Ιστορίες από το Ντομινό

Το κείμενο δεν λέει ότι οι τρεις γάτες περιμένανε από κάτω τον ποντικό που είχε κρυφτεί στο πανωφόρι ούτε ότι σκαρφαλώσανε πάνω στον ποντικοφόρο κύριο όπως δείχνει η εικόνα. Πάντως ή ο νεαρός είχε μικροσκοπικό κεφάλι ή ο ποντικός ήταν μεγέθους αρουραίου διότι δείτε πόσο μεγάλος μοιάζει συγκριτικά με τη μούρη του θύματος... (γιατί πήγε σε γιατρό? Μάλλον σε ειδικό για μυοκτονία έπρεπε να τρέξει πρώτα).

Η εικόνα με τις αφηνιασμένες γάτες που μοιάζουν να προσπαθούν να σπαράξουν τον πανικόβλητο περισσότερο φέρνει στο νου την Φαύστα του Μποστ ή μάλλον την "απολεσθείς" κόρη Ριτσάκι και το τραγικό της τέλος
 
Άλλωστε και το στυλ κυνηγίου της γάτας δεν είναι αυτό μιας και είναι ύπουλος θηρευτής. Δηλ. καραδοκεί κάπου και στην κατάλληλη στιγμή με όλη την ησυχία της ορμάει στο θήραμα της. δεν είναι λιοντάρι να βρυχάται και να ορμά 'στα ίσα' να κατασπαράξει το θύμα της.το ξέρω αυτό μιας και έχω γάτα.σημειωτέον η γάτα θεωρεί μεγάλο της επίτευγμα το να πιάσει ποντίκι μιας και είναι μιαρό που λεν στην Κρήτη και έτσι αποδεικνύει ότι δεν την ταΐζει τσάμπα το αφεντικό της και συνήθως πάει το θήραμα στο αφεντικό αφ ενός ως απόδειξη της εξολόθρευσης και αφετέρου ως...μεζεδάκι.
 
Χε χε ευτυχώς που οι γείτονες έχουν κυνηγιάρικη γάτα (καλά, είναι φοβερή... πιο πολύ θυμίζει σκυλί με τον τρόπο που ανιχνεύει το θήραμα και ξαφνικά χυμάει). Διότι αυτά τα τέρατα που πιάνει στον κήπο μου (ποντικάκια, βολβοβόρα chipmunks, voles - δεν ξέρω πώς τα λέτε εσείς εκεί) τα πάει στο αφεντικό της δίπλα κι όχι σε μένα.

Όσο για τον μικρό Πιερ Τεμπόν από πάνω, τι μικρός? Κοτζάμου μαντράχαλος είναι. Τα παιδάκια κοντά του είναι μικρά, όχι αυτός. Κι αφού απλώς τραυματίστηκε, έστω σοβαρά, ήταν ατύχημα όχι δυστύχημα. Το δυστύχημα έχει νεκρούς. Βέβαια στη συγκεκριμένη περίπτωση υπήρχε νεκρός, το καλό γούστο, διότι πράσινο τζάκετ, μουχλί παντελόνι με γκρι ή γαλάζιες κάλτσες, κόκκινο της φωτιάς ζιβάγκο και κίτρινο τραγιασκοειδές είναι συνδυασμός που σκοτώνει. Αλλά δεν φταίγανε γι' αυτό τα καημένα τα βαρελότα, έστω και με δύο ταυ. Αυτά ότι μπορούσαν κάνανε να σουλουπώσουν το ενδυματολογικό έκτρωμα..

Τα μετέωρα έρχονται από πάνω προς τα κάτω, δεν πετάγονται από κάτω προς τα πάνω, άρα η παρομοίωση είναι άστοχη. Και "φωτεινό" μετέωρο είναι πλεονασμός διότι ένα μετέωρο είναι εξ ορισμού φωτεινό. Αλλιώς δεν το βλέπουμε. Χώρια που τελικά έσκασε κάτω οπότε έγινε μετεωρίτης. Ρουκέτα θύμιζε η όλη πορεία του, όχι μετέωρο.
 
Ο σχεδιαστής του Ντομινό είχε δει ποτέ την Ανίτα Έκμπεργκ? Από φάτσα φέρνει πιο πολύ προς Κατερίνα Χέλμη, κι από καμπύλες ασ' τα να πάνε. Φλογερό παγόβουνο είναι αυτό ή φλογερός σκελετός? Ιδιαίτερα ακαλαίσθητος είναι ο αριστερός της αστράγαλος και η πέριξ αυτού περιοχή. Και ως και τα γάντια της έρχονται μεγάλα.

Και καλά, αυτή και οι άλλες στη φωτό χορεύουν και έχουν αυτές τις σεξοπόζες. Στην από πάνω που βλέπουμε την κυρία "Μπαρτόκ" είναι πόζα ανθρώπου που ανοίγει πορτ μπαγκαζ αυτή? Ή σταρλετίτσας που προσπαθεί να αναδείξει τις καμπύλες της?

Οι αναγνώστες του Ντομινό ήταν φαίνεται ξεσκολισμένοι στα θέματα της Ινδικής αριστοκρατίας κι έτσι δεν το περιοδικό δεν χρειαζόταν να αναφέρει ποιος ήταν ο Ινδός πρίγκηπας από τις εκατοντάδες που είχε η υποήπειρος με τόσους μαχαραγιάδες και τόσες σκλάβες να φωνάζουν μπιρ αλλάχ μπιρ αλλάχ μέσα από τα χαρέμια όλες με πληγωμένη την καρδιά και να γεννάνε μαχαραγιάκια πρίγκηπες.

Βίος και πολιτεία πάντως η νεαρά. 5 γάμους είχε, ο πρώτος με Ναζί αξιωματικό. Ο τελευταίος γάμος ήταν με τον Κουρτ Γιούργκενς στα 28 της αλλά το παιδάκι τους το έκανε με τον Φρανκ Σινάτρα. 5 γάμοι, 5 διαζύγια και ένα παιδάκι πριν τα 30 της. Και δύο γκομενιλίκια, με τον μαρκήσιο (*) και τον Ινδό πρίγκηπα, αλλά δεν ξέρουμε αν αυτά ήταν μεταξύ γάμων ή αφού ξεμπέρδεψε με ρύζια και κουφέτα. Ρομαντικότατα φρόντιζε να μην ερωτεύεται θυρωρούς ή σκουπιδιάρηδες. Από κόμητες και πάνω. Φταίω εγώ μετά να αναρωτιέμαι τι ακριβώς ήταν η "κάθε δυνατή βοήθεια" που φρόντισε να δώσει στον παπαράτσο για να τον συνεφέρει από τη σχεδόν ασφυξία του? Φιλί της ζωής? Κατα τ' άλλα τα φαρμακερά σχόλιά του το Ντομινό τα φυλάει για την Ανίτα Έκμπεργκ που τι έκανε στο κάτω-κάτω? Ένα τσατσά χόρεψε, έστω εξωφρενικό.

(*) Ο οποίος μη νομίζετε ότι ήταν κανένας μαρκήσιος του σωρού. Ήταν από την αφρόκρεμα των μαρκησίων. Ντέιβιντ Μαουντμπάττεν, τρίτος μαρκήσιος του Μίλφορντ Χέιβεν, πολλαπλέγγονο της Βασίλισσας Βικτωρίας, ξαδερφάκι και φιλαράκι του "δικού" μας Πρίγκηπα Φιλίππου, με τους εκλεκτότερους προγόνους κι από τις δυο πλευρές. Ήξερε να διαλέγει η γυναίκα.
 
Ως γνωστόν οι ταύροι αντιδρούν στην κίνηση, όχι στο χρώμα. Έτσι που θα περπατούσε σεινάμενη κουνάμενη πώς να μην πάρει φωτιά το δύστυχο ζωντανό?
 
ποιος θα τους μάθει γαλλικά; Γράφεται Jacqueline αλλά προφέρεται Ζακλίν, ως γνωστόν. Αυτή είναι μια από τις εγγενείς δυσκολίες των Γαλλικών, αλλιώς γράφονται, αλλιώς προφέρονται. Η άλλη είναι αυτοί οι απαίσιοι τόνοι.
 
Πίσω
Μπλουζα