elephadas
MultiDimensional RetroDivinitY
- Αντιδράσεις
- 14.848
Εϊχε μείνει κανείς απ' έξω?.....
και πολλοί άλλοι/ες που δεν μου έρχονται στο μυαλό
Εϊχε μείνει κανείς απ' έξω?.....
και πολλοί άλλοι/ες που δεν μου έρχονται στο μυαλό
Σίγουρα αν σκεφτώ θα βρω μερικούς ακόμη ...θα έβαζα και την Βανδή μέσα (πέρασε ως ηθοποιός απ' τους "Δύο Ξένους" έτσι κι αλλιώς) αλλά μόνο εκεί έκανε καριέρα στην υποκριτικήΕϊχε μείνει κανείς απ' έξω?
Μάλλον την Μάρθα Καραγιάννη εννοείςΛοιπόν μπορώ να θυμηθώ δύο ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου που δε μου άρεσαν και που κατά τύχη ήταν και ζευγάρι στο πανί.
1. Κώστας Βουτσάς. Αυτή η μανιέρα του, ο κάπως περίεργος τρόπος που μιλούσε...
2. Μάρθα Βούρτση. Δε μου φαινόταν ποτέ σέξι, ποτέ ιδιαίτερα όμορφη, είχε ψιλογουρλωτά μάτια (δείγμα ευέξαπτου ανθρώπου σύμφωνα με τους φυσιογνωμιστές), αντιπαθούσα το χρώμα της φωνής της, μου θύμιζε λίγο τη μάνα μου και σε αντίθεση με τον Κυριαζή αυτό δεν το έβρισκα ελκυστικό. Ενώ άλλες σε ρόλο "λαϊκού κοριτσιού" μου αρέσουν ο δικός της "αυθορμητισμός" με κούραζε. Φαντάσου να την έχεις αυτή να σου μιλάει ένα πεντάλεπτο συνεχόμενα.
Μάλλον την Μάρθα Καραγιάννη εννοείς
Ντίνα Τριάντη (Λίτσα) και Νέλλη Παπά (Φιφίκα). Εμένα πάντως η Νέλλη Παπά (που στην ταινία μου θυμίζει την Ώντρεϊ Χέπμπορν στο πιο μεσογειακό) πάντα μου άρεσε.Oι δυο κοπέλες στην ταινία " Της Κακομοίρας". Δεν ξέρω τα ονόματα....
Κι εμενα την Ωντρεϊ μου θυμιζει η Νελλη Παπα! Σχεδον σε ολες τις ταινιες της.Εμένα πάντως η Νέλλη Παπά (που στην ταινία μου θυμίζει την Ώντρεϊ Χέπμπορν στο πιο μεσογειακό) πάντα μου άρεσε.
Συμφωνώ απόλυτα με όσα είπες για Βουγιουκλάκη, Κιμούλη και Ρώπα. Ειδικά ο Κιμούλης εμένα μου φαίνεται εώς και νευρασθενικόςΔεν έχω τις κατάλληλες γνώσεις για να κρίνω αλλά, η άποψη μου, βασίζεται κυρίως στην απορία μου, πως κάποιοι ηθοποιοί έχουν χτίσει όνομα και φήμη, προσωπικά μιλώντας, δεν μπορώ να καταλάβω τι και πώς. (Η Μαρία Ιωαννίδου που προαναφέρθηκε, δε νομίζω να λογίζεται ως ηθοποιός, χορεύτρια ναι αλλά ηθοποιός, δε νομίζω να χαρακτηρίστηκε επειδή πολύ απλά ξεφουρνισε ατάκες σε διάφορες ταινίες)
1. Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ναι, καταλαβαίνω ότι έχει το κοινό της αλλά, για να είμαι ειλικρινής, δε νομίζω να έχτισε το fanbase της με τις υποκριτικές της ικανότητες, ήταν άλλα στοιχεία που την καταξίωσαν στη συνείδηση του κοινού.
2. Κώστας Βουτσάς: Πραγματικά δεν μπορώ να εντοπίσω τις κωμικές του ικανότητες, πιθανόν να οφείλεται και σε σκηνοθέτες που ανέλαβαν να τον σκηνοθετήσουν (πχ Καραγιάννης). Η έντονη αυτή εισπνοή του λες και ρουφάει διαρκώς γουλιά ελληνικού, πολύ εκνευριστική και γενικότερα, αγχωτικό το στυλ του.
3. Γιώργος Κιμούλης: Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω προς τι όλος ο ντόρος προς το όνομα του. Μπορεί στο θέατρο να είναι πραγματικά καλός αλλά, σε ταινίες και σειρές του που έχω δει, μου φαίνεται πολύ πομπώδης και υπερβολικός ο τρόπος ερμηνείας του.
4. Αλέξανδρος Ρήγας: Ναι, καταλαβαίνω ότι έχει γράψει σειρές που έχουν πέραση αλλά, πραγματικά νομίζω ότι υποκριτικά δεεεεν και κυρίως, σαν σεναριογράφος/σκηνοθέτης, η επαναλαμβανόμενη υστερία των πρωταγωνιστών του, από ένα σημείο και έπειτα είναι ανυπόφορη.
5. Χρύσα Ρώπα: Άκρως εκνευριστική, ειδικά όταν βάζει τις φωνές, η χροιά της όταν φωνάζει, σπάει μηνίγγια. Θυμάμαι αναφερόταν κάπου σάν είδηση ότι είχε πάθει λαρυγγίτιδα και χρειαζόταν να κάνει αφωνία και πραγματικά δεν μου έκανε καθόλου εντύπωση.
Αν θυμηθώ και άλλα, θα επανέλθω....
Αλίκη Βουγιουκλάκη(εγωμανής, επιτηδευμένη κτλ.)
Καρέζη (μπεμπέκα, τουλάχιστον στις παλιές ταινίες)
Γιαννόπουλος (εκνευριστικός, στερεότυπος, ήταν κι οι ρόλοι καλούπια του Κίτσου βέβαια τέτοιοι)
επίσης κακές/κακοί : Βαλσάμη, Λάσκαρη, Ανουσάκη, Καραγιάννη, Καστούρα, Ναθαναήλ, Παπαζήσης, Μουστάκας, Αλεξανδράκης, Καζάκος, Λαμπέτη...
πολλοί άλλοι και πολλές άλλες μέτριοι/-ες αλλά υποφερτοί/-ές
Δεν ασχολήθηκα με πιο καινούριες ταινίες του 80, του 90 γιατί εκεί τα ονόματα θα ξεχείλωναν την σελίδα
Μια κάποια αυστηρότητα διακρίνω.Αλίκη Βουγιουκλάκη(εγωμανής, επιτηδευμένη κτλ.)
Καρέζη (μπεμπέκα, τουλάχιστον στις παλιές ταινίες)
Γιαννόπουλος (εκνευριστικός, στερεότυπος, ήταν κι οι ρόλοι καλούπια του Κίτσου βέβαια τέτοιοι)
επίσης κακές/κακοί : Βαλσάμη, Λάσκαρη, Ανουσάκη, Καραγιάννη, Καστούρα, Ναθαναήλ, Παπαζήσης, Μουστάκας, Αλεξανδράκης, Καζάκος, Λαμπέτη...
πολλοί άλλοι και πολλές άλλες μέτριοι/-ες αλλά υποφερτοί/-ές
Δεν ασχολήθηκα με πιο καινούριες ταινίες του 80, του 90 γιατί εκεί τα ονόματα θα ξεχείλωναν την σελίδα
όχι πραγματικά, βλέπω ταινίες όλων, de facto δεν απορρίπτω κανέναν/καμία...ακόμα και της Αλίκης τις είδα σχεδόν όλεςΜια κάποια αυστηρότητα διακρίνω.
έχω άλλους τόσους και περισσότερους όμως πού μου άρεσαν...Καλέ, εσύ δεν άφησες και καμιά/κανέναν. Γιατί έτσι;
όχι πραγματικά, βλέπω ταινίες όλων, de facto δεν απορρίπτω κανέναν/καμία...ακόμα και της Αλίκης τις είδα σχεδόν όλες