Εργοστάσιο LYRA

MARKELLALIRA

RetroN00b
Joined
14 Φεβ 2011
Μηνύματα
27
Αντιδράσεις
13
Προσπάθησα χτες να βρω φωτογραφίες από το Εργοστάσιο LYRA ώστε να της ανεβάσω αλλά ακόμα δεν έχω βρει τίποτα. Το Σαββατοκύριακο θα κοιτάξω και σε "ξεχασμένα" ντουλάπια, θα ρωτήσω και τους θείους μου αν έχουν κάτι και θα τα ανεβάσω. Δεν έχω κρατήσει πολλά ντοκουμέντα. Εβλεπα το εργοστάσιο ώς τη δουλειά του μπαμπά, που θα πήγαινα κάποιες μέρες (off school) για να περάσει η ώρα μου.

Εντονες αναμνήσεις από την πύλη του εργοστασίου με τον καφέ δερμάτινο καναπέ, δίπλα το τηλεφωνικό κέντρο και απέναντι η έκθεση των παιχνιδιών, το ισόγειο που ήταν το "μηχανουργείο", όπου κατασκευαζόντουσαν τα καλούπια των paymobil (κάποια καλούπια από ορισμένους κωδικούς τα νοικιάζαμε από την Γερμανία τα υπόλοιπα τα φτιάχναμε εμείς) και των άλλων παιχνιδιών, το εμπορικό τμήμα (κα Ελένη και η κα Μαρία) και ο χώρος φόρτωσης των παραγγελιών.

Τον 1ο όροφο με τα γραφεία του μπαμπά μου και των θείων μου, κάποιων διοικητικών υπαλλήλων και την κρυφή πόρτα που οδηγούσε στην παραγωγή.

Αχ! η παραγωγή... Τι να πρωτοθυμηθώ...Από την μια πλευρά ξύλινοι πάγκοι με υφάσματα, μαλλιά και πλαστικές φιγούρες για να φτιάχνονται και να ντύνονται οι κούκλες, διάδρομος με κηλυκείο (θείος Σωτήρης , κορυφαία τοστ!!!) και από την άλλη πλευρά μεγάλοι πάγκοι όπου γινόταν η συναρμολόγηση των playmobil (μαλλιά στα κεφάλια, χέρια και πόδια στο σώμα), και μετά στους ιμάντες (ιμάντας και κωδικός playmobil)... ξεκινούσαμε με το σακουλάκι (και που ακόμα και αυτό το φτιάχναμε εμείς στο θερμαντικό μηχάνημα), τοποθετούσε αλλος τη φιγούρα, άλλος το καπελάκι κ.ο.κ μέχρι που ολοκληρωνόταν το σετ και έμπαινε στο κουτί του (και αυτό εμείς, όχι την εκτύπωση αλλά τη συρραφή (αγαπημένη Ορσαλία που με άφηνε να χρησιμοποιώ αυτό το μηχάνημα κρυφά (σαν μεγάλο συρραπτικό) αφού ο πατέρας μου δεν με άφηνε λόγω ηλικίας).

Και σε μια γωνία το γραφείο των Δ/ντων Παραγωγής (κος Μιχάλης και κος Κώστας). Και μετά τα κουτιά να πέρνουν το δρόμο για την αποθήκη στον 2ο . Τεράστια ράφια, τακτοποιημένα τα παιχνίδια ανά κωδικούς, κλάμερ να τα ανεβοκατεβάζουν περιμένοντας να πάρουν το δρόμο τους για τα φορτηγά και τα καταστήματα. Ασανσέρ και 3ος όροφος, εκθεσιακός χώρος με μπεζ μοκέτα, καναπέδες, βιτρίνες με παιχνίδια... και το 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο Ποιότητας.

Πολυλογία έ??? Μπορώ να θυμηθώ και άλλα...αλλά ας ξεκινήσω με τις καλές εποχές...τα υπόλοιπα είναι τα δυσάρεστα...
 
MARKELLALIRA είπε:
Προσπάθησα χτες να βρω φωτογραφίες από το Εργοστάσιο LYRA ώστε να της ανεβάσω αλλά ακόμα δεν έχω βρει τίποτα. Το Σαββατοκύριακο θα κοιτάξω και σε "ξεχασμένα" ντουλάπια, θα ρωτήσω και τους θείους μου αν έχουν κάτι και θα τα ανεβάσω. Δεν έχω κρατήσει πολλά ντοκουμέντα. Εβλεπα το εργοστάσιο ώς τη δουλειά του μπαμπά, που θα πήγαινα κάποιες μέρες (off school) για να περάσει η ώρα μου. Εντονες αναμνήσεις από την πύλη του εργοστασίου με τον καφέ δερμάτινο καναπέ, δίπλα το τηλεφωνικό κέντρο και απέναντι η έκθεση των παιχνιδιών, το ισόγειο που ήταν το "μηχανουργείο", όπου κατασκευαζόντουσαν τα καλούπια των paymobil (κάποια καλούπια από ορισμένους κωδικούς τα νοικιάζαμε από την Γερμανία τα υπόλοιπα τα φτιάχναμε εμείς) και των άλλων παιχνιδιών, το εμπορικό τμήμα (κα Ελένη και η κα Μαρία) και ο χώρος φόρτωσης των παραγγελιών. Τον 1ο όροφο με τα γραφεία του μπαμπά μου και των θείων μου, κάποιων διοικητικών υπαλλήλων και την κρυφή πόρτα που οδηγούσε στην παραγωγή. Αχ! η παραγωγή... Τι να πρωτοθυμηθώ...Από την μια πλευρά ξύλινοι πάγκοι με υφάσματα, μαλλιά και πλαστικές φιγούρες για να φτιάχνονται και να ντύνονται οι κούκλες, διάδρομος με κηλυκείο (θείος Σωτήρης , κορυφαία τοστ!!!) και από την άλλη πλευρά μεγάλοι πάγκοι όπου γινόταν η συναρμολόγηση των playmobil (μαλλιά στα κεφάλια, χέρια και πόδια στο σώμα), και μετά στους ιμάντες (ιμάντας και κωδικός playmobil)... ξεκινούσαμε με το σακουλάκι (και που ακόμα και αυτό το φτιάχναμε εμείς στο θερμαντικό μηχάνημα), τοποθετούσε αλλος τη φιγούρα, άλλος το καπελάκι κ.ο.κ μέχρι που ολοκληρωνόταν το σετ και έμπαινε στο κουτί του (και αυτό εμείς, όχι την εκτύπωση αλλά τη συρραφή (αγαπημένη Ορσαλία που με άφηνε να χρησιμοποιώ αυτό το μηχάνημα κρυφά (σαν μεγάλο συρραπτικό) αφού ο πατέρας μου δεν με άφηνε λόγω ηλικίας). Και σε μια γωνία το γραφείο των Δ/ντων Παραγωγής (κος Μιχάλης και κος Κώστας). Και μετά τα κουτιά να πέρνουν το δρόμο για την αποθήκη στον 2ο . Τεράστια ράφια, τακτοποιημένα τα παιχνίδια ανά κωδικούς, κλάμερ να τα ανεβοκατεβάζουν περιμένοντας να πάρουν το δρόμο τους για τα φορτηγά και τα καταστήματα. Ασανσέρ και 3ος όροφος, εκθεσιακός χώρος με μπεζ μοκέτα, καναπέδες, βιτρίνες με παιχνίδια... και το 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο Ποιότητας. Πολυλογία έ??? Μπορώ να θυμηθώ και άλλα...αλλά ας ξεκινήσω με τις καλές εποχές...τα υπόλοιπα είναι τα δυσάρεστα...
MARKELLALIRA Καλώς ήρθες στην παρέα μας! :) Το ποστ σου είναι απολαυστικό να το διαβάζει κανείς... Αναμνήσεις σου που τις έκανες εικόνες στα μάτια όλων μας! Οχι μόνο δεν πολυλογείς, αλλά σ'ευχαριστούμε! :)
 
Περιγραφικοτατη!
 
Καμια πολυλογια ισα ισα με την ζωντανη σου περιγραφη αισθανθηκα οτι ειμουν και εγω μπροστα σε ολα αυτα!

