Πρώτες εντυπώσεις από τις συνεντεύξεις Τύπου μέχρι να ξεκινήσει η
Sony...
(τα περισσότερα είναι copy-paste από τα σχόλιά μου στο byteme, sorry αλλά βαριόμουν να τα ξαναγράφω όλα...)
Ως γενική παρατήρηση, δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου, αλλά έχουμε δει ΠΑΑΑΡΑ ΠΟΛΥ scripted gameplay σε όλα σχεδόν τα ingame κομμάτια. Εντάξει, δεν λέω, ωραία η κινηματογραφική δράση, αλλά μην καταντήσουμε να παίζουμε ταινίες, σε ΟΛΑ τα genres. Κάποια παιχνίδια το κάνουν -και το κάνουν και καλά- αλλά ας μην το παραχέσουμε. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό συνέβη για λόγους εντυπωσιασμού, επειδή οι devs ήθελαν να δείξουν κάτι συναρπαστικό στα λίγα λεπτά που τους αναλογούσαν...
Microsoft:
Πολύ άνετα κερδίζει τον τίτλο της χειρότερης συνέντευξης Τύπου όλων των εποχών (τουλάχιστον ανάμεσα στις big-3)!!! Ειλικρινά, στεναχωρέθηκα που φέτος δεν ήμουν εκεί... ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΩ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ!!!! Το 80% της διάρκειας να αναλώνεται σε πράγματα που έχουν τόση σχέση με το gaming όσο η Βρετανία με το καλοκαίρι... Κράζανε τα fanboys τη Nintendo ότι το έριξε στο casual gaming, αλλά η MS το ξεφτίλισε εντελώς πηγαίνοντάς το στο non-gaming... Δεν πήρα Χ360 για να το χρησιμοποιώ ως τηλεκοντρόλ ουρλιάζοντας φωνητικές εντολές που το 90% των προσπαθειών δεν θα μπορεί να πιάνει μια εντολή που θα μου έπαιρνε μισό δευτερόλεπτο να την εκτελέσω πατώντας ένα κουμπί...
Από εκεί και πέρα τώρα, αν περιοριστώ στα παιχνίδια...
Halo 4, θέλω να πιστεύω πως θα ικανοποιήσει με το παραπάνω τα fanboys, αν και αυτό εμπίπτει στην παραπάνω κατηγορία με τα παιχνίδια που έγιναν αισθητά πιο scripted. Ομοίως και
Gears of War...
Το
Forza Horizon -το οποίο προς αποφυγή παρεξηγήσεων θεωρείται spin-off κι όχι sequel των Motorsport, για αυτό εξάλλου κι έχει άλλον υπότιτλο- προσωπικά θέλω να το δω, για να δω αν μπορεί να κοντράρει την Criterion στον χώρο των arcade racers που προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο από τα βαρετά ψευτο-sim τύπου Gran Turismo...
Για το πολυαναμενόμενο για πολλούς RPG του
South Park, σε αντίθεση με ό,τι φαίνεται εκ πρώτης όψεως δεν θα το χαρακτήριζα καθόλου casual. Ναι, οk, cartoon tie-in, αλλά όπως και να'χει, είναι RPG από την Obsidian και για μένα με διαφορά το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της παρουσίασης της MS. (τιμή και δόξα στους Parker-Stone που έκραξαν την ίδια την MS στην παρουσίασή της, λέγοντας στην αρχή ότι το παιχνίδι τους θα συνδέει το Χ360 με την κουζίνα, το ψυγείο σας κ.λπ.)
Το
Tomb Raider το ψιλοξέραμε ότι πάει να γίνει Uncharted στη θέση του Uncharted, αλλά μάλλον το παρακάνει λιγάκι. Τουλάχιστον φαίνεται καλοφτιαγμένο, οπότε του το συγχωρώ...
Και το
Matter μου φάνηκε ενδιαφέρον, αλλά ελπίζω να μην είναι Kinect-exclusive...
EA:
Σε αντίθεση με την MS, τη συνέντευξη Τύπου της EA δεν την βρήκα "κακή", αλλά "υπερβολικά αναμενόμενη" και μάλλον "αδιάφορη". Θα μου πεις, σιγά τη διαφορά, αρνητική εντύπωση σου άφησαν και τα δυο. Ναι, αλλά θεωρώ πως είναι χίλιες φορές πιο τίμιο κάτι τέτοιο, παρά τα χάλια της MS...
Στα θετικά σημεία βάζω το
Dead Space 3, που δείχνει να συνεχίζει επάξια και να εξελίσσει μια πολύ καλή σειρά. Το
Need For Speed: Most Wanted, προσωπικά μου άρεσε, γιατί επιμένω πως τα NFS είναι και πρέπει να είναι arcade, αν και όπως είχα πει και μετά το HP, θα μου άρεσε ακόμα περισσότερο αν η Criterion ξαναγυρνούσε στο πολυαγαπημένο μου Burnout. Αξιόλογο reboot φαίνεται και το
SimCity επίσης.
Στα αρνητικά τώρα, καταρχάς ότι δεν είδαμε κάτι που να μην γνωρίζουμε. Το ρεζιλίκι του
Battlefield Elite... εεε... Premium που κάνει αυτά που κορόιδευαν οι ίδιοι στο CoD: Elite. Το ότι οι βασικές αλλαγές του
FIFA 13 σε σχέση με το περσινό θα έχουν να κάνουν από ό,τι φαίνεται με... τα κινητά μας τηλέφωνα.
Τα υπόλοιπα ανήκουν κάπου στη μέση, όπως π.χ. το
Crysis 3, που όπως είπα είναι περισσότερο ένα graphics demo για να πουλά η Crytek την engine της σε άλλες εταιρείες ή το
Medal of Honor που θέλει να γίνει ξανά CoD, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο εύκολο θα είναι, ειδικά μετά την προπέρσινη -ας πούμε- αποτυχία...
Ubisoft:
Από εκεί που δεν την περίμενε κανείς, ήταν μάλλον η πιο ενδιαφέρουσα παρουσίαση μέχρι τώρα.
Μεγάλο ρόλο σε αυτό βέβαια παίζει και το ότι έκλεισε με τη μεγαλύτερη -αν όχι τη μόνη, μέχρι στιγμής- έκπληξη της έκθεσης, το άκρως ενδιαφέρον
Watch Dogs, αν και ακόμα γνωρίζουμε ελάχιστα για αυτό. Προσωπικά, πιστεύω πάντως πως έχει δρόμο ακόμα μπροστά του (θεωρώ πως θα το ξαναδούμε και στην Ε3 2013), ενώ η Ubisoft δείχνει να έχει φιλοδοξία να το κάνει το νέο Assassin's Creed...
Και μια που είπα
Assassin's Creed, ξαναφαίνεται άκρως εντυπωσιακό το ACIII, αν και δεν ήταν κάι μη αναμενόμενο...
Το ίδιο και για το
Far Cry 3. Πολύ καλοφτιαγμένο και εντυπωσιακή ατμόσφαιρα.
Ενδιαφέρον το
ShootMania (αν και επίσης γνωρίζαμε για αυτό) και αν κάνει τη μισή επιτυχία του TrackMania όλοι θα είναι ευτυχισμένοι εκεί στη Nadeo...
Μπόλικο πράμα για
WiiU, κάτι που είχε φανεί από την περσινή κοινή παρουσίαση που είχαν κάνει στην Ε3 (έτυχε μάλιστα να βρίσκομαι εκεί). Ειδικά το
Rayman Legends δείχνει άξιος συνεχιστής του Origins...
Στεναχωρέθηκα πάντως που δεν είδα στη Ubisoft τις δυο Jade: Τη Raymond και του Beyond Good & Evil...