Η ιστορία της ευρωπαϊκής Barbie 1959-1980

Σουφλέ σε ευχαριστώ για την πληροφορία. Όσο για το 'Αβυσσος η Ματέλ ... κούκλες που μπαίναν στο ίδιο κουτί είχαν διαφοροποιήσεις στο πρόσωπο γιατί δημιουργήθηκαν σε διαφορετικές χώρες.
 
Αγόρασα αυτή τη barbie από το ίντερνετ ξέρει κανείς ποιας χρονιάς είναι?

BARBIE.JPG
 
spirtoulis είπε:
Αγόρασα αυτή τη barbie από το ίντερνετ ξέρει κανείς ποιας χρονιάς είναι?
spirtouli με γεια τη νεα σου Βarbie!! Αν μπορεις βαλε μια μεγαλυτερη φωτογραφια γιατι η συγκεκριμενη ειναι τοσο μικρη που δε φαινεται σχεδον τιποτα.Για την ταυτοποιηση της αν δεν κανω λαθος παιζει ρολο το προσωπο της και κυριως το μακιγιαζ
 
lolipopmerenta πολύ όμορφες η barbie σου, ιδίως αυτή με το μενταγιόν έχει πολύ ωραίο μακιγιάζ. kareinak, όντως το μακιγιάζ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. 'Εβγαλα δύο πιο κοντινές φωτογραφίες της barbie που αγόρασα/ Αυτή η barbie μου αρέσει γιατί έχει καστανά μαλλιά και ξεφεύγει από το κλασικό ξανθό της συγκεκριμένης κούκλας.

PA220017.jpg

PA220016.jpg
 
Η Barbie μου με το νυφικό της!

Το αρχικό της φόρεμα είναι αυτό που γίνεται και τσαντάκι κι έχω ένα ακόμα.

Θα ανεβάσω φωτό και από αυτά!

Τα είχα αγοράσει γύρω στο '90.

DSC07398.jpg
 
spirtouli μου σε ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια!! να σαι καλα!! χαιρομαι πολυ που μαθαινω τοσα πραγματα απο εδω για ακομα μια αγαπημενη κουκλιτσα! :)
 
soufle είπε:
Αχ τι σου έκανα Αναστασάκι μου γλυκό!!! Ζαλίστηκε το κεφαλάκι σου ε?? Ζητώ ταπεινά συγνώμη!!!:nervous: Ήξερα όμως ότι απευθυνόμουν στον ειδικό!!! :bow: :bow: Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τον κόπο σου και τις πολύτιμες πληροφορίες!!! Εγώ πάντως τα είχα φτύσει μέχρι να βρω αυτές που βρήκα!! Περνάω μερικές πιο κοντινές λήψεις από αυτές που μου είπες αλλά δεν ξέρω αν φαίνονται πολύ καλά και πάλι!!Για τη Midge η σκιά έχει ένα πολύ πολύ ελαφρύ πράσινο χρώμα σχεδόν άσπρο και μόνο πάνω βλεφαρίδες και έχει και φακιδούλες!

Από τις υπόλοιπες η πιθανή 1989 Beach Blast Barbie έχει μόνο επάνω 4 βλεφαρίδες και μοβ σκιά και τα μαλλιά της είναι σα να έχει χρησιμοποιηθεί τοστιέρα αλλά δεν ξέρω αν φαίνονται καλά γιατί είναι ταλαιπωρημένα από χτενίσματα και μπροστά έχουν σχεδόν ισιώσει.

Η πιθανή 1990 Glitter Beach Barbie έχει 7 επάνω και 3 κάτω βλεφαρίδες και διπλή σκιά κάτω γαλάζια και πάνω ανοιχτό ροζ και τα μάτια της είναι πράσινο με μοβ.Επίσης φοράει τα ίδια σκουλαρίκια και το κολιέ και ήταν γεμάτη ασημόσκονη!!

Τέλος για την πιθανή 1989 Ice Capades Barbie έχει 6 μικρές κάτω και 4 επάνω βλεφαρίδες και λιλά σκιά.

Πω πω!! Ποιος θα πίστευε τέτοια ανακάλυψη!! Άκου δίδυμες!! Σα δε ντρέπονται να μας βάζουν σε τέτοια διλήμματα!!!

Προβολή συνημμένου 54912Προβολή συνημμένου 54913Προβολή συνημμένου 54914

Με καθυστερηση ολιγων .....μηνων απανταω στην κουκλομανα Soufle μας!!!

Λοιπον Σουφλεδακι μου

1. Κονφερμαρω οτι η πρωτη φωτο ειναι οντως η Midge California Dream του 1987. Οπως διαβαζω στο kattisdolls.net, μια μικρη μπαρμπιοεγκυκλοπαιδεια, η Midge California Dream ηταν η πρωτη Μιτζ για την οποια επιτελους βαλανε ενα νεο προσωπο. Χρησιμοποιηθηκε λοιπον το καλουπι Steffie του 1971, το οποιο μακιγιαριστηκε εκ νεου και εγινε η Μιτζ! Αρχικα η κουκλα σου ειχε φραντζα ολη προς το ενα μερος, αφηνοντας μερος του μετωπου ελευθερο.

Αν προσεξεις το μακιγιαζ ειναι ιδιο: Τρια ματοκλαδα, ιριδα ιδια κτλ.

"California Dream Midge was the first Midge for years and she was made with a "new" face.


Steffie headmold


Markings 1971
"

images


2. Κονφερμαρω την Beach Blast Barbie, η οποια κυκλοφορησε και με πιο σκουρα φρυδια απο εκεινα της δικης σου, αλλα και με πιο ανοιχτοχρωμα οπως η δικη σου (προσεξτε τις παρακατω φωτο)! Ομως ειχε παντα τα μαλλια φριζέ (τοστιεριζέ) και φραντζα, μαυρισμα, 4 βλεφαριδες πανω, φουξια/μωβ σκια και το μαγιω.

BEACH_BLAST_BARBIE.jpg


7966110308_592793d5f9_z.jpg


3. Κονφερμαρω την Glitter Beach Barbie 1990, η οποια οπως πολυ σωστα ειπες Σουφλε μου ειναι μεσα στην χρυσοσκονη, και το μακιγιαζ της ακριβως οπως εκεινο της δικιας σου! Μαλιστα η κουκλα σου εχει ακομα τα αυθεντικα της κοσμηματα, κατι πολυ σημαντικο ετουτην την δυσκολη εποχη! :D

5959383175_73a37d76c7.jpg


4. Κονφερμαρω την 1989 Ice Capades Barbie, με εκεινο το σταυρουδακι στην ιριδα των ματιων, 4 πανω βλεφαριδες, 3 κατω κτλ.

5272389294_b0d8a9e8e1.jpg


Βασικα Σουφλε μου μια χαρα τις ειχες βρει ολες σχεδον τις κουκλες σου!!! Εισαι τρομερη μιλαμε στην αναγνωριση!!! Παρα πολυ ομορφη συλλογη εχεις κανει!!! :)

7966110308_592793d5f9_z.jpg

5959383175_73a37d76c7.jpg
 
spirtoulis είπε:
lolipopmerenta πολύ όμορφες η barbie σου, ιδίως αυτή με το μενταγιόν έχει πολύ ωραίο μακιγιάζ. kareinak, όντως το μακιγιάζ παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. 'Εβγαλα δύο πιο κοντινές φωτογραφίες της barbie που αγόρασα/ Αυτή η barbie μου αρέσει γιατί έχει καστανά μαλλιά και ξεφεύγει από το κλασικό ξανθό της συγκεκριμένης κούκλας.
Έχω την εντύπωση ότι είναι η perfume pretty, αλλά δεν μπορώ να τη δω καλά γιατί θολώνει η εικόνα. κάνε μία σύγκριση για να το επιβεβαιώσεις. Αν δεν ε΄΄ιναι αυτή ψάξε μεταξύ 1986 και 1991. Πάντω είναι πολύ όμορφη με γειά σου!!

zouzou και lillipopmerenta να χαίρεστε τα νέα σας αποκτήματα πανέμορφες όλες!!!!

Αναστασάκι μου δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω για τον κόπο σου και τη ανεκτίμητη βοήθειά σου!!!! Σου αφιερώνω τις παρακάτω επίσης επίκαιρες φωτό

Πρόκειται κατά σειρά για τις

1992 Barbie Holiday Hostess


1992 Barbie Holiday Hostess 2.jpg

1994 Barbie Holiday Dreams


1994 Barbie Season's Greetings





1994 Barbie Holiday Dreams, 1994 Barbie Season's Greetings.jpg

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!
 
Να'στε καλά βρε κορίτσια! Χόρτασε το μάτι μας barbie!

Μια μικρή συμβολή κι από εμένα. Αν δεν κάνω λάθος, είναι του 1995.

attachment.php


Σίγουρα ευρωπαϊκή έκδοση, αν κρίνω από τις γλώσσες που αναγράφονται.
 
Κοριτσάκι μου να τη χαίρεσαι τη Blossom Beauty!!!!!! Εξαιρετική αγορά και από τις πιο αγαπημένες των συλλεκτών!! :dribble::dribble: Ξετρελάθηκα με τη μικρή κουκλίτσα που τη συνοδεύει!!! Και πάλι με γεια σου!!!!

Mερικά ακόμη ευρήματα εκ του ebay για τα οποία χάρηκα πάρα πολύ είναι οι παρακάτω Barbie κατά σειρά από τα αριστερά:

1993 Barbie Gymnast,

1992 Barbie Ibiza,

1990 Barbie Capri

Μετά από πολύ ψάξιμο κατάφερα να βρω είτε την κούκλα είτε τα αυθεντικά της ρούχα καθώς όλα είναι από διαφορετικές αγορες... όπως και να χει τα κατάφερα αρκετά καλά αν εξαιρέσεις τα παπούτσια που δεν είναι δικά τους.

P1000025_zps986f78b9.jpg
 
Αχ, να στε καλα βρε κουκλομανες... ποσο καιρο εχει να δει το ματι μου μπαρμπι!!! :flower: Ξεμπαρμπιτιωσα μιλαμε!!!! :cry:

Επιτελους ηρθαν αυτες οι ευλογημενες μερες των εορτων να ασχοληθω λιγο με τις κουκλες μου, εχω να ανοιξω τρυπες για τα σταντ, εχω να διορθωσω μπαρμπι απο το φιλανθρωπικο παζαρακι του Αγιου Ετζιντιου, να παω στο Μοντεκατινι με τους μειον 2 βαθμους να βγαλω καμια φωτο απο την βιτρινα εκεινου του μαγαζιου που βαζει μπαρμπι για διακοσμηση (μακαρι να το οργανωσει και φετος !), να σας ποσταρω φωτο.... πολλες δουλειες μιλαμε!

Ουτε το δεντρο δεν εχω φτιαξει! :eek:

Αφηστε που λογω κακοκαιριας και συνεχων βροχων εδω, επειδη εχω παραμελησει τουλαχιστον 5 μηνες τις μπαρμπι, ανακαλυψα εχθες στο χερι μιας ΜΟΥΧΛΑ!!!!!:precry2::burn:

Δεν μπορειτε να φανταστειτε!!! Μονο μια κουκλομανα μπορει να με καταλαβει!!!

Μεσα στην βιτρινα ειχε βγαλει μουχλα σε ενα μπρατσο!!!! Ευτυχως το προλαβα και το σκουπισα αμεσως, δεν ειχε προχωρησει στο εσωτερικο!!!

Τωρα γιατι εβγαλε μονο αυτη κι οχι οι υπολοιπες κουκλες...ποιος το ξερει...
 
Βάλε σε μια γωνία της βιτρίνας Silica gel για να σου κρατάει όσο το δυνατόν τα επίπεδα υγρασίας σταθερά και να περιορίσεις στο ελάχιστο τα κρούσματα μούχλας.
 
Αχ Αναστασάκι καλά που το πρόλαβες!! Η Kabia έχει απόλυτο δίκιο για το Silica gel το οποίο είναι ιδανικό και για τις δερματίνες-ρουχαλάκι τα οποία καταστρέφοναται επίσης από την υγρασία!!!!

Επιτέλους στρώθηκα και έβγαλα μερικές φωτό που τις χρωστάω εδώ και μήνες!!!! Θα ήθελα να χιλοευχαριστήσω τη myiny για ένα υπέροχο δώρο τόσο ανεκτήμητο από κάθε άποψη!!!!! :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2: :thanx2:

Πρόκειται για τη ντουλάπα Barbie & Francie του 1965!!!! Την κοιτούσα στις δημοπρασίες και τη λιγουρευόμουνα χρόνια!!!! Έχει ηδη γεμίσει με ρουχαλάκια και αξεσουάρ τα οποία είχα από δω και από εκει. Σε ευχαριστώ τοοοοοοοοοοοοοοοοσοοοοοοοοοοοοοοοοοοο πολύ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

1965BarbieampFrancieDollTrunk_zps12828f25.jpg
 
Barbie Xmas 2013 - From Italy to Hellas with Love!

Να σαι καλα Καμπια μου! Ευτυχως εχω στο σπιτι τετοιο απο διαφορα κουτια που μας στελνουν!!! :)

Θα το απλωσω παντου να τις σωσω!!!

Σουφλε μου τι υπεροχο κομματι που σου στειλε η κουκλομανα!!!! ΜΕ ΓΕΙΑ!!!! :flower:

Χαρα στο κουραγιο σας βρε παιδια που καθεστε και βαζετε σε ταξη και την ντουλαπα της μπαρμπι!!! Εγω βασανιζομαι να οργανωσω την δικια μου! Βαλε με να σου βαψω το σπιτι, να σου στουκαρω, να σου φτιαξω πατεντα, να σου βαλω τρυπανι, αλλα μην με βαλεις να σου φτιαξω ντουλαπα!!! Το χειροτερο μου!!!

Και επειδη το εχω ταξει εδω και καιρο σας ποσταρω τις φωτο απο τα Χριστουγεννα 2012/2013 της Barbie απο το Μοντεκατινι. Σε ενα μαγαζι μεσα στην χλιδα λοιπον, που προφανως η ιδιοκτητρια/ιδιοκτητης ειναι και συλλεκτης, η Βarbie προσπαθει να ξεχασει την κριση και το ψυχος που τρωμε εμεις εξω απο την βιτρινα να την κοιταμε και να ξεροσταλιαζουμε!!! :D

Εκανα ομως μεγαλη πατατα... πιστεψα οτι ενα κινητο μπορουσε να αντικαταστησει την φωτογραφικη μηχανη μου...δυστυχως ειναι "λιγο" κουνημενες αλλα δινουν την ιδεα! Συγχωρηστε με... :cry:

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΧΡΟΝΟΣ 2013!!! :sweet_kiss: Σας ποσταρω μαζι και 2 φωτο απο ενα καρουζελ, που ειναι και πολυ ρετρο!!!

attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Να'μαστε πάλι εδώ, στο thread της βασίλισσας των κουκλών!

Soufle μου, χαίρομαι τόσο πολύ που σου άρεσε αυτή η ντουλάπα και ακόμη περισσότερο που την χρειαζόσουν! Να τη χαίρεσαι και εύχομαι να είναι πάντα γεμάτη με όμορφα κουκλορούχα! :flower:

Αναστασία μου, τι να πω! Το ρεπορτάζ σου από τη χριστουγεννιάτικη μπαρμποβιτρίνα είναι για δεύτερη φορά καταπληκτικό! Χαρά στο κουράγιο σου να βγάλεις αυτές τις πανέμορφες φωτογραφίες μέσα στο κρύο για να μας τις δείξεις! Σ'ευχαριστούμε! :flower:

Θυμάστε που αναζητούσα την ταυτότητα μιας barbie από το μάτσο με τις ανώνυμες που είχαν πέσει στα χέρια μου?

mytinyworld είπε:
Η soufle μας βρήκε την ταυτότητά της εδώ http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?11018-%C7-%E9%F3%F4%EF%F1%DF%E1-%F4%E7%F2-%E5%F5%F1%F9%F0%E1%FA%EA%DE%F2-Barbie-1959-1980&p=319051&viewfull=1#post319051 αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί. Την έντυσε κιόλας! Αν βρεθούν τα φτερά και το κόσμημα του λαιμού, η κούκλα είναι κομπλέ!! :D

Χίλια ευχαριστώ soufle μου!!!!! :thanx2:

attachment.php
 
Έχω ενθουσιαστεί με όσα διαβάζω τόσες μέρες!!! Πραγματικα καποιες έχετε κάνει διατριβή στις Barbie!!!! Η αναζήτησή μου ξεκίνησε βλέποντας μετά από τόσα χρόνια τα παιδικά μου παιχνίδια...μου ξύπνησαν αναμνήσεις και ταυτόχρονα μου κίνησαν το ενδιαφέρον!!!

Πάντα νόμιζα ότι είχα μια bibi bo, μια Barbie και μια Sindy....τελικα όπως διαπίστωσα διαβάζοντας το θέμα η υποτιθέμενη Sindy είναι η Teresa Hollywood hair Barbie.....για την άλλη Barbie δεν γνωρίζω τίποτα δυστυχώς...την αποκαλώ η Barbie με το μωράκι της και ρωτάω η άσχετη!!!!! Η Barbie έχει γίνει μαμά ή πρόκειται για άλλη κούκλα?

Σας παραθέτω φωτό με και χωρίς το παιδί :) ....

IMG_3174.jpg

Υ.Γ ξέρω δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση....έζησαν για χρόνια μέσα σε μια κούτα φοβάμαι όμως να επέμβω σε οτιδήποτε για να μην τις χαλάσω.....

IMG_3173.jpg
 
HEART FAMILY

Mytiny μου χαίρομαι τόσο πολύ που βρέθηκαν τα αξεσουάρ της!!! Να τη χαίρεσαι κοριτσάκι μου!! Εύχομαι να βρεθούν και τα φτερά της σύντομα!

Αναστασάκι μου τι φωτογραφίες είναι αυτές!!!!! Θαμπώθηκε το μάτι μου από την λάμψη!!!! Γκούχου γκούχου περιμένουμε κάτι φωτογραφίες από τα καινούρια ευρήματα....

;)

Πολύ μου λείψατε κοριτσάκια μου χαθήκαμε πάλι.... :xm: :( :cry:

Καλωσόρισες στην παρέα μας happyhappy!! Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια!!Η κουκλίτσα που έχεις είναι ένας μικρός θυσαυρός!! Δεν πρόκειται για την Barbie αλλά ανήκει στην οικογένεια της Mattel. Πρόκειται για τη μαμά με το κοριτσάκι της από τη σειρά Happy Heart Family και κυκλοφόρησε το 1984 αν δεν κάνω λάθος... Η σειρά είχε τη μαμά, τον μπαμπά, τα δίδυμα (αγόρι-κορίτσι), τον παππού και τη γιαγιά.

Εδώ μπορείς να βρεις μερικές παραπάνω πληροφορίες

http://kattisdolls.net/faces/heartf.htm




Η συγκεκριμένη κούκλα έχει συζητηθεί πολύ λόγω της μεγάλης ομοιότητας με τη σειρά της el greco Χαρούμενη Οικογένεια Βο με τα διδυμάκια (δεν θα σχολιάσω πια κυκλοφόρησε πρώτη τιμής ένεκεν... ).

Εδώ η Χαρούμενη Οικογένεια Βο

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?14060-Bibi-bo-A-%F0%E5%F1%DF%EF%E4%EF%F2-%28%F1%EF%FD%F7%E1-%E1%EE%E5%F3%EF%F5%DC%F1%29&p=374548&viewfull=1#post374548

Να τη χαίρεσαι!!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
χμμμμμ με ξεγέλασαν λοιπόν γιατί μου την έφεραν ως Barbie και γω σαν παιδάκι τους πίστεψα.... :cry:

soufle πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία ευχαριστώ πολύ!!!!! Παρόλο που δεν είναι Barbie συνεχίζει να είναι απο τις αγαπημένες μου κουκλίτσες....αν και βρήκα πολύ όμορφη και την οικογένεια Bo!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα