Η Παριζιάνα (1969)

ευχαριστώ......ειναι τέλια ταινία....
 
139.jpg
139.jpg
 
Χαζεψα λιγο την προβολη της πριν λιγες μερες....Μα ποσο ομορφα και εντονα ειναι πια τα χρωματα και ποσο καθαρη η εικονα!! Εχουν κανει υπεροχη δουλεια και ειναι κριμα που δεν κυκλοφορουν τις ταινιες σε blu ray
 
είναι μια από τις αγαπημένες μου ταινίες!!!
 
Εμένα μου έκανε εντύπωση ότι μόλις 12-13 χρόνια μετά το 1969 το χυδαίο βρίσιδι πάει αντάρα.
 
την επόμενη Τεταρτη 27/10 το βραδυ στις 21.50 η ταινια στον alpha...
 
σημερα το βραδυ στις 21.50 θα προβληθει η ταινια στον alpha
 
Χτες ημασταν με φιλους και πανω στο ζαπινγκ πεσαμε πανω στην Παριζιανα. Περιττο να πω οτι αφησαμε τηλεκοντρολ και απολαυσαμε Βλαχοπουλου. (Σε αυτη την ταινια νομιζω βρισκω τα πρωτα δειγματα Ρετιρε btw)

Μια φιλη, βλεποντας το σπιτι που εμενε η πρωταγωνιστρια, αναρωτηθηκε που να ηταν αραγε αυτη η ομορφη γειτονια...

Σε 20 δευτερολεπτα της ειχα την απαντηση

Εμεινε παγωτο!

Η ομαδα του Που Γυριστηκαν οι Ελληνικες ταινιες κανει απιστευτη δουλεια!!
 
Ο Κώστας Βουτσάς σε ρόλο κομπάρσου που φωνάζει "άχ ο κάλος μου" όταν σκοντάφτει πάνω του η Ρένα (αν προσέξετε ούτε καν τον ακουμπάει) όταν βλέπει έναν γνωστό της. Και μαζί του κάθεται η...Μαρινέλα; Δεν ξέρω, πάντως της μοιάζει.

 


Δείτε στο 1:17


 


https://www.youtube.com/watch?v=nTRMLORTbtc
 
Crimson Moonlight είπε:
Ο Κώστας Βουτσάς σε ρόλο κομπάρσου που φωνάζει "άχ ο κάλος μου" όταν σκοντάφτει πάνω του η Ρένα (αν προσέξετε ούτε καν τον ακουμπάει) όταν βλέπει έναν γνωστό της. 

 

 


Και μαζί του κάθεται η...Μαρινέλα; Δεν ξέρω, πάντως της μοιάζει.


 


Δείτε στο 1:17


 


https://www.youtube.com/watch?v=nTRMLORTbtc
Όντως το αναφέρει κι εδώ

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97...AC%CE%BD%CE%B1
 
Μια ακόμα αγαπημένη μας κωμωδία, όπου η λατρεμένη μας Ρένα δίνει μια ακόμα φορά ρέστα με την πληθωρική παρουσία της, το πληγαίο της κωμικό ταλέντο, τις ξεχωριστές της ατάκες kai απογειώνει την ταινία με χαρακτηριστική άνεση. Η ατάκα της ''Σούζυ ψεύδεσαι και τρως", μνημονεύεται και προκαλέί γέλιο μισό αιώνα και βάλε μετά.
Θα μου επιραπούν δυο επισημάνσεις από την ταινία. Η πρώτη είναι η απαστράτουσα και σαγηνευτική ομορφιά της Έρρικα Μπρόγερ που πιστεύω πως είχε τα ομορφότερα ίσως μάτια που έχουμε δει στον ελληνικό κινηματογράφο. Απλά θεσπέσια ύπαρξη που είναι αδύνατον να μην ερωτευτείς με την πρώτη ματιά.
Η δεύτερη επισήμανση μου είναι πως στην ταινία απολαμβάνουμε την πανέμορφη Μύκονο στα καλύτερα της και στα ποιοτικότερα της πριν αλλοτριωθεί τις επόμενες δεκαετίες από παρείσακτους επισκέπτες-νεόπλουτους (με δανεικά βεβαίως-βεβαίως) θύματα του κωστοπουλικού lifestyle, του ΚΛΙΚ και του NITRO, που νόμιζαν οι καημένοι ότι έζησαν την μεγάλη ζωή. Τώρα οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καταταγεί μετά το σβήσιμο των φώτων του πάρτυ, σε αξιολύπητους νεόπτωχους που παρακαλάνε για μια 8μηνη σύμβαση στους Δήμους με τον βασικό μισθό, ή κάνοντας την οποιαδήποτε δουλειά που την εποχή της λαμπερής εποχής αλλά με στοιχεία πλαστής ευημερίας με δανεικά, σνόμπαραν με υφάκι υπεροψίας. Αξίζουν την λύπηση μας? Ασφαλώς όχι. Συγνώμη για το off topic.
Εν κατακλείδι η ταινία είναι ένα ακόμα παράσημο του λαμπερού ελληνικού κινηματογράφου που αγαπήθηκε από γενιές και γενιές και έπεται συνέχεια.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Πίσω
Μπλουζα