Θανάσης Βέγγος 29 Μαϊου 1927 - 3 Μαϊου 2011

Το διαφημιστικό με την διάβαση του τραίνου το θυμάμαι κι εγώ :

"Καλοί μου άνθρωποι, το είδατε και μόνοι σας πόσο τυχεράκιας ήμουνα...."

Αυτό το "Κλα-ρί-νο" που έλεγε στο τέλος τι σημαίνει όμως ;

-
 
stakovios είπε:
Παλαιότερα, κοντά στην δεκαετία του 1980 ο Θανάσης μας είχε πρωταγωνιστήσει σε διαφήμιση που προειδοποιούσε για τους κινδύνους από την αλόγιστη χρήση των φαρμάκων.
All time classic... από τις κορυφαίες διαφημήσεις.

Η σκηνή που έκοβε το χάπι όλα τα λεφτά. ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΩ ΛΙΓΟ - ΛΙΓΟ, ΚΟΜΜΑΑΑΑΤΙ - ΚΟΜΜΑΤΙ! :)
 
Θανάσης Βέγγος για πάντα δικός μας.

Από αυτήν την Κυριακή 8 Μαίου ο "Ελεύθερος Τύπος" και ο Ντίνος Κατσουρίδης προσφέρουν εννέα ταινίες με τον Θανάση Βέγγο.

Η πρώτη ταινία είναι: "Θανάση πάρε το όπλο σου"

Μαζί με το πρώτο dvd θα δοθεί και η κασετίνα της σειράς.

Κλεφτά πρόλαβα να δω ακόμα δυο που θα δοθούν τις προσεχείς Κυριακές:

Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση.


Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές.



 
αν παρατηρησετε στην διαφημηση του τρενου που γυριστηκε το 99-2000 θα δειτε οτι ο βεγγος παιζει οπως επαιζε απο το 60 - 84 πραγμα που δεν το εκανε μετα το 90 απου βαρηνε λιγο..αυτο συμβαινει γιατι την σκηνοθεσια της διαφημισης την εκανε ο κατσουριδης οπου και ηξερε ακριβως τι μπορει να βγαλει απο τον βεγγο..
 
simonkey είπε:
αν παρατηρησετε στην διαφημηση του τρενου που γυριστηκε το 99-2000 θα δειτε οτι ο βεγγος παιζει οπως επαιζε απο το 60 - 84 πραγμα που δεν το εκανε μετα το 90 απου βαρηνε λιγο..αυτο συμβαινει γιατι την σκηνοθεσια της διαφημισης την εκανε ο κατσουριδης οπου και ηξερε ακριβως τι μπορει να βγαλει απο τον βεγγο..
στην οποία διαφήμιση, μετά το ατύχημα, φόραγε το ρολόι πάνω από τον γύψο! χαχαχα!! :D
 
είχα γράψει πριν 3 χρόνια σε ενα γκρουπ στο facebook κάτι .. μάλιστα ο δημιουργός του γκρουπ θα συγκέντρωνε τα σχόλια και θα τα έστελνε στον Θανάση βεγγο..αυτο που είχα γράψει ήταν αυτό ακριβός που πίστευα και θα πιστεύω για παντα ..

"Ενας από τους λίγους και σαν άνθρωπος και σαν καλλιτέχνης.. Μέγιστος και αναντικατάστατος.. λυπάμαι που μέχρι τώρα δεν του έχω σφίξη έστω και το χέρι και να του που ότι το ήθος που πρεσβεύει τόσα χρόνια μέσα από της ταινίες του με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο..

ΚΥΡΙΕ Θανάση Βέγγο τα σέβη μου..."

τον είδα μια φορά από κοντά στην Επίδαυρο που είναι και το εξοχικό μου όταν ήμουν με ενα μηχανάκι τότε που είχα και σταμάτησε μπροστά μου ένα αμάξι και κατέβηκε ο Βεγγος να μπει να σε μια ταβερνούλα και φώναξα σαν πιτσιρικάς τότε "αμαν ο Βεγγος" σε κάτι φίλους που ακολουθούσαν.. εκείνο το καλοκαίρι έπαιξε και στην Επίδαυρο και το πόσο μετάνιωσα που δεν τον είδα από κοντά να παίζει ενώ κάθε χρόνο βλέπω σχεδόν όλα τα έργα στο θέατρο της Επιδαύρου δεν φαντάζεστε.. αλλά οκ θα αναπλήρωση το κενό αυτό ο ρουβας φέτος (έλεος πια)
 
Πρόλαβε να γυρίσει για την ΕΤ3 με την Κ. Δανδουλάκη μια σειρά εκπομπών-κόσμημα για την ελληνική τηλεόραση πριν απο 2-3 χρόνια με θέμα τη Θεσσαλονίκη και την ιστορία της. Μια σειρά γεμάτη νοσταλγία και θύμησες. Συμμετείχαν και τα εγγόνια του.
 
Amigos είπε:
λυπάμαι που μέχρι τώρα δεν του έχω σφίξη έστω και το χέρι και να του που ότι το ήθος που πρεσβεύει τόσα χρόνια μέσα από της ταινίες του με έχει κάνει καλύτερο άνθρωπο..

εκείνο το καλοκαίρι έπαιξε και στην Επίδαυρο και το πόσο μετάνιωσα που δεν τον είδα από κοντά να παίζει ενώ κάθε χρόνο βλέπω σχεδόν όλα τα έργα στο θέατρο της Επιδαύρου δεν φαντάζεστε..
Μικρος ειχαμε παει σε μια επιθεωρηση οπου επαιζε και ο Βεγγος. Δυστυχως ομως επαιζε μονο στο πρωτο σκετς και δεν ξαναεμφανίστηκε. Στο διάλειμμα δεν ήταν πουθενα και απογοητευτηκα που δεν μπορεσα να του ζητησω αυτογραφο :(
 
Retrospectiva είπε:
Από αυτήν την Κυριακή 8 Μαίου ο "Ελεύθερος Τύπος" και ο Ντίνος Κατσουρίδης προσφέρουν εννέα ταινίες με τον Θανάση Βέγγο.Η πρώτη ταινία είναι: "Θανάση πάρε το όπλο σου"

Μαζί με το πρώτο dvd θα δοθεί και η κασετίνα της σειράς.

Κλεφτά πρόλαβα να δω ακόμα δυο που θα δοθούν τις προσεχείς Κυριακές:

Τι έκανες στον πόλεμο Θανάση.


Ένας Βέγγος για όλες τις δουλειές.



Είδα την διαφήμιση, τις είδα κι από κοντά και απογοητεύτηκα. Μα είναι δυνατόν οι μπακάληδες να πέταξαν απλά κάποια δισκάκια πίσω από την ζελατίνα; Εκμεταλλεύεσαι που εκμεταλλεύεσαι μην πω τι... Κάνε το ευπρεπώς, τουλάχιστον.
 
Οταν εφτασε αυτη η ασχημη ειδηση κι εδω, οτι χαθηκε ο Καλος μας Ανθρωπος, συγκινηθηκα πολυ...βουρκωσα. Ταπεινος σαν ολους τους αληθινους καλλιτεχνες.

Σε εκανε να κλαις απο τα γελια, να συμπασχεις με οσους τρωνε τις φαπες στην ζωη, αλλα δεν το βαζουν κατω, δεν χανουν την ψυχραιμια τους αλλα γυριζουν προς αυτον που τους αδικησε, οχι για να τον βρισουν, αλλα για να του πουν "Καλε μου Ανθρωπε"! Να τον πιασουν απο το φιλοτιμο, να τον κανουν να λογικευτει. Μαθημα ζωης.

Ηταν το συμβολο του αληθινου, του αυθεντικου ελληνα, του τιμιου, του Καλου Ανθρωπου. Ηταν ο αγαπημενος μου ηρωας.
 
Συγκλονιστικη ερμηνεια..."βαριες"

...ισως μας ξυπνησουν
 
Να'σαι καλά ρε Wally για το ποστ... ....... ....... ..........
 
R.I.P. Αγαπημένος και οπως ολοι οι μεγάλοι κωμικοι κατάφερνε να ειναι κωμικοτραγικός. Αγαπημένη μου ταινια ειναι το ᾽Τι έκανες στον πολεμο Θανάση;᾽. Μη ξεχασουμε και τον σουρεαλιστικο Θου-Βου.
 
καλο ταξιδι σε εναν ανθρωπο πουγνωριζε την εννοια της λεξης και την εφαρμοσε μεχρι το τελος της ζωης του

το μονο που μπορω να κανω ειναι να υποκλιθω μπροστα στο μεγαλειο του

αντιο!
 
Αντιπαθώ τις "αναστάσεις" τέτοιων threads, αλλά εδώ είπα να κάνω μια εξαίρεση γιατί ο ηθοποιός αυτός αγαπήθηκε πολύ γενικά.

Από τις 30/6 περίπου και κάθε μεσημέρι, θα προβάλλεται από το Mega, μία από τις τελευταίες τηλεοπτικές δουλειές του Θ. Βέγγου, το "Περί Ανέμων και Υδάτων". Χαριτωμένη σειρά και ο αγαπητός ηθοποιός πρωταγωνιστούσε στο ρόλο του "Λύσσανδρου".
 
Στο αφιέρωμα για τον Βέγγο στην ''Μηχανή του χρόνου'' του Βασιλόπουλου παίχτηκαν κάποια αποσπάσματα που είχε η ΕΡΤ στο αρχείο της από τις παραστάσεις του Βέγγου στην Επίδαυρο...Ξέρει κανείς αν μπορώ να τις δω πουθενά ολόκληρες ή αν τις έχει διαμοιράσει η ''Ραδιοτηλεόραση'' που συνήθως μοιράζει αρχεία της ΕΡΤ;
 
Δεν πρέπει να έχουν προβληθεί τηλεοπτικά τα θεατρικά αυτά. Ενδεχομένως το υλικό να είναι παρμένο από κάποια εκπομπή με καλλιτεχνικά ή επίκαιρα σε δελτίο ειδήσεων της εποχής. Η "Ραδιοτηλεόραση" σίγουρα δεν έχει δώσει κάτι τέτοιο μέχρι στιγμής... Ακόμη κι αν είχαν μαγνητοσκοπηθεί απ' την δημόσια τηλεόραση, δεν πρέπει να προβλήθηκαν ποτέ. Κοίταξε στο Ψηφιακό Αρχείο της ΕΡΤ μήπως υπάρχει τίποτε. Γνωρίζεις τίτλους από θεατρικές παραστάσεις ή έτος που ανέβηκαν;
 
Λοιπόν έκανα μια σχετική έρευνα στο διαδίκτυο και ο Βέγγος πρωταγωνίστησε στην κωμωδία του Αριστοφάνη ''Ειρήνη'' στην Επίδαυρο το 1995. Πέντε χρόνια αργότερα, το 2000 πηγαίνει ξανά στην Επίδαυρο με την κωμωδία του Αριστοφάνη ''Πλούτος''..Κοίταξα λίγο στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ αλλά δυστυχώς δεν πρέπει να υπάρχει τίποτε σχετικό.. Είχα ακούσει πως και οι δύο παραστάσεις ήταν διαμαντάκια οπότε θα άξιζε αν τις βλέπαμε σε dvd από την ''Ραδιοτηλεόραση'...Στο ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ το μόνο που έχει ανέβει και σχετίζεται με τον Βέγγο είναι τα επεισόδια της σειράς ''Βεγγαλικά''.
 
sunset89 είπε:
Αντιπαθώ τις "αναστάσεις" τέτοιων threads, αλλά εδώ είπα να κάνω μια εξαίρεση γιατί ο ηθοποιός αυτός αγαπήθηκε πολύ γενικά.Από τις 30/6 περίπου και κάθε μεσημέρι, θα προβάλλεται από το Mega, μία από τις τελευταίες τηλεοπτικές δουλειές του Θ. Βέγγου, το "Περί Ανέμων και Υδάτων". Χαριτωμένη σειρά και ο αγαπητός ηθοποιός πρωταγωνιστούσε στο ρόλο του "Λύσσανδρου".
Πολύ ωραία !!! Επιτέλους να δούμε και κάτι αξιοπρεπές πάλι στην τηλεόραση. Εξαιρετική μουσική, πλειάδα καλών ηθοποιών και ο Βέγγος, φάρος στο σκοτάδι των ημερών και όχι μόνο ... Μπράβο sunset που μας ενημέρωσες. Από εβδομάδα θα ξεκινήσει (προφανώς) ;
 
Πίσω
Μπλουζα