Λέω για ριζικές αναδιαμορφώσεις, που στην εποχή μας για την Ομόνοια μοιάζουν να περιορίζονται σε 4, εκτός αν μου ξεφεύγει καμία
Πρώτα η γνωστή στους νεότερους από τις ταινίες στρογγυλή με το συντριβάνι.
Μετά αυτή του Έβερτ με το "πιο μοντέρνο άγαλμα της Ευρώπης" λες και το μοντερνιλίκι έχει μια απόλυτη κλίμακα μέτρησης. Και η Ευρώπη ανατρίχιασε που εμείς την ξεπεράσαμε σε μοντερνιά. Μια χαρά άγαλμα είναι δηλαδή, αλλά δεν μπορούσαν να το βάλουν κάπου που δεν είχε τίποτε (π.χ. εκεί που είναι τώρα) αντί να χαλάσουν το τόσο εμβληματικό συντριβάνι? Δεν ήξερα ότι οι φοίνικες ξεράθηκαν.
Τρίτη αυτή που τη μετέτρεψε σε τσιμεντένια έρημο
Και τέταρτη αυτή του Μπακογιάννη που ξαναέβαλε συντριβάνι και για την οποία δεν έχω καθόλου γνώμη διότι δεν την έχω δει αλλά δεν φαντάζομαι να είναι χειρότερη από την τρίτη.
Αλλά υπάρχουν κι οι παλιότερες, με τις μούσες κλπ, κι εκεί έχω χάσει λογαριασμό.
Σύνταγμα θυμάμαι αυτή του Γιατράκου που γέννησε πολλές αντιδράσεις διότι ήδη ξέρανε ότι σε λίγα χρόνια θα την ξαναχάλαγαν λογω μετρό, όπως και έγινε, αλλά αυτό δεν πτόησε τη δημαρχάρα, σάμπως από την τσέπη του έβαζε τα πεταμένα λεφτά? Άρα 3 μορφές, αλλά μπορεί να μου ξεφεύγει και καμία. Και υπάρχουν και οι παλιότερες με τα περίεργα μεταλλικά τόξα, κι αυτή με τα εκατομμύρια καθίσματα που έχουμε δει σε παλιές φωτογραφίες.