Bambinella
Extra Galactic RetroEntity!
- Αντιδράσεις
- 30.628
Επειδή δεν γνωρίζω αυτή την λεπτομέρεια, υπήρχε έλλειψη καυσίμων;
Για κάποιο διάστημα ναι, υπήρξε. Οι Έλληνες εφοπλιστές της εποχής βρήκαν άκρη, αγοράζοντας μεγαλύτερα τάνκερς και καλύπτοντα έτσι την ζημιά.Επειδή δεν γνωρίζω αυτή την λεπτομέρεια, υπήρχε έλλειψη καυσίμων;
Κι εγώ. Γνώρισα την Αγία Φωτεινή Ιλισσού, και η περιοχή μου ήταν πολύ γνωστή γενικά (πράγμα δικαιολογημένο αφού συχνά-πυκνά τόοοτε περνούσα από εκεί πηγαίνοντας για Βουλιαγμένης), αλλά με μπερδεύουν οι δρόμοι. Η "Αρδηττού" είναι σε δύο επίπεδα όπως πρέπει, αλλά κατα τ' άλλα είναι πολύ διαφορετική τώρα, και η διασταύρωση με την "Αθανασίου Διάκου" είναι πολύ κοντά. Μάλλον θα φταίει η γωνία λήψης, γιατί η πολυγωνική πολυκατοικία δίπλα ακριβώς στο καμπαναριό υπάρχει ακόμη, πράγμα που μου επιβεβαίωσε ότι δεν με γέλασε η μνήμη μου.Στην φωτογραφία υπάρχει τόσο λίγη βλάστηση, που δυσκολεύτηκα να προσανατολιστώ!
Πιστεύω ότι είναι 60s. Αφενός φαίνεται από τα αυτοκίνητα, αφετέρου η αμερικανική πρεσβεία υπάρχει στην φωτό οπότε είμαστε ήδη μετά το '61. Η πολυκατοικία που αναμένεται αργότερα να καλύψει το κενό στις γωνίες Βεντήρη - Βασιλίσσης Σοφίας - Χατζηγιάννη Μέξη είναι μια τυπική πολυκατοικία των '70s (τα μπαλκόνια με τζάμι ήταν πολύ της μόδας τότε, μένω σε μια τέτοια). Την όλη σκέψη μου ενισχύει η διαφήμιση της TWA η οποία στα μέσα της δεκαετίας του 60 είχε προχωρήσει σε μια συμφωνία ώστε να αγοράσει την αλυσίδα των Hilton και να υπάρχει μια αποκλειστική συνεργασία μεταξύ τους. Η διαφήμιση μπήκε σε κατάλληλο σημείο, σε κτήριο ακριβώς πίσω από το ξενοδοχείο.
Η φωτογραφία σου αυτή σχετίζεται με την χθεσινή, που είχε ως θέμα το ράψιμο σημαιών για τον Σαρλ ντε Γκωλ;