Εσείς, ποια κόλλα χρησιμοποιούσατε στο σχολείο;

Υπήρχε και η ελληνική (νομίζω) κόλλα Yupi σε άσπρο σωληνάριο με χρωματιστά γράμματα.
 
Κυρίως χρησιμοποιούσαμε Pritt stick, στο κόκκινο σωληνάριο, ή εναλλακτικά Uhu stick.

Θυμάμαι κάπου στα 90's μια διαφήμιση της Uhu stick με ένα παιδάκι που τραγούδαγε:

"Uhu και η πρώτη κόλλα

Uhu για παντού, για όλα

Uhu stick για ευκολία

Stick, δεν έχει δυσκολία

Uhu stick, γερά κολλάει

Uhu stick

Uhu stick, γιατί σου πάει"

Και οι δύο stick κόλλες, Uhu και Pritt, είχαν ωραία γεύση (ναι κι εγώ τις είχα δοκιμάσει :p ) και μερικές φορές όταν κολλούσαν τα δάχτυλα, όταν ξέπλενες τα χέρια σου, είχε μια φανταστική κρεμώδη υφή η κόλλα καθώς έφευγε με το νερό.

Η ρευστή Uhu, ή αλλιώς Uhu ο παντοκολλητής, έχει μια απίστευτη μυρωδιά που πάντα όταν πέφτει η κόλλα στα χέρια μου τραβάω μια τζούρα :D Και φυσικά μ'αρέσει κι εμένα το πώς βγαίνει από τα χέρια, σαν ζελατίνα που την ξεκολλάς. Παντοκολλητή δε χρησιμοποιούσαμε συχνά στο δημοτικό, σπάνια.

Θυμάμαι ακόμα μια Uhu stick που είχε ροζ/φούξια χρώμα και άφηνε χρώμα για να βλέπεις πού κολλάς!

Κόλλα Atlacol χρησιμοποιήσαμε μια φορά κι εμείς στο δημοτικό για να φτιάξουμε κούκλες. (ΠΡΟΣΟΧΗ: επειδή στο φόρουμ πολλές κοπελιές λατρεύετε τις κούκλες, μη συνεχίσετε την ανάγνωση της υπόλοιπης παραγράφου. Θα σας πιάσει κάτι... γίνεται λίγο "splater" :p ) Πήραμε ο καθένας μια παλιά κούκλα-μωρό, της βγάλαμε το κεφάλι, της βγάλαμε τα μαλλιά, της κόψαμε το κεφάλι στα δύο (ένα κομμάτι το πρόσωπο, ένα κομμάτι το πίσω μέρος του κεφαλιού) και αφού βάλαμε το ένα κομμάτι (το πρόσωπο για αρχή) πάνω σε μια κόλλα A4, βουτούσαμε λωρίδες απο χαρτί εφημερίδας σε αραιωμένη ατλακόλ και με αυτές καλύψαμε το κομμάτι του κεφαλιού. Όταν αφήσαμε το πρώτο κομμάτι που είχαμε καλύψει να στεγνώσει στο παράθυρο, ο πανέξυπνος επιστάτης τα πήρε όλα και τα στοίβαξε στο παράθυρο... Οπότε κολλήσανε μεταξύ τους, κάποια παιδιά δεν είχαν γράψει και ονόματα πάνω στο χαρτί, οπότε πήγε όλη η προσπάθεια στράφι και δε συνεχίσαμε τη χειροτεχνία.
 
Θυμάμαι το παραπάνω τραγουδάκι από τη διαφήμιση της κόλλα uhu stick! Χρησιμοποιούσα την κόλλα UHU σε stick και την κόλλα Pritt (με τον Mr Pritt).
 
Υπήρχε μια εναλλαγή σε LOGO-UHU UHU-LOGO:headbangdude:. Κανά 2φορές είχα πάρει YOUPI και μου είχε ξεραθεί αμέσως :rant: .
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
UHU stick και LOGO... γενικά δε με ενδιέφερε η κόλλα που χρησιμοποιούσα αρκεί να μπορούσα να βάζω στα δάχτυλα και να κάνω "μπιλάκια" ... Το έκανε κανείς αυτό ως μαθητής.?????
 
Για μπιλακια στα δαχτυλα ηταν η uhu.Ποιο γλυκια γευση και μυρωδια ειχε η logo στυλοκολλα,και ποιο πικαντικη και δυνατη(για after hour καταστασεις)ηταν η uhu.
 
panosvw είπε:
Για μπιλακια στα δαχτυλα ηταν η uhu.Ποιο γλυκια γευση και μυρωδια ειχε η logo στυλοκολλα,και ποιο πικαντικη και δυνατη(για after hour καταστασεις)ηταν η uhu.
ολες τις δοκιμασες :what::what:
 
Στις χαρτοκοπτικές και λοιπές ... χειροτεχνίες του Δημοτικού χρησιμοποιύσαμε YUPI, αυτήν με το άσπρο / μπλε σωληνάριο !!! Αυτή ήταν, ας πούμε, η "κόλλα για παιδιά"!!! Αυτή η κόλλα, μάλιστα, διαφημιζόταν και στα εξώφυλλα των Μίκυ ¨Μάους ως "Yupi, τελείωθ ... αβλαβήθ" !!! Η ... "μεγαλίστικη κόλλα" UHU 'ηταν αυτή στο κίτρινο σωληνάριο [αν και θυμάμαι ότι καμιά φορά άνοιγα το συρτάρι του πατέρα μου και ... έπαιρνα την κίτρινη UHU για να χρησιμοποιήσω !!! ] !!!

Την κόλλα LOGO τη χρησιμοποιήσαμε αρκετά πιο μεγάλοι, από μαθητές Γυμνασίου και μετά .... Θυμάμαι πόση εντύπωση μάς είχε κάνει όταν πρωτοβγήκε και είδαμε το σχετικό διαφημιστικό σποτ [τη θυμάμαι περί το 1982 ... "πω πωωω, πολύ δυνατή κόλλα, κολλάει τα πάντα", σκεφθήκαμε ... ] .... Αυτήν εγώ και ο αδελφός μου τη χρησιμοποιήσαμε κυρίως για να κολλάμε τους παίκτες του Subbuteo όταν ξεκολλούσαν [εμ, τις στιγμές που το ματς ... φούντωνε και ... πορωνόμασταν για τη νίκη, τρώγανε οι καημένοι ένα σωρό "άσχημα" πεσίματα από την τσόχα στο δάπεδο ... ] .... Με τη LOGO όμως ... κολλούσανε και, μάλιστα, κρατούσαν για πολύ .... Φυσικά, η εμφάνιση του παίχτη του Subbuteo ¨ηταν, πλέον, η εξής : ανάμεσα στα σπασμένα ποδαράκια του ένα λεπτό στρώμα κόλλας ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ειχα την εντυπωση οτι η UHU κυκλοφορουσε μονο στο κλασσικο κιτρινο σωληναριο ,τωρα ομως μαθαινω οτι υπηρχε και σε άσπρο / μπλε σωληνάριο ειδικη για παιδια!!

:thanx2: :thanx2: :thanx2: για τις πληροφοριες Rinus Cesar
 
katerinak είπε:
ειχα την εντυπωση οτι η UHU κυκλοφορουσε μονο στο κλασσικο κιτρινο σωληναριο ,τωρα ομως μαθαινω οτι υπηρχε και σε άσπρο / μπλε σωληνάριο ειδικη για παιδιά
Να ακριβολογήσω : Το σωληνάριο της "παιδικής YUPI" [της ... "αβλαβούθ"] ήταν άσπρο, αλλά τα γράμματα που γράφανε YUPI ήταν γραμμένα μπλε !!! Νομίζω ότι είχε, επίσης, ζωγραφισμένη στο σωληνάριο μια φατσούλα παιδιού [σαν να είχε ξεπηδήσει από απλοϊκό καρτούν], ενώ κάπου "έπαιζε"και κόκκινο χρώμα ....

Για να τα θυμηθούμε καλύτερα όλα αυτά [και ... να γουστάρουμε], παρακαλείται όποιος έχει καμιά φωτο με αυτό το σωληνάριο της παιδικής YUPI να το αναρτήσει :flower: :flower: :flower: .... Ως ... μαθητές Δημοτικού έχουμε "καταναλώσει" πολλάααα τέτοια για χαρτοκοπτικές, για να κολλάμε φακές, φασόλια, μακαρόνια κλπ και να φτιάχνουμε καραβάκια σε χαρτόνι [βλ. σχετικό τόπικ], για τα φτιάχνουμε συναρμολογούμενα αεροπλανάκια κλπ κλπ ........
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
μηπως εμοιαζε λιγο με αυτη που εβαλε ο gomfaios στο ποστ 8 ;
 
katerinak είπε:
μηπως εμοιαζε λιγο με αυτη που εβαλε ο gomfaios στο ποστ 8 ;
Ακριβώς, και γι' αυτό ... έκανα τις απαραίτητες διορθώσεις στα ποστ μου : Η παιδική κόλλα στο άσπρο σωληνάριο με τα μπλε γράμματα, την απλοϊκή ζωγραφιά με ένα παιδάκι κλπ ήταν η YUPI !!! Αυτή ήταν "η κόλλα των παιδικών μας χρόνων" [δεν ξέρω αν την πρόλαβες katerinak] ....

Το σωληνάριο της UHU ήταν πάντα κίτρινο ......

Με μεγάλη χαρά βλέπω ότι σε προγενέστερα ποστς έχουν αναρτηθεί φωτογραφίες με σωληνάρια YUPI !!! Γιούπιιιιιιιι
 
Ωραια!βρεθηκε και η φωτογραφια που εψαχνες :)

οχι δεν την προλαβα τη YUPI ,απο τοτε που με θυμαμαι παντα την κολλα UHU στο κιτρινο σωληναριο χρησιμοποιουσα..Πολυ λιγο χρησιμοποιησα μια στυλοκολλα αλλα επειδη δεν κολλουσε καλα την εγκατελειψα και επεστρεψα στην UHU..
 
katerinak είπε:
..Πολυ λιγο χρησιμοποιησα μια στυλοκολλα αλλα επειδη δεν κολλουσε καλα την εγκατελειψα και επεστρεψα στην UHU..
Βρε ... τι να σού κάνει η "στυλοκόλλα" .... "Σωληνάριο" και τα μυαλά στα κάγκελα .... Να το πιέζεις και να βλέπεις να βγαίνει από μέσα το παχύρρευστο υγρό και ... μετά να το απλώνεις στις "εγκοπές" των πλαστικών φτερών αεροπλανακίου και μετά ... να "κολλάς"τις "εγκοπές" στο "κυρίως σώμα" του πολεμικού αεροπλανακίου για να φτιάξεις το συναρμολογούμενο .... τέτοιες "μοναδικές στιγμές" στα παιδικά μας χρόνια μόνο η "κόλλα απ' το σωληνάριο" μάς προσέφερε .... Η στυλοκόλλα μάλλον μάς "ξενέρωσε" ως παιδάκια .....
 
Η στυλοκόλλα δε κολλούσε ούτε αυτοκόλλητο διπλής όψης... Τι να λέμε...

Ήμουν 1η (?) - 2α (?) Δημοτικού και κάνω το λάθος να ετοιμάσω μια χειροτεχνία (νομίζω να κολλήσουμε κάτι σημαιούλες και χαρτί γκοφρέ για την 25η Μαρτίου....). Το έχω ετοιμάσει, το έχω αφήσει στο τραπέζι της κουζίνας όλο το βράδυ, για να κολλήσει καλά και το επόμενο πρωί μπαίνω τρέχοντας να το πάρω μαζί μου...

Με το που το σηκώνω από το τραπέζι, πέσαν όλα σαν ψίχουλα! :(

Οπότε στυλοκόλλα = :ban:

(να φανταστείτε έχω ξεχάσει και το σωληνάριο πώς έμοιαζε! :D )
 
UHU ο παντοκολητής (ρευστή σε σωληνάριο)!!!

Και όντως κόλαγε τα πάντα! Μεγάλο χάλι! Άνοιγε το σωληνάριο στις τσακίσεις και γεμιζε τσάντα, βιβλία, ρούχα και μου εξασφάλιζε ένα καλό γύρο με τη παντόφλα από τη μαμά! :)
 
Εγώ παιδιά τις χειροτεχνίες μου, καθώς και άλλα διάφορα, τις έφτιαχνα με κόλλα σωληνάριο μάρκας άγκυρα, που έμοιαζε λίγο με το σωληνάριο της UHU. Δε την άλλαζα για κανένα λόγο! Και τώρα που θα ξαναφτιάξω, πάλι αυτή θα χρησιμοποιήσω αν κυκλοφορεί ακόμη!!
 
Btw, θυμάται κανείς εκείνη την υγρή κόλλα για τα "ψυφιδωτά" που βρώμαγε απίστευτα;
 
Πίσω
Μπλουζα