Σ'ευχαριστώ Βαγγέλη για τα λόγια σου. Ναι, προσπαθώ να μαζέψω τα πάντα με κουτί και εγχειρίδια χρήσης αλλά πολλές φορές είναι δύσκολη και δαπανηρή δουλειά. Επίσης επικεντρώνομαι σε Αγγλικά (UKV) κουτιά και αγγλικό εγχειρίδιο χρήσης κάτι που η Nintendo μας δυσκόλεψε πολύ διότι έβγαζε ανάλογα το region (μην πω και τη χώρα) και το ανάλογο εγχειρίδιο. Τα πιο συνηθισμένα είναι τα Γερμανικά καθότι η Nintendo of Europe έδρευε στη Γερμανία και συνάμα είναι μεγάλη αγορά. Έπειτα είναι τα Γαλλικά, τα Αγγλικά, Ολλανδικά, Ισπανικά, Ιταλικά και στις τελευταίες θέσεις για Σκανδιναβικές χώρες, Ελληνικά. Καταλαβαίνεις πως ψάχνω πολύ επιλεκτικά και συν το γεγονός ότι μερικά παιχνίδια κυκλοφόρησαν αποκλειστικά σε ορισμένες χώρες μόνο όπως π.χ. το Hammerin Harry από μόνο του αποτελεί δύσκολο εγχείρημα. Το Game Boy ήταν η πρώτη μου κονσόλα και το ευχαριστήθηκα πολύ την εποχή εκείνη από 1η γυμνασίου κι έπειτα. Έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από τότε και ζωντανεύουν και σήμερα.
Μιας και ανέφερες το color να πω κι εγώ τη δική μου ιστορία. Μπορεί να ήταν η μόνη και αρκετά αγαπημένη κονσόλα το Game boy όπως έγραψα παραπάνω αλλά το μαράζι μου ήταν να υπάρξει και μία έγχρωμη version. Όταν διάβασα στο Gamepro ότι θα κυκλοφορήσει το GB Color είπα μέσα μου ότι αυτό δε χάνεται. Βέβαια, με τον καιρό και ενώ είχα αποφοιτήσει από το σχολείο, για κάποιο λόγο η "κάψα" για το color μου είχε φύγει και όχι άδικα καθώς η Nintendo δεν έφτιαξε εξαρχής τα όποια προβλήματα είχε με το Game Boy όπως έγχρωμη οθόνη και φωτισμό. Έτσι δεν απέκτησα ποτέ το GB Color παρά μόνο λίγα χρόνια πριν και αυτό μόνο για συλλεκτικούς λόγους. Αργότερα ήρθε το GBA και πάλι η Νintendo δεν έλεγε να βάλει φωτισμό. Ευτυχώς με τα πολλά ο φωτισμός ήρθε στο GBA SP και επιτέλους τα παιχνίδια του GB παίζονται άνετα και στο σκοτάδι.
Και ένα τελευταίο. Έχοντας πλέον αρκετές 8-bit, 16-bit κονσόλες μου αρέσει να βλέπω και τις 2 εκδόσεις ενός παιχνιδιού ώστε να μπορώ να νιώσω την προσπάθεια που έκαναν οι προγραμματιστές να μεταφέρουν ένα παιχνίδι από τις επιτραπέζιες κονσόλες στο φτωχό τεχνολογικά GB. Σε μερικές δε περιπτώσεις όπως το Donkey Kong Land το αποτέλεσμα είναι απλά εκπληκτικό.