Υπεροχη η χτεσινη βραδια.
Απο αποψη οργανωσης, ολα εξαιρετικα. Για την ταινια, θα πω παρακατω.
Πολλοι οι διασημοι καλεσμενοι. Γεματη η αιθουσα.
Στην αρχη μιλησε η κορη του Καραγιαννη. Μετα μιλησε ο Παπακαλιατης, η κ Κοντου (επιτομη αριστοκρατικης φινετσας) και ο κ Κωνσταντινου, ο κ Καρατζοπουλος (ο οποιος παρα τα χρονια του ειχε ζωντανια νεαρου) και ενας χαιρετισμος απο τον εκπροσωπο του Αμερικανικου στουντιο που ανελαβε την επεξεργασια.
Να πω οτι η ταινια εξ αρχης ειχε μια αβαντα στα ματια μου διοτι δεν ειχα ξαναδει παλιο Ελληνικο σινεμα σε κινηματογραφο, ποσο μαλιστα στη Vmax.
Επισης παρα τα αρνητικα σχολια που ειχαν ακουστει πριν την προβολη, με ειχε προκαταβαλει θετικα η κ Κοντου που ειχε δηλωσει πριν καποιο καιρο βλεποντας κανα δυο πλανα της ταινιας, οτι τα χρωματα ειναι σωστα και οτι ανυπομονει να την παρακολουθησει.
Τα φωτα αρχισαν να χαμηλωνουν. Στην αρχη εδειξε καποια πλανα απο παλιες ταινιες και φανηκε ποσο χαλια φαινονται οι ταινιες ποιοτητος dvd σε μεγαλη οθονη.
Ετσι οταν μετα ξεκινησε η ταινια, με κατεπληξε η καθαροτητα της. Το χρωμα πραγματικα πηγαινει σε αυτο το εργο. Σαν αν το ζητουσε ρε παιδι μου. Πραγματικη αμαρτια που δεν ειχε εξ αρχης γυριστει εγχρωμα.
Αυτα που ανεδειχθησαν περισσοτερο απο την επεξεργασια ειναι η πρωτευουσα και η κ Κοντου. Πραγματικα δεν θυμαμαι ταινια οπου να ειναι ομορφοτερη! Η σκηνη που κατεβαινει τα σκαλια ή που καθεται στο παραθυρο και τραγουδα ειναι μαγικες. Απλα θεα. Ποσο μαλιστα σε καμποσες χιλιαδες ιντσες!
Ο επιχρωματισμος στα ματια μου (που δεν ειμαι ειδικος) ηταν εξαιρετικος. Να πεφτουν κατι κοντινα στα προσωπα (σε ιντσες που δεν μπορει να κρυφτει τιποτα) και να βλεπεις το χρωμα των μεταλικων τελειωματων στα γυαλια του Αντωνακη.
Τωρα για την τελικη κριση, δυο πραγματα ηταν στο μυαλο μου πριν δω την ταινια στη νεα της εκδοχη. Πρωτο αν δεν πολυκαταλαβω οτι προκειται περι επιχρωματισμου και δευτερο αν θα την προτιμουσα απο την ασπρομαυρη.
Λοιπον οσο αφορα το πρωτο, μετα τους τιτλους αρχης που αντιμετωπισα τεχνικα τσεκαρωντας χρωματα (που btw που φανηκαν μια χαρα!) μετα ξεχαστηκα και η ταινια με συνεπηρε. Δεν σκεφτηκα ουτε τις επεξεργασιες, ουτε τις παλετες.
Για το δευτερο, οταν ξαναδω την ταινια (ειναι μια ταινια που βλεπεται και ξαναβλεπεται αλλωστε)...θα προτιμησω την εγχρωμη εκδοχη της.
Και για να προλαβω αηδιες (που δεν θα ειπωθουν απο μελη της κοινοτητος, αλλα απο γνωστα κορακια)...δεν πηρα θεση ποτε πριν δω την ταινια και μια προσκληση δεν θα με εκανε να την κρινω θετικα. Αλλωστε δεν ειναι και στο πεδιο ενδιαφεροντος μου. Σας μετεφερα τι ενιωσα εχτες ως ενας απλος θεατης χωρις ειδικες γνωσεις ή καποιο εξεχων μερακι για το παλιο Ελληνικο σινεμα.
Να ευχαριστησω τον κ Αντωνη Καρατζοπουλο που μας παρακολουθει και μας εκανε την τιμη να μας καλεσει στην πρεμιερα.