Η Λάμψη (1991 ANT1)

..επειδη ολοι μας κρυβουμε ενα σκελετο στη ντουλαπα,θα ομολογησω οτι και εγω σε περιοδο αχαλινωτης ρεμπελιας ,ειχα γινει φαν της Λαμψης..(αργια μητηρ πασης κακιας κλπ)

Μου εχει μεινει ο Νικος Βασταρδης ως "Αρμαγεδων" ενας πληρωμενος κηλερ διεθνους φημης,που αναλαμβανει το συμβολαιο θανατου του Γιαγκουλα Δρακουλα..

Αφου αποτυγχανει καμμια δεκαρια φορες, τον μπουζουριαζουν η τα τιναζει -δε θυμαμαι-και αποκαλυπτεται οτι ο πληρωνων το συμβολαιο ηταν ο ..αδερφος του ο Σεβος..Αφου επικαλειται μια αστεια δικαιολογια ,αν θυμαμαι καλα, νομιζε οτι ο Γιαγκος ειχε πολιτικες βλεψεις και εποφθαλμιουσε τη θεση του,το ξεχασαν και ζησαν αυτοι καλα και μεις καλυτερα!

Ακομα εντυπωση προκαλει οτι ολο το καστ σχεδον ειχε κανει αποπειρα αυτοκτονιας με οπλο στον κροταφο ..και ολοι ειχαν επιζησει!!
 
Μην τα συζητάς! Όλοι είχαν αυτοκτονήσει, όλους τους είχαν απαγάγει, όλες τις είχανε βιάσει... για τους άντρες δεν είμαι σίγουρη.

Την ιστορία με τον Αρμαγεδών τη θυμάμαι κι εγώ, αλλά όχι με λεπτομέρειες... Γενικά, κατά καιρούς εμφανίζονταν διάφοροι killers με μάσκα, αλλά ο Αρμαγεδών είχε αφήσει εποχή.

ανμπιλίβαμπλ!!!

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απ' όσο μπορώ να θυμηθώ, η Έλενα Δράκου υποτίθεται ότι είχε σκοτωθεί σε αεροπορικό δυστύχημα. Ωστόσο, επέζησε αλλά με πολύ σοβαρά προβλήματα κι αναγκαζόταν να παίρνει ναρκωτικές ουσίες για να μην έχει πόνους. Όταν ήλθε στην Ελλάδα με το όνομα Χριστίνα Κένιχ, τα ναρκωτικά της τα προμήθευε ο Ανέστης Βλάχος (δε θυμάμαι το όνομα του ρόλου του) που ήξερε το πραγματικό της όνομα και την απειλούσε ότι θα τα πει όλα, αναγκάζοντάς την να του δίνει συνεχώς χρήματα. Τελικώς τον σκότωσε, συνελήφθη και στη δίκη έπεσε στα χέρια της Βίρνας ένα καμμένο διαβατήριο που έγραφε το πραγματικό της ονοματεπώνυμο...
 
Παντως νοσταλγω την εποχη Βιρνας-Αλεξη-Σεληνης-Σαντρας. Ηταν η καλυτερη περιοδος. Μετα......
 
Κάτι μου θύμησες με όσα έγραψες παραπάνω Τάσο. Αυτό που θύμαμαι σιγουρα όμως, είναι οτι η Χριστίνα Κένιχ ήταν ανάπηρη και κάποια στιγμή εντελώς ξαφνικά περπάτησε ξανά! Όταν έμαθε η Βίρνα οτι ζει η πραγματική μητέρα των παιδιών, θέλησε να φύγει απο το σπίτι. Η Χριστίνα Κένιχ όμως έβαλε αν θυμάμαι καλά φωτιά στο σπίτι της για να δείξει ότι τάχα κάηκε στη φωτιά. Πήγε και ο Γιάγκος για αναγνώριση του πτώματος στο νεκροτομείο. Η αλήθεια είναι όμως οτι Η Έλενα Δράκου το σκηνοθέτησε όλο αυτό για να μην διαταράξει τη γαλήνη των παιδιών της με τη Βίρνα!
 
1986 είπε:
Το soundtrack από τα κορυφαία!
Ρομπερτ Γουιλιαμς-Ζακκ Γουαιλντ..εεεε...Ζακ Ιακωβιδης.

ΦΛΑΣΙΑ! λοιπον, ορμωμενος απο αλλο θρεντ,να θυμησω οτι ειχε κανει περασμα ενας τυπας απο τολμη και αηδια,οχι γοητεια νομιζω ,ο Κλαρκ αν μου επιτρεπει ο κος Αλτζχαιμερ.

Εκανε τον πριστ,αλλα ως γοης,καποια καψουρεψε..την τανια μηπως..μετα πηρε τα υπολοιπα λεφτα του συμβολαιου και εφυγε και εζησε αυτος καλα και μεις χειροτερα..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επεσες μεσα σε ολα ;)
 
serano915 είπε:
Μπιλίβιτ γιατί το κανάλι στο οποίο παίζει η Λάμψη στη Βουλγαρία, μέχρι πρότινος άνηκε στον όμιλο Κυριακού :)

http://www.novatv.bg/bg/series/view/8/

Το βιντεάκι το τράβηξα μια μέρα που ευνοούσε ο καιρός τις μακρυνές λήψεις τηλεοπτικού σήματος (από Βουλγαρία το σήμα ήρθε Λήμνο!)

Respect για τη περιγραφή σου Τάσο!

Όλα αυτά που με βοήθησες να θυμηθώ πρέπει να έγιναν στο τέλος της πρώτης χρονιάς, καλοκαίρι, τότε που είχαν ήδη φτάσει τα 300 επεισόδια και όλα τα τηλεπεριοδικά της εποχής έγραφαν "Κοινωνική σειρά που θα ολοκληρωθεί σε 250 ημίωρα επεισόδια"!

:p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και ποιος πίστευε οτι θα φθάναμε τα 3.457 επεισόδια!
 
Ορίστε και ένα απόσπασμα από το 1ο επεισόδιο της Λάμψης!

Τρελό γέλιο!!!

(αλλά εμφανίζεται κι η θεά Τάνια Καψάλη,βεβαίως βεβαίως...)
 
latinsoapsfever είπε:
Μπιλίβιτ γιατί το κανάλι στο οποίο παίζει η Λάμψη στη Βουλγαρία, μέχρι πρότινος άνηκε στον όμιλο Κυριακού :) http://www.novatv.bg/bg/series/view/8/

Το βιντεάκι το τράβηξα μια μέρα που ευνοούσε ο καιρός τις μακρυνές λήψεις τηλεοπτικού σήματος (από Βουλγαρία το σήμα ήρθε Λήμνο!)

Respect για τη περιγραφή σου Τάσο!

Όλα αυτά που με βοήθησες να θυμηθώ πρέπει να έγιναν στο τέλος της πρώτης χρονιάς, καλοκαίρι, τότε που είχαν ήδη φτάσει τα 300 επεισόδια και όλα τα τηλεπεριοδικά της εποχής έγραφαν "Κοινωνική σειρά που θα ολοκληρωθεί σε 250 ημίωρα επεισόδια"!

:p
Πάντως σήμερα που ήμουνα σε βιβλιοπωλείο - αντικερί στο Μοναστηράκι είδα ένα περιοδικό του 1992 που το έλεγε αυτό.
 
Παντα οι σαπουνοπερες ηταν ενα αινιγμα για εμενα. Οι Φωσκολικες δε αγγιζαν τα ορια του μεταφυσικου. Δεν μπορουσα να καταλαβω τι διαολο εβρισκαν σε αυτες, δεν ηξερα αν επρεπε να πιστεψω τις απιστευτες τηλεθεασεις που επικαλουνταν ή ηταν καποια συνομωσια. Στο σπιτι μου οχι απλα δεν εβλεπαν, αλλα πεταγαν καντηλες. Οι διαλογοι ηταν τοσο ηλιθιοι, οι καταστασεις τοσο απιθανες και οι ερμηνειες τοσο υπερβολικα τραβηγμενες που αγγιζαν τα ορια σουρεαλ κωμωδιας.

Εχω περισσοτερες αναμνησεις απο την καζουρα που επεφτε στην Λαμψη απο τον Ζουγα και κατα συνεπεια απο ολο το σχολειο, παρα απο την σειρα. Παντως θυμαμαι οτι η γιαγια ενος φιλου μου ηταν απιστευτα φαν. Μιλαμε για προσηλωση και να ζει την πλοκη. Επειδη συνηθως εκεινη την ωρα ετοιμαζομασταν να παμε καμια βολτουλα, καθε φορα καθομασταν κανα 10λεπτο και βλεπαμε την σειρα κοροιδευοντας ανελεητα. Ετσι θυμαμαι και το σκηνικο με τον Αρμαγεδων. Ειχαμε γελασει τοσο πολυ που μου εχει μεινει. Σκαει ο Βασταρδης με τσιγκελωτο μουστακι αν θυμαμαι καλα μετα απο αποτυχημενη προσπαθεια συλληψης του. Νομιζω οτι μιλαγε με τον Σκευος (ετσι λεγαμε τον αδερφο του Γιαγκου), ελεγε πως εκει που πηγαινε να φυγει ενα αυτοκινητο του εκλεισε τον δρομο. Ο αλλος με αγωνια του λεει ''και τι εκανες??'' για να παρει την κουλ απαντηση ''πατησα γκαζι και περασα απο πανω'' χαχαχαχαχαχχα ακομα γελαω. Για να καταφερεις να μπεις στην ψυχοσυνθεση του Φωσκολου και των συνεργατων του επρεπε να εχεις περασει τα 70 και να εχεις φαει 2-3 minor εγκεφαλικα.

Εξακολουθω να απορω με την επιτυχια ακομη και των συγκριτικα πιο νορμαλ κοινωνικων σειρων της Ακριτα.
 
Η σειρά ΛΑΜΨΗ υπήρξε η μακροβιότερη σειρά στα πρώτα χρόνια της ιδιωτικής τηλεόρασης. Πετυχημένο σενάριο,πολύ καλοί ηθοποιοί και αψογη σκηνοθεσία. Ιδιαίτερα μού άρεσαν οι τίτλοι έναρξης με την υπέροχη μουσική!Γενικότερα η σειρά αυτή είχε μεγάλη απήχηση για την εποχή της...
 
Μου αρέσει πολύ το ομώνυμο τραγούδι των αρχικών τίτλων της σειράς με την εκρηκτική Bessy Αργυράκη!

Bessi_420.jpg
 
Μία φωτογραφία με Λάμψη!
 
Στα τελευταία επεισόδια της "Λάμψης" προστέθηκαν δύο ακόμη διάσημα ονόματα στο cast της σειράς: Τάκης Ανούσης και Μάνος Βακούσης. Ο τελευταίος έπαιζε τον ρόλο ενός ψυχοπαθούς εκβιαστή που ζήλευε με πάθος την Νάντια.
 
sparklingeagle είπε:
Στα τελευταία επεισόδια της "Λάμψης" προστέθηκαν δύο ακόμη διάσημα ονόματα στο cast της σειράς: Τάκης Ανούσης και Μάνος Βακούσης. Ο τελευταίος έπαιζε τον ρόλο ενός ψυχοπαθούς εκβιαστή που ζήλευε με πάθος την Νάντια.
O Ανούσης έπαιζε από το 1998 περίπου και είχε παντρευτεί την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου (Βάντα).Ο θείος του έστησε πλεκτάνη στη Βάντα,βάζοντας φωτιά σε ένα κτίριο που είχε πάει η Βάντα και τελικά αυτή τυφλώθηκε παροδικά!Πρέπει να βρήκε το φως της από φωτιά πάλι!
 
Θυμαμαι οταν ειχε αρχισει η Λαμψη και ειχε γινει ενας καποιος ψιλοχαμος. Νομιζω ηταν η πρωτη Ελληνικη καθημερινη σαπουνοπερα (αλλα μπορει να κανω και λαθος). Τα δυνατα της χαρτια που την εκαναν να την ακουμε ολοι ηταν η χαρισματικη Δανδουλακη και το παρανομο ειδυλλιο με το θετο της γιο Σπυροπουλο, η Λουκια Παπαδάκη που ηταν μεταξυ των δυο αδελφων Δρακων, η υπηρετρια που εμεινε εγκυος με το γιο Δρακο, η κουκλαρα Τανια Καψαλη και φυσικα η Σεληνη.

Πιο μετα ειχαμε αρχισει να το βλεπουμε σπιτι και θυμαμαι φοβερες ιστοριες οπως με την Χριστινα Κενιχ, τον Ευλογητο, τον Αρμαγεδδων που θα σκοτωνε το Δρακο, ενα σωσια του Δρακου που πηρε τη θεση του και αλλα :)

Τα τελευταια χρονια πριν τελειωσει ομως, πιστευω ειχε παρατραβηξει... πολυ περισσοτερο απο οσο αντεχε. Ειχε τελειωσει εδω και καιρο και δεν το ηξερε. Και αποδειξη ηταν οτι πλεον οι ηθοποιοι αλλαζανε σαν πουκαμισα, ενω ιδιοι ηθοποιοι "στοκ" κανανε πολλους και διαφορους γκεστ σταρ, με ενα αποτελεσμα να μοιαζει απο φτηνιαρικο μεχρι κακογουστο.

Οσο για τα τελευταια "υποσεναρια" ηταν το ενα αντιγραφο του αλλου. Καποιος χαρακτηρας θα υφιστατο μια σκευωρια και η προσωπικη του ζωη θα εμπαινε σε κριση ή θα εμπαινε φυλακη. Θα φωναζε, θα ουρλιαζε, θα οδυρωταν οτι δεν ηταν ετσι, αλλα ματαια. Τελικα η αληθεια ελαμπε, αλλα αυτο ειχε σαν αποτελεσμα να περασουν ΟΛΟΙ οι ηρωες απο μπουντρουμι.

Το σπαστικο ηταν οτι ενω καποιος μπατσος, πχ ο Ρενος ειχε ηδη βαλει 10 αθωους στη φυλακη και μετα ειδε να αποδυκνυεται η αθωοτητα τους, στην 11η θα ηταν το ιδιο αδιαλλακτος οπως και την πρωτη φορα. Καμια συναισθηση του οτι κατι τετοιο εχει ξαναγινει :D

Εντωμεταξυ τι να πουμε για τα επεισοδια που τα μισα (ή και ολόκληρα) ηταν "σου πα μου πες οτι του ειπα πως μου ειπε οτι ο Γιαγκος εχει συναχι" και ο αλλος να αντιδραει "τι ειπες; σοβαρολογεις; Ο Γιαγκος εχει συναχι;; για ξαναπες το!" και να το ακουμε αλλες 2-3 φορες! :D Μιλαμε για φρικαλεες καταστασεις που αναρωτιομουν τι μεσον ειχαν οι σεναριογραφοι! Ο Σεφερλης πιστευω καλα τους τα "εψελνε" στα σκετσακια του.

Η Λαμψη μαλλον τελειωσε αδοξα. Απο ενα τηλεοπτικο φαινομενο, απο "επιστροφη του Φωσκολου" και σειρα που μπηκε στο Γκινες, ειχε καταντησει ενα ανουσιο, επαναλαμβανομενο time filler του μεσημεριου.

Αν τελειωνε πιο πριν, πρωτου "σαπισει", μαλλον θα τη θυμομασταν ακομα με σεβασμο και περισσοτερη νοσταλγια.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Βασικά κάπου που αναφέρεις για σωσία του Δράκου,δεν είμαι 100% σίγουρος!Θυμάμαι σίγουρα σωσία της Βίρνας Δράκου,η οποία ήταν μια δημοσιογράφος που το όνομά της ήταν Αμαλία,και είχε μια φίλη που την έλεγαν Εκάτη.Αυτές μαζί με συνεργούς είχαν απαγάγει την πραγματική Βίρνα Δράκου!
 
Πίσω
Μπλουζα