Ζήτηση δισκέτας EasyADF

freaktmp

Expert
Joined
20 Απρ 2009
Μηνύματα
9.367
Αντιδράσεις
9.537
Δεν ξερω αν συμβαινει ποτε σε εσας, αλλα με ανω των 20 υπολογιστων, κονσολων κλπ κλπ μεσα στο σπιτι καταφερα τελικα να χασω κατι και πιο συγκεκριμενα, την δισκετα με το EasyADF. Αν μπορει καποιος συν-αμιγκοβιος να παρεχει μια, θα εχει την αιωνια ευγνωμοσυνη μου! Αν εχετε ιδεολογικα κολληματα περι πειρατιας κλπ να σας στειλω proof of purchase απο το amigakit. Για συντοπιτες (Πατρα), κερναω και αναψυκτικο, ελατε να γνωριστουμε απο κοντα!!!

Αν ειμαι off topic, αντιθετος στους κανονες του forum, εκνευριστικος ή ενοχλητικος, ζητω προκαταβολικα συγνωμη!!!
 
Τι εγινε βρε μαστορια; Δεν θα βοηθησει κανεις την κατασταση;!;!;!;
 
Kάποτε ο pontium μου είχε πεί ότι το adf blitzer κάνει την ίδια περίπου δουλειά, και είναι ταχύτατο.

Ρίξε του μία ματιά, αν τελικά δεν βρεθεί το easy ADF.

(...τελικά φαίνεται πως σπανίζουν οι amiga users στην όμορφη Πάτρα !! Ο μόνος "ρετρο-Πατρινός" που έρχεται στο νού αυτή τη στιγμή είναι ο Dino, αλλά για το αν ασχολείται με την κουκλίτσα που ονομάζεται amiga, διατηρώ τις αμφιβολίες μου... :D )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χε χε χε... Όντως... :D

Για συντοπιτες (Πατρα), κερναω και αναψυκτικο
Δυστυχώς δε μπορώ να βοηθήσω την κατάσταση, αν και μια λεμονάδα "Λούξ", θα την έπινα ευχαρίστως! :D
 
billy είπε:
Kάποτε ο pontium μου είχε πεί ότι το adf blitzer κάνει την ίδια περίπου δουλειά, και είναι ταχύτατο.Ρίξε του μία ματιά, αν τελικά δεν βρεθεί το easy ADF.
Εχω ηδη βρει κανα δυο προγραμματα που λενε οτι κανουν αυτη την δουλεια, αλλα ολες αυτες οι εναλλακτικες πασχουν απο ενα βασικο προβλημα, αυτο της κοτας και του αυγου. Για να περασω στην amiga ενα προγραμμα που να φτιαχνει δισκετες για amiga, πρεπει να... φτιαξω δισκετα για amiga!!! Καμια ιδεα για το πως να ξεπεραστει αυτο το εμποδιο;
 
...δεν είμαι ειδικός, αλλά είχα την εντύπωση ότι η amiga μπορεί να "διαβάσει" pc δισκέττες.

Δηλαδή λογικά πρέπει να μπορεί να γίνει δουλειά με το αρχείο του παραπάνω link, αποσυμπιέζοντάς το, και μεταφέροντας τα περιεχόμενά του στην 1200 μέσω pc δισκέττας (ίσως να χρειάζεται να είναι φορμαρισμένη στα 720k για να την "δεί" η amiga - και πάλι δεν είμαι σίγουρος).

Κάποιος που έχει περισσότερες γνώσεις πάνω σε αυτό το θέμα, ας συμπληρώσει/διορθώσει (σε περίπτωση που λέω αρλούμπες :D ).
 
Λίγο πολύ όπως τα λες είναι billy. Σχετικά αναλυτικές οδηγίες για το πως να μεταφέρεις αρχεία από το PC στην Amiga με δισκέτες έχω στην σελίδα μου. Είναι απαρχαιωμένες αλλά ακόμα εφαρμόσιμες, με μια προϋπόθεση: το PC σου να έχει floppy drive, κάτι που ήταν δεδομένο την εποχή που έγραφα τις οδηγίες αλλά πλέον δεν είναι!
 
Τhanks για την βοήθεια Αλκη !! :thumbup:
 
Freaktmp, dont kill yourself..

Αλλη μια λυση χωρις περαιτερω μηχανηματα και αλχημιες. Αρκει να εχει σκληρο η Amiga (αν και το δουλεψα και σε ram disk σε 1000 και δουλευει και ετσι) και φορτωμενο το Crossdos. Στην 1200 νομιζω εχει ενα αναλογο προγραμμα στα extras αν δεν κανω λαθος, pcdos η κατι τετοιο. Απλα το τρεχεις και μπορεις να διαβασεις δισκετα 720kb pc formatted.

Απο το pc κανεις zip το adf σε δισκετα που θα στο βγαλει 720kb (φορμαρισμενη κανονικα σε pc) στην πρωτη δισκετα και το υπολοιπο θα το βαλει στην δευτερη δισκετα. Επειτα βαζεις την πρωτη δισκετα στην amiga, ανοιγεις το zip και θα σου ζητησει και την δευτερη για να ενωσει το αρχειο, ωστε να εχεις το αρχικο image στην Amiga σου. Ετσι το μονο που θα μεινει να κανεις ειναι να τρεξεις το adfblitzer και να ριξεις το image σε δισκετα στην Αmiga σου..

Ετσι γεμιζα την 1200 που ειχα πριν χρονια..

Ουτε καν 5 λεπτα!
 
Ωραίος βρε Phil !! :thumbup:

Nα ρωτήσω και εγώ κάτι σχετικό για να μου λυθεί μία απορία, τώρα που είναι "φρέσκο" το όλο θέμα:

Ας πούμε ότι έχει καποιος μία 500άρα Amiga με 1mb ram και 2 drives (αλλά χωρίς σκληρό ή cd-rom), και θέλει να γράψει adf images στην amiga του χωρίς να μπλέξει με null-modem cables και λοιπές λύσεις που απαιτούν η amiga και το pc να βρίσκονται δίπλα-δίπλα.

Τι επιλογές υπάρχουν (-αν- υπάρχουν) για αυτή την περίπτωση;
 
billy είπε:
Ας πούμε ότι έχει καποιος μία 500άρα Amiga με 1mb ram και 2 drives (αλλά χωρίς σκληρό ή cd-rom), και θέλει να γράψει adf images στην amiga του χωρίς να μπλέξει με null-modem cables και λοιπές λύσεις που απαιτούν η amiga και το pc να βρίσκονται δίπλα-δίπλα.Τι επιλογές υπάρχουν (-αν- υπάρχουν) για αυτή την περίπτωση;
Billy, αν και δεν θυμαμαι τι ramdisk αφηνει η 500αρα σε μνημη με 1mb, απο cli (χωρις workbench φορτωμενο) κανε ενα ramdisk και ριξε εκει μεσα απλα το adfblitzer και το crossdos η κανενα προγραμματακι pc format reader (ειχε η 500αρα τετοιο? Μονο το crossdos θυμαμαι..). Με αυτα τα δυο πρεπει να υπαρχει και χωρος ισα ισα για ενα 800αρι image. Απο τα drive φορτωσε το "σπασμενο" zip image οπως ανεφερα παραπανω απο τις δισκετες του PC σου, και αφου εχεις το image και το adfblitzer στο ram disk απο εκει και περα κανε την μεταφορα. Αν δεν φτανει η μνημη, φορτωσε το adfblitzer εξωτερικα απο ενα απο τα drive. Αν παλι κανω λαθος στο θεμα μνημης και ramdisk (το δοκιμασα σε 1000, ποτε σε 500αρα) μια 600αρα με ενα υποτυπωδες 20mb σκληρο (αν βρεις ακομα τετοιο δηλαδη!!) θα βολεψει με το παραπανω billy, χωρις προβληματα με την ανωτερω μεθοδο. Αν δεν εχεις σκοπο να φτιαξεις 500 δισκετες ετοιμοπολεμες με παιχνιδια, για 10-20 ειναι μια χαρα τροπος και δεν χρειαζεται να ξοδευτεις με εξτρα gadgetιες.
 
Thanks so much, Phil !! :thumbup:

Eίχα τον φόβο μήπως προγράμματα όπως το adfblitzer είχαν καμμία "τρελλή" απαίτηση (π.χ. να μην δουλεύουν κάτω απο "χαμηλά" kickstarts όπως τα 1.2 & 1.3, κ.ο.κ.), αλλά απ' ότι καταλαβαίνω αυτό δεν έχει βάση, και το θέμα που μας απασχολεί περισσότερο είναι αυτό (της ρημάδας) της μνήμης !!

Με την πρώτη ευκαιρία θα αρχίσω τους πειραματισμούς, και θα-δούμε-τι-θα-δούμε !!

Και πάλι ευχαριστώ Phil. :)

Υ.Γ.

phil_vr είπε:
(το δοκιμασα σε 1000, ποτε σε 500αρα)
Στην 1000άρα όπου είχες πειραματιστεί, τι μνήμη είχες βάλει; (φαντάζομαι πάνω απο τα αρχικά 256k ram, έτσι; )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
1oν ADFBLITZER rules. Ειναι κατ'εμενα το πιο ευκολο και γρηγορο προγραμμα γι'αυτο που λεει οτι κανει.

