Ερώτηση για Αμερικάνικο Master System.

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.507
Αντιδράσεις
976
Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρεις κάποιος. Ως γνωστόν το Master System είναι region free. Έτσι, τρέχει όλα τα παιχνίδια σε όλες τις χώρες. Αν όμως αγοράσω ένα Αμερικάνικο μοντέλο Master System 1, μπορώ να χρησιμοποιήσω Ευρωπαϊκό μετασχηματιστή; Θεωρητικά ναι αλλά ήθελα και τη γνώμη/εμπειρία σας.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:

Wally

Retired Admin
Joined
19 Ιαν 2006
Μηνύματα
25.368
Αντιδράσεις
2.723
Δεν εχω USA MS αλλα λογικα πρεπει να παιρνει τα ιδια V και A οποτε θα παιξει μια χαρα.

Γι αυτο μου αρεσουν οι κονσολες με εξωτερικο τροφοδοτικο :)
 

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.507
Αντιδράσεις
976
Ναι, για το λόγο αυτό είναι πολύ βολική η εξωτερική τροφοδοσία. Πάντως καλό θα ήταν να ισχύει αυτό, μην χρειαστεί step down converter
 

mike

RetroJunkie™
Joined
17 Νοέ 2008
Μηνύματα
2.153
Αντιδράσεις
74
Ναι μια χαρα παιζει. Το μηχανημα βασικα ειναι το ιδιο, ο μετασχηματιστης αλλαζει.

μονο προσεξε οτι το μηχανημα θα βγαζει σημα RF που θα ειναι NTSC, αρα πρεπει η τηλεοραση σου πρεπει να υποστηριζει NTSC στο rf. Μιλαω για το ms2, δεν διευκρυνιζεις εαν μιλας για ms1 ή ms2.

Απορια: για ποιον λογο καποιος να θελει να αγορασει ενα αμερικανικο MS2, οταν στην Ελλαδα βρισκεις ευκολα MS2 ευρωπαικο με 20-25 ευρω?
 

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.507
Αντιδράσεις
976
Μιλάω για MS1. Εκεί τι ισχύει; Η τηλεόραση είναι μια Samsung 3-4 χρονών. Δεν υποστηρίζει και τα 2 φορμάτ;
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
7.223
Αντιδράσεις
3.363
johnny19818 είπε:
Ήθελα να ρωτήσω αν ξέρεις κάποιος. Ως γνωστόν το Master System είναι region free. Έτσι, τρέχει όλα τα παιχνίδια σε όλες τις χώρες.
Δεν ειναι ακριβως ετσι. Υπαρχουν καποια παιχνιδια που ανιχνευουν στα ποσα Hz δειχνει η κονσολα και δεν τρεχουν. Υπαρχουν και αλλα που παιζουν αλλα με προβληματα. Δες εδω.

mike είπε:
Απορια: για ποιον λογο καποιος να θελει να αγορασει ενα αμερικανικο MS2, οταν στην Ελλαδα βρισκεις ευκολα MS2 ευρωπαικο με 20-25 ευρω?
Εκτος απο τα καποια λιγα προβληματα συμβατοτητας κλπ ισως για να παιζεις τα παιχνιδια στην συχνοτητα που πρεπει; Αλλα αυτο μπορεις να το κανεις και με mod. Δεν χρειαζεται αλλη κονσολα.
 

johnny19818

Retromaniax Thread Excavator!
Joined
18 Απρ 2010
Μηνύματα
7.507
Αντιδράσεις
976
Είδα τις ασυμβατότητες και αποκαρδιώθηκα. το ξεχνάμε λοιπόν σαν σκέψη...
 

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
7.223
Αντιδράσεις
3.363
Ναι αλλα αυτο συμβαινει οταν τρεχεις PAL roms σε NTSC κονσολα. Πολλα απο αυτα τα παιχνιδια εχουν και NTSC εκδοση και παιζουν κανονικα σε NTSC κονσολα.
 

mike

RetroJunkie™
Joined
17 Νοέ 2008
Μηνύματα
2.153
Αντιδράσεις
74
freaktmp είπε:
Ναι αλλα αυτο συμβαινει οταν τρεχεις PAL roms σε NTSC κονσολα. Πολλα απο αυτα τα παιχνιδια εχουν και NTSC εκδοση και παιζουν κανονικα σε NTSC κονσολα.
Ετσι ειναι, υπαρχουν αντιστοιχες εκδοσεις με το ιδιο φορματ.

Αρα η λυση ειναι απλη και λογικη: αγοραζεις ενα ευρωπαικο ms2 (πολυ κοινο) και αγοραζεις και ευρωπαικες κασετες (εξισου φτηνες). Δεν μπλεκεις με αμερικανικα και γιαπωνεζικα.
 

mike

RetroJunkie™
Joined
17 Νοέ 2008
Μηνύματα
2.153
Αντιδράσεις
74
Και εγω γαλλικο MS1 εχω, με το περιεργο καλωδιο σκαρτ. Αλλα δεν αξιζει η διαφορα στην τιμη. Περνεις ενα φτηνο ms2 και του αλλαζεις τα φωτα στις μοντες.
 
Μπλουζα