Ζήτηση δισκέτας EasyADF

phil_vr είπε:
Η 1200 σου θα παιξει ανετα τον ρολο store/transfer για την δουλεια που την θελεις. Εκτος αν εχεις μικρο δισκο, αλλα ολο και καπου θα εχεις κανεναν με 4-5gb. Δεν χρειαζεσαι κατι περα απο αυτο και ακομα και ο μεγαλυτερος 3,5" σε ογκο, χωραει ισα ισα στο σασι της 1200.
Βασικα ο "δισκος" ειναι μια CF 1gb με εναν ide adapter, που μου ηρθε στα χερια ετοιμη φτιαγμενη. Δεν εχω εγκαταστησει ποτε workbench σε δισκο, εξαλλου δεν εχω καν δισκετες workbench!!! (Που το εχω καταχωνιασει το TOSEC!;!;! )

Γι'αυτο προσπαθω να τα βγαλω περα με αυτο το EasyADF kit. Αμα πετυχω τον βασικο στοχο μου, που ειναι να μπορω ανα πασα στιγμη να γραψω οποιοδηποτε game σε δισκετα και να το παιξω με την 500, μετα θα ηθελα να το ψαξω περισσοτερο για workbench κλπ, αλλα πρεπει να μαθουμε να περπαταμε πριν αρχισουμε το τρεξιμο!
 
Σε ευχαριστω και δημοσιως, φιλε simonkey! Η δισκετα παρεληφθει και λειτουργει κανονικα (σαν δισκετα).

Βεβαιως επειδη τιποτα στο retrocomputing δεν ειναι τοσο απλο, παρολο που το προγραμμα και ο driver εγκατασταθηκαν (απ'οσο μπορω να καταλαβω) κανονικα, η amiga αρνειται πεισματικα να δει τοσο την την 1gb CF, οσο και την 4, ειτε σε FAT16, ειτε σε FAT32. Ειναι και οι δυο TwinMOS Ultra-X. Λετε να επεσα σε ασυμβατες CF; Θα ψαξω να βρω και μια sandisk, αλλα εν τω μεταξυ μπορει να σκεφτει καποιος πιο γνωστης, καποιον τροπο να διαγνωσω το προβλημα;

simonkey είπε:
αδερφε στειλε μου pm να σου γραψω την δισκετουλα σου εχω το ιδιο κιτ ...!αυτο απο amigakit δεν λες?
 
Τελικα με sandisk παιζει κανονικα. Ενα ακομα retrogaming project πλησιαζει στην ολοκληρωση του!!!
 
portarinos78 είπε:
1oν ADFBLITZER rules. Ειναι κατ'εμενα το πιο ευκολο και γρηγορο προγραμμα γι'αυτο που λεει οτι κανει.
2ον Μπορεις φυσικα να διαβασεις δισκετες απο PC αλλα και να γραψεις δισκετες που θα διαβασει PC με το PC0 που θα βρεις μεσα στο Amiga OS. Κλικαρεις το εικονιδιο και εφυγες.................Τοσο απλα αλλα φυσικα ειναι απαραιτητο να εχεις ηδη φορμαρει τη δισκετουλα σε amiga
το adfblitzer απαιτεί WB 2.0

η καλύτερη λύση απ'ότι φαίνεται για Amiga 500 είναι:

-Amiga explorer (PC side),

-serial cable PC to Amiga,

-και 2 δισκετούλες με το WB 1.3 και το Amiga explorer (Amiga side)
 
Για μία ακόμα φορά επιμένω και ξαναλέω , η καλύτερη λύση για μεταφορά / μετατροπή παντός τύπου δισκετών Retro μηχανημάτων είναι το Catweasel ΜΚIV με το ανάλογο πρόγραμμα και μάλιστα μόλις προχθές εγκατέστησα παράλληλα με το 3,5" floppy drive και 5 1/4" και πλέον μεταφέρω και για Commodore 1541/71/81, Atari 800XL κ.λ.π. πολύ γρήγορα και αξιόπηστα !!! ούτε CF κάρτες, ούτε PCMCIA αντάπτορες ούτε τίποτα !!!

αξίζουν τα 100 euro της καρτούλας.

