Θέλω να κάνω μία παρατήρηση εδώ, μάλλον να μοιραστώ μαζί σας σκόρπιες σκέψεις που μου ήρθαν διαβάζοντας το θέμα :Αν εξαιρέσουμε λοιπόν τις τραγουδίστριες που προωθούνταν πρώτα ως σεξοβόμβες όπως η σαμπρίνα και η σαμάνθα φοξ για παράδειγμα, οι περισσότερες από τις τραγουδίστριες των 80'ς που χαρακτηρίζουμε sexy σε αυτό το τοπικό, ήταν πολύ γλυκιές και αντικειμενικά όμορφες κοπέλες, θα έλεγα ερωτεύσιμες, όχι με την απόλυτα σεξιστική έννοια που θα το έλεγε κανείς αυτό για τραγουδίστριες σαν την Ριάνα, την μπιγιονσε, την σουιφτ του σήμερα! Κοιτάξτε λόγουχάρη τα χαρακτηριστικά του πρόσώπου της Σαντρα, της Κιμ γουαλντ, της SADE αλλά και το ντύσιμο τους, που εξέπεμπαν γλυκύτητα και θυληκότητα μ' έναν πιο αθώο τρόπο, έναν πιο ανθρώπινο, πιο γήινο! Ήταν φυσιολογικά κορίτσια σε σωματότυπο σαν εκείνα που έβλεπες γύρω σου! Συγνώμη για την έκφραση αλλά ήθελες να τις ακούσεις και να γοητευτείς από την παρουσία και την φωνή τους παρά να τις πη$%$# όπως γίνεται σήμερα συνειδητά από το συνδυασμό στίχων, ντυσίματος και αισθησιακών χωρών και στάσεων! Σήμερα η τραγουδίστριες που θέλουν να θεωρούνται σέξυ απλά κρύβουν οριακά τα απόκρυφα τους και στήνονται σε σεξουαλικές πόζες και βίντεο που την δεκαετία του 80 θα μπορούσαν να θεωρηθούν σοφτ πορνό!
Κάποιος θα γράψει απλοϊκά ότι γερνάμε και γινόμαστε πιο συντηρητικοί σε τέτοια θέματα, ότι γίναμε σαν τους παππούδες που στηλιτεύαμε κάποτε κ.α. Θα διαφωνήσω διότι δεν εστιάζω στον τρόπο που εκφράζουν οι γενιές την νεανική σεξουαλικότητα τους και την τάση τους να διαφοροποιηθούν από τους γονείς τους! Το κάναμε και εμείς, το έκαναν οι προηγούμενες γενιές και θα γίνεται εσαϊ!!!
Εστιάζω στο ότι εκχυδαϊζοντας συνειδητά την εμφάνιση των γυναικών τον ρόλο και την θέση τους στην κοινωνία, ασυνείδητα προκρίνουμε την αντιμετώπιση τους ως σεξουαλικά αντικείμενα, ως συμπληρωματικές οντότητες, ως λιγότερες συνολικά. Ο φεμινισμός νικιέται από τον εαυτό του και την προβολή της διαφορετικότητας ως φυσιολογική! Μετά απορούμε που βλέπουμε τα παιδια μας και τους συνομηλίκους τους να φέρονται όπως φέρονται...τους ζητάμε να λειτουργήσουν αποστειρωμένα από αυτό που τους δείχουμε ως κοινωνική νόρμα και να σεβαστούν αυτό που ταυτόχρονα τους λέμε να εκμεταλλευτούν! Πως διάολο αυτά τα παιδιά θα καταλάβουν την διαφορά και τα όρια που πρέπει να έχουν όταν εμείς οι ίδιοι στα ωριμότερα χρόνια δυσκολευόμαστε να τα διακρίνουμε;
(Συγνώμη αν χάλασα το θέμα με την δημοσίευση μου, δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Αν οι διαχειριστές κρίνουν ότι πρέπει να διαγραφεί ας το πράξουν! )