Η μόδα της περμανάντ

Λορένα

RetroNuts!
Joined
21 Απρ 2008
Μηνύματα
1.607
Αντιδράσεις
281
Ποιός δεν θυμάται, την μόδα της περμανάντ στα μαλλιά, που έκανε θραύση την δεκαετία του '80!

Κάθε γυναίκα, ανεξαρτητου ηλικίας, το θεωρούσε σχεδόν προσβολή στον εαυτό της, εάν δεν έκανε τουλάχιστον μια περμανάντ, στα μαλλιά της.

Αποτέλεσμα : έβλεπες παντού, κατσαρομάλλες γυναίκες. Με κοντά, μεσαία, ή μακριά μαλλιά, σχεδόν όλες, έκαναν περμανάντ!

Ανεξάρτητα, αν τις πηγαινε ή όχι. Άσχετα, άν άντεχε το μαλλί την ταλαιπωρία, η περμαναντ.. περμαναντ! Και πάνω από μια φορές, παρακαλω.

Το άσχημο (για μένα) ήταν, πως όλες διάλεγαν, την "ψιλή" περμανάντ. Αυτή που έκανε στο μαλλι, μια ψιλή-ψιλή μπούκλα, και το αποτέλεσμα, δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό, για τις περισσότερες.

Η μόδα αυτή, κράτησε αρκετά χρόνια, από ότι θυμάμαι, μέχρι που μάλλον, καήκαν αρκέτα μαλλιά, και έφυγε από την μόδα.

Δίκαια λοιπόν, κρατά μια θέση, στις ρετρό μόδες του '80!
 
Μα φυσικα :clap:

Επειδη εχω πολυ ισια (βαρετα) μαλλια, τα εκανα παντα περμαναντ. Οχι ομως ψιλη ;) Ετσι τα μαλλια μου φαινονταν σαν φυσικα σγουρα. Ποσο θα ηθελα να ειχα σγουρα μαλλια :cry:

Δεν ξερω αν περασε η μοδα, αλλα βαρεθηκα την διαδικασια, οποτε τωρα θα με δειτε με τα βαρετα ισια μαλλια μου :(
 
Δεν ξέφυγα από το γενικό κανόνα :wait2: αφού το μαλλί μου λόγω... ρετρό τροφής ήταν πολύ αδύναμο, άτονο και θαμπό!!!

Μιά περμανάντ -τύπου κανίς - θα το έσωζε όπως μου είχε πει η θεία μου που με ανέλαβε... Μάλιστα, θα ξεμπέρδευα από το πολύ στάιλινγκ (είχε φαντασία η θεία μου αφού ουδέποτε ασχολιόμουν με τρίχες) για κανένα εξάμηνο...

Ε... την πρώτη εβδομάδα θύμιζα κανίς... Στο τέλος του πρώτου μήνα μάλλον πεκινουά :eek: αφού η περμανάντ είχε "σπάσει" (ούτε αυτή με άντεξε)... Στράφι οι ελπίδες της θείας μου για το εξάμηνο...

Να προσθέσω τις μεγάλες βάτες που σε συνδυασμό με το φουντωτό μαλλί και τα θεόστενα παντελόνια "έφερναν" σε άλιεν από κοντινό πλανήτη... :precry:
 
οι θειες κάνανε κ σπιτι μιζανπλι (κοινως βαζανε μπικουτί..)κ ενα δυχτακι αποπάνω κ ηταν σαν τον hellraiser..χαχαχαα!!
 
Κλασσική retro εικόνα : θείτσα με μπικουτί και διχτάκι από πάνω, και ρόμπα, να κατεβάζει τα σκουπίδια το βράδυ.
 
Στάνταρ! Διχτάκι και "ρόλεϋ" όπως άκουγα να τα λένε.

Το κακό είναι ότι γυναίκες συνεχίζουν καισήμερα αυτό το λουκ.

Θυμάμαι πριν από χρόνια όταν είχα μαλλιά και κουρευόμουν σε ένα κομωτήριο, καθόταν μια μεγάλη γυναίκα δίπλα και είπε περήφανα στη χτενίστρια:

"Όταν ήμουν στην ηλικία σου (mid 80s δηλαδή) κάναμε περμανάντ το μαλλί από τη μέση και κάτω!"

(Και το αποτέλεσμα θυμάμαι ήταν κάπως)
 
Εγώ απο την άλλη δεν το έκανε ποτέ γιατι το μαλλί μου είναι απο μόνο του αφάνα :banghead: , τα είχα και μακριά μέχρι την μέση, η ταλαιπωρία μέχρι να τα ξεμπλέξω μετά απο κάθε λούσιμο.Η μητέρα μου θυμάμαι πως έκανε την ψιλή περμανάντ (που δεν της πήγαινε καθόλου, όπως σε πολλές θειάδες μου)αλλά εκεί, επιμονή μέχρι σχεδόν τα μέσα του 9ο,να κάνουν όλες τους ψιλή περμανάντ. :wait2:
 
την ακολούθησα την μόδα δις (κάπου το 88 την 1η φορά και αρχές του 90 τη δεύτερη) τελικά αποφάσισα πως μια χαρά ήταν το ολόισιο μαλλάκι μου.
 
Tεράστια fan η μάνα μου..ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί της άρεσε να βασανίζεται τόση ώρα για να της κάνουν τα μαλλιά 'τουλούμπα' (τουλάχιστον στα δικά μου μάτια φάνταζε πολύ αστείο)...Μάλλον το γεγονός ότι επρόκειτο για ακριβώς μόδα....
 
παιδιά, όταν μιλάμε για 80ς κόμμωση εννοούμε C.C.Catch :

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=0W2RpFapM54]YouTube - Strangers by night - CC CATCH

 
Να σας θυμήσω και κάτι άλλο που πολλοί και πολλές θα το έκαναν μέσα σε αυτή την υπέροχη δεκαετία.... Ποιός ή ποιά απο εσας είχε αφησει ουρίτσα πίσω στα μαλλιά? ξέρετε μια μικρή τουφίτσα μαλλί που κρεμόταν λίγο περισσότερο απο το κανονικό κούρεμα... εγώ πάντως το τόλμησα και πιστέψτε με ΔΕΝ ΘΕΛΩ να το θυμάμαι!!!!! :cry:
 
Το σημαντικότερο μοδάτο και καλύτερο χτένισμα της δεκαετίας του '80 παιδιά ήταν η χαίτη. Το συναντούσες από Άγγελους του Τσάρλυ μέχρι τον Βαμβακούλα. Το ανθεκτικότερο στο χρόνο, το μαλλί ΄΄κουνουπίδι΄΄ που έχουν ακόμα οι κυρίες κάποιας ηλικίας (αυτό με τα ρόλεϊ και το δυχτάκι που αναφέρετε). Επίσης στη μόδα ήρθαν κάποια στιγμή οι μεζ δηλαδή οι ανταύγειες.
 
Λοιπόν εμένα το μαλί μου ήταν εκ φυσικού του πολύ σγουρού, αλλά επειδή η μητέρα μου δεν μπορούσε να τα ξεμπερδέψει οπότε τα είχα μέχρι τα 8-9 πολύ κοντά... με αποτέλεσμα οι φίλες μου να κοροιδευουν συνέχεια τα μαλλιά μου. Βλέπετε εκτός ότι έμοιαζα με αγόρι, το κοντό μαλλί δεν ήταν της μόδας.

Όταν πλέον τα άφησα να μακρύνουν αρχικά έμοιαζα λίγο από Βαμβακούλα γύρω στην Α Γυμνασίου άρχισαν να βλέπονται και μην είναι το κεφάλι σαν τετράγωνό. Όταν πλέον πήγα Γ Γυμνασίου όλοι θαύμαζαν την πλούσια σγουρή μου χαίτη και φυσικά ήμουν ίδαλμα για όποίο παιδί άκουγε Heavy metal.... :D :D:D
 
Τα αγόρια πάντως που είχαν πολλά μαλλιά τα φώναζαν γιεγιέδες.
 
πωπω τι μου θυμησατε τωρα με την περμαναντ...τα ειχα κανει κι εγω στο λυκειο...την πρωτη φορα ειχαν γινει πολυ ομορφα και την αλλη μερα που πηγα σχολειο πολλα κοριτσια κανανε το ιδιο λαθος και ζηλεψανε την περμαναντ μου..

Και λεω λαθος γιατι την δευτερη φορα που τα εκανα ειχε ερθει στο σπιτι μια ηλιθια κομμωτρια και μου τα εκαψε τα μαλλια!!!!!!ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Επι τρια χρονια μου εβαζε η μαμα μου ελαιολαδο στα μαλλια καθε βραδυ να τα διορθωσω. Απο τοτε τα αφηνω ισια και μακρυα και πριν παω σε κομμωτη ζηταω βιιογραφικο.
 
Σε 3 χρόνια δεν έχουν αναπληρωθεί πλήρως τα μαλλιά, τόσο σε μήκος όσο και σε νέες τρίχες;
 
Λογικά θα μετανιώσω που ρωτάω, αλλά πάντα το είχα απορία. Τι εννοούμε όταν λέμε ότι "κάηκαν" τα μαλλιά;

hair-on-fire.jpg
 
Θα είχε ενδιαφέρον πάντως για τις κοπέλες του forum να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους με τις περμαναντ, πόσο μάλλον όταν θα είναι και με τις βάτες στους ώμους :)
 
Shock είπε:
Θα είχε ενδιαφέρον πάντως για τις κοπέλες του forum να ανεβάσουν τις φωτογραφίες τους με τις περμαναντ, πόσο μάλλον όταν θα είναι και με τις βάτες στους ώμους :)
θα βγαλω φωτογραφια την μανα μου που εκανε περμαναντ προχθες :D
 
Οταν έκανε η μάνα μου, γελούσα 25 λεπτά...

Δεν το ξανακανε το λάθος.
 
Πίσω
Μπλουζα