίσθηση και ενσυναίσθηση.
Κανείς δεν περιμένει από κανέναν να βάλει το κεφάλι του στο ντουρβά (παλιακή έκφραση...) απλά και μόνο γιατί ο κάθε "RockaRolla" κρυμμένος πίσω από την ανωνυμία του θέλει να κάνει το κέφι του σε ένα φόρουμ.
Και προφανώς κατανούμε ότι πιο ορθολογισμένες διορθωτικές ενέργεις απαιτούν ΧΡΟΝΟ, ΚΟΠΟ και πιθανόν και ΕΞΟΔΑ. Και φυσικά, όπως ξαναέγραψα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ.
Όταν θα κρίνουν οι διαχεριστές, και όταν βρουν τα απαραίτητα "μέσα" και εφόσον και τα μέλη συμμορφωθούν και και και.... Είναι πολλές οι παράμετροι, το βάρος πέφτει ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ στις πλάτες εκείνων που φέρουν και την ευθύνη, και εμείς από κάτω απλά παρακαλούμε και κάνουμε κουβέντα, έτσι απλά για να γραφτεί κάτι σχετικό.
Νομίζω η στάση μας και οι κινήσεις μας είναι δικαιολογημένες, ως κάποιου είδους αντίδραση στο σοκ που λάβαμε.
Οποιουδήποτε είδους ΑΠΑΙΤΗΣΗ όμως - από τη μεριά των μελών το υφόρουμ - θεωρώ ότι δεν είναι καθόλου μα καθόλου δικαιολογημένη. Ξαναλέω, έχω γίνει ίσως βαρετός, όλοι μας εδώ μέσα είμαστε ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ.

Οποιουδήποτε είδους ΑΠΑΙΤΗΣΗ όμως - από τη μεριά των μελών το υφόρουμ - θεωρώ ότι δεν είναι καθόλου μα καθόλου δικαιολογημένη. Ξαναλέω, έχω γίνει ίσως βαρετός, όλοι μας εδώ μέσα είμαστε ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ.
Γι' αυτό και στην επιστολή γράψαμε "Ζητούμε" αντί για "Απαιτούμε". Επειδή καταλαβαίνουμε το βάρος της ευθύνης που έχουν οι Διαχειριστές. Είναι δύο ρήματα με διαφορετική σημασία και βαρύτητα, αν γίνομαι αντιληπτός. Το πρώτο δείχνει κατανόηση, το δεύτερο αναισθησία. Και για να έχουμε μεράκι σε αυτό που κάνουμε εδώ μέσα, σίγουρα δεν είμαστε αναίσθητοι.

Μα πολύ σωστά τα έγραψες ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ, δεν υπάρχει κάτι μεμπτό, συμφωνώ και βλέπω θετικά τα όσα έγραψες. Και κατά τη γνώμη μου καλά έκανες και το ξεκίνησες.
Ξαναλέω, στα πλαίσια αντίδρασης των μελών, στο σοκ που λάβαμε.
[το σχόλιο μου δεν απευθυνόταν σε σένα, δεν απευθυνόταν σε κανέναν συγκεκριμένο, δεν θα μπορούσε να απευθύνεται σε κάποιον συγκεκριμένο].

Σίγουρα ο Μητσοτάκης δε θα ασχοληθεί να μπει εδώ για το "Μητσοτάκη....ξέρεις;)", γιατί έχει ένα σωρό παλιφυλλάδες να ασχοληθεί, και κατά τη γνώμη μου, σιγά μην ασχοληθεί, θα έπρεπε να στείλει 10.000.000 εξώδικα. Ομως αν καποιος ποστάρει τη Χ τραγουδίστρια με το παιδί της και το σύζυγό της και δεν ξέρω κι εγώ τί άλλο μαζί, εδώ είναι που θα δεχτούμε εξώδικο, γιατί μπορεί η Χ να μη μπαίνει, αλλά ένας φίλος της να μπαίνει και να δει την εικόνα, με όλα τα παρεπόμενα. Επειδή τα παιδιά δε μπορούν να ψάξουν όλα τα θρεντς μεσα σε 2-3 μερες, τα κατέβασαν για offline ξεσκαρτάρισμα.....με την ησυχία τους. Εχουν πιο σοβαρές δουλειές, όπως όλοι μας. Αυτό έγινε. Πρέπει όλοι να δείξετε ενσυναίσθηση και να μπείτε στα παπούτσια τους.
Όχι δεν έγινε αυτό. Αυτό που έγινε είναι πως η διαχείριση αποφάσισε να αποσύρει επ αόριστον τα συγκεκριμένα θέματα με πρόθεση όταν και αν επιστρέψουν να είναι κλειδωμένα. Τουλάχιστον δηλαδή αυτό κατάλαβα και θεωρώ ότι γνωρίζω ανάγνωση.
Κατά τη γνώμη μου, το μέτρο είναι ισοπεδωτικο. Δε θέλω τώρα δημόσια να μπω σε μια τέτοια συζήτηση, θα πω μόνο σε ότι με αφορά, έχω καταθέσει στο φόρουμ έρευνα ετών, έχω χαλάσει άπειρο χρόνο αλλά και χρήμα για να βρω πληροφορίες και για τα θέματα του φόρουμ και της βάσης. Ακόμα και μια απλή παρουσίαση ενός θεατρικού για να γραφτεί όπως πρέπει θέλει ένα δίωρο. Δε θα πω για δημοσιεύσεις σε θέματα όπως το "Σκάνδαλα και Σκαμπροζικα" που έχει δημοσιευθεί έρευνα για πρώτη φορά σε πολλές περιπτώσεις που μάλιστα αντιγράφηκε από δημοσιογραφικές σελίδες χωρίς καν να αναφέρουν το φόρουμ.
Δεν ξέρω για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η βιαση, να κατέβουν άρον άρον. Εμένα εξακολουθεί να μου είναι ακατανόητο. Ολόκληρη μου την έρευνα την εμπιστεύτηκα στο συγκεκριμένο φόρουμ, δεν έχω για πολλά κρατήσει ούτε αντίγραφα και πλέον δεν τα βρίσκω ούτε για ανάγνωση.
Τα επεισόδια μόνο των Sandbaggers τα έβλεπα ένα ένα από την αρχή για να μπορέσω να τα περιγράψω με δικά μου λόγια αποκλειστικά. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό;
Το φόρουμ είναι το μοναδικό μέρος στο ελληνικό ίντερνετ με τόση μαζεμένη και εξειδικευμένη πληροφορία για θέματα κινηματογράφου και τηλεόρασης. Αυτά δεν μαζεύονται πάλι, δε γίνεται.
Η αίσθηση που μου μένει είναι αυτή της εξωσης. Ενώ πλήρωνα κανονικά το νοίκι μου με πέταξαν μια ωραία μέρα στο δρόμο. Νοικιασμένο; Νοικιασμένο. Αλλά ήταν το σπίτι μου. Για μένα αυτά ισχύουν.

Oλοι δώσαμε ένα κομμάτι της ψυχής μας και νιώθουμε ότι το χάνουμε τώρα. Και γω έβλεπα ντοκιμαντέρ για να γράψω για τις ρετρο εξαφανίσεις, το ξέρετε ότι όσοι έψαχναν για εξαφανίσεις ανθρώπων πέφτανε πάνω στο δικό μας θρεντ. Μου το χουν πει
Και ο @elephadas μου ελεγε,το περιβόητο οι παραδοξες καταστάσεις θέλουν ισχυρές αποδείξεις πασχιζα να βρω τις αποδειξεις

Παρακαλώ πολύ Διαβάστε τα πολύ προσεκτικά, σας αφορούν και μετά αναρωτηθείτε για αυτά που γράφετε.

Συκοφαντική δυσφήμιση

(
Ο παρακάτω σύνδεσμος έχει και παραδείγματα για να καταλάβουμε καλύτερα την έννοια)

Προσωπικό δεδομένο

Πνευματική ιδιοκτησία

Εγώ δεν τα ήξερα πόσο λεπτές είναι οι έννοιες αυτές για να μπλεχτεί κάποιος νομικά και πιστεύω ούτε εσείς το γνωρίζατε ότι έχουν γίνει τόσο αυστηρά τα πράγματα.

Μήπως λίγο/πολύ την έχετε πατήσει και εσείς και εγώ μαζί σας σε ότι γράφουμε/σχολιάζουμε και ότι μπορεί κάποτε να γίνετε κατηγορούμενος σε μια τέτοια κατάσταση.

Το θέμα είναι ότι αν είναι να κάτσει κάποιος στο σκαμνί του δικαστηρίου θα κάτσουν και άλλοι και φυσικά θα μάθεις και ποιος σε καταγγέλει είτε είναι απο μέλος που δεν σε συμπαθεί είτε απο κάποιον που δεν συμπαθεί το φόρουμ είτε απο απο διάσημο. Έτσι λοιπόν θα διογκωθεί το θέμα των ευθυνών και αυτό είναι πολύ άσχημο.
Όλοι έχουν δίκιο και όλοι είναι αθώοι σε ένα δικαστήριο.

Αφήστε τους διαχειριστές να κάνουν αυτό που πρέπει διότι αν θέλει κάποιος που έχει τα μέσα να το τραβήξει θα βρει και άλλα ακόμα για να μην αποφύγεις τα δικαστήρια.
Οι αναρτήσεις είναι δικές μας αλλά ο χώρος είναι δικός τους οπού αναρτώνται και έχουν κάθε λόγο να κάνουν ότι κάνουν και ότι αποφασίσουν για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και όλους εμάς τα μέλη του φόρουμ.

Τελευταία επεξεργασία:
θέλω να πάρω και γω θέση και ζητώ συγνώμη προκαταβολικά αν είναι μεγάλο το μήνυμα μου

καταρχήν δεν πρόκειται να ευλογήσω τα γένια μου αλλά από την άλλη δεν ξέρω και τους νόμους και τις νομοθεσίες. δεν θα μιλήσω για τα "άκακα" θέματα που σαφώς είναι κρίμα που τα πήρε η μπάλα , θα μιλήσω για τα "κακά" θέματα που για κάποιο από αυτά πιθανόν ήρθε τ εξώδικο...

"Βαρυσήμαντες δηλώσεις" - όλες αυτές που δημοσιεύτηκαν κάποιες ήταν σοβαρές και κάποιες αστείες όλες όμως δημιουργούσαν ένα θέμα συζήτησης ανάλογα με την περίπτωση , είναι δηλώσεις που ίσως έχουν όντως ειπωθεί από τα πρόσωπα ίσως και όχι , αν και οι περισσότερες ήταν από συνεντεύξεις προσώπων με το όνομα του δημοσιογράφου από κάτω αλλά όπως και να' χει όλες έχουν ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ και στο διαδίκτυο και στα εκάστοτε πρωτοσέλιδα...

"Γάμοι Ελλήνων καλλιτεχνών" όπως και "Οι σταρ και τα παιδιά τους" επίσης όλα αυτά έχουν δημοσιευτεί κάπου κάποτε , στο παπαρατσικό Ciao ας πούμε κάποια; ακόμα και εκεί αλλά έχουν δημοσιευτεί και έχουν κυκλοφορήσει. Πως θα έρθει η τάδε σταρ να παραπονεθεί γιατί δημοσιεύσαμε φωτογραφία της λοιπόν; δεν την τραβήξαμε εμείς με δική μας φωτογραφική μηχανή!

δεν νομίζω να υπάρχει άλλο "επικίνδυνο" θέμα (δεν μου ρχεται) , αλλά να έρθω λίγο και στο θέμα της "φιλοξενίας" και ξαναλέω δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μου...χρόνια ολόκληρα έψαχνα σε τόνους περιοδικών , έκανα θέματα με αναλυτικές παρουσιάσεις περιοδικών με ημερομηνίες που ούτε οι ίδιοι εκδοτικοί οίκοι , έκανα κουίζ με τεράστιο κόπο και χρόνο που ήταν άκρως διασκεδαστικά και γενικότερα όλα τα θέματα που έχω ανοίξει εγώ (και ήταν πάρα πολλά) τα έκανα από μεράκι , από αγάπη για το φόρουμ (που το είχα πάντα στην πρώτη λίστα μου) και όπου ήταν ενημερωτικά προς ενημέρωση όλων εμάς χωρίς κανένα όφελος βέβαια και πάντα με αγάπη σε αυτό που έκανα και "χάριζα" στους άλλους...τίποτα από όλα αυτά δεν έχω κρατήσει back up γιατί ήξερα πως τα είχα αποθηκευμένα στην "ντουλάπα" του σπιτιού μου (γιατί σπίτι μου διαδικτυακό το θεωρώ το φόρουμ) και ήξερα πως ότι ήθελα θα ανατρέξω και θα το βρω...τώρα νιώθω όχι απλά έξωση αλλά "σου καίω και τα πράγματα σου όλα"!

δεν νομίζω να υπάρχουν θέματα "πνευματικών δικαιωμάτων" σε ότι ανεβάζαμε γιατί όλο το διαδίκτυο είναι πλημμυρισμένο από εξώφυλλα , φωτογραφίες , σχόλια και όλη την ζωή όλων των διασήμων...

δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν , δεν είμαι γνώστης νομικών θεμάτων και αν κάνω κάπου λάθος σε όλα τα παραπάνω από όσα είπα , κάπου που ρώτησα σε κάποιον ειδικό μου είπε πως σε τέτοια θέματα διαδικτύου αν κάποιος ενοχληθεί από κάτι , αρχικά γίνεται κάποια ΣΥΣΤΑΣΗ να κατέβει , αυτό που ενοχλεί κατεβαίνει ή σβήνεται και λήγει εκεί το θέμα. Αν δεν γίνει αυτό τότε προχωράνε τα πράγματα παραπάνω...

αυτά είχα να πω , το retromaniax εκτός από όλα τα άλλα που προανέφερα μου "γνώρισε" και φίλους , ανθρώπους με την ίδια αγάπη με μένα , κάποιους τους γνώρισα από κοντά , με κάποιους χαθήκαμε , με κάποιους έχουμε ακόμα επαφή , νομίζω είναι κρίμα να χαθεί όλο αυτό που είχε δημιουργηθεί τόσα χρόνια τώρα

σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία για όλα αυτά τα χρόνια...

Επειδή είμαι πολύ ενεργή στο x ξέρετε τι γράφεται εκεί από επώνυμα κιόλας ακκαουντ προς δημόσια πρόσωπα, εμείς ήμασταν αγγελούδια, ψυχουλες.

Όχι δεν έγινε αυτό. Αυτό που έγινε είναι πως η διαχείριση αποφάσισε να αποσύρει επ αόριστον τα συγκεκριμένα θέματα με πρόθεση όταν και αν επιστρέψουν να είναι κλειδωμένα. Τουλάχιστον δηλαδή αυτό κατάλαβα και θεωρώ ότι γνωρίζω ανάγνωση.
Ακριβώς . Αυτό είναι που μας ανησύχησε όλους. Και φυσικά η απόφαση να γίνει το φόρουμ " Κομπιουτερίστικο " . Δηλαδή σαν να μας λένε με τρόπο, είστε βάρος, εμείς περνούσαμε καλά χωρίς τους υπόλοιπους, για αυτό και πάρτε δρόμο. Αυτο δείχνει αγνωμοσύνη, προς τόσα μέλη που ξόδεψαν κόπο και χρόνο , για αμέτρητα θέματα.

Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα