Ιούλιος Βερν [Jules Verne]

Όντως, λένε ότι ο Βερν δεχόταν πιέσεις από τον εκδότη του να γράφει πιο "εύπεπτα" κι ότι η τάση του ήταν μάλλον προς τις σκοτεινές ιστορίες.

Κι υπάρχει έντονα η υποψία ότι τα τελευταία του έργα έχουν δεχτεί κατά πολύ διορθώσεις και προσθήκες από τον Βερν τζούνιορ.

Να θέσω κι ένα μίνι κουίζ σε όλους τους πιστούς αναγνώστες του Βερν; :)

Σε ποιο βιβλίο του, εκτός από τους Πειρατές του Αιγαίου, ο Βερν αναφέρεται με συμπάθεια στον αγώνα των Ελλήνων κατά των Τούρκων;
 
στις 20.000 λευγες κάτω από την θάλασσα μιλαει με συμπάθεια για τους ελληνες και για ήρωες, τον μποτσαρη νομίζω τι κερδίζω ;

πάντως σαν συγγραφεας είχε κάτι το μυστηριακό, δεν μπορω να το εξηγήσω, όχι ακριβώς σκοτεινό διεφερε από τους άλλους της εποχής του!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
:award: Αριάδνη!

Κερδίζεις έναν κύριο Ρότσεστερ με εμφάνιση Μάρκου Βινίκιου και διάθεση για περιπέτειες του αλλουνού Μάρκου ;)

Όντως στις 20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα, ο Γάλλος φιλοξενούμενος του πλοιάρχου Νέμο βλέπει στο δωμάτιό του την εικόνα του Μάρκου Μπότσαρη μαζί με άλλους επαναστάτες και αργότερα, όταν ο Ναυτίλος περνάει στα νερά της Κρήτης, ο Νέμο στέλνει χρυσάφι σε έναν Κρητικό βουτηχτή για να ενισχύσει οικονομικά την εξέγερση του νησιού.
 
δεν μπορω άλλο από τα γέλια να' σαι καλά με έκανες και γέλασα και είχα καιρό :D :D:D καταλαβες ακριβώς τι ζητώ από την ζωή μου!!!!!
 
Τελείως οφ τόπικ και με συγχωρείτε που παρεμβαίνω κορίτσια, αλλά εγώ σε τι πρέπει να απαντήσω για να κερδίσω έναν κύριο Ντάρσυ;;;; (Όχι ότι με χαλάει ο κύριος Ρότσεστερ αλλά τον πρόλαβε η Αριάδνη :) να μην προλάβω κι εγώ το δικό μου απωθημένο;;; :p )
 
Δεν θέλω serano να σε λυπήσω ουτε την ρετροφαν αλλά το πρότυπο μου είναι ο Εντμουντ Μπερτραμ από το μανσφιλντ παρκ ή ο Αρθουρ Κλεμαν απο την μικρη Ντορριτ του καρολου ντικενς! αλλα η φιλη ρετροφαν μου έταξε οτι θα εχει εμφάνιση ρομαντικού Μαρκου βινίσιου και ορεξη για περιπέτειες δηλ. θα συνδυάζει δυο Μάρκους μαζί και θα ζησουμε περιπέτειες σαν αυτές που περιγράφει ο Βερν, οπότε...ειδωμεν...

τουλάχιστον ας ζήσουμε μια περιπέτεια του ιουλίου βερν! προφητικότατος συγγραφέας!

είναι λίγο δύσκολο να βρεθεί κυριος Νταρσυ ποτέ όμως δεν ξέρεις!
 
serano915 είπε:
Τελείως οφ τόπικ και με συγχωρείτε που παρεμβαίνω κορίτσια, αλλά εγώ σε τι πρέπει να απαντήσω για να κερδίσω έναν κύριο Ντάρσυ;;;; (Όχι ότι με χαλάει ο κύριος Ρότσεστερ αλλά τον πρόλαβε η Αριάδνη :) να μην προλάβω κι εγώ το δικό μου απωθημένο;;; :p )
Η δημοπρασία για τον κύριο Ντάρσι ξεκινάει από ψηλά. Οπότε εσύ πρέπει ν' απαντήσεις πόσους ζωγραφικούς πίνακες είδε η Ελίζαμπεθ στο Πέμπερλε (μεταφορά στην τι βι με Κόλιν Φερθ) και τι αναπαριστούσε ο καθένας από αυτούς :p

Έλεος βρε Αριάδνη! Απ' όλη την Τζέιν Ώστιν, το Μάνσφιλντ Παρκ βρήκες; :sealed: . Χάρισμά σου ο Έντμουντ Μπέρτραμ (ο ξάδελφος -παπάς δεν είναι; :cool: ) κι εγώ καβατζάρω τον πλοίαρχο Γουέντγουορθ να με πηγαίνει και κανένα ταξιδάκι (όλο Πέμπερλε, Πέμπερλε, θα σκυλοβαρεθείς serano915) ;)
 
Α, μου ταιριαζει ο Εντμουντ και λίγο ο Χενρι τινλι απο το αββαειο! παπαδοπαιδια ε και τα δυο τοτε θα αλλάξω, λες ρετροφαν;! ο πλοιαρχος πάλι δεν μου έκανε εντυπωση, μηπως όμως το θέμα μας ειναι ο ιουλιος βερν! ποιος δικός του ήρωας σας μάγεψε εμένα ο αξελ έτσι δεν λεγόταν ο νεαρός με τον παλαβό θείο στο ταξίδι στο κέντρο της γης; δεν μοιάζει λίγο με τους Μάρκους μου ή τουλάχιστον με τον ένα μάρκο; είναι γενναίος και ριψοκίνδυνος, φτάνει μέχρι τα έγκατα της γης!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πλοίαρχος Νέμο και ξερό ψωμί!

Για τους μήνες που θα ταξιδεύει, δέχομαι και τον Ρώσο Στρογκόφ :D
 
πολύ ανδριλα ο κάπτεν νεμο, ο στρογκοφ πολύ καλύτερος! και ο ρωσος εξοριστος μ' αρεσε εμενα που περιπλανιοτανε στις στεπες με το μυαλό του στην αγαπημένη του! πως τον έλεγαν;
 
Έχω διαβάσει πολλά από τα βιβλία του Βερν. Εκείνο όμως που δεν μπόρεσα με τίποτα να διαβάσω (ακόμα και τώρα) είναι το Μιχαήλ Στρογκοφ! Ξεκινώ, φτάνω περίπου στη μέση του βιβλίου και μετά το παρατάω... Ούτε την ταινία έχω δεi :p
 
Ο Ιουλιος Βερν είναι ειδική περίπτωση συγγραφέα, πολλοί που διαβάζουν τα βιβλία του ίσως ν' αναρωτιούνται αν αυτά που γράφει είναι αποκυήματα της φαντασίας του ή διεξοδική έρευνα άλλων διάσημων θαλασσοπόρων και ταξιδιωτών πριν απ' αυτόν, σίγουρα είχε διαβάσει ημερολόγια άλλων γιατί μας δίνει με λεπτομερειες τα μήκη και τα πλάτη των ηπειρων, υπολογισμούς πολλοί δύσκολους να γίνουν από ένα ανίδεο σ' αυτά! έχει και γνώσεις ναυπηγικής πολύ καλές ( το υποβρυχιο του κάπτεν νεμο το περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια)
 
Aardvark είπε:
Το κακο ειναι οτι το θελω πισω τωρα,ειχε κοκκινο εξωφυλλο ,δεκαετια του 80 και περιειχε αναφορες σε ιστοριες του Βερν που τοτε δεν γνωριζα.Να της το ζητουσα πισω; :xm:
Την έχω κι εγώ, αν λέμε την ίδια (εκδοσεις Αστήρ, 1983)! Γράφει απέξω "Ιούλιος Βερν, ο προφήτης του 19ου αιώνα". Την είχε φέρει δώρο μια θεία στον αδερφό μου. Δεν την άνοιξα ποτέ! Προτιμούσα τα ίδια τα βιβλία του από την βιογραφία... :p
 
Photo pretty please. :)

Mακαρι να είναι το ιδιο!!
 
Aardvark είπε:
Photo pretty please. :) Mακαρι να είναι το ιδιο!!
Ορίστε! Σόρρυ για τη χάλια ποιότητα, τις τράβηξα με το κινητό. Αλλά από το τίποτα...

picture.php


picture.php


Χειρόγραφο σημείωμα του Ιουλίου Βερν!!!

picture.php
 
Oι φώτο είναι τελειεs ,μεχρι να φορτωσουν είχα αγχωθει . :D

Δεν κοβω κεφάλι κατά 90% αυτό πρέπει να είναι ,το εξωφυλλο μου θuμιζει πολλά ,σαν να είδα παλιά φώτο 20+ χρονών !!!!!!!!

Μακαρι να το βρω και εγώ .

Many Many Many Thanks. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
To'χει διαβασει κανεις αυτο The Eternal Adam σαν στορυ ειναι ενδιαφερον και δεν ξερω αν εχει εκδοθει ξανα Ελλαδα.

Κυκλοφορει αυτες τις μερες απο το "Σκαϊ Βιβλιο" ,τιτλο "Η ημέρα ενός Αμερικανού δημοσιογράφου το 2889" και τιμη οχι οτι εχει ιδιαιτερη σημασια στα 2 ευρω,καλοκαιρινο αναγνωσμα ,για να δουμε.
 
To'χει διαβασει κανεις αυτο The Eternal Adam σαν στορυ ειναι ενδιαφερον και δεν ξερω αν εχει εκδοθει ξανα Ελλαδα.

Εάν είναι αυτό που κάποιος μελοντικός ιστορικός ξανα-ανακαλύπτει τον πολιτισμό των αρχών του 20ου αιώνα, που καταστράφηκε μετά από μια πλημμύρα, τότε έχει εκδοθεί και παλιότερα. :)
 
Φυσικα και εχει εκδοθει και παλιοτερα - ετοιμαζω κατι σχετικο.
 
Πίσω
Μπλουζα