Θαυμάστε!!!!

Λοιπον ο JMJ το 1981 δεν χρησιμοποιουσε υπολογιστη .Αυτο που νομιζετε οτι ηταν υπολογιστης ηταν απλα το τεραστιο σε μεγεθος sampler Fairlight.Αποτελουταν απο πληκτρα,οθονη,disk drives,μοναδα.To sequencer που ειχε ηταν ενα της Roland το οποιο χρησιμοποιουσε το παλιο συστημα CV Gate για συγχρονισμο με αλλα οργανα.Τωρα για τον υπολογιστη της Yamaha απλα εμφανιστικε και χαθηκε στην αφανεια μιας και ο Αταρι επικρατησε.Το MIDI μπηκε επισημα το 1985 σαν προτοκολο.
 
Μα δε διαφωνούμε ότι ο Atari επικράτησε των MSX!! Απλά δεν ήταν ο πρώτος. Με αυτό δεν ρίχνουμε τον Atari... παρεξηγιάρη:biglaugh:.
 
macmarios είπε:
Χμμμ τον θαψατε τον Αταρι.
Πάντως όχι εγώ! Άλλωστε μέχρι τα τέλη του '90 μόνο με σίκουενσερ δούλευα. Υπολογιστές στη μουσική έβαλα μόνο μετά την επανάσταση των PC. Επομένως η διαμάχη αυτή δεν με αφορά προσωπικά.

macmarios είπε:
Για την ιστορια πρωτο το DX7 σαν FM synthesis synthesiser χρησιμοποιησε το MIDI
Δεν διαφωνώ αλλά όπως αναφέρθηκε η συζήτηση ήταν για το MIDI γενικά και όχι για τα όργανα FM synthesis ειδικότερα. Που εδώ δηλαδή η διαμάχη με αφορά γιατί πιστεύω πως η FM synthesis ήταν μάπα καρπούζι. Πολύ δύσκολη να την καταλάβεις, να προγραμματίσεις, και ο ήχος ήταν απογοήτευση (βέβαια είναι και θέμα γούστου). Πολύ επιτυχημένο το DX7 όχι για τη σύνθεση ή για τον ήχο του αλλά για το γεγονός πως είχε presets και επίσης εκείνο το cartridge που έβαζες και επιπλέον. To 99,9% των μουσικών που το χρησιμοποιούσε δούλευε με presets (τσακ μπαμ λύσεις για όλα τα γούστα) πολλές φορές αγορασμένα. Οι υπόλοιποι 0,1% ήταν μαζοχιστές που ασχολούνταν με τον προγραμματισμό του DX7. Σήμερα ξέρω μόνο ένα άτομο που ασχολείται με το DX7 (συγκεκριμένα το TX7).

(Έτσι μερικά προβοκατόρικα να ανάψω τα αίματα)

macmarios είπε:
Μονο μερικα midi keybords και controlers εχουν μονο usb.Ολα τα hardware syths απο εταιριες σαν :Access,Clavia,Yamaha,Korg,Roland,Moog,Big Briar εχουν midi ports.
Δεν διαφωνώ πάλι. Απλά στο μυαλό μου είχα τα midi keyboards γιατί με όλα τα soft synths σήμερα ο κόσμος που δεν έχει φράγκα για hardware synths με αυτά τα πραματάκια δουλεύει (καλώς ή κακώς).

macmarios είπε:
Με ολο τον σεβασμο να μην λεμε οτι να'ναι.Πιανομαι με τετοια οργανα απο το 1989 και ξερω λιγα πραγματακια.
Και εγώ απο το 1995 και έχω την εντύπωση πως η διαφορά των 6 ετών αντικατοπτρίζει την διαφορά στην ηλικία μας.

Μερικά πράγματα που πέρασαν από τα χέρια μου:

Yamaha DX7

Roland Juno 106

Roland D50

Yamaha TG77

Korg Polysix

Yamaha QS300

Native Instruments Pro52

Korg MS2000
 
Εγω παλι λεω να παρω εκεινο το Yamaha DX7 και να κυνηγαω τον Shock γυρω γυρω απο το Retromaniax !!! Ακους εκει !! να αποκαλυψει οτι το Μ(icrosoft)SX midi βγηκε πριν απο τον Atari !!! STην Πυρα !!! :diablotin:
 
LOL Tel. Είμαι αντικειμενικός :)

Κώστα μπορούμε να ανοίξουμε ένα άλλο thread για old & vintage synths αφού υπάρχει ενδιαφέρον
 
shock είπε:
LOL Tel. Είμαι αντικειμενικός :) Κώστα μπορούμε να ανοίξουμε ένα άλλο thread για old & vintage synths αφού υπάρχει ενδιαφέρον

Ναι καλή ιδέα, γιατί έχω την εντύπωση πως τράβηξα το θρεντ εκτός θέματος.
 
Φιλε kostas απο τα χερια μου περασαν:

Roland TB 303 Devilfish

Roland Tr 808

Roland TR 909

Roland SH 101

Roland Juno 106

Korg Mono/Poly

Korg MS 20

Korg Prohecy

Arp Oddysey

MiniMoog

Roland MC 505

Roland MC 303

Korg Electribe (all models)

Novation Bass Station

Access Virus TI

Clavia Nord Lead (very soon hehehehe!!!)
 
Μη με παρεξηγήσεις άλλα κατέβασα 32 MBs Mp3 για να τα ακούσω και πιο enhanced ίσως, και άκουσα μερικά Sid-like tunes. Το καλύτερο δηλαδή που μπορούσαν να κάνουν ήταν να "εξομοιώσουν" το SID. Μη με παρεξηγήσεις νοσταλγικά όλα αυτά άλλα μέχρι εκεί. Δεν ξεπερνιούνται κάποια limitations όσο καλός προγραμματιστής και να είσαι. Κάθισα όλο το απόγευμα και διάβασα τα Specs του Yamaha. Είμαι σίγουρος ότι δεν έμεινε ούτε κύκλος ελεύθερος στον 68000 για να ακούσουμε αυτό που ακούσαμε.

Θα υπάρχει συνέχεια στο θέμα.

Υ.Γ Κάνε ένα κόπο με τα Ελληνικά αν θέλεις. Είναι ωραίο να μιλάμε την ίδια γλώσσα. :)
 
Κοιτα για μενα το καλυτερο synth ειναι το ταπεινο τερας Roland TB 303.Κανενα δεν το φτανει.Ειδικα αν το στειλεις στο εξωτερικο να στο κανουν Devilfish.Το Devilfish ειναι ΑΛΗΤΟΡ!!!!!!!!!!!!!!!
 
Πίσω
Μπλουζα