Ειδικα αν εχεις και αλλες αναμνησεις η και φωτογραφιες θα ηταν χαρα μας να τις δουμε και να τις ακουσουμε ! :clap:
 
Γεια σου και καλωσήρθες!!!Μήπως έχεις όλους τους παλιούς καταλόγους playmobil της LYRA και έχεις τη δυνατότητα να τους σκανάρεις και να τους ανεβάσεις?????Κάνω μια προσπάθεια να βρω photos με sets playmobil που έχουν κυκλοφορήσει από τη LYRA και έχω γύρω στις 300 photos.Επίσης μήπως μπορείς να μάθεις πότε βγήκε η σειρά PLAYMOBIL LYRA NEW και γιατί υπήρχαν κωδικοί με το γράμμα L?
 
Από την πρώτη μέρα που μπήκε η ΜΑΡΚΕΛΑ στο σαιτ μας, επαναλαμβάνω σε όλους την ίδια ατάκα..

Είναι πολύ σπουδαίο να λαμβάνουμε επιτέλους πληροφορίες που τόσο καιρό ψάχναμε μάταια, αφου δνε υπήρχε καμία πηγή που να αναφέρει το οτιδήποτε..!!

Μαρκέλλα πραγματικά με την περιγραφή σου , νιώσαμε κι εμείς λιγάκι τους ρυθμους της εταιρείας, τα πρόσωπα που την απάρτιζαν και το πως ήταν διαμορφωμένοι οι χωροι του εργοστασίου..!! Και γι αυτο σε ΧΙΛΙΟΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ..!!! Πραγματικά κρεμμόματσε απ τα χειλη σου..! Καθε σου κουβέντα, καθε σου περιγραφη για την ιστορία της ΛΥΡΑ, έχει τρομερό ενδιαφέρον..! Περιμένουμε να ακούσουμε και τα υόλοιπα που όπως είπες κι εσύ είναι τα δυσάρεστα της ιστορίας, αλλά δυστυχώς είναι ιστορικά γεγονότα πλεόν και ειναι καλό να καταγραφούν για να γνωρίζουμε τι είχε συμβει..!! Δυστυχως καπου στα τέλη του 80 (1988 κι έπειτα...) χάνουμε τα ίχνη της εταιρείας και θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς συνέβη, μιας και φαντάζομαι ότι πλέον θα ήσουν αρκετά μεγαλύτερη για να καταλαβαίνεις την κρίση που θα πέρασε η εταιρεία της οικογένειάς σου (όπως φυσικά και οι υπόλοιπες Ελληνικές εταιρείες συμπεριλαμβανομένου και της Ελ Γκρεκο η οποία όμως πρόλαβε να απορροφηθεί απο την HASBRO και να πέσει στα "μαλακά"..)
 
Δυστυχώς, Κριμα και ίσως ΝΤΡΟΠΗ ΜΟΥ, ΤΙΠΟΤΑ δεν έχω από την εταιρεία που μας μεγάλωσε (ούτε καταλόγους, ούτε καν παιχνιδια). ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΚΕΣ ΜΟΝΟ!!! Ισως επειδή οι κακές είναι και οι πιο πρόσφατες δεν ασχολήθηκα με το να έχω κάτι από εκεί. και μπορεί να μην είχα ανακαλύψει καν και το forum αν τυχαία δεν έψαχνα να βρω κάτι που αφορά την εταιρεία που δουλεύω και έπεσα τυχαία σε αυτό! Εσείς μου ανοίξατε πάλι την πόρτα του παρελθόντος και την όρεξη να ψάξω να βρω πράγματα. Με την απώλεια του εργοστασίου πρώτα και του πατέρα μου μετά δεν ασχολήθηκα ποτέ με το θέμα ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΛΥΡΑ. Τώρα όμως οι πληγές κάπως έχουν επουλωθεί και είμαι έτοιμη να βρω μαζί σας απαντήσεις σε ερωτήματα,αρχειακό υλικό και εξιστόρηση καταστάσεων. Εχω επίσης ξεκινήσει μια επικοινωνία με τα ξεδέλφια και τους θείους μου ώστε να βρω πληροφορίες και να τις μοιράζομαι μαζί σας!
 
Δηλαδή,μπορεί τα ξαδέρφια σου να έχουν καταλόγους?Γνωρίζεις πληροφορίες για τα playmobil με κωδικούς L,και πως χωρίζονται σε περιόδους?
 
@thebest20:μόλις μίλησα τον ξαδελφό μου και του ζήτησα να μου τα δώσει έαν τα έχει κρατήσει. Η απάντηση ήταν πως στην αποθήκη σπιτιού που δεν χρησιμοποιούν πια ενδεχωμένως να υπάρχουν και μόλις έρθουν τον Μαρτιο θα ψάξει να τα βρει. όπως και για τα playmobil L, ότι αφορούσαν κωδικούς που η ΛΥΡΑ έβγαζε μόνο για την Ελληνική αγορά και όχι πατώντας πάνω σε καλούπια και ιδέα των Γερμανών.π.χ τα set των 4 και 7 τεμαχίων η ΛΥΡΑ εβγαζε με 7 τεμάχια και έβαζε μπροστά τον Κωδικό L. Οπως επίσης και για τα κόκκινα κουτιά έγιναν στην προσπαθειά τους να ανανεώσουν λίγο το packaging (λόγω αρχής της κρίσης υποθέτω) το άφησαν για 6 μήνες και επανήλθαν στο μπλε. Ακόμα την ίδια περίοδο προσπάθησαν να αλλάξουν και το logo και να στρογυλοποιήσουν λίγο όπως ήταν στα pin y pon αλλά μάλλον δεν προχώρησαν με την ιδέα.

@makisimos:την δεκαετία του 88 και μετά ήμουν στην αρχή της εφηβείας μου, καταλάβαινα την αρχή του τέλους αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω το μέγεθος ίσως δεν ήθελα κιόλας (αν και ο πατέρας μου πάντα προνοητικός συνήθιζε να μου λέει στις εξορμήσεις μου στο εργοστάσιο: Τα βλέπεις όλα αυτά? Μην στηρίζεσαι εκεί γιατί κάποια στιγμή μπορεί να μην υπάρχουν".

ΚΡΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ που ακόμα δεν έχω ξεδιαλύνει το τι έφταιξε?

Απαγορευση των διαφημίσεων σε ώρες που βλέπουν τα παιδιά και μόνο μετά τις 23.00 το βράδυ?

άνοιγμα της εισαγωγικής αγοράς που η τότε εταιρείες παραγωγής δεν μπορούσαν να ανταγωνιστούν (βλ. απόφαση ελληνικού δικαστηρίου ώστε να λειτουργούν πααράλληλα η εισαγωγική εταιρεία playmobil και η εταιρεία ΛΥΡΑ...αναλογήσου κόστος λειτουργίας της 1ης και κόστος λειτουργίας της 2η με περίπου 200 άτομα προσωπικό)?

λανθασμένοι χειρισμοί από ανθρώπους που δεν είχαν ιδέα τα τότε χρόνια από ξένες γλώσσες, marketing, financials κ.ο.κ και εμπιστευόντουσαν τυφλά υπαλλήλους?

και τέλος ΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ για να μην μείνουν τόσες οικογένειες στο δρόμο όταν θα μπορούσαν να την κλείσουν με 0 οικονομικό κόστος για αυτούς?

Ισως να ήταν και όλα αυτά μαζί!!!!
 
Περιμένουμε πολλά περισσότερα "inside" περιστατικά!!!!

Καλώς ήρθες!!!!!!!!!!!!!!
 
Σε ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες.Ας ελπίσουμε να βρεθούν οι κατάλογοι.Να σε ρωτήσω και κάτι ακόμα?Είχαν βγει από τη LYRA τα sets 3769,3770,3778 τα οποία κυκλοφόρησαν στη Γερμανία το 1987?

3769-1.jpg


3770.jpg


3278-2.jpg


To 3771 για παράδειγμα,που είναι της ίδιας χρονιάς (1987),είχε βγει από τη LYRA

1_b59d445577e27931777db5c93a6f230c.jpg


Eίχε τύχει να κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα sets της Geobra,ενώ λειτουργούσε ακόμα η LYRA?
 
best20 νομιζω πως σε αυτη τη φαση, οι αποριες σου ειναι ελαφρως εξειδικευμενες.
 
Wally είπε:
best20 νομιζω πως σε αυτη τη φαση, οι αποριες σου ειναι ελαφρως εξειδικευμενες.
Το γνωρίζω ότι είναι εξειδικευμένες,αλλά ίσως μπορεί να μου τις λύσει η κοπέλα.
 
MARKELLALIRA είπε:
Προσπάθησα χτες να βρω φωτογραφίες από το Εργοστάσιο LYRA ώστε να της ανεβάσω αλλά ακόμα δεν έχω βρει τίποτα. Το Σαββατοκύριακο θα κοιτάξω και σε "ξεχασμένα" ντουλάπια, θα ρωτήσω και τους θείους μου αν έχουν κάτι και θα τα ανεβάσω. Δεν έχω κρατήσει πολλά ντοκουμέντα. Εβλεπα το εργοστάσιο ώς τη δουλειά του μπαμπά, που θα πήγαινα κάποιες μέρες (off school) για να περάσει η ώρα μου.
Εντονες αναμνήσεις από την πύλη του εργοστασίου με τον καφέ δερμάτινο καναπέ, δίπλα το τηλεφωνικό κέντρο και απέναντι η έκθεση των παιχνιδιών, το ισόγειο που ήταν το "μηχανουργείο", όπου κατασκευαζόντουσαν τα καλούπια των paymobil (κάποια καλούπια από ορισμένους κωδικούς τα νοικιάζαμε από την Γερμανία τα υπόλοιπα τα φτιάχναμε εμείς) και των άλλων παιχνιδιών, το εμπορικό τμήμα (κα Ελένη και η κα Μαρία) και ο χώρος φόρτωσης των παραγγελιών.

Τον 1ο όροφο με τα γραφεία του μπαμπά μου και των θείων μου, κάποιων διοικητικών υπαλλήλων και την κρυφή πόρτα που οδηγούσε στην παραγωγή.

Αχ! η παραγωγή... Τι να πρωτοθυμηθώ...Από την μια πλευρά ξύλινοι πάγκοι με υφάσματα, μαλλιά και πλαστικές φιγούρες για να φτιάχνονται και να ντύνονται οι κούκλες, διάδρομος με κηλυκείο (θείος Σωτήρης , κορυφαία τοστ!!!) και από την άλλη πλευρά μεγάλοι πάγκοι όπου γινόταν η συναρμολόγηση των playmobil (μαλλιά στα κεφάλια, χέρια και πόδια στο σώμα), και μετά στους ιμάντες (ιμάντας και κωδικός playmobil)... ξεκινούσαμε με το σακουλάκι (και που ακόμα και αυτό το φτιάχναμε εμείς στο θερμαντικό μηχάνημα), τοποθετούσε αλλος τη φιγούρα, άλλος το καπελάκι κ.ο.κ μέχρι που ολοκληρωνόταν το σετ και έμπαινε στο κουτί του (και αυτό εμείς, όχι την εκτύπωση αλλά τη συρραφή (αγαπημένη Ορσαλία που με άφηνε να χρησιμοποιώ αυτό το μηχάνημα κρυφά (σαν μεγάλο συρραπτικό) αφού ο πατέρας μου δεν με άφηνε λόγω ηλικίας).

Και σε μια γωνία το γραφείο των Δ/ντων Παραγωγής (κος Μιχάλης και κος Κώστας). Και μετά τα κουτιά να πέρνουν το δρόμο για την αποθήκη στον 2ο . Τεράστια ράφια, τακτοποιημένα τα παιχνίδια ανά κωδικούς, κλάμερ να τα ανεβοκατεβάζουν περιμένοντας να πάρουν το δρόμο τους για τα φορτηγά και τα καταστήματα. Ασανσέρ και 3ος όροφος, εκθεσιακός χώρος με μπεζ μοκέτα, καναπέδες, βιτρίνες με παιχνίδια... και το 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο Ποιότητας.

Πολυλογία έ??? Μπορώ να θυμηθώ και άλλα...αλλά ας ξεκινήσω με τις καλές εποχές...τα υπόλοιπα είναι τα δυσάρεστα...
WOW πραγματικά σε ευχαριστούμε πολύ για την οποιαδήποτε πληροφορία #)

Το γεγονός και μονό ότι διέθεσες τον χρόνο σου να μας εξήγησης κάποια πράγματα από το παρελθόν της οικογένειας σου και την σχέση σου με την lyra είναι αρκετό,

ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΟΛΥΛΟΓΕΙΣ !!! αντιθέτως με λίγες λέξεις έδωσες εικόνα στο μέχρι τώρα άγνωστο για εμάς και αυτό αξίζει πολλά ευχαριστώ #)
 
Φιλη Markellalira καλως ορισες!!! :flower:

Οταν μου εγραψε ο Makisimos οτι βρηκες το διαδικτυακο μας μουσειο με τα παιχνιδια της συλλογης του, μου ανεβηκαν δακρυα στα ματια.

Για την εταιρεια Lyra δεν υπαρχει σχεδον τιποτα στο διαδικτυο, για να γραψουμε το κειμενακι στον ιστοχωρο μας χρειαστηκανε απιστευτες ωρες ψαξιματος. Ενα κομματακι απο εδω, ενα κομματακι απο εκει...Κι ομως εγινε το θαυμα!!! Μας διαβασες, μας βρηκες!!! Το web, το μεγαλυτερο επιτευγμα του ανθρωπου μετά την φωτια, καλυψε τις αποστασεις, βρηκαμε μια ακρη επιτελους!!!

Ειναι στα χερια μας να σωσουμε οτι σωνεται. Να προστατεψουμε τα παιχνιδια μας απο την ληθη, να απαλυνουμε πληγες και να τους ξαναδωσουμε την μαγεια που ειχαν.

Σε ευχαριστουμε για καθε πολυτιμη πληροφορια που μας δινεις. Μην στεναχωριεσαι αν δεν εχεις κρατησει παιχνιδια! Εχουμε εδω λαγωνικα που βρισκουν τα παντα!!! Προσωπικα ουτε κι εγω ειχα κρατησει καποιο παιχνιδι παιδικο (εκτος απο την παταπουφα και το πονυ μου... α ρε μανα :xm: ) μα τα ξαναβρηκα ολα χαρη σε υπεροχα παιδια που γνωρισα εδω στο φορουμ μας, και μαλιστα αφιλοκερδως. Απο αυτην την φιλια γεννηθηκαν και οι ιστοχωροι μας, ως συμβολα ενος κοινου στοχου: να διασωσουμε τις παιδικες μας αναμνησεις και να τις εναποθεσουμε στις νεες γενιες.

Οταν εχεις διαθεση και χρονο να μας γραφεις, κρεμομαστε απο τα χειλη σου πραγματικα.
 
0027sm.jpg
Αφιερώνω αυτή την φωτογραφία στην Μαρκέλλα και στο retromaniax .Ενα απο τα πολύ παληά παιχνίδια της Lyra. ! Λατρεύω τα παιχνίδια της LYRA τα οποία ήταν Ελληνικότατα!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Διαβάζω και ξανα διαβάζω το πρώτο ποστ και φαντάζομαι τον εαυτό μου να περπατάει στο εργοστάσιο!!!!
 
εγω ειμαι ηδη μεσα!!! μηπως πρεπει να το κοιταξω?? οχι γιατι νομιζω οτι νιωθω ηδη την κρυαδα εκεινου του καφε δερματινου καναπε!!!
 
MARKELLALIRA καλωσήρθες, :) Πωπω.. πρέπει να σου φένεται πολύ παράξενο να έχουν άλλοι τόση αφοσίωση με κάτι που εσύ βίωνες σαν καθημερινότητα στα παιδικά σου χρόνια. Πρέπει να είναι υπέροχο συναίσθημα. Εμένα η αδερφή του πατέρα μου και η γιαγιά μου δούλευαν στο εργοστάσιο της el greco στη Ζάκυνθο, απο το 1972, και μέχρο το τέλος περίπου στο 1989. Παρόλλα αυτά, μετα βίας κάπου κάπου, αποσπώ πληροφορίες η και ντοκουμέντα απο τα χρόνια εργασίας τους εκεί. Δυστυχώς οι αρνητικές και οι θετικές εμπειρίες που μου διηγούντε, είναι κάπου στο 50/50 και αυτό, εφόσον και αυτη είχε παρόμοιο η και ίσως χειρότερο τέλος απο το εργοστάσιο του Κ. Λυρα! :( Ζητώ συγγνώμη αν βγήκα εκτός θέματος/εταιρίας. χεχε.. #)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
bibi-bo είπε:
MARKELLALIRA καλωσήρθες, :) Πωπω.. πρέπει να σου φένεται πολύ παράξενο να έχουν άλλοι τόση αφοσίωση με κάτι που εσύ βίωνες σαν καθημερινότητα στα παιδικά σου χρόνια. Πρέπει να είναι υπέροχο συναίσθημα. Εμένα η αδερφή του πατέρα μου και η γιαγιά μου δούλευαν στο εργοστάσιο της el greco στη Ζάκυνθο, απο το 1972, και μέχρο το τέλος περίπου στο 1989. Παρόλλα αυτά, μετα βίας κάπου κάπου, αποσπώ πληροφορίες η και ντοκουμέντα απο τα χρόνια εργασίας τους εκεί. Δυστυχώς οι αρνητικές και οι θετικές εμπειρίες που μου διηγούντε, είναι κάπου στο 50/50 και αυτό, εφόσον και αυτη είχε παρόμοιο η και ίσως χειρότερο τέλος απο το εργοστάσιο του Κ. Λυρα! :( Ζητώ συγγνώμη αν βγήκα εκτός θέματος/εταιρίας. χεχε.. #)
Αγαπητή bibi-bo όχι μόνο παράξενο αλλά και αναπάντεχο αφού τυχαία σας βρήκα και μου έχετε αλλάξει όλη μου την καθημερινότητα. μεταξύ εργασίας, παιδιών και λοιπών υποχρεώσεων περιμένω πως πως να μπω στη παρέα σας και να δω τα υπέροχα μηνυματά σας. Κάτι που εγω το έβλεπα, όπως είπες καθημερινότητα για τα παιδιά της ηλικίας μου ήταν το παιχνίδι τους. Νιώθω υπέροχα που η οικογενειά μου κατάφερε να χαρίσει χαρά σε τόσα παιδιά και νιώθω λύπη που ο πατέρας μου δεν είναι εδώ να αφουγκραστεί την αγαπη σας. Καταλαβαίνω απόλυτα τα συναισθήματα των συγγενών σου γιατί όταν κλείνει ένα εργοστάσιο κλείνει και ο κύκλος μια ζωής (είτε είσαι από τη μεριά των εργοδοτών, είτε είσαι από την μεριά των εργαζομένων γιατί η αστάθεια που δημιουργείτε στις ζωές και των δύο πλευρών είναι η ίδια) Εδώ βέβαια υπάρχει και ο αντίλογος που θα λέει ότι ο εργοδότης θα τα έχει τσεπώσει και τί τον νοιάζει για τους εργαζομένους (το ξέρω γιατί τα έχω ακούσει και αυτά).Ξέρεις επειδή στο εργοστάσιο δούλευαν πολλά άτομα από τον ίδιο δήμο και τυχαίνει σε αυτόν το δήμο να πηγαίνω πολύ συχνά συναντώ πολλούς που με αναγνωρίζουν (είναι και η ομοιότητα με τον πατέρα μου) και μιλάμε για το πως ήταν οι ζωές μας στην περίοδο λειτουργίας του εργοστασίου και πως μετά τα γεγονότα (οχι τόσο οικονομικά αλλά στην καθημερινότητα μας). Στιγμές με γέλιο, κλάμα, έντασης. Όμως έτσι δεν συμβαίνει σε όλους μας ασχέτως που δουλεύεις? Και τέλος, δεν ξέρω τι σημασία έχει πια ποιος είχε το χειρότερο τέλος αφού αυτό που πρέπει να μας θλίβει είναι ότι στην Ελλάδα πια δεν υπάρχουν Έλληνες κατασκευαστές!
 
Πίσω
Μπλουζα