2ον Μπορεις φυσικα να διαβασεις δισκετες απο PC αλλα και να γραψεις δισκετες που θα διαβασει PC με το PC0 που θα βρεις μεσα στο Amiga OS. Κλικαρεις το εικονιδιο και εφυγες.................Τοσο απλα αλλα φυσικα ειναι απαραιτητο να εχεις ηδη φορμαρει τη δισκετουλα σε amiga
 
billy είπε:
Στην 1000άρα όπου είχες πειραματιστεί, τι μνήμη είχες βάλει; (φαντάζομαι πάνω απο τα αρχικά 256k ram, έτσι; )
Ειχε συνολο 2.5 mb μνημης billy..
 
Ευχαριστω ολο το λαο για τις απαντησεις.

Βασικα να τι θελω να κανω. Εχω μια amiga 500, μια 1200 με σκληρο δισκο με workbench 2, ενα easyadf kit μειων την δισκετα του easyadf και δυο CF 2 και 4gb. Θελω να περασω ολα μου τα games σε αυτες τις CF ωστε να μπορω με την ανεση μου να φτιαχνω δισκετες στην 1200 και να τις παιζω στην 500, οπως πριν απο 23 χρονια.

Εχει κανεις καμια ιδεα που μπορω να τα κανω ολα αυτα, ειδικα χωρις το easyadf;
 
freaktmp είπε:
Ευχαριστω ολο το λαο για τις απαντησεις.
Βασικα να τι θελω να κανω. Εχω μια amiga 500, μια 1200 με σκληρο δισκο με workbench 2, ενα easyadf kit μειων την δισκετα του easyadf και δυο CF 2 και 4gb. Θελω να περασω ολα μου τα games σε αυτες τις CF ωστε να μπορω με την ανεση μου να φτιαχνω δισκετες στην 1200 και να τις παιζω στην 500, οπως πριν απο 23 χρονια.

Εχει κανεις καμια ιδεα που μπορω να τα κανω ολα αυτα, ειδικα χωρις το easyadf;
Aφου εχεις μια 1200 με σκληρο δεν χρειαζεσαι τιποτα παραπανω για αυτη την δουλεια. Ριξε μια ματια στις παραπανω οδηγιες και θα ειναι παιχνιδι με τον σκληρο δισκο. Τι χρειαζεσαι τα μπλεξιματα με CF?

Η 1200 σου θα παιξει ανετα τον ρολο store/transfer για την δουλεια που την θελεις. Εκτος αν εχεις μικρο δισκο, αλλα ολο και καπου θα εχεις κανεναν με 4-5gb. Δεν χρειαζεσαι κατι περα απο αυτο και ακομα και ο μεγαλυτερος 3,5" σε ογκο, χωραει ισα ισα στο σασι της 1200.

Απο εμενα μην περιμενεις απαντηση εκτος απο old school style και "να γινεται η δουλεια σου"!! :) Τωρα, αν θελεις να τελειωσεις μεσα σε 2 λεπτα την μεταφορα ολων των παιχνιδιων σου σε CF.. ολο και καποιος θα απαντησει.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
@freaktmp

Το CF το έχεις πάνω σε cf to ide adaptor; Αν ναι, μπορείς να κάνεις αυτό που έκανα εγώ.

Με μια 20 περίπου εκατοστών καλωδιοταινία προσάρτησα το ανταπτοράκι ακριβώς κάτω από το floppy drive της Α1200 ανοίγωντας τη θύρα πίσω της και βιδώνοντάς το κολλημένο σε ένα φύλο πλαστικού (διαθέσιμο στα καταστήματα μοντελισμού) το οποίο το είχα κολλήσει πάνω σ' ένα αλουμινένιο έλασμα το οποίο είχα παραμορφώσει έτσι ώστε πατώντας πάνω στο πάτο της Α1200 να φέρνει τον αντάπτορα στο ύψος της θύρας.

Από εκεί και πέρα τα πράγματα είναι απλά. Με την Α1200 σβηστή βγάζω το CF και το βάζω στο usb reader που έχω για το PC. Με το winuae κάνω αυτά που θέλω και μετά... voila!

Είναι λίγο φασαρία η πατέντα με το ανταπτοράκι στη κενή θύρα της Α1200 αλλά αξίζει το κόπο και με το παραπάνω.
 
αδερφε στειλε μου pm να σου γραψω την δισκετουλα σου εχω το ιδιο κιτ ...!αυτο απο amigakit δεν λες?
 
Πίσω
Μπλουζα