Το Μίκυ μαζεύεται σε βάθος 3-4 χρόνων.
Χωρίς να χρεωθείς, ή να ξεπουλήσεις το νεφρό σου αρκεί :
Να έχεις υπομονή, να έχεις κριτήριο τι και πόσο αγοράζει και κυρίως να έχεις φίλους να σε βοηθήσουν στο ψάξιμο.
Εξηγώ :
Σε όλες τις συλλογές ισχύει ο κανόνας του 80/20. Το 20% τις συλλογής έχει το 80% της αξίας.
Έτσι και στο Μίκυ τα πρώτα 400-500 τεύχη πιάνουν τα λεφτά, είναι τα παλιότερα, τα σπανιότερα και αυτά που θα σε ταλαιπωρήσουν.
Με αυτά πρέπει να έχεις υπομονή. Δεν ξεκινάς από αυτά να αγοράζεις κομμάτι -κομμάτι. Δεν αγοράζεις αν δεν έχεις αποφασίσει ποιες είναι οι τιμές «στόχος» που έχεις βάλει. Δεν παρασύρεσαι από δημοπρασίες και πωλήσεις που όλα είναι σπάνια συλλεκτικά και ακριβά. Παίρνεις χρόνο και κοιτάς για μαζικές αγορές ώστε να το διαχειριστείς καλύτερα.
ΑΝ ψάξεις στο internet θα βρεις τιμές για το ίδιο τεύχος με απόκλιση και 100%. Μεθοδικά λοιπόν και προσεχτικά.
Στην πορεία θα βρεις καλούς πωλητές (ΝΑΙ σαφώς υπάρχουν τέτοιοι) που εφόσον είσαι και εσύ καλός αγοραστής θα σε έχουν από τις πρώτες επιλογές τους.
Το υπόλοιπο 80% είναι για μαζικές μόνο αγορές. Από Ιδιώτες ή από μαγαζιά. Εκεί έρχονται και οι φίλοι που μπορούν να βοηθήσουν βρίσκοντας αρκετά τεύχη εύκολα και φθηνά. Τα τεύχη πάνω από το 700 υπάρχουν και βρίσκονται εύκολα. Με λίγο ψάξιμο βρίσκεις ολόκληρες κατοστάδες με το πολύ 1 ? το τεύχος.
Το πείραμα αυτό το κάναμε με φίλο εδώ στην Πάτρα. Ξεκίνησε κοντά στα 3 χρόνια την συλλογή. Χωρίς να δώσει ούτε μία φορά ποσά δημοπρασίας είναι αυτή την στιγμή λιγότερο από 70 τεύχη μακριά από το στόχο.
Α..ναι το Μίκυ #1 που εμφανίστηκε σε προηγούμενο Post είναι η ανατύπωση και όχι το αυθεντικό. Αξίας στην κατάσταση που το έχει 1-2 κλωτσιές το πολύ.
ΥΓ στο blog μου
http://mycomicsgr.blogspot.com/p/blog-page_03.html έχω ανεβασμένο το τιμοκατάλογο παλαιών περιοδικών που ακολουθώ εγώ . Έστω για να πάρετε μια ιδέα γενική για τιμές.