Η Αίθουσα του Θρόνου (MEGA)

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας sunset89
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

sunset89

Human RetroDatabase
Joined
19 Αύγ 2008
Μηνύματα
2.792
Αντιδράσεις
251
Η Αίθουσα Του Θρόνου (1998-99), MEGA

Πρεμιέρα: Τρίτη 6/10/1998

RetroDB: http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Αίθουσα_του_θρόνου_%28Η%29

Βασισμένο στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Τάσου Αθανασιάδη

Από τη σειρά παρέλασαν μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάματος, όπως ο Αλέκος Αλεξανδράκης και ο Νίκος Ρίζος, αλλά και γεννήθηκαν πολλά καινούρια που έκτοτε μας απασχολούν αρκετά συχνά, όπως η Μαρία Ναυπλιώτου.

Ο φακός της Πηγής Δημητρακοπούλου (σκηνοθεσία) μας μεταφέρει στη Σύρο του 1966, την μέρα που στο νησί επιστρέφει ο Λουκάς Δελόγγης (Λεμπεσόπουλος), ο οποίος είχε εγκατασταθεί προ πενταετίας στο Άγιο Όρος για να βρει τον εαυτό του. Η μητέρα του Λουκά, Θωμαή Δελόγγη (Ρένη Πιττακή), απόγονος αριστοκρατικής γενιάς, κρατά αινιγματική στάση προς την επικείμενη επιστροφή του παιδιού της.

Την ίδια μέρα στο νησί, φτάνει και η Γλαύκη Αρχοντίδη (Ναυπλιώτου), κόρη του Ξενοφάνη Αρχοντίδη, ενός γενναίου Κύπριου, ο οποίος τα χρόνια της Κατοχής, θυσίασε τον εαυτό του για την τιμή και την ελευθερία. Αφορμή για την έλευση της κοπέλας στο νησί, στάθηκε η απόφαση των τοπικών παραγόντων να στήσουν τον ανδριάντα του πατέρα της.

Μία άλλη αινιγματική προσωπικότητα στην ιστορία είναι ένας Σουηδός επιχειρηματίας που προσαράζει το πολυτελές σκάφος του στα ανοιχτά της Σύρου, γνωρίζεται με τους τοπικούς παράγοντες, αλλά δεν φανερώνει την πραγματική του ταυτότητα και σκοπό.

Ακόμα πολλοί ήρωες εμφανίζονται και δρουν ποικιλοτρόπως, εμπλουτίζοντας αυτή την πανέμορφη σειρά με φόντο την Σύρο, συνοδευόμενη από την εξαίσια πρωτότυπη μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

ΚΑΣΤ

Λουκάς Δελόγγης - Άρης Λεμπεσόπουλος

Γλαύκη Αρχοντίδη - Μαρία Ναυπλιώτου

Θωμαή Δελόγγη - Ρένη Πιττακή

Αλέκος Αλεξανδράκης - Μαρίνος Φλέρης

Νίκος Ρίζος - Δήμαρχος

Αλέκος Συσσοβίτης - Παντιάς Φλέρης

Μυρτώ Αλικάκη - Πόλυ

Περ Γκρεγουάρ - Σοφοκλής Πέππας

Δημήτρης Λιγνάδης - Σωτήρης Ανδρουλής

Εύης Γαβριηλίδης - Γιαρλ Γκιούρνασον

Μίμης Κουγιουμτζής - Σπύρος Δελόγγης

κ.α.

getphoto.php


getphoto.php


getphoto.php


http://www.youtube.com/watch?v=TUOy1Sy3gng

Παρακαλούμε σεβαστείτε τη δουλειά που γίνεται σε αυτή τη σελίδα και αν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε πληροφορία, φωτογραφία, περιγραφή να αναγράψετε οπωσδήποτε την πηγή www.retromaniax.gr
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
:bow2:

Επειδή ειμαι ''fan'' των βιβλιων του Τάσου Αθανασιάδη, είχα διαβάσει την αίθουσα του θρόνου πριν βγει η σειρά στην τηλεόραση και μου αρεσε τόσο που μου κακοφάνηκε η ιδέα να γυριστεί σε σηριαλ. Νομίζα πως θα ηταν ''λίγο'' και ''φτηνό'' μπροστα στο μεγαλείο της γραφης του.

Το αποτελεσμα βεβαια με διεψευσε και με έκανε και ''fan'' της σειράς.

Καταπληκτικοι ηθοποιοί, μεγάλες ερμηνειες, απίθανη σκηνοθεσία και μουσική.

Νομιζω πως πρεπει να αποτελει παραδειγμα για τις μεταφορες βιβλίων στην τηλεόραση.

Θυμάμαι τελος πως η αίθουσα του θρόνου ηταν η τελευταία δουλειά που συμμετειχε ο Νίκος Ρίζος, αφου πέθανε την ημερα που θα προβαλλόταν το τελευταία επεισόδιο, το οποίο και αφιερώθηκε στη μνήμη του.
 
http://www.youtube.com/watch?v=XXh2i93He7o

H εκπληκτική μουσική της σειράς ήταν ο λόγος που φρόντισα να μη χάσω επεισόδιο. Την είχα λατρέψει από τα αυγουστιάτικα τρέιλερ του Μega.

Δεν είχα διαβάσει το μυθιστόρημα μέχρι τότε αλλά πολύ σύντομα το είχα ξεκοκαλίσει...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν υπάρχουν λόγια... :wub: Την έχω λατρέψει τόσο από την υπέροχη μουσική,σκηνοθεσία,όσο και από την μοναδική Ναυπλιώτου που για μένα αποτελεί μια από τις ωραιότερες Ελληνίδες ηθοποιούς.Νομίζω ότι ήταν και από τις πιο ακριβές παραγωγές,καθότι και τα σκηνικά και τα κουστούμια ήταν της δεκαετίας του 60.Εικόνες από μια άλλη εποχή που πάντα μου προκαλούσαν ανάμεικτα συναισθήματα..:rolleyes:

Λατρεμένη η εισαγωγή...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η "Γλαύκη" πεθαίνει στο τελευταίο επεισόδιο?
 
Αυτή είναι ερώτηση για το κουίζ;;;;; :D :D :D :D



Aν θυμάμαι καλά, όχι.
 
Φυσικά και δεν πεθαίνει... :)

Συνέρχεται από το κώμα μέσα στο πλοίο και καλεί τον Λουκά δίπλα της :heartcloud: :heartcloud:
 
Το μονο που ξερω και θυμαμαι για τη σειρα ειναι η μουσικη τιτλων... που ηταν θεικη παντως (Ρεμπουτσικα)!!

Ερωτηση, μια μεγαλουτσικη κοκκινομαλα Σουηδεζα, ποια την επαιζε; Ηταν Ελληνιδα ηθοποιος;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Laura De Nigris λέγεται.Περισσότερα δεν γνωρίζω... :wait2:
 
candy είπε:
Φυσικά και δεν πεθαίνει... :)
Συνέρχεται από το κώμα μέσα στο πλοίο και καλεί τον Λουκά δίπλα της :heartcloud: :heartcloud:





Αχχχχχ... τι υπέροχη σκηνή... :wub: :wub: :wub: Νομίζω πως ο Λουκάς δεν έφυγε στιγμή από κοντά της...
 
Σύμφωνα με το βιβλίο, γιατί το σίριαλ δεν το έχω φτάσει ακόμα σε εκείνο το σημείο, η Γλαύκη φεύγει με το πλοίο του Σουηδού για Αθήνα μετά το ατύχημά της. Και ο Λουκάς ανακαλύπτει πως δεν μπορεί να υπάρξει μακριά της και την ακολουθεί.
 
sunset89 είπε:
Σύμφωνα με το βιβλίο, γιατί το σίριαλ δεν το έχω φτάσει ακόμα σε εκείνο το σημείο, η Γλαύκη φεύγει με το πλοίο του Σουηδού για Αθήνα μετά το ατύχημά της. Και ο Λουκάς ανακαλύπτει πως δεν μπορεί να υπάρξει μακριά της και την ακολουθεί.

Κατι τετοιο θυμαμαι κ'εγω απο το βιβλιο, που το διαβασα πριν χρονια. Την σειρα δεν την ειχα δει, γιατι ελειπα εκτος Ελλαδος, αλλα ειχα δει περιστασιακα καποια κομματια που ειχαν βαλει σε επαναληψη (να πω την αληθεια ο Λεμπεσοπουλος μου φαινεται καπως αχρωμος). Το βιβλιο δεν με ειχε ενθουσιασει, αλλα παντα μ'αρεσει η κλασικη λογοτεχνια. Οι ηρωες ειναι πραγματικοι ανθρωποι, που μεσα απο τα βιωματα τους ωριμαζουν, μαθαινουν, κανουν λαθη, κερδιζουν αλλα και χανουν. Απλα οσες φορες εχω δει να μεταφερουν καποιο βιβλιο στην τηλεοραση/κινηματογραφο, εχουν την ταση να τονιζουν πραγματα ασημαντα, και να εξαφανιζουν σημαντικα κομματια, κατι που με εκνευριζει. Προφανως ειναι δυσκολα να μεταφερθουν ολα στην οθονη (μικρη και μεγαλη) αλλα και πολλες φορες προβλεπουν αν θα αρεσει κατι ή οχι και κανουν το κειμενο πιο ευπεπτο.
 
candy είπε:
Laura De Nigris λέγεται.Περισσότερα δεν γνωρίζω... :wait2:
H Laura De Nigris εχει διατελεσει διευθυντρια εκδοσης της ΓΥΝΑΙΚΑΣ και αλλων περιοδικων του ομιλου Τερζοπουλου. Νομιζω ηταν και ενδυματολογος ή σχεδιαστρια ρουχων γιατι ειχε συνεργαστει με την Αλικη Βουγιουκλακη στο ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ,ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΑΡΓΑ
 
Α... γιαυτο επαιζε χαλια :Ρ
 
johnalepou είπε:
Η "Γλαύκη" πεθαίνει στο τελευταίο επεισόδιο?

Όπως είπαν και οι υπόλοιποι στη συζήτηση η Γλαύκη δεν πεθαίνει στη σειρά ούτε στο βιβλίο και ο Λουκάς την ακολουθεί.

Αλλά αυτό που ανακάλυψα τελευταία είναι ότι το όνομα του Λουκά αναφαίρεται ξανά στους

“Τελευταίους Εγγονούς” όπου είναι παντρεμένος με την Πόλυ!

Δεν μου άρεσε πολύ όταν το διάβασα αλλά ο συγγραφέας έτσι αποφάσισε.

Το μόνο που μου έκανε εντύπωση πάντως είναι ότι στους Τελευταίους Εγγονούς ενώ αναφέρει τον Λουκά και την Πόλυ παντρεμένους κτλ σαν να είναι υπαρκτά πρόσωπα της ιστορίας, το ίδιο το βιβλίο Η Αίθουσα του Θρόνου το αναφέρει ώς μυθιστόρημα.

Σε κάποιο σημείο των Τελευταίων Εγγονών κάποιος αναφέρει μια φράση που του έκανε εντύπωση από ένα βιβλίο που διάβασε (αυτό το βιβλίο είναι η Αίθουσα του Θρόνου).

Ξέρει κανείς γιατί αποφάσισε να αφίσει το Λουκά με την Πόλυ στο τέλος???
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φίλε zomig,καλώς ήρθες στο forum.Διάβασε σε παρακαλώ τους κανόνες λειτουργίας του forum και διόρθωσε το post σου,καθώς όπως θα διαπιστώσεις,τα greeklish απαγορεύονται...
 
manos426f είπε:
Φίλε zomig,καλώς ήρθες στο forum.Διάβασε σε παρακαλώ τους κανόνες λειτουργίας του forum και διόρθωσε το post σου,καθώς όπως θα διαπιστώσεις,τα greeklish απαγορεύονται...

Καλησπέρα manos462f και σε ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, έχω συνήθως πρόβλημα με τα fonts οπότε το έβαλα σε greeklish . Τώρα το διόρθωσα όμως :thanx2:
 
εκπληκτική η μουσική της ευανθίας ρεμπούτσικα όπως και η εικόνα με κάτι ήλιους νομίζω στους τίτλους έναρξης. η ναυπλιώτη κουκλάρα και πολύ καλή στον ρόλο της - νομίζω εκείνη την περίοδο έπαιζε και την κάθριν στο ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι εναλλακτικά με την θάλεια προκοπίου και είχα ακούσει ότι η προκοπίου ήταν αρκετά καλύτερη. ίσως και το μοναδικό σήριαλ στο οποίο έπαιζε καλά ο συσσοβιτης γιατί προφανώς του πήγαινε ο ρόλος. από εκεί και πέρα ό,τι έπαιξε ήταν από μέτριος μέχρι χάλι μαύρο λολ κατ΄εμέ - όποιος είδε το deep end πέρσι καταλαβαίνει. από τα καλύτερα σήριαλ της τελευταίας δεκαετίας - το βιβλίο είναι επίσης καλό αλλά πιο αργό στην πλοκή.
 
Καλησπέρα.

Ίσως μεγαλύτερος "Αιθουσοθρονολόγος" από εμένα να μην υπάρχει στη χώρα. Και όσο περνάει ο καιρός το διαπυστώνω και περισσότερο διότι δυστυχώς η σειρά αυτή δεν έγινε τόσο γνωστή όσο θα έπρεπε κανονικά να γίνει.

Έχω διαβάσει γύρω στις 5 φορές το βιβλίο και άλλες τόσες φορές έχω δει τη σειρά την οποία και έχω γραμμένη. Σε βιντεοκασσέτες αρχικά και περασμένες στο dvd αργότερα.

Οι διαφορές με το βιβλίο θα έλεγα ότι δεν είναι πολλές. Με ίσως πιο τρανταχτή την τελευταία σκηνή όπου στο βιβλίο μένει λίγο ..."φλου" ενώ στη σειρά η Γλάυκη ανοίγει τα μάτια της και δείχνει ότι εν τέλει θα γίνει καλά...!

Εντάξει δεν υπάρχουν λόγια για τον αείμνηστο ακαδημαϊκό μας τον Τάσο Αθανασιάδη. Ο άνθρωπος ήταν πολυ μπροστά και πολύ ψαγμένος. Μάλιστα λίγο πριν πεθάνει πριν 2 περίπου χρόνια, όταν είχε προβληθεί στη μικρή οθόνη και το τελευταίο του βιβλίο "Τα παιδιά της Νιόβης" , είχε δηλώσει, σε βαθειά γεράματα, ότι το μόνο του βιβλίο που μεταφέρθηκε επάξια στη τηλεόραση ήταν "Η αίθουσα του θρόνου" και κατόπιν "Οι τελευταίοι εγγονοί" και "Οι Πανθεοι".

Σε ότι αφορά τη σειρά που προβλήθηκε από τον οκτώβριο του 1998 ως τις 20 Απριλίου του 1999 (όταν και πέθανε ο Νίκος Ρίζος) ατύχησε να "πέσει" τρίτη βράδυ ακριβώς απέναντι από τον "Ακάλυπτο" ("Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή"). Ή για να το πω πιο καλά ήταν άστοχη η επιλογή του Τζώνη Καλημέρη, διευθυντή προγράμματος τότε στο Mega, να ρίξει τη σειρά απέναντι από την ήδη πετυχέμενη σειρά του Ant1 ακόμα κι αν επρόκυτω για κάτι εντελώς διαφορετικό.

Ήταν πραγματικά κρίμα η εως τότε ακριβότερη παραγωγή που είχε γυριστεί στην ελληνική τηλεόραση (στη συνέχεια μόνο "Οι μάγισσες της Σμύρνης" την ξεπέρασαν σε κόστος) να πάει χαμένη και να έχει χαμηλή απήχηση στο τηλεοπτικό κοινό.

Και μην ακούσω ότι ήταν εντελώς διαφορετικά τα κοινά της μιας από την άλλη σειρα, γιατί όλοι μας ξέρουμε πόσο "όπου φυσάει ο άνεμος" και πόσο ρηχό είναι στην πλειοψηφία του το τηλεοπτικό κοινό που λίγοι ήταν αυτοί που θα άφηναν την ανάλαφρη σειρά για να προβληματιστούν με την "αίθουσα". Εξάλλου μη ξεχνάμε ότι ο "Ακάλυπτος" έπαιζε ήδη από την περασμένη σεζόν όποτε είχε φτιάξει το κοινό του...

Τεσπα...

Από εκεί και πέρα, έχω την εντύπωση ότι από αυτή τη σειρά βγήκαν τρεις από τους καλύτερους ηθοποιούς της γεννιάς τους. Ο εξαιρετικός Άρης Λεμπεσόπουλος έπαιξε πολύ θετικά το ρόλο κάποιου που είχε ζήσει 5 χρόνια ως μοναχός κάτι που σημαίνει ότι αυτή η ..."αχρωμίλα" που λέτε ήταν επόμενο να βγει. Εντάξει για την Μαρία Ναυπλιώτου δεν υπάρχουν λόγια... Ενώ η απίστευτη έκπληξη ήταν ο Αλέκος Συσσοβίτης ο οποίος ερμήνευσε έναν ιδιαιτέρως δύσκολο ρόλο, του εγωιστή, κυνικού, ωραιοπαθή που όποια ήθελε την είχε στο κρεβάτι του. Δε θα συμφωνήσω με το φίλο που λέει ότι από εκεί και μετά ήταν απλώς μέτριος και ούτε από την έτσι κι αλλιώς μέτρια ταινία "deep end" μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Ο Συσσοβίτης έπαιξε συμπαθητικά και στο "είσαι το ταίρι μου" και σε κάτι παρανοϊκούς ρόλους στον "κοκκινο κύκλο", ενώ πριν την "αίθουσα του θρόνου" είχε ντεμπουτάρει στην μεγάλη οθόνη στη ταινία "η κατάδυση" με την Καριοφυλλιά Καραμπέτη.

Τεράστια ερμηνεία στη σειρά από τον "πατέρα" του Συσσοβίτη, τον μεγάλο Αλέκο Αλεξανδράκη. Ιδιαιτέρως στα επεισόδια που είχε πάθει την *****υνση ήταν εξαιρετικός σε σημείο που θα τολμούσα να πω ότι ήταν ίσως ο καλύτερος ρόλος στη μεγάλη καριέρα του.

Έκπληξη αποτελεί η συμμετοχή και η ερμηνεία του Νίκου Ρίζου ο οποίος λίγο πριν το θάνατο του απεκατέστησε τη φήμη του μετά τις τραγικές βιντεοταινίες των 80s!

Πολύ καλή και η ...Πόλυ (Μυρτώ Αλικάκη) και η μεταμόρφωση της από τρελαμένο νιάτο των 60s σε φρόνιμο κορίτσι.

Η Λάουρα Ντε Νίγκρις γι αυτό που την φωνάξανε να κάνει ήταν μια χαρά. Από μια γυναίκα που δεν υπήρξε ποτέ ηθοποιός στη ζωή της και μεγαλωμένη στο χώρο της μόδας είτε ως μοντέλο, είτε ως σχεδιάστρια και διευθύντρια περιοδικού μόδας νομίζω τα πήγε μια χαρα.

Πολύ συμπαθητικό βρήκα το ρόλο του Δημήτρη Λιγνάδη, τον παιδικό φίλο του Λουκά Δελλόγγη (Άρη Λεμπεσόπουλο) και αργότερα γαμπρός του. Ένας αρχαιολόγος που πέρναγε τα καλοκαίρια του στη βουνά κάνοντας ανασκαφές.

Τρεις από τις μεγαλύτερες μορφές του Ελληνικού και του Κυπριακού θεάτρου πλαισίωναν πατρικώς αυτή την πλειάδα των νεαρών ηθοποιών. Τόσο ο αείμνηστος Μίμης Κουγιουμτζής όσο και η Ρένη Πιτακή του κρατικού θεάτρου πραγματοποίησαν την πρώτη τους συμμετοχή στη μικρή οθόνη (Η Ρένη Πιτακή εμφανίστηκε χρόνια μετά στη σειρά "10" σαν την τρελή της γειτονιάς). Ο πρωτος στο ρόλο του βουλευτή Κυκλάδων Σπύρου Δελόγγη και η γυνάικα του Θωμαής Δελόγγη η οποία στο ένα και μοναδικό επεισόδιο που εμφανίστηκε συγκλόνησε με την ερμηνεία της.

Ο τρίτος της παρέας ήταν ο κύπριος Εύης Γαβριηλίδης ο μεγάλος ηθοποιός του κρατικού θεάτρου Κύπρου. Εκπληκτική ερμηνεία και από αυτόν με τις συζητήσεις που είχαν με τον καπουτσίνο μοναχό περ Γκρεγκουάρ (Σοφοκλής Πέππας) να μένουν στην ...ιστορία. Για τον Σοφοκλή Πέππα (τον γνωστό μπαμπα-Στρούμφ) οι συστάσεις είναι περιττές....!!!

Σε ότι αφορά τα γυρίσματα τώρα....

Η σειρά γυρίστηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της στη όμορφη Σύρο. Στον Άγιο Νικόλα και πίσω στη περιοχή "Βενετία" γυρίστηκε η χαρακτηριστική σκηνή του πρώτου επεισοδίου με την υποδοχή και κατόπιν την αυτοκτονία της μάνας.

Παμπολλες σκηνές γυρίστηκαν στον πασίγνωστο Δημαρχείο της Σύρου καθώς και στην Άνω Σύρο όπου αποτελούσε την έδρα του καπουτσίνου μοναχού.

Πέρα από την Σύρο (την οποία και όταν επισκέφτηκε ρώτησα τους ντόπιους για τη σειρά), αρκετές σκηνές γυρίστηκαν στην Πλάκα ενώ το περιβόητο σπίτι των Δελόγγηδων ήταν κάποιο παλιό αρχοντικό στη ...Κηφισιά!!! Σε ότι αφορά το ξενοδοχείο "Ξενία" είναι πλάνα από τη σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων στην Ανάβυσσο!!!

Αξιοσημείωτο του οικονομικού μεγέθους της σειρά ήταν το πλοίο που χρησιμοποιήθηκε (όχι το σκάφος του Σουηδού) ως πλοίο της γραμμής το οποίο ήταν πλοιο εκείνης της εποχής (μου διαφεύγει το όνομα) και το οποίο ναυλώθηκε από τη παραγωγή της σειράς να τους συνοδεύσει ως τη Σύρο...!!!

Για τη μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα δεν υπάρχουν λόγια!!!

Μόνο ένα στοιχείο θα δώσω ότι το 2000 ο Άρης Δαβαράκης συνεργάστηκε με την Ευανθία, έβαλε στίχους στη μουσική των τίτλων και ο Γιάννης Κότσιρας τραγούδησε το ...."ένας έρωτας φτηνός"!!!

Κλείνοντας δίνω και αυτό το στοιχείο...:

Δέκα χρόνια μετά, η σειρά αριθμεί ήδη 4 από τους ηθοποιούς να έχουν φύγει από τη ζωή. Εκτός από το Νίκο Ρίζο, 2 χρόνια μετά πέθανε ο Μίμης Κουγιουμτζής, το 2005 ο Αλέκος Αλεκανδράκης ενώ ο τέταρτος είναι ο ...Νίκος Σεργιανόπουλος!!! Ναι ο Νίκος Σεργιανόπουλος έπαιξε για 2 και μόνο λεπτά στη σειρά, ως ο επικεφαλής των απεργών που πήγαν για τις διαπραγματεύσεις με τον πατέρα του "Σιδερή", απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Σκεφτήτε πόσο σημαντική ήταν η σειρά που ο ήδη πασίγνωστος από τους "δύο ξένους" Νίκος Σεργιανόπουλος δέχτηκε αυτόν τον τόσο μικρό ρόλο.

Συγχωρέστε με για την κούραση... Ίσως κάποια στιγμή στη πορεία να θυμηθώ και κάτι ακόμα...

Να είστε καλά...!
 
Πίσω
Μπλουζα