Η PANINI και το εργοστάσιό της

Σαν μανιωδης συλλεκτης αλμπουμ αυτοκολλητων συλλογων, μπορω να απαντησω ικανοποιητικα πιστευω σε ολες τις αποριες σας..

Πολυ σωστα ειπωθηκε, οτι η εταιρια ΠΗΓΑΣΟΣ ειναι ο αποκλειστικος αντιπροσωπος της panini στην Ελλαδα, εδω και παρα πολλα χρονια..εχει επισης τα ζελεδακια Ηaribo, οπως επισης κι αλλα προιοντα, σνακς , σοκολατες κτλ..

Τωρα, για το θεμα σπανιοτητας: η panini ουδεποτε ειχε στις συλλογες της σπανια χαρτακια..ολα της τα χαρτακια ειναι τοποθετημενα στα φακελακια με εναν ειδικο αλγοριθμο απο ευφυιες της εταιριας, ωστε να ειναι ΟΛΑ μεσα, ανακατεμενα πολυ καλα, με γνωμονα ομως συγχρωνως, σε καθε κουτα με 50 φακελακια να υπαρχουν απειροελαχιστα διπλα μεσα, απο τα 250 χαρτακια δηλαδη που μπορει να εχει μια κουτα, ζητημα ειναι να βρεις 10 διπλα στο συνολο.. Επισης, καμια κουτα δεν εχει τα ιδια ακριβως νουμερα μεσα..

Τελος και μ αυτο, παμε τωρα στις ελληνικες εταιριες που ακουσα οτι αναφερθηκαν, οπως η Καρουζελ:

Οντως, οποια ελληνικη "εταιρια" εχει υπαρξει κατα καιρους στην Ελλαδιτσα μας, ειχε ως σκοπο να μην συμπληρωνεις ποτε την συλλογη, αφου τα χαρτακια τα κατασκευαζαν και τα εβαζαν στα φακελακια ολοκληρες οικογενειες, ακριβως οπως ειπωθηκε..οικογενειες, κυριολεκτικα ομως, στην ουσια αυτο δεν ειναι εταιρια, αλλα τυχαρπαστοι κερδοσκοποι..

Ετσι, με τον ντελαλη των δωρων που μπορει να κερδιζαν τα πιτσιρικια, οπως διατυμπανιζαν, ολοι επεφταν με τα μουτρα σ αυτες τις ελληνικες εταιριες οπως η Καρουζελ, και στα προσφατα χρονια η golden shop, και στην ουσια δεν μπορουσες να συμπληρωσεις ποτε το αλμπουμ..αυτο κι αν ειναι κοροιδια!!

Απο την αλλη, οποιος θελει να ασχοληθει με συλλογες αποκλειστικα της πανινι, ειναι σιγουρο οτι μπορει να συμπληρωσει ΠΑΝΤΑ,100%.

ο ΠΗΓΑΣΟΣ δινει την δυνατοτητα σε οποιον εχει 50 ελλειψεις και λιγοτερες, να στειλει μια φορμα παραγγελιας των αυτοκολλητων που του εμειναν, ωστε να εχει την χαρα της συμπληρωσης..

Θα ειμαι εδω για τυχον αλλες αποριες σας και στην συνεχεια..πιστευω να μη σας κουρασα, ευχαριστω..
 
viking4a σ ευχαριστουμε για τις πληροφοριες που μας εδωσες :)

εψαξα και βρηκα την ιστοσελιδα της ΠΗΓΑΣΟΣ και διαβασα οτι :"Το 1994 άρχισε η επέκταση της διανομής των ζελινιών της γερμανικής εταιρείας HARIBO. Τον ίδιο χρόνο, η ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε. ανέλαβε την εισαγωγή και διανομή στην Ελλάδα των αυτοκόλλητων συλλογών της ιταλικής PANINI".

Που σημαινει οτι η ΠΗΓΑΣΟΣ Α.Ε. ειναι ο αντιπροσωπος της PANINI στην Ελλαδα απ το 1994 και μετα,πιο πριν ομως ξερουμε ποιος ηταν ο αντιπροσωπος;
 
Να πω κάτι ψιλοάσχετο για την εταιρεία Καρουζέλ!Εκτός από την ταινία power rangers είχε βγάλει πιο πριν 2 σειρές album power rangers,για τον πρώτο κύκλο, στη μία σειρά οι photos είχαν άσπρο και στην άλλη κόκκινο περίγραμμα.Το περίεργο ήταν ότι αρκετές photos της κόκκινης σειράς ήταν κοινές με αυτές της άσπρης.Οι περισσότερες photos της άσπρης σειράς το λιγότερο 100 ήταν λανθασμένες,καθώς α) υπήρχαν κάποιες ίδιες με την κόκκινη σειρά,με μπερδεμένα νούμερα όμως και β) υπήρχαν περιπτώσεις όπου το αυτοκόλλητο πήγαινε οριζόντια ενώ στο περίγραμμα του album η photo που έπρεπε να μπει ήταν κάθετη ή και το αντίστροφο!!!!Έτσι είχα συμπληρώσει 1 album με κόκκινες (μου έλειπαν γύρω στις 10) ενώ 2 albums με άσπρες τα είχα συμπληρώσει ανακατωμένα αναγκαστικά και είχα βάλει και διπλές κόκκινες μέσα σε αυτά!!!

Ευτυχώς από την Panini δεν είχα κανένα παράπονο,είχα συμπληρώσει ολόκληρο album Sailor Moon και ένα με final four 94 (από το οποίο μου έλειπαν γύρω στις 10)
 
Αρχικά να πω τα συγχαρητήρια για το εκπληκτικό αφιέρωμα της Κατερίνας!!!!!!!! :bow: Φανταστική δουλειά για ένα αφιέρωμα που ξυπνά αναμνήσεις!

viking4a είπε:
Απο την αλλη, οποιος θελει να ασχοληθει με συλλογες αποκλειστικα της πανινι, ειναι σιγουρο οτι μπορει να συμπληρωσει ΠΑΝΤΑ,100%.ο ΠΗΓΑΣΟΣ δινει την δυνατοτητα σε οποιον εχει 50 ελλειψεις και λιγοτερες, να στειλει μια φορμα παραγγελιας των αυτοκολλητων που του εμειναν, ωστε να εχει την χαρα της συμπληρωσης..
Προσυπογράφω! Πολύ καλή τακτική η συγκεκριμένη!

Μας είχε ξυπνήσει μια "λιγούρα" για άλμπουμ Πανίνι εμένα και του αδερφού μου, οπότε και κάναμε την απόπειρα να συμπληρώσουμε το άλμπουμ για το Euro του 2008. Παίρναμε και οι δύο χαρτάκια με τη σέσουλα, και παρότι ανοίγαμε αρκετούς φακέλους, τα διπλά μας ήταν λιγότερα, συγκριτικά με τον όγκο των αυτοκολλήτων που αγοράζαμε (καμία σχέση, δηλαδή, με το χοντρό πακέτο αυτοκόλλητων που παλεύαμε να ανταλλάξουμε όταν είμασταν μικροί, από άλμπουμ άλλων εταιρειών).

Επειδή δεν είχαμε άλλον να ανταλλάξουμε αυτοκόλλητα, όταν μας έμειναν κενά γύρω στα 50 αυτοκόλλητα, στείλαμε δύο ταχυδρομικές επιταγές (με διαφορετικό όνομα η κάθε μία) γράφοντας τα αυτοκόλλητα που μας έλειπαν από πίσω, και μετά μας έστειλαν το φάκελλο με τα αυτοκόλλητα που μας έλειπαν. Οπότε το έχω συμπληρωμένο όλο, και τη χαρά του να το συμπληρώνεις και να το έχεις όλο, ακόμα και σήμερα όποτε το ξεφυλλίζω την αισθάνομαι σαν χθες!

Είναι εμπειρία η συμπλήρωση ενός άλμπουμ, αλλά δυστυχώς είναι και λεφτά... Πολλά λεφτά... :(
 
χαρτακια πισω απ τα αυτοκολλητα,οι εικονες ειναι screenshots απο φωτογραφιες μελων που ποσταραν στο Stikers - Αυτοκόλλητα 80'ς

αυτα τα αυτοκολλητα της τελευταιας φωτογραφιας πρεπει να ειχαν ιδιαιτερη μυρωδια απ οτι μας δειχνει το χαρτακι

a.JPGb.JPG

c.JPGImage0007.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Katerinak, o αποκλειστικος αντιπροσωπος της PANINI πριν τον Πηγασο ηταν η ΠΑΝΔΗΣ ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε. Ενωτικων 9, Θεσσαλονικη, μολις ειδα το οπισθοφυλλο ενος παλιου μου αλμπουμ (Χαιντι, 10ΔΡΧ γραφει :p )

Να ενημερωσω οποιον ενδιαφερεται για να συμπληρωσει παλιες του συλλογες της PANINI, πως εδω κι εναν χρονο, εχει δημιουργηθει ενα "αδερφο" φορουμ, και αν ερθει, μπορουμε να κανουμε ανταλλαγες διπλων χαρτακιων και να εχουμε την αληθινη χαρα της συμπληρωσης συλλογων, αλληλοβοηθειας και σεβασμου ο ενας για τον αλλο... www.paninistas.forumgreek.com

Οσον αφορα τις ελληνικες εταιριες, παλιες και τωρινες, να πω οτι ειναι μια πονεμενη ιστορια!!

Χωρια οτι δε προκειται να συμπληρωσεις ΠΟΤΕ ενα αλμπουμ, τρως και χοντρο παραμυθι, οτι δεν υπαρχουν σπανια χαρτακια, ενω εχουν μερικα αριθμημενα στο ενα χερι, και τα εχουν κλειδωμενα στο γραφειο τους και δε τα βαζουν ποτε στα φακελακια, επιτηδες, ξερουν τι κανουν αυτοι..!!

Τα παιδακια νομιζουν οτι θα κερδισουν μεγαλα δωρα αν συμπληρωσουν ενα δισελιδο η ολοκληρο το αλμπουμ, χωρις κληρωση κι ολας, και πρηζουν τους γονεις τους να τους παιρνουν φακελακια, κι οχι απο panini...Eνα ακομα αλλο που βοηθαει παρα πολλα ατομα να πεσουν στην παγιδα να αρχισουν να αγοραζουν με το τσουβαλι φακελακια, ειναι οτι κοστιζουν μονο 0,30, σε σχεση με τα 0,50 της PANINI..

Ελα ομως που ειναι πεταμενα λεφτα..!! :xm:

Τεσπα, μη σας κουραζω..θα επανελθω γι αυτο το θεμα των ελληνικων εταιριων (Ολυμπιαδα, ΚΑΡΟΥΖΕΛ και συγχρονη Golden Shop) πολυ συντομα..

Btw, Κατερινα, πολυ ωραιο thread, ευχαριστω κι εγω πολυ!! ;)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
viking4a σ ευχαριστω και παλι :)

βρηκα κι ενα οπισθοφυλλο στο http://www.greekcomics.gr/forums/ που δειχνει οτι ο αντιπροσωπος ηταν αυτος που μας εγραψες: ΠΑΝΔΗΣ ΕΛΛΑΣ Ε.Π.Ε. *

Ta_Stroymf_backcover.jpg

κι ενα χαρτακι που ηταν πισω απ το αυτοκολλητο

pa.JPG (screenshot απο φωτογραφια του διαδικτυου)

* λογικα θα εκλεισε λιγο πριν παρει τα δικαιωματα η ΠΗΓΑΣΟΣ και γινει αυτη ο αποκλειστικος αντιπροσωπος της PANINI
 
Κατερίνα, συγχαρητήρια για το ποστάρισμά σου. πολύ ενδιαφέρον!!!

viking4a ότι και να πω είναι λίγο. έχεις γίνει expert σε μικρό χρονικό διάστημα και χαίρομαι που σε έχω γνωρίσει και από κοντά.

όπως είπες και παραπάνω, για όποιον θέλει να συμμετάσχει, και να συμπληρώνει τα άλμπουμ του μέσω ανταλλαγών, μπορεί να έρθει στη μεγάλη παρέα μας:

www.paninistas.forumgreek.com
 
Marisi 777, ,καλωσηρθες στο φορουμ!! :)

Πρωτο ποσταρισμα σου και ακουω τοσο καλα λογια απο σενα, με τιμαει ιδιαιτερα!! :beer:

Κατερινα, εχεις αλμπουμ εσυ στην συλλογη σου, και ποια ειναι αυτα?

Υ.Γ. ο marisi777 εχει την πιο ομορφη και μεγαλη συλλογη που ξερω, πραγματικα!! :award:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
σας ευχαριστω ολους :)

viking4a το μοναδικο αλμπουμ που ειχα απ την PANINI ηταν ενα με τη Barbie που δεν ξερω τι απεγινε,σιγουρα δεν το ειχα συμπληρωσει ολο..

ηταν αυτο που εχει στο αλμπουμ της η Amalia34

αυτο ειναι το εξωφυλλο
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να κανω εδω μια παρενθεσουλα, και να πω πως η PANINI ανοιγει νεο εγοστασιο παραγωγης ΚΑΙ στην Βραζιλια.!!

Σκοπος της ειναι φυσικα, να προλαβει να το τελειωσει και να λειτουργησει, πριν το Παγκοσμιο Κυπελλο του Καλοκαιριου, BRAZIL 2014.

Μαλλον πανε πολυ καλα τα πραγματα γι αυτη την εταιρια..Μπραβο, και εις ανωτερα!! :clap:

http://www.cardzreview.com/panini-group-building-factory-satisfy-estimated-demand-brazil/

http://www.cardzreview.com/panini-group-building-factory-satisfy-estimated-demand-brazil/
 
Εκπληκτικό thread με πανέμορφες εικόνες από μια εταιρία "θρύλος", που έχει γεμίσει με όμορφες στιγμές τα παιδικά μας χρόνια...!!!

katerinak σ' ευχαριστούμε πολύ, να είσαι πάντα καλά ώστε να μας προσφέρεις τέτοιες λαμπερές εικόνες και χρήσιμα σχόλια...!!!

Ως μανιώδης επίσης συλλέκτης άλμπουμ και αυτοκόλλητων (κοινώς "χαρτάκια") παραθέτω μια λίστα με την προσωπική μου συλλογή της panini, τόσο σε ξένα όσο και σε ελληνικά άλμπουμ...

Ελληνικά:

Buck Rogers (1980)

Heidi (1981)

Marco Polo (1982)

The Real Ghostbusters (1984)

Ποδόσφαιρο 82

Ποδόσφαιρο 83

Ποδόσφαιρο 84

Superleague Ελλάδα 09-10

Superleague Ελλάδα 2012

Superleague Ελλάδα 2012-2013

Ξένα:

La Terra (1966 - Ιταλική έκδοση) - σπανιότατο και εκπληκτικό

Tarzan delle Scimmie (1973 - Ιταλική έκδοση) - σπανιότατο και εκπληκτικό επίσης

Super Moto (1975)

Tarzan (1976) - σπανιότατο

West (1976) - σπανιότατο

Prehistoric Animals (1977)

Super Auto (1977)

The Rescuers - Bernard & Bianca (Γερμανική έκδοση 1977 - Αγγλική έκδοση 1978)

Mammals (1978)

Birds (1979)

Buck Rogers επίσης (1980)

Snow White and the 7 Dwarfs (1980)

Espana 82

E.T. The Extra-Terrestrial (1982)

The A-Team (1983)

AUTO 2000 (1985)

Back to the Future (1985)

Mexico 86

Ducktales (1987)

Star Trek - The Next Generation (1987)

The Rescuers 2 - Bernard und Bianca im Kanguruhland (Γερμανική έκδοση 1991)

NBA Basketball '95-'96

Atlantis - The Lost Empire (2001)

South Africa 2010

Euro 2012

London (2012)

Champions League 2012-2013

Champions League 2013-2014

Αυτά...!!! ελπίζω να μην έγινα κουραστικός... :)
 
Φυσικα και δεν εγινες κουραστικος φιλε μου.. ισα-ισα, εκπληκτικη συλλογη και σπανιοτατη!! :thumbup:

Και βλεπω εχεις και τις προσφατες συλλογες, μια χαρα!!

Τα εχεις ολα συμπληρωμενα?
 
Γεια σου φίλε viking4a...

Περισσότερα από τα μισά αυτά άλμπουμ τα έχω συμπληρωμένα ή μού λείπουν ελάχιστα χαρτάκια για να τα συμπληρώσω...!!!

Τα υπόλοιπα είναι συμπληρωμένα περίπου κατά το 1/2 των περιεχομένων τους...

Κυρίως από τα ποδοσφαιρικά άλμπουμ μού λείπουν αρκετά...
 
atrus42 πλουσια η συλλογη σου :)

απ οτι βλεπουμε τα περισσοτερα αλμπουμ ειναι ξενα,αυτα φανταζομαι τα απεκτησες αργοτερα
 
Μερικες απο τις πολλες συλλογες PANINI που εχω:

CHAMPIONS LEAGUE PANINI:

1) C.L. 2008-09

2) C.L. 2009-10

3) C.L. 2010-11

4) C.L. 2011-12


5) C.L. 2012-13


6) C.L. 2013-14




SUPERLEAGUE PANINI:

1) Ποδοσφαιρο 1997

2) Superleague 2008-09

3) Superleague 2009-10


4) Superleague 2011

5) Superleague 2012

6) Superleague 2012-13

7) Superleague 2013-14

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:

1) Sweden 1992

2) Euro 2004

3) EURO 2008


4) Euro 2012

5) EURO 2012 (GERMAN EDITION)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ:

1) U.S.A. 1994

2) Korea-Japan 2002

3) Germany 2006

4) Germany 2006 (pocket collection)

5) South Africa 2010

ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ::

1) FC Barcelona 2010-11

2) FC Barcelona 2011-12

3) FC Barcelona 2012-13

4) Olympic Games LONDON 2012

5) COPA ARGENTINA 2011

6) SPRINT 2012 (ΠΟΔΗΛΑΤΑ-ΒΕΛΓΙΟ)

7) Africa Cup 2008

8) Africa Cup 2010

9) Supersport 1988

ΜΠΑΣΚΕΤ

1) NBA 1990-91

2) NBA 1994-95

3) NBA 2009-10

4) NBA 2012-13

ΟΛΑ ΤΑ EURO KAI TA ΜOUNDIAL, ΣΕ ΤΟΜΟΥΣ ΠΑΝΙΝΙ (reprint)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μιας κ που αναφέρατε την εταιρία "Καρουζελ" κ τα χαρτάκια power ranger θα ήθελα να σας πω κάτι πάνω σε αυτό. Όταν βγήκε το πρώτο album με τους Power Rangers (όχι με το κόκκινο περίγραμμα) είχα βάλει σκοπό να το συμπληρώσω όλο,όπως κ όλα τα παιδάκια άλλωστε. Μετά απο παααααρα πολύ κόπο κ πολλές θυσίες τα κατάφερα :D Για να πάρω δε το τελευταίο χαρτάκι απο ένα πιτσιρικά έπεσε τρελό ψηστήρι. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν ήθελε να το συμπληρώσω μιας κ που υπήρχε ανταγωνισμός μεταξύ μας.Ξέρετε πως είναι σε αυτές τις ηλικίες ;) όχι δε στο δίνω, κ γιατί να πάρεις τα δώρα εσύ κ όχι εγώ και άλλα τέτοια :frypan: :frypan: :frypan: :frypan: Την επόμενη μέρα πήγε ένας συμμαθητής μου στο ψιλικατζίδικο να το παραδώσει για να πάρουμε κάποιο δώρο αλλά τζίφος :rant: . Η απάντηση της ιδιοκτήτριας ήταν :Όχι δεν κερδίζετε κάποιο δώρο, είναι απλά μια ωραία συλλογή :banghead: :banghead: :frypan: :frypan: :points: :points: :rant: :rant: :rant: Δεν θυμάμαι βέβαια αν η συγκεκριμένη εταιρία με το που συμπληρώνες το album σου έδινε κάποιο δώρο σαν αντάλλαγμα αλλά το πόσο ξενερώσαμε δε λέγεται... TheBest όντως κάποια απο αυτά τα χαρτάκια ήταν λάθος τοποθετημένα. Θυμάμαι στην σελίδα με τα κράνη τα όπλα κ τις μεταμορφώσεις όπου υποτίθεται πως έπρεπε να είναι όλα μαζί κάποια τα 'βάλαν σε άλλες σελίδες όπως επίσης κ κάποια ήταν ανάποδα :eek: . Μετα απο αυτό ξεκίνησα να μαζεύω τα χαρτάκια με το κόκκινο περίγραμμα όπου για κάποιο λόγο είχα τρελαθεί να κερδίζω φρικομπάλες :eek: . Σε κάθε φακελάκι είχε κ από ένα κουπόνι τύπου ξυστό κ αν έβρισκες 3 ίδια κράνη κέρδιζες. Ένας φίλος μου είχε αρκετά κουπόνια που δεν κέρδιζαν κ άρχισε να κόβει προσεκτικά τα κράνη για να κάνει τριάδες :diablotin: . Κάθε λίγο κ λιγάκι ήταν στο ψιλικατζίδικο για να παραλάβει το δώρο του :eek:
 
απο panini ειχα το πολυαγαπημενο tom and jerry και το ποδοσφαιρο 1998 το οποιο μαλιστα ειχε μεσα δωρο και ενα πακετο με ζελινια αρκουδακια της haribo σε μια τυχερη σακουλα καποτε που ηταν επισης της πηγασος ειχα βρει ενα κουπονι με το οποιο κερδιζες ενα αλμπουμ με ολα τα χαρτακια του και μου ειχαν στειλει το nba 1998 μαζι με ολα τα αυτοκολλητα του το οποιο το εχω ακομα carusel πονεμενη ιστορια θυμαμαι οτι σε αρκετα φακελακια εβρισκες κουπονια με τα οποια κερδιζες αφισες αλλα για συμπληρωση αλμπουμ ουτε λογος απλα σε ψαρωναν γιατι ελεγαν οτι πχ με την συμπληρωση της σελιδας 32-33 του αλμπουμ κερδιζεις μια μπαλα δερματινη ποδοσφαιρου χωρις κληρωση και με την συμπληρωση ολου του αλμπουμ κερδιζεις κατι αλλα δωρα που δεν θυμαμαι ομως με εκνευριζε το γεγονος οτι σου ζητουσαν να τους στειλεις το αλμπουμ συμπληρωμενο το οποιο φυσικα δεν θα το στελναν πισω μου θυμιζει λιγο την ιστορια στο καρουζελ με τον σιριλο που ηθελε να συμπληρωσει το αλμπουμ για να κερδισει ενα αυτοκινητο και τον κοροιδεψαν ο παμπλο και ο μαριο για να του παρουν τα παιχνιδια και μετα οταν πηγε η κυρια σιμενα στην εταιρια και βρηκε τον υπευθυνο της εδωσε το αυτοκολλητο που ελειπε το οποιο ηταν κλειδωμενο σε ενα συρταρι για να μην μπορεσει να κερδισει κανεις δηλαδη
 
Η μεγαλυτερη προταση που εχω διαβασει ποτε στη ζωη μου ειναι του Θανου!!! :award: :p
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ δε θα μπω καν στη διαδικασία να κάνω απαρίθμηση των άλμπουμ μου (όλα πλήρως συμπληρωμένα, εκτός από λίγα με ελάχιστες ελλείψεις...), γιατί είναι 233 -ελληνικά και ξένα και δε θέλω να σας βάλω στη διαδικασία να διαβάζετε...δυο μέρες...!!!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα