Ηρέμησε, ό,τι έγραψα, το έγραψα για πλάκα και μόνο για πλάκα.Καλαμπούρι, πως το λένε...εγώ δεν το καταλαβαίνω αυτό 1@darkhado[/USER]: πως μερικοί "φτιάχνονται"όπως λες εγώ όταν φτιάχνω λαδωμένη βενζίνη για το ξυλοκοπτικό μου ή το γεμίζω ή ακόμα όταν πάω στο βενζινάδικο δεν μπορώ με τίποτα την μυρωδιά της βενζίνης όχι να την μυρίζω και επίτηδες!η ακόμα την βενζινόκολλα ή το χειρότερο διαλύτη νίτρου (ή ορισμένα υλικά που έχουν κυανιούχες ενώσεις η οποίες είναι άκρως επικίνδυνες-το χειρότερο όλων είναι τα οργανοφωσφορικά φυτοφάρμακα).
Σε αυτόν το κόσμο που ζούμε, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.Όταν ο άνθρωπος πάρει μια απόφαση στη ζωή του θα τη κάνει πράξη, ακόμα και αν ξέρει πως αυτή θα είναι κακή για τον ίδιο.Ο χαρακτήρας μας πλάθεται απο τη μέρα που γεννιόμαστε και αυτός καθορίζει και τις πράξεις μας.Με αυτά και αυτά ξεφύγαμε απο το θέμα...???κι εγώ 1@darkhado[/USER]:δεν το έγραψα επ ουδενί για να σε κατηγορήσω, το καταλαβαίνω άλλωστε, απλώς απορώ με αυτούς τους ανθρώπους και την κατρακύλα τους, αυτοί που κάνουν ενέσεις κλπ. πως εμείς οι κανονικοί άνθρωποι πάμε στο γιατρό για εμβόλιο ή αιμοληψία ή ακόμη για να δώσουμε αίμα και αυτοί οι άνθρωποι τρυπιούνται εκουσίως πολλές φορές την μέρα με βρώμικες χρησιμοποιημένες βελόνες κλπ.
Πες τα Χρυσόστομε.Σε αυτόν το κόσμο που ζούμε, ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του.Όταν ο άνθρωπος πάρει μια απόφαση στη ζωή του θα τη κάνει πράξη, ακόμα και αν ξέρει πως αυτή θα είναι κακή για τον ίδιο.Ο χαρακτήρας μας πλάθεται απο τη μέρα που γεννιόμαστε και αυτός καθορίζει και τις πράξεις μας.Με αυτά και αυτά ξεφύγαμε απο το θέμα...???
Ήταν ένα κωνοειδές μπουκαλάκι από διαφανές πλαστικό γεμάτο μέ ρευστή κόλλα που επάνω τελείωνε σε ένα λαστιχένιο πλαίσιο. Αυτό το λάστιχο μήκους περίπου 1 εκατοστού είχε 2 τετράγωνες πλευρές που συνέκλιναν στην κορυφή (γινόταν μία μύτη σαν τετράγωνο φτυάρι). Στη μέση της μίας πλευράς το λάστιχο είχε μία μικρή οριζόντια σχισμή, ώστε κρατώντας το μπουκάλι ανάποδα και πιέζοντας τη λαστιχένια αυτή μύτη στο χαρτί, αυτή δίπλωνε (επειδή ήταν λεπτή στην κορυφή), άνοιγε η η σχισμή και η λεπτόρρευστη κόλλα έρρεε στο χαρτί. Στη συνέχεια,, με τη λαστιχένια μύτη απλώναμε την κόλλα σαν πινέλο, οπότε δεν λερωνόμασταν. Δεν θυμάμαι τη μάρκα, αλλά μάλλον δεν ήταν UHU γιατί ήταν πολύ λεπτόρρευστη. Για να κολλάμε ξύλα σε χειροτεχνίες συχνά χρησιμοποιούσαμε δερματόκολλα από κουτί, όχι σωληνάριο όπως σήμερα. Στους χαρταετούς χρησιμοποιούσαμε αλευρόκολλα (νερό με αλεύρι) που κάναμε οι ίδιοι. Αυτά στη δεκαετία του '60 σε επαρχιακή πόλη........
Ακριβώς φίλτατε, η λαστιχένια μύτη ήταν κόκκινη. Όσο πιό πολύ την πίεζε κανείς στο χαρτί, τόσο πιό πολύ έτρεχε. Κι δεν είχε καπάκι, όπως αυτή της φωτογραφίας, απλά όταν δεν ήταν διπλωμένη η μύτη η σχισμή στο λάστιχο έκλεινε καλά και έτσι δεν ξεραινόταν η κόλλα. Ρίγες δεν θυμάμαι στο μπουκαλάκι ούτε την ετικέτα.Μάλλον μιλάς για κόλλα από αραβικό κόμμι. Αυτή που θυμάμαι είχε κόκκινο καπάκι, και κωνικό σχήμα μπουκαλιού, με κάθετες ρίγες. Τη χρησιμοποιούσαμε συνήθως για κολλάζ, και μάλλον ήταν πιο ασφαλής για χρήση από άλλες κόλλες σε σωληνάριο.
Προβολή συνημμένου 210175