Θα ήταν παράλογο να ξεκινήσει κάποιος να συλλέξει τώρα όλα τα Μίκυ Μάους;

Κανε μια αγγελια στα Χαρίζονται / Ανταλλαγές ;) και προσπαθησε να πανε σε καποιον συλλεκτη ή ρομαντικο αναγνωστη και οχι σε εμπορακους (αν και πλεον εχει εκλειψει αυτο το ειδος απο εδω μεσα - ποτε δεν ξερεις ομως).
 
Ένα φεγγάρι είχα ξεκινήσει να μαζεύω μόνο τα "Κλασικά" αλλά μια ο χώρος, μια το οικονομικό το σταμάτησα :(
 
τα κλασικά θεωρητικά μαζεύονται πιο εύκολα (μιας και είναι λίγα) αλλά είναι ακριβότερα τα παλαιότερα τεύχη έτσι δεν είναι;

πάντως τα πιο εύκολα να συμπληρωθούν είναι πιστεύω το ντοναλντ και το αλμανάκο μιας και είναι σχετικά πρόσφατα,έχουν όμως και αυτά το πρόβλημα με τα πρώτα τεύχη (αρκετά ακριβά)
 
Σωστά Κrem.

Είχα μαζέψει και αρκετά Σούπερ Μικυ
 
Kambia είπε:
Σωστά Κrem. Είχα μαζέψει και αρκετά Σούπερ Μικυ
το Σούπερ Μίκυ δεν ήταν οι διάφορες ειδικές εκδόσεις του μίκυ/μεγάλο μίκυ; ή ήταν μια ακόμη ονομασία του περιοδικού;
 
Tι ηταν το Σουπερ Μικυ,δεν μπορειτε να φανταστειτε τι ηταν για ενα παιδι των 80ς! Ο Βασιλιας των εκδοσεων Disney εν Ελλαδι με εξαμηνη περιοδικοτητα πλουσιο μα πλουσιο υλικο κοκκινο χαρακτηριστικο εξωφυλλο και εγχρωμες σελιδες.


Το ειχες και το Προσκυναγες
. :)
 
konkar είπε:
Τι γίνεται όμως και με αυτούς που έχουν ένα σωρό τεύχη Μίκυ Μάους και άλλων περιοδικών Disney και δε τα θέλουν πια?? Έχω γεμίσει απ' αυτά αλλά δε μου πάει η καρδιά να τα πετάξω.
konkar με όλη μου την konkarδιά τα δέχομαι ευχαρίστως χαχαχα!!!
 
και εγώ το ίδιο :D .σου πάει όμως η καρδιά να τα δώσεις; είναι μια κίνηση που στο μέλλον μπορεί να τη μετανιώσεις...
 
Το Μίκυ μαζεύεται σε βάθος 3-4 χρόνων.

Χωρίς να χρεωθείς, ή να ξεπουλήσεις το νεφρό σου αρκεί :

Να έχεις υπομονή, να έχεις κριτήριο τι και πόσο αγοράζει και κυρίως να έχεις φίλους να σε βοηθήσουν στο ψάξιμο.

Εξηγώ :

Σε όλες τις συλλογές ισχύει ο κανόνας του 80/20. Το 20% τις συλλογής έχει το 80% της αξίας.

Έτσι και στο Μίκυ τα πρώτα 400-500 τεύχη πιάνουν τα λεφτά, είναι τα παλιότερα, τα σπανιότερα και αυτά που θα σε ταλαιπωρήσουν.

Με αυτά πρέπει να έχεις υπομονή. Δεν ξεκινάς από αυτά να αγοράζεις κομμάτι -κομμάτι. Δεν αγοράζεις αν δεν έχεις αποφασίσει ποιες είναι οι τιμές «στόχος» που έχεις βάλει. Δεν παρασύρεσαι από δημοπρασίες και πωλήσεις που όλα είναι σπάνια συλλεκτικά και ακριβά. Παίρνεις χρόνο και κοιτάς για μαζικές αγορές ώστε να το διαχειριστείς καλύτερα.

ΑΝ ψάξεις στο internet θα βρεις τιμές για το ίδιο τεύχος με απόκλιση και 100%. Μεθοδικά λοιπόν και προσεχτικά.

Στην πορεία θα βρεις καλούς πωλητές (ΝΑΙ σαφώς υπάρχουν τέτοιοι) που εφόσον είσαι και εσύ καλός αγοραστής θα σε έχουν από τις πρώτες επιλογές τους.

Το υπόλοιπο 80% είναι για μαζικές μόνο αγορές. Από Ιδιώτες ή από μαγαζιά. Εκεί έρχονται και οι φίλοι που μπορούν να βοηθήσουν βρίσκοντας αρκετά τεύχη εύκολα και φθηνά. Τα τεύχη πάνω από το 700 υπάρχουν και βρίσκονται εύκολα. Με λίγο ψάξιμο βρίσκεις ολόκληρες κατοστάδες με το πολύ 1 ? το τεύχος.

Το πείραμα αυτό το κάναμε με φίλο εδώ στην Πάτρα. Ξεκίνησε κοντά στα 3 χρόνια την συλλογή. Χωρίς να δώσει ούτε μία φορά ποσά δημοπρασίας είναι αυτή την στιγμή λιγότερο από 70 τεύχη μακριά από το στόχο.

Α..ναι το Μίκυ #1 που εμφανίστηκε σε προηγούμενο Post είναι η ανατύπωση και όχι το αυθεντικό. Αξίας στην κατάσταση που το έχει 1-2 κλωτσιές το πολύ.

ΥΓ στο blog μου http://mycomicsgr.blogspot.com/p/blog-page_03.html έχω ανεβασμένο το τιμοκατάλογο παλαιών περιοδικών που ακολουθώ εγώ . Έστω για να πάρετε μια ιδέα γενική για τιμές.
 
krem13 είπε:
και εγώ το ίδιο :D .σου πάει όμως η καρδιά να τα δώσεις; είναι μια κίνηση που στο μέλλον μπορεί να τη μετανιώσεις...
Αφού δεν ασχολούμαι πλέον γιατί να μη τα δώσω??? Λες να τα δώσω σε μερικά χρόνια για να έχουν μεγαλύτερη αξία?
 
crc φαινεται ξερεις πολλα..μονο 70 τευχη μακρυα..επος..
 
O CRC ειναι απο τους γνωστες,εγω και με βαση το ποστ σου που θελω μονο αυτα που ειμαι συναισθηματικα δεμενος μαζι τους και ειναι αυτα μετα την πρωτη αλλαγη λογοτυπου (600something),αυτα που θυμαμαι να διαβαζω δεν πρεπει να μου κοστισουν πολλα. :D


Εντωμεταξυ απο το 1000 και πανω ως το 1400 εχω τα πιο πολλα ως ολα τα πιο πισω του 1000 ειναι λιγο μανικι αν και 900αρια εχω αρκετουτσικα και οσο κατεβαινουμε 100σταδες ολο και πιο λιγα.
 
Αγαπητέ φίλε CRC καλά όλα αυτά αλλά τι γίνεται με το #1;;; Ψαχνουμε το γνήσιο και πληρώνουμε μαλλιοκέφαλα ή αρκούμαστε στην ανατύπωση; Πάντως πέρα απο το #1 τα υπόλοιπα πιστεύω είναι σχετικά εύκολο να τα συλλέξεις (πολύ αισιόδοξος είμαι ε ;) !
 
Πόσο να κοστολογείς το #1 από μία σειρά που :

Είναι η μακροβιότερη στην Ελλάδα

Έχει τους αντικειμενικά πιο δημοφιλείς ήρωες

Όλοι κάποτε διαβάσαν τεύχη της και πολλοί τα συλλέγουν ακόμα και τώρα.

Έχει κυκλοφορήσει σε μεγάλο τιράζ (το καλό της υπόθεσης)

Όντως το #1 είναι δύσκολο και ακριβό.

Αλλά τι να το κάνεις αν σου λείπουν τα υπόλοιπα 2000τόσα τεύχη. :angry:

Εννοώ ότι δεν είναι τεύχος που θα απασχολήσει τον περιστασιακό συλλέκτη.

Θα το ψάξει ο πιο χμ... ας πούμε προχωρημένος.

Κάποιος που συλλέγει την σειρά συστηματικά σε βάθος χρόνου θα πέσει στην ευκαιρία να το βρει και να το αγοράσει στην πορεία της συλλογής του.

Και ένα δεδομένο. Το πιο μεγάλο ποσό που δόθηκε για το #1 είναι 800 euro από αγορά σε κατάστημα (και από τα πιο ακριβα).

Σε συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών που ξέρω, το ποσό αγοράς του είναι 400-500?.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
το καλο ευτυχως ειναι οτι μικυ μαους κυκλοφορει πολυ μεγαλος αριθμος αντιτυπων οποτε σε παρα πολλα περιπτερα της χωρας κυκλοφορουν..και εκτος απο καινουργια μπορεις να βρεις καπου χωμενα σε πολλα περιπτερα και πολυ παλια τευχη να σε περιμενουν καρτερικα..
 
Ευτυχώς που υπάρχουν και οι ¨καλοί¨ πωλητές και σε βοηθάνε να συμπληρώσεις τη συλλογή προσφέροντάς σου την όλη (ή σχεδόν όλη) και με το πρώτο τεύχος να είναι η ανατύπωση, και σε τιμή...σχεδόν τσάμπαααα!!!! Για πάρτε μάτι:

http://cgi.ebay.com/GREEK-MICKEY-MOUSE-COMICS-HUGE-LOT-COLLECTION-ISSUES-/260831022657?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3cbabd8e41
 
μονο κατα 7700 δολλαρια τσαμπα..τιποτα..τρεχουν ολοι να τα παρουν..πφ..
 
Θέλει απίστευτο κουράγιο να ξεκινήσεις τώρα τη συλλογή με στόχο να τη συμπληρώσεις. Εγώ πρόσφατα ξεκίνησα (πάλι) προσπάθειες για να συλλέξω τα Κλασικά Ντίσνευ αλλά νομίζω ότι είναι ακόμα δυσκολότερο και από τα Μίκυ Μάους καθώς τα τεύχη 1 έως 25 είναι (νομίζω) ακόμα πιο δυσεύρετα (ίσως και πιο ακριβά). Εγώ τουλάχιστον δε μπορώ να τα πετύχω πουθενά, ούτε καν σε παράλογες τιμές. Σίγουρα όπως λέει παραπάνω και ο φίλος crc υπάρχουν κάποιοι καλοί πωλητές (με το συγκεκριμένο να συγκαταλέγεται ανάμεσα σε αυτούς) αλλά και πάλι η συμπλήρωση τέτοιων συλλογών μοιάζει γολγοθάς...
 
Πίσω
Μπλουζα