φυσικά αγορά από Amigakit που έρχεται γρήγορα και αξιόπηστα.
 
Μια 500 με dual kickstart (1.3/2.05) με Flashcard εχει αποτελεσει προσφατα για μενα ενα πολυ καλο συστημα για adf transfering. Για οσους δεν σκοπευουν να δημιουργησουν 1000+δισκετες για να εχουν τα παντα απο Amiga games (αλλα δεν θα εχουν δυστηχως 68000 ζωες για να τα παιξουν - αλλα who cares, εχουν τα παντα! :) ), ειναι μια πολυ καλη λυση. Η αμεσως φθηνοτερη ειναι μια 600/1200αρα με σκληρο η flashcard παντα με software λυσεις. Για να φτιαχτει μια καλη συλλογη δεν χρειαζεται κατι εξεζητημενο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
marag είσαι σωστός αλλά το κόστος είναι γύρω στα 110 με ταχυδρομικά, ενώ στην άλλη λύση το κόστος είναι μόνο το serial cable (γύρω στα 10 ευρώ), αν βρεις τις δισκέτες βέβαια..
 
Mε το Catweasel παιδιά στο PC πώς γίνεται η δουλειά ? Παίρνει εξωτερικό drive 500άρας πάνω ?
 
λογικά πρέπει να δουλεύει με ένα απλό PC floppy
 
επειδή το έψαξα λιγάκι η λύση με το serial cable απαιτεί μόνο το καλώδιο serial και μια δισκέτα workbench 1.2-1.3 στη 500άρα. η μεταφορά του Amiga explorer στην Amiga μπορεί να γίνει μετά με το σειριακό καλώδιο.
 
Other_Reality είπε:
Mε το Catweasel παιδιά στο PC πώς γίνεται η δουλειά ? Παίρνει εξωτερικό drive 500άρας πάνω ?
απλό PC drive και το 3.5" και το 5 & 1/4" , απλά για 3.5άρι προτημάται από τους περισσότερους το SONY MPF-920 , κάνει την τέλεια εγγραφή , και ξαναλέω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ (και verified)

τα 110 euro φίλε Shinobi τα έχω αποσβέσει 100 χιλιάδες φορές !!!

εχθές μάλιστα μου ήλθε μία 100άρα NEW 5.1/4 DD δισκετούλες και από d64 έκανε μετατροπή/εγγραφή κατά μέσο όρο σε 20"

όπως καταλαβαίνετε για 5 1/4 καταστάσεις , το Catweasel είναι μονόδρομος !!! ;)
 
Ναι σε commodore ειδικα, ειναι χαοτικη η διαφορα σε χρονο, οπως λεει ο marag.

Αλλα σε αμιγκα (εκτος απο Α500/Α500+) ειναι πιο γρηγορη η μεταφορα και το παιξιμο με cf cards.
 
Ναι είναι καλή φάση η κάρτα.. Εξαρτάται βέβαια τι θέλεις να κάνεις και πόσα θέλεις να δώσεις.
 
Πάντως με το adfblitzer ακόμα και ο πιο άσχετος μπορεί να μεταφέρει το adf που επιθυμεί μέσω cf και να το κάνει δισκέτες ή hd install σε μερικά λεπτά μην πω δευτερόλεπτα!

Μου τα λεγε ο Mike αλλά έπρεπε να τα δω στην πράξη για να πεισθώ! :)
 
Ρε παιδια, το εγραψα και πιο πανω. ADFBLITZER rules. Τιποτα παραπανω. Νομιζω εξαλλου οτι αν θελεις το απολυτο classic amiga (gaming) συστημα, μια 1200 εστω και με προσθετη μνημη πανω και ουτε καν accelerator board ειναι απλα Σουπερ μηχανημα. Σε ενα τετοιο μηχανημα το ADFBLITZER ειναι απλα ταχυτατο και ευκολο στη χρηση ακομη και για ηλιθιους. Το λεω γιατι στην αρχη ελεγα οτι ειναι ολοκληρη διαδικασια αλλα οταν το δοκιμασα επαθα πλακα με την ευκολια. Ο marag προτεινει μια λυση που φυσικα ειναι ακομη καλυτερη αλλα οικονομικα πιο πανω. Με τα ιδια χρηματα (και ισως και λιγοτερα) παιρνεις μια 1200 συν CF ανταπτορακι (ουτε καν αυτο του Amigakit που ειναι υπερτιμημενο λες και προκειται για amiga dedicated hardware) απο ebay (με 1-2 ευρω) και με μια CF (εδω θελει προσοχη ωστε να ειναι δοκιμασμενη οτι συνεργαζεται με amiga) του 1GB και λιγοτερο κανεις δουλεια.
 
