Μπράβο μάτι Λώρα! Δεν ξέρω από ποιου κτηρίου την ταράτσα έγινε η λήψη, λες και είναι πολλά, αλλά σίγουρα από αυτόν τον δρόμο (που ακόμη δεν είμαι σίγουρη πώς λέγεται, Βασ. Γεωργίου Α' νομίζω). Κάτω αριστερά είναι η γωνία της πλατείας Συντάγματος με την οδό Μητροπόλεως και κάπου στη μέση της φωτό φαίνεται ο μικρός τρούλος του μεγάρου Μηταράκη που βρίσκεται στη γωνία Μητροπόλεως και Νίκης.Που να ναι άραγε αυτό; Μου κάνει για Σύνταγμα, σαν να έγινε η λήψη από το ρουφ γκάρντεν του Grande Bretagne.
Μήπως εμπορικό τρίγωνο ίσως? Κολοκοτρώνη & Πραξιτέλους..?Προφανώς κάποια πλευρά της Πλάκας αν λάβουμε υπόψη και την κατωφέρεια των δρομων.
Εύλογη απορία όμως υπάρχουν κι άλλες περιοχές της Αθήνας που το όνομά τους είναι στη γενική. Και δεν εννοώ μόνο αυτές που ανήκαν σε κάποιους επώνυμους, πχ. Γκύζη, Γουδή, Παπάγου, Ζωγράφου αλλά και αυτές που γενικώς ανήκαν κάπου ή προϋπήρχε κάτι πχ. Ακτημόνων (Γαλάτσι), Ανθέων (Μπραχάμι), Λοιμωδών (Αιγάλεω, αν και σε αυτή την περίπτωση δεν τους έπαιρνε να δώσουν το όνομα στην ονομαστική γιατί τότε δεν θα πάταγε ψυχή εκεί και μόνο από την τρομάρα!).(*) Αλλά η απορία μου αντικαταστάθηκε από την ερώτηση γιατί το Δουργούτι βαφτίστηκε "Κυνοσάργους" κι όχι "Κυνόσαργες" που ήταν το όνομα του αρχαίου Γυμναστηρίου. Επίσης γιατί θεώρησαν καλύτερο να βαφτίσουν την περιοχή "Άσπρος Σκύλος". Κι εγώ θα άλλαζα το όνομά μου αν με λέγανε Elephada Δουργούτη, αλλά θα διάλεγα κάτι κομψότερο, π.χ. Τερψιθέα (αφού το "Καλλιθέα" ήταν ήδη πιασμένο).
Είναι πολύ πιθανό. Όντως είναι στην σειρά τα μαγαζιά παραπέμποντας στο εμπορικό τρίγωνο. Θα το κοιτάξω στο γκούγκλ μαπς. Μπας και πιάσω την αύρα του δρόμου.Μήπως εμπορικό τρίγωνο ίσως? Κολοκοτρώνη & Πραξιτέλους..?
Αυτή η κατωφέρεια, ο λοξός προς τα δεξιά (Πραξιτέλους?)και ο μάλλον αντίστοιχα λοξός που έρχεται από αριστερά..? (Λέκκα?)
Σαν να είναι ο φωτογράφος στη μέση του δρόμου και να έχει και πίσω αριστερά (Λέκκα) αλλά και πίσω δεξιά δρόμο (Κολοκοτρώνη προς παλιά βουλή?) που είναι και ανήφορος..
Βγάζει νόημα? Το σημείο φυσικά τώρα έχει μεταγενέστερα κτίρια..
Τελικά μοιάζει με Πραξιτέλους και πλατεία Καρύτση. Αλλά δεν είμαι σίγουρη. Μου μοιάζει σαν να στεκεται ο φωτογράφος γωνία Πραξιτέλους και Κολοκοτρώνη.Μήπως εμπορικό τρίγωνο ίσως? Κολοκοτρώνη & Πραξιτέλους..?
Αυτή η κατωφέρεια, ο λοξός προς τα δεξιά (Πραξιτέλους?)και ο μάλλον αντίστοιχα λοξός που έρχεται από αριστερά..? (Λέκκα?)
Σαν να είναι ο φωτογράφος στη μέση του δρόμου και να έχει και πίσω αριστερά (Λέκκα) αλλά και πίσω δεξιά δρόμο (Κολοκοτρώνη προς παλιά βουλή?) που είναι και ανήφορος..
Βγάζει νόημα? Το σημείο φυσικά τώρα έχει μεταγενέστερα κτίρια..