Η Παλιά Αθήνα

Πολύ ωραία φωτογραφία Rio. Ποιός λόφος άραγε να είναι; Μήπως είναι ο Λυκαβηττός και βλέπει προς την Αλεξάνδρας;
 
Σωστά, ολόσωστα ο Λυκαβηττός είναι πίσω στα δεξιά της φωτογραφίας. Μπροστά είναι όντως η λεωφόρος Αλεξάνδρας και στο βάθος διακρίνεται και το Γηροκομείο.
 
Η πλατεία Ομονοίας στα καλύτερα της...ονειρική η τελευταία φωτό του RIO
 
  • Like
Reactions: RIO
Η πλατεία Ομονοίας στα καλύτερα της...ονειρική η τελευταία φωτό του RIO
Ναι, έχουν μεσολαβήσει κάμποσες "βελτιώσεις" από τότε, η κάθε μία από τις οποίες άφηνε τη δύστυχη πλατεία χειρότερη από την προηγούμενη. Ο κάθε δήμαρχος που θέλει να αφήσει τη σφραγίδα του ρίχνει και από μία αναμόρφωση στην Ομόνοια και μία στο Σύνταγμα. Δεν έχω γνώμη για την τωρινή διαμόρφωση, διότι την έχω δει μόνο από φωτογραφίες και με κατάλληλη φωτογράφηση ακόμη κι ο elephadas μοιάζει ωραιότερος από τον Πωλ Νιούμαν στα νιάτα του. Αν μας επιτρέψει ο κορωνοβίρος ίσως προλάβω να τη δω και ζωντανά πριν την ξαναναμορφώσει κάποιος επόμενος δήμαρχος.

Α, ναι, κοίταξα και τον λόφο του Στρέφη σήμερα. Η σύγχρονη φωτό είναι λίγο πιο πίσω, βλέπουμε όμως τα βράχια στα οποία έχει σκαρφαλώσει ο ασπρόμαυρος κύριος και δεξιά τις υπώρειες του Λυκαβηττού.

1614029282755.png
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία η ανωτέρω. Είναι η διασταύρωση Καλλιρρόης με Αθ. Διάκου υποθέτω. Αλλά μέσα στον αρχαιολογικό χώρο είχαν πετάξει μπάζα; Δεν θα βλέπαμε κάπως και την Αγία Φωτεινή;
Μήπως με μπερδεύουν τα δέντρα που υπάρχουν τώρα;
 
Αχ Rio σε ευχαριστώ! Που την βρήκες αυτή την τέλεια φωτογραφία; Είναι η διασταύρωση Πειραιώς και Μενάνδρου και Πειραιώς και Βούλγαρη. Είναι το μέγαρο Τσοποτού που χτίστηκε το 1870 και κατεδαφίστηκε το 1962. Στη θέση του ανεγέρθηκε ένα τυπικό κτήριο άσχημο και θηριώδες το οποίο στέγαζε κάποιες υπηρεσίες της Νομαρχίας. Δίπλα ακριβώς εκεί που φαίνεται ένα φουγάρο, γκρεμίστηκε και αυτό (το οποίο δεν γνωρίζω την χρήση του αν και πολύ θα θελα) και οικοδομήθηκε ένα 7όροφο κτήριο γραφείων το 1963. Το περίπτερο που βλέπουμε διατηρήθηκε μέχρι που ξηλώθηκε πριν τρία χρόνια μην αντέχοντας να συντηρηθεί από την εγκληματικότητα και την κρίση.
Όπως καταλάβατε έχω προσωπικό ενδιαφέρον για το σημείο.
 
Τι να σου πω τωρα; Την εβαλα οπως τη βρηκα.
Ελα μωρε, και τι εγινε; Σιγα τα ποδια που ειχαν κι οι δυο. :)
 
Η φωτο είναι από την σελίδα του FB " H Αθήνα από τον 19ο αιώνα."
 
Τι κρίμα που γκρεμίστηκε ένα τέτοιο κτήριο με προσωπικότητα :( Θα μου πείτε, το μόνο ήταν? Πάλι καλά που έχουν μείνει όσα έχουν μείνει.
 
Πω πω superspreader event κι ούτε μια αντικορωνοβιρική μάσκα. Τσκ τσκ τσκ πώς ζούσαν τότε οι πρωτόγονοι!
 
Πίσω
Μπλουζα