Η πιο sexy ξένη τραγουδίστρια των 80's

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας stee
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Θέλω να κάνω μία παρατήρηση εδώ, μάλλον να μοιραστώ μαζί σας σκόρπιες σκέψεις που μου ήρθαν διαβάζοντας το θέμα :Αν εξαιρέσουμε λοιπόν τις τραγουδίστριες που προωθούνταν πρώτα ως σεξοβόμβες όπως η σαμπρίνα και η σαμάνθα φοξ για παράδειγμα, οι περισσότερες από τις τραγουδίστριες των 80'ς που χαρακτηρίζουμε sexy σε αυτό το τοπικό, ήταν πολύ γλυκιές και αντικειμενικά όμορφες κοπέλες, θα έλεγα ερωτεύσιμες, όχι με την απόλυτα σεξιστική έννοια που θα το έλεγε κανείς αυτό για τραγουδίστριες σαν την Ριάνα, την μπιγιονσε, την σουιφτ του σήμερα! Κοιτάξτε λόγουχάρη τα χαρακτηριστικά του πρόσώπου της Σαντρα, της Κιμ γουαλντ, της SADE αλλά και το ντύσιμο τους, που εξέπεμπαν γλυκύτητα και θυληκότητα μ' έναν πιο αθώο τρόπο, έναν πιο ανθρώπινο, πιο γήινο! Ήταν φυσιολογικά κορίτσια σε σωματότυπο σαν εκείνα που έβλεπες γύρω σου! Συγνώμη για την έκφραση αλλά ήθελες να τις ακούσεις και να γοητευτείς από την παρουσία και την φωνή τους παρά να τις πη$%$# όπως γίνεται σήμερα συνειδητά από το συνδυασμό στίχων, ντυσίματος και αισθησιακών χωρών και στάσεων! Σήμερα η τραγουδίστριες που θέλουν να θεωρούνται σέξυ απλά κρύβουν οριακά τα απόκρυφα τους και στήνονται σε σεξουαλικές πόζες και βίντεο που την δεκαετία του 80 θα μπορούσαν να θεωρηθούν σοφτ πορνό!
Κάποιος θα γράψει απλοϊκά ότι γερνάμε και γινόμαστε πιο συντηρητικοί σε τέτοια θέματα, ότι γίναμε σαν τους παππούδες που στηλιτεύαμε κάποτε κ.α. Θα διαφωνήσω διότι δεν εστιάζω στον τρόπο που εκφράζουν οι γενιές την νεανική σεξουαλικότητα τους και την τάση τους να διαφοροποιηθούν από τους γονείς τους! Το κάναμε και εμείς, το έκαναν οι προηγούμενες γενιές και θα γίνεται εσαϊ!!!
Εστιάζω στο ότι εκχυδαϊζοντας συνειδητά την εμφάνιση των γυναικών τον ρόλο και την θέση τους στην κοινωνία, ασυνείδητα προκρίνουμε την αντιμετώπιση τους ως σεξουαλικά αντικείμενα, ως συμπληρωματικές οντότητες, ως λιγότερες συνολικά. Ο φεμινισμός νικιέται από τον εαυτό του και την προβολή της διαφορετικότητας ως φυσιολογική! Μετά απορούμε που βλέπουμε τα παιδια μας και τους συνομηλίκους τους να φέρονται όπως φέρονται...τους ζητάμε να λειτουργήσουν αποστειρωμένα από αυτό που τους δείχουμε ως κοινωνική νόρμα και να σεβαστούν αυτό που ταυτόχρονα τους λέμε να εκμεταλλευτούν! Πως διάολο αυτά τα παιδιά θα καταλάβουν την διαφορά και τα όρια που πρέπει να έχουν όταν εμείς οι ίδιοι στα ωριμότερα χρόνια δυσκολευόμαστε να τα διακρίνουμε;

(Συγνώμη αν χάλασα το θέμα με την δημοσίευση μου, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Αν οι διαχειριστές κρίνουν ότι πρέπει να διαγραφεί ας το πράξουν! )

Θέλω να κάνω μία παρατήρηση εδώ, μάλλον να μοιραστώ μαζί σας σκόρπιες σκέψεις που μου ήρθαν διαβάζοντας το θέμα :Αν εξαιρέσουμε λοιπόν τις τραγουδίστριες που προωθούνταν πρώτα ως σεξοβόμβες όπως η σαμπρίνα και η σαμάνθα φοξ για παράδειγμα, οι περισσότερες από τις τραγουδίστριες των 80'ς που χαρακτηρίζουμε sexy σε αυτό το τοπικό, ήταν πολύ γλυκιές και αντικειμενικά όμορφες κοπέλες, θα έλεγα ερωτεύσιμες, όχι με την απόλυτα σεξιστική έννοια που θα το έλεγε κανείς αυτό για τραγουδίστριες σαν την Ριάνα, την μπιγιονσε, την σουιφτ του σήμερα! Κοιτάξτε λόγουχάρη τα χαρακτηριστικά του πρόσώπου της Σαντρα, της Κιμ γουαλντ, της SADE αλλά και το ντύσιμο τους, που εξέπεμπαν γλυκύτητα και θυληκότητα μ' έναν πιο αθώο τρόπο, έναν πιο ανθρώπινο, πιο γήινο! Ήταν φυσιολογικά κορίτσια σε σωματότυπο σαν εκείνα που έβλεπες γύρω σου! Συγνώμη για την έκφραση αλλά ήθελες να τις ακούσεις και να γοητευτείς από την παρουσία και την φωνή τους παρά να τις πη$%$# όπως γίνεται σήμερα συνειδητά από το συνδυασμό στίχων, ντυσίματος και αισθησιακών χωρών και στάσεων! Σήμερα η τραγουδίστριες που θέλουν να θεωρούνται σέξυ απλά κρύβουν οριακά τα απόκρυφα τους και στήνονται σε σεξουαλικές πόζες και βίντεο που την δεκαετία του 80 θα μπορούσαν να θεωρηθούν σοφτ πορνό!
Κάποιος θα γράψει απλοϊκά ότι γερνάμε και γινόμαστε πιο συντηρητικοί σε τέτοια θέματα, ότι γίναμε σαν τους παππούδες που στηλιτεύαμε κάποτε κ.α. Θα διαφωνήσω διότι δεν εστιάζω στον τρόπο που εκφράζουν οι γενιές την νεανική σεξουαλικότητα τους και την τάση τους να διαφοροποιηθούν από τους γονείς τους! Το κάναμε και εμείς, το έκαναν οι προηγούμενες γενιές και θα γίνεται εσαϊ!!!
Εστιάζω στο ότι εκχυδαϊζοντας συνειδητά την εμφάνιση των γυναικών τον ρόλο και την θέση τους στην κοινωνία, ασυνείδητα προκρίνουμε την αντιμετώπιση τους ως σεξουαλικά αντικείμενα, ως συμπληρωματικές οντότητες, ως λιγότερες συνολικά. Ο φεμινισμός νικιέται από τον εαυτό του και την προβολή της διαφορετικότητας ως φυσιολογική! Μετά απορούμε που βλέπουμε τα παιδια μας και τους συνομηλίκους τους να φέρονται όπως φέρονται...τους ζητάμε να λειτουργήσουν αποστειρωμένα από αυτό που τους δείχουμε ως κοινωνική νόρμα και να σεβαστούν αυτό που ταυτόχρονα τους λέμε να εκμεταλλευτούν! Πως διάολο αυτά τα παιδιά θα καταλάβουν την διαφορά και τα όρια που πρέπει να έχουν όταν εμείς οι ίδιοι στα ωριμότερα χρόνια δυσκολευόμαστε να τα διακρίνουμε;

(Συγνώμη αν χάλασα το θέμα με την δημοσίευση μου, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Αν οι διαχειριστές κρίνουν ότι πρέπει να διαγραφεί ας το πράξουν! )
Yπεροχα τα όσα επισήμανες με βρίσκουν σύμφωνοι 100 τοις εκατο , ναι ήταν πιο γλυκές, πιο αθώες πιο ποπ ίσως, μετά την μπριτνει, την αργκιλερα , την ριανα, την μπογιονσε αυτό πήρε άλλη διάσταση.

....Κοιτάξτε λόγουχάρη τα χαρακτηριστικά του πρόσώπου της Σαντρα, της Κιμ γουαλντ, της SADE αλλά και το ντύσιμο τους, που εξέπεμπαν γλυκύτητα και θυληκότητα μ' έναν πιο αθώο τρόπο, έναν πιο ανθρώπινο, πιο γήινο! Ήταν φυσιολογικά κορίτσια σε σωματότυπο σαν εκείνα που έβλεπες γύρω σου! Συγνώμη για την έκφραση αλλά ήθελες να τις ακούσεις και να γοητευτείς από την παρουσία και την φωνή τους παρά να τις πη$%$# όπως γίνεται σήμερα συνειδητά από το συνδυασμό στίχων, ντυσίματος και αισθησιακών χωρών και στάσεων! Σήμερα η τραγουδίστριες που θέλουν να θεωρούνται σέξυ απλά κρύβουν οριακά τα απόκρυφα τους και στήνονται σε σεξουαλικές πόζες και βίντεο που την δεκαετία του 80 θα μπορούσαν να θεωρηθούν σοφτ πορνό!
.....
Σε καταλαβαίνω ΑΠΟΛΥΤΑ. Και συμφωνώ με τα περισσότερα που γράφεις.
Απλά να σου αναφέρω ότι και οι δικοί μας γονείς, όταν έβλεπαν πχ τη Μαντόνα ή την Cyndi Lauper ή τις άλλες τργουδίστριες ποπ της εποχής, τα ίδια ένιωθαν, τα ίδια έλεγαν.
Και οι δικοί τους γονείς είχαν αντίστοιχες αντιδράσεις όταν έβλεπαν τον Έλβις να κουνάει τη μέση του ή της κοπέλες να χορεύουν ροκ-εντ-ρολ με τα πόδια στο ταβάνι και το κεφάλι στο πάτωμα.....
Θυμάσαι τι σάλος είχε γίνει όταν η Μαντόνα έβγαλε έναν μαύρο στο Like a prayer?....
Άλλες εποχές - άλλα ήθη. το ίδιο ίσχυε και τότε - το ίδιο ισχύει και τώρα.

Και ένα τελευταίο. Την παλιά εποχή, οι ντόπιες τραγουδιστές κάθονταν στο πάλκο, σε καρέκλες. Λένε ότι η πρώτη που σηκώθηκε ήταν η Μαρινέλα. Φαντάσου τώρα τι εικόνες είχαν οι δικοί μας από τις εγχώριες τραγουδίστριες ... και ξαφνικά είχαν να συγκρίνουν τραγουδίστριες του πάλκου / καρέκλας, με την τάδε ποπ τραγουδίστρια με μαλί ξασμένο, με μίνι / στραπλες / κολάν / γκέτες / αμάνικα μπλουζάκια ή ότι άλλο φορούσαν στα 80ς....!!!!

Υπάρχει όμως μία διαφορά που την επισήμανα ακριβώς για να προλάβω το στερεοτυπικό σχόλιο ότι κάθε γενιά επικρίνει τους νεωτερισμούς της επόμενης! Όλα αυτά γίνονται πλέον πίσω από έναν μανδύα κανονικότητας! Το να βγαίνει γδυτή να τραγουδήσει μία σταρ είναι το σύνηθες...η ντυμενη είναι η εξαίρεση ειδικά αν είναι και κομψά! Όταν λοιπόν για παράδειγμα η Μαντόνα προκαλούσε στα 80'ς, το έκανε ακριβώς για την πρόκληση σε μία εποχή γραμμικής θα έλεγα χειραφέτησης και αναλογικά ως εξαίρεση για να πετύχει αυτό που επιδίωκε! Δεν είχε προλάβει να κυριαρχήσει στην κοινωνία το διαδίκτυο και η άναρχη υπερπληροφόρηση του σήμερα, με τον βομβαρδισμό ειδήσεων εικόνων και συμπεριφορών που υφίστανται ειδικά οι νέοι! Υπάρχει διαφορά και εστιάζω σε αυτή και μόνο δίχως να μειώνω τους νέους της εποχής! Την κατάσταση σχολιάζω και στηλιτεύω...

Υπάρχει όμως μία διαφορά που την επισήμανα ακριβώς για να προλάβω το στερεοτυπικό σχόλιο ότι κάθε γενιά επικρίνει τους νεωτερισμούς της επόμενης! Όλα αυτά γίνονται πλέον πίσω από έναν μανδύα κανονικότητας! Το να βγαίνει γδυτή να τραγουδήσει μία σταρ είναι το σύνηθες...η ντυμενη είναι η εξαίρεση ειδικά αν είναι και κομψά! Όταν λοιπόν για παράδειγμα η Μαντόνα προκαλούσε στα 80'ς, το έκανε ακριβώς για την πρόκληση σε μία εποχή γραμμικής θα έλεγα χειραφέτησης και αναλογικά ως εξαίρεση για να πετύχει αυτό που επιδίωκε! Δεν είχε προλάβει να κυριαρχήσει στην κοινωνία το διαδίκτυο και η άναρχη υπερπληροφόρηση του σήμερα, με τον βομβαρδισμό ειδήσεων εικόνων και συμπεριφορών που υφίστανται ειδικά οι νέοι! Υπάρχει διαφορά και εστιάζω σε αυτή και μόνο δίχως να μειώνω τους νέους της εποχής! Την κατάσταση σχολιάζω και στηλιτεύω...
Το επόμενο βήμα ποιο θα ναι, θα το κάνουν επι σκηνης

Υπάρχουν δείγματα και από ντυμένες και από γδυμένες, και τότε και σήμερα.
Τα ήθη έχουν αλλάξει, η σεμνοτυφία (δεν ξέρω αν είναι ο κατάλληλος όρος) των 80ς έχει πεθάνει, άλλωστε έχουν περάσει 40 χρόνια. Και το κυριότερο, ο κάθένας μπορεί να πάρει ένα μικρόφωνο, να τραγουδήσει, να ανεβάσει και ένα βίντεο και να θεωρεί τον εαυτό του τραγουδιστή και καλλιτέχνη. Αλλά θα πρέπει επίσης να επιπλεύσει μέσα σε έναν ωκεανό από άλλους τέτοιους. Ένας εύκολος τρόπος, είναι να ξεβρακωθεί, να δημιουργήσει κανα σκάνδαλο από το μηδέν, να πεί κανα σχόλιο του στυλ "καλά, η Κάλλας μουγκή ήταν, εγώ έχω καλύτερη φωνή" και άλλα τέτοια "όμορφα", ίσα για να κερδίσει τα 5 λεπτά δημοσιότητας, να τον "παίξουν" τα πρωινάδικα, να "ξεχωρίσει" από τον όχλο....
Για τις τραγουδίστριες είναι το ξεβράκωμα, για τους τραγουδιστές είναι το τετράπτυχο όπλα-χρήμα-σούπερ cars-ξέκωλα ή κάτι αντίστοιχο.

Από την άλλη, η Adele, η Swift.. [θα υπάρχουν και άλλες, ... ελπίζω να υπάρχουν και άλλες ...] μάλλον βασίζονται περισσότερο στις φωνητικές & συνθετικές τους ικανότητες και λιγότερο στο γυμνό. Καλλιτέχνες είναι, προφανώς και θα βγούν με ρούχα που δεν φοράνε οι κοπέλες τις διπλανής πόρτας, αλλά δεν νομίζω ότι φτάνουν στα άκρα της εποχής.
Αντίστοιχα παραδείγματα έχουμε και στην εγχώρια μουσική σκηνή.
λλά, τελικά, ίσως να έχεις δίκιο. Η εξαίρεση και ο κανόνας έχουν αντιστραφεί.
Από την άλλη, κάνε μια βόλτα έξω από ένα Λύκειο, την ώρα που σχολάνε οι μαθήτριες. Και μετά θυμήσου τις συμμαθήτριές σου. Ή κάνε μια περαντζάδα από τις τηλεοπτικές εκπομπές του σήμερα και σύγκρινε με τα 80ς - 90ς, ειδικά τις παρουσιάστριες. Τα γράφεις και εσύ στο παραπάνω ποστ σου. Οι εικόνες που βλέπουμε είναι "αλλιώς", και στο γυαλί και στην καθημερινότητά μας. Και είναι αναμενώμενο. Είμαστε στη Δύση, οι επηρροές μας είναι ξεκάθαρα από τη Δύση, οπότε όλο αυτό είναι αναμενώμενο.

Νομίζω ότι αρχίζουν να συγκλίνουν οι απόψεις μας! Πίστεψε με, λόγω εργασίας έχω συναναστροφές με αρκετούς νέους και νέες της εποχής οπότε καταλαβαίνω καλά τι εννοείς και φυσικά το βλέπω και ο ίδιος στα δικά μου παιδιά. Προφανώς και τα παιδια του σήμερα δεν ζουν σε γυάλα! Επηρεάζονται από τα προβαλλόμενα πρότυπα της εποχής τους όπως και εμείς τότε, αλλά έχουν μία ακόμα διαφορά από εμάς! Δεν ονειρεύονται ρε γαμώτο...είναι βουτηγμένα σε έναν στυγνό ρεαλισμό μη συμβατό με την νιότη τους ειδικά οι έφηβοι και οι νεαροί ενήλικες! Το μόνο σίγουρο πάντως και το διαπιστώνω συνεχώς και πιο έντονα είναι ότι η απόσταση αυτής της γενιάς από την δική μας είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που είχε η δική μας γενιά με τους γονείς της! Το "χασμα" των γενεών όπως το λένε χαρακτηριστικά είναι πολύ πιο έντονο πλέον σαν ο χρόνος να μας κοροϊδεύει επειδή κάποτε λέγαμε ότι θα γινόμασταν πιο ανοικτόμυαλοι και ...προοδευτικοί από τους γονείς μας! (Ας το σταματήσουμε εδώ διότι χαλάμε το τοπικό και ίσως κουράζουμε)

Πίσω
Μπλουζα