Η Παλιά Αθήνα

  • Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας audiodee
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Πειραιάς: Μέγαρον Αδελφών Βάττη επί των οδών Ακτής Μιαούλη-Μπουμπουλίνας-Αγίου Σπυρίδωνος
Προβολή συνημμένου 240239
πηγή

Προβολή συνημμένου 240240

Ένα πανέμορφο κτήριο του Πειραιώς, που δεν έχει καμμία σχέση με την Αθήνα.
 
Απλά δεν υπάρχει, αν δεν κάνω λάθος, θέμα για τον Παλαιό Πειραιά..οπότε έγινε εδώ εκλαμβάνοντας ως παλιά Αθήνα την ευρύτερη περιφέρεια Αττικής.
Υπάρχει το θέμα: Παλιές φωτογραφίες της Ελλάδας.
 
1649677063861.png
Πρώτη φορά το βλέπω : Οι τρολλέδες οριακά στις ίδιες γραμμές!!!!:biglaugh::biglaugh::biglaugh::biglaugh:
Το Alfa Romeo της τότε γραμμής 9 (Άνω Κυψέλη-Πετράλωνα η οποία έχει καταργηθεί πλέον) προπορεύεται του Ziu της τότε γραμμής 5 ( Πλατεία Παπαδιαμάντη-Καλλιθέα , νυν Λαμπρινή-Πλ.Συντάγματος -Τζιτζιφιές).

Χρονολογία λήψεως το πολύ το 1991 οπότε και αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία τα τελευταία τρόλεϋ Alfa Romeo.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ο Πύργος του ΟΤΕ (post 2752) στην Πατησίων (δηλαδή ο πύργος ο ίδιος είναι πιο κοντά στην Γ' Σεπτεμβρίου αλλά φαίνεται η πόρτα ήταν Πατησίων(*)) πραγματικά ξεχώριζε από όλα τα άλλα κτήρια της Αθήνας. Ήταν το ψηλότερο κτήριο της Αθήνας μέχρι που έγινε ο Πύργος των Αθηνών.

(*) Βλέπω στο Google Maps ότι από τη μεριά της Πατησίων είναι ένα παλιό κτήριο με λίγους ορόφους και αρκετά μεγαλόπρεπη είσοδο οπότε μάλλον αυτό ήταν το αρχικό και μετά του κοτσάρανε τον Πύργο αλλά η διεύθυνση δεν άλλαξε.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Μπροστά από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Υπήρχαν και οι τηλεφωνικοί θάλαμοι για να εξυπηρετούνται οι πολίτες, υπήρχαν και αντίστοιχοι στην έξοδο προς την Βασιλέως Ηρακλείου, μπλε χρώματος για τα αστικά τηλεφωνήματα και πορτοκαλί για τα υπεραστικά (φυσικά και του εξωτερικού για χρήση από τους τουρίστες). Το τρόλεϊ έχει διαφήμιση από νωπομάντηλα.
 
Πίσω
Μπλουζα