αν έκανε η catweasel ένα 50ρικο θα την έπαιρνα αλλά με αυτά τα λεφτά όντως μπορείς να πάρεις μια 1200 με έξτρα.
 
το Catweasel φίλοι μου , θα έλεγα ότι είναι η ιδανική λύση όταν έχεις να διαχειριστείς πολλά retro μηχανήματα με floppy και φυσικά διαφορετικού τύπου. και εξηγώ αμέσως,

αν έχω π.χ. και AMIGA και ATARI ST και ATARI XL , C64 ακόμα και QL με drive φανταστείτε πόσο γρήγορα και εύκολα αντιγράφω με το ΙΔΙΟ πρόγραμμα ότι θέλω σε όλα αυτά τα διαφορετικά formats. Φυσικά υπάρχουν για την Amiga και άλλες λύσεις δοκιμασμένες και εξίσου αξιόπιστες και γρήγορες αλλά και φτηνές. Η ευκολία όμως του «τα έχω όλα σε ένα και γρήγορα» για ʽμένα δεν συγκρίνεται με κανένα adfblitzer.

Και στο κάτω-κάτω δεν μιλάω τόσο για WHDLOAD , αλλά για κάποιον που γουστάρει τις old time classic δισκέτες και του αρέσει να τις έχει όμορφα συμαζεμένες σε δισκετοθήκες, με τα αυτοκόλλητά τους κ.λ.π.

Το έχω ξαναγράψει και πιό παλιά , ότι μου αρέσει να ακούω το «χλατς» στο drive όταν βάζω τη δισκετούλα αλλά και το «κρι-κρι-κρι» όταν αυτό διαβάζει τα sectors ! LOL
 
spyros_s είπε:
Πάντως με το adfblitzer ακόμα και ο πιο άσχετος μπορεί να μεταφέρει το adf που επιθυμεί μέσω cf και να το κάνει δισκέτες ή hd install σε μερικά λεπτά μην πω δευτερόλεπτα! Μου τα λεγε ο Mike αλλά έπρεπε να τα δω στην πράξη για να πεισθώ! :)
Αγαπητέ , επέτρεψέ μου να σου πω ότι τα έχω χρονομετρήσει από CF το ADF μεταφορά μέσω της Α1200 στο floppy drive της (και μάλιστα σε έτοιμη φορμαρισμένη δισκέτα) και από την άλλη το ADF μέσω του Catweasel πάλι σε δισκέτα στο floppy drive του PC (όπου ταυτόχρονα την φορμάρει ΚΑΙ την κάνει verify). Η διαφορά στον χρόνο έφτανε περίπου σε 1 προς 3 ;)
 
marag είπε:
απλό PC drive και το 3.5" και το 5 & 1/4" , απλά για 3.5άρι προτημάται από τους περισσότερους το SONY MPF-920 , κάνει την τέλεια εγγραφή , και ξαναλέω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ (και verified)
Παρότι το ADFblitzer είναι μιά χαρά, εγώ για να παίξω σε μια 500άρα προς το παρόν καίω cd με τα adf, μετά τα κάνω δισκέττες στην 4000Τ, και μετά πηγαίνω στην 500άρα να παίξω !!! (Εκτός άν έχω το παιχνίδι σε Whdload οπότε παρκάρω στην 4000) Τέλοσπάντων, είναι μανούρα...Και τώρα σκέφτομαι, αξίζει αυτό το πήγαινε-έλα 110 ευρώ ? Γυμναστική είναι στην τελίκή :)

P.S το "χλάτς" είναι όλα τα λεφτά